Tisti, ki toliko tolčete po učiteljih, kako nič ne delajo
dominika247, 24.01.2023 ob 14:07
ena mati, 24.01.2023 ob 13:08
pajade348, 24.01.2023 ob 12:57
HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:26
jaz ne, 24.01.2023 ob 12:19
HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:15
dobnibor, 24.01.2023 ob 12:07
V vseh poklicih o dopustu in terminih odloča delodajalec, dobro organiziran tim z dobrim vodstvom vedno reši problem v zadovoljstvo vseh, slab pa…… in še to, ko ste se odločili za poklic ste to specifiko vedeli, torej kje je problem?
To bi pa rada videla v šolstvu, haha. Vsi učitelji na šoli podajo ravnatelju en teden želenega dopusta med šolskim letom. In se zvrstijo čez celo leto. In potem tisti teden manjkajo zaradi bolezni še trije učitelji, pa me prav zanima, kako urediti nadomeščanja. Ni to kot v pisarni, ko nekdo naredi najbolj nujne zadeve tistega, ki je na bolniški, ostalo vse čaka obolelega. Tukaj je treba nadomeščat v razredu 5 x po 5 ali 6 ur.
Eni ste dejansko na drugem planetu. A ste slišali, kako zdravniki odklanjajo nadomeščanja, ker so po njihovo premalo plačana. Nočejo nadomeščat. Naj se to zgodi v šolstvu, pa boste otroka dobili domov za cel teden, ker je njihova učiteljica na bolniški. Ali pa na Kanarih, če pravite, da ni problema urediti dopust, heheh. In učitelji se z razlogom sprašujejo, zakaj lahko zdravniki odklonijo nadomeščanja, učitelji pa ne smejo? In namesto da bi javnost podpirala učitelje, da bi učitelji imeli vsaj to podporo, pljuvate po njih. Točno to boste dosegli, kar nekdo pravi. Sesutje šolstva, mladi se za to ne bodo več odločali, zasebno šolstvo.
Tule gre za slabo organizacijo in nesposoben vodilni kader, ki je problem v vseh branžah, če ravnatelj ne more nadomestiti med vsemi zaposlenimi enega oz dveh staležev, je nesposoben. Kako pa misliš da je v dejavnostih kjer se dela z ljudmi, sploh v malih kolektivih to je do 10 zaposlenih?
A kako je? V banki recimo je odprt samo en šalter. Ko vprašaš, zakaj ni odprt tudi drugi, mi reče, da je sodelavka na bolniški. Da jih bo podelala, kolikor jih pač lahko, potem normalno zapre. Nihče ne pride nadomeščat namesto tiste bolne. Trgovina? Isto, razen ob hudem navalu, ko so prazniki, ko najamejo študentke. Kje točno je tako, da čisto vsako uro nadomestijo z nekom drugim?
Si slabo prebrala, v kolektivih z manj kot 10 delavci je ta problem izrazitejši, v kolektivih kot je učiteljski, je to problem slabega vodstva, kadra je dovolj in če učitelj noče nadomeščati uro kolega na bolniški, je to kaj? Ko delavec noče opraviti dela, ki mu je naloženo, sledi sankcija, no vsaj v resnih poklicih je tako.
Torej zdravništvo ni resni poklic?
Zdravniki jasno in glasno povejo, da nočejo delati nadure, ker so baje premalo plačane.
O kakšnih nadurah je govora. Koliko ur pa imajo učitelji, da lahko o nadomeščanju govorijo, kot o naduri? Veš kaj so nadure? Po oddelanem rednem delu 8 ur, oz 7, še ure zraven, a to potem poteka po 12 uri ali kako, malo pojasni te nadure učiteljev?
Tebi pa ni čisto jasno, kaj je učna obveznost, kaj pa delovna obveznost, ne? Učne obveznosti ima en učitelj recimo 25 ur, vsega ostalega pa še 15 ur tedensko. Velikokrat tudi več. Vse skupaj da delovno obveznost 40 ur tedensko. En predavatelj ima 6 ur učne obveznosti in 34 ur vsega ostalega. En uradnik ima kaj pa vem, 8 uradnih ur dela s strankami, 32 ur pa vsega ostalega.
Bodo šle osnove? In vse, kar je ostalega, je tudi delo. Ki se podrobno zapiše v delovni načrt. Ali pa misliš, da birokratsko delo, sestanki, pisanje priprav… niso delo?
Učne obveznosti so dejansko opravljene ure, ki so 25x 45 min, znese 18, 75 ure na teden, ostalo so odmori, prištej še 15 ur in izračun je 33, 15 ur, ja res ste ubogi, res, pa da komu pride na pamet, da vam reče še kako nadomestno uro, ki v kolektivu z najmanj 80 ljudmi, ne bi smelo predstavljati težav, saj imate nadomeščanja študentov v kolikor gre za daljšo odsotnost, res ne vem kaj bi radi, jamrate pa kot da rešujete svet pred pogubo.
nojaja, 24.01.2023 ob 06:54
Sk35, 24.01.2023 ob 06:46
Nikoli ne komentiram ampak tokrat se moram oglasiti na ta post. Razumem da imajo odgovornost do nasih otrok koliko se porabijo ur da vse pripravijo itd.,ampak ko bojo delali vikende in sobote prisli domov ob 22 zvecer pa v koloni stali sredi najvecje sezone zato da pridejo do sluzbe, pa se marsikaj se da nasteti, da ne govorimo o snezni soboti zjutraj ko so oni pod koutri nekateri mormo vstat a ne, se naj pa oglasijo. Pa da dobijo tako placo kot jo imajo???
A misliš, da ne bi raje sredi kolone poleti stali v prometu in imeli dopust, ko oni hočejo, ne pa en mesec poleti, ko je vse drago, povsod prevroče, moraš pa točno takrat na dopust? Žena je učiteljica, že 30 let nisva šla na dopust septembra ali začetek oktobra, ko je idealno v Grčiji recimo, bolj poceni, ni gneče, ni grozljive vročine? Ne more, ne sme, ji ne dovolijo! Jebeš tisto poletje, ona bi delala poleti, tudi v pridruženem vrtcu, če je treba, pa da ima potem fraj dva tedna konec septembra. Ne gre!!
Ja pa pa ti misliš da mi pa ne gremo takrat na dopust, ker otroke nimamo kam dati in so na počitnicah? Tudi jaz ne morem na dopust izven počitnic. Samo z razliko, da si ti na dopustu od 15.7. do 15.8. jaz pa usranih 10 delovnih dni, ker dopusta za vse počitnice da sem doma nimam… Madona ste bogi no.
Ni res. Blagajna je zaprta, ker lahko ena blagajna dela. je pa določen minimum za odrto enoto in pridejo iz drugih enot. Samo v Kovidu se je kdaj zgodilo, da se je enota banke zaprla, ker ni bilo ljudi, da bi delali na blagajni. Ne širi neresnic. Tudi svetovalci za kredite pridejo na blagajno, da je bančna enota odprta. Tudi v zalednih službah pokrivamo sodelavce na dopustu in bolniški – nadomeščamo. Enako je, samo vi ste bogi za nekaj ur na teden, ko imate luknje – potem še nadomeščate, jaz pa nadomeščam sodelavko ki je 5 dni na dopustu za vse delo 5 krat 8 ur – kar pač ima, tudi projekti ne stojijo. Enako je: tako da dobrodošli v gospodarstvu pa da vas vidim. In ko boste odšli od doma ob 6:30 in prišli domov ob 17:15. Vsak dan, vsak delovni dan med tednom. In vozili po 120 km v službo. Samo jamrate, to znate…
Problemi, problemi, 24.01.2023 ob 15:10
Ni res. Blagajna je zaprta, ker lahko ena blagajna dela. je pa določen minimum za odrto enoto in pridejo iz drugih enot. Samo v Kovidu se je kdaj zgodilo, da se je enota banke zaprla, ker ni bilo ljudi, da bi delali na blagajni. Ne širi neresnic. Tudi svetovalci za kredite pridejo na blagajno, da je bančna enota odprta. Tudi v zalednih službah pokrivamo sodelavce na dopustu in bolniški – nadomeščamo. Enako je, samo vi ste bogi za nekaj ur na teden, ko imate luknje – potem še nadomeščate, jaz pa nadomeščam sodelavko ki je 5 dni na dopustu za vse delo 5 krat 8 ur – kar pač ima, tudi projekti ne stojijo. Enako je: tako da dobrodošli v gospodarstvu pa da vas vidim. In ko boste odšli od doma ob 6:30 in prišli domov ob 17:15. Vsak dan, vsak delovni dan med tednom. In vozili po 120 km v službo. Samo jamrate, to znate…
A kako je? V banki recimo je odprt samo en šalter. Ko vprašaš, zakaj ni odprt tudi drugi, mi reče, da je sodelavka na bolniški. Da jih bo podelala, kolikor jih pač lahko, potem normalno zapre. Nihče ne pride nadomeščat namesto tiste bolne. Trgovina? Isto, razen ob hudem navalu, ko so prazniki, ko najamejo študentke. Kje točno je tako, da čisto vsako uro nadomestijo z nekom drugim?
kaj spet kapaš, 24.01.2023 ob 13:18
učiteljica OŠPP, 23.01.2023 ob 21:43
Jaz sem učiteljica. In svoje delo imam rada. Kakšen dan je res težek. Razred za razredom ki se ne umiri, učenci z adhd, s čustveno – vedenjskimi težavami, tuje govoreči učenci… Ampak potem pa pride dan, ko učenci sodelujejo, delajo in se imajo pri pouku dobro in tudi jaz se imam dobro z njimi. Na takšen dan dobiš vse povrnjeno 🙂
Nikakor ni lahka služba. Sploh če ti ni vseeno za učence(in večini učiteljev ni). Tudi ni služba ki se jo da z lahkoto opravljati 40 let. Pri 50 + ljudje nimajo več toliko energije, niti volje, da bi prenašali nespoštljivost učencev dan za dnem. Na žalost je naš poklic eden najmanj cenjenih v naši državi. Še od učencev samih sem večkrat slišala, da oni ne bi za tako plačo delali v šoli. Da se v vsaki gradbeni firmi zasluži več. Mogoče kje obstaja kakšen zdravnik, ki je šel študirati medicino zaradi dobre plače (pa jih je najbrž res malo takih), mislim da pa ne obstaja učitelj, ki bi se v današnjih časih odločil za ta poklic zaradi denarja:)
Po osmih letih dela v šolstvu dobim cca 1250 eur. Plus malica in prevoz, vse skupaj 1350 eur.
Problemi, problemi, 24.01.2023 ob 15:04
Ja pa pa ti misliš da mi pa ne gremo takrat na dopust, ker otroke nimamo kam dati in so na počitnicah? Tudi jaz ne morem na dopust izven počitnic. Samo z razliko, da si ti na dopustu od 15.7. do 15.8. jaz pa usranih 10 delovnih dni, ker dopusta za vse počitnice da sem doma nimam… Madona ste bogi no.
Pa bodi učiteljica, pa boš imela VSE privilegije…haha…pa kdo ti brani!
Šaura, 24.01.2023 ob 15:25
Pa bodi učiteljica, pa boš imela VSE privilegije…haha…pa kdo ti brani!
Ne hvala. Jamrat pa tud ni treba ves čas, ker samo še to poslušamo. Delat se naučite in otroke naučite, ker je to vaše poslanstvo. Če učenca ne naučiš za 3 v osnovni šoli si slab učitelj. Pa naj bo otrok še tako zabit, za eno trojko ga je sposoben vsak, ki ima fakulteto naučit. Si obiskovala fakulteto, ki te je naučila kako učiš. Poišči metodo učenja ki bodo ustrezne in bodo naučile. To je tvoje poslanstvo. Od mene tudi nadrejeni zahtevajo da sem uspešna in iznajdljiva in sem tudi ocenjena na letnem nivoju. Če je ocena 2 leti slaba dobim odpoved. In to je to… To je gospodarstvo. Pa za noben dodaten tečaj, strokovno mnenje ne dobim napredovanja, ker se to pričakuje od mene.
Problemi716, 24.01.2023 ob 15:51
Ne hvala. Jamrat pa tud ni treba ves čas, ker samo še to poslušamo. Delat se naučite in otroke naučite, ker je to vaše poslanstvo. Če učenca ne naučiš za 3 v osnovni šoli si slab učitelj. Pa naj bo otrok še tako zabit, za eno trojko ga je sposoben vsak, ki ima fakulteto naučit. Si obiskovala fakulteto, ki te je naučila kako učiš. Poišči metodo učenja ki bodo ustrezne in bodo naučile. To je tvoje poslanstvo. Od mene tudi nadrejeni zahtevajo da sem uspešna in iznajdljiva in sem tudi ocenjena na letnem nivoju. Če je ocena 2 leti slaba dobim odpoved. In to je to… To je gospodarstvo. Pa za noben dodaten tečaj, strokovno mnenje ne dobim napredovanja, ker se to pričakuje od mene.
Ocene so od 1 do 5. A misliš, da je tisti učitelj, pri katerem imajo učenci same štirice in petice boljši kot tisti, pri katerem imajo ocene od 1 do 5? Določeni učenci, ki so v redni OŠ, bi morali obiskovati OŠ s prilagojenim programom. Kako bo še tako odličen učitel naučil nekoga uporabljati čase pri angleščini, če učenec že z veliko težavo bere v slovenščini? Če pa so pri določenem predmetu res bistveno nižje ocene, pa je res treba preveriti, kje je problem- prezahteven učitelj, premalo nauči, so pri njem disciplinski problemi ali pa gredo ostali učitelji po linija najmanjšega upora.
Naš primer je pa tak, imamo v razredu priseljenca in 2 živahna fanta. In vsaka GU in roditeljski sestanek isto, na vprašanje zakaj moramo starši doma razlagati snov in učiti otroke v prvi triadi je, da ti trije tako motijo delo, da se ne more ukvarjati z ostalimi. Potem pa se zgodi, da Emira ni cel december, Jaka je dobil covid torej je ostal še en živahen, ki pa je po besedah hčere, bil čisto miren, ampak vseeno smo snov predelovali sami z otroki. Na zadnjem RS je ena mama to izpostavila, pa je učiteljica pričela vpiti, da kaj se gremo, da je ona izgorela za naše otroke, da si niti ne predstavljamo kako je, ona mora učiti 17 otrok, mi pa svojega ne zmoremo in se vprašam, kdo je tu resni problem, Emir, ki ne zna Slovensko in je včasih glasen, Jaka, ki se temu smeji, Jan, ki pač posnema Jaka, ali starši, ostali otroci? Kdo, ker učiteljica baje ni?
KAJ JE REVEŽI NAIVNI?
A vas vsakič v življenju okoli prinesejo? Vedno nasedate in kratko potegnete?
Spet vas DEBILČINA NEDOFUKANA INCELOVSKA pod 1000 vzdevki zajebava.
Nisem vedu, da se HALOŽANKA tako zafrkavati pusti.
Tebi GNOJ NIČVREDEN, ki boš zdaj napisal, da si jaz domišljam, pa človek mora biti butast, das te ne pogrunta.
Vidiš da je res kar pravim, CEL TA FORUM bi te sovražil, če bi vedeli kaj jim počneš.
VSI BI TE SOVRAŽILI PA ČE BI POD STALNIM VZDEVKOM PISALO.
Mene pa lepo v vsaki temi, kjer se sprašuje kdo vam je všeč na temu forumu hvalijo, ker sem relativno priljubljen. EJ DEBILČINO samo linke teh tem nalepimo in lahko preverimo.
Ti govno STRAHOPETNO MANIPULATORSKO brez obraza, brez hrbtenice, podlasica potuhnjena zahrbtna pritlehna lažniva. Takšno kot si tu, si tudi v resničnem življenju. Za to pa te od razliko od virtuale tam nihče ne opazi. Mara te pa nihče, ne tu, ne v resnici. Ker kdo bi hotel tako golazen ob sebi?
Zato pa si nedofukan incel. Kera pa bi hotela tako sranje od moškega? Pa saj nisi moški, saj nimaš niti obraza da bi stal za svojimi besedami. Ti si SAMA LAŽ, PRETVARJANJE, HINAVŠČINA in PRITLEHNOST.
In ŽENSKAM se taki MOŠKI GNUSIJO!!! (Tudi če si ženska slučajno ne bo hotel noben tvoje posušene pizde ti smrad.)
skz, 23.01.2023 ob 10:33
metla pometa, 23.01.2023 ob 09:20
gre za strukturna neravnovesja. V Sloveniji se v zadnjih 30 letih rodi okrog 20.000 otrok, ravno toliko ljudi pa se v državo tudi priseli in nekaj tisoč manj odseli. Upokojujejo pa se generacije, ki so štele po 40.000 otrok. Poleg tega se je potreba po učiteljih močno povečala zaradi spremenjenih normativov (manj učencev na razred, drugi učitelj v razredu, poseben učitelj za prizadete otroke). Ravno tako pri zdravnikih, ki jih je vedno več, pa povsod jih manjka.
poseben učitelj za prizadete otroke? Kateri točno pa so to?
Tisti, ki so za pomožno šolo. Neumni. Tisti, ki zaostajajo za ostalimi in ovirajo proces dela za normalne otroke. In tako sonce ima danes na voljo (po)sebnega učitelja. Ki se ukvarja z enim soncem, v pomožni šoli bi se pa z dvajset. Otrok pa na nivoju, da bi v sončku na čestitke koruzo limal. Zato manjka učiteljev. Ker še malo, pa bodo kakšnemu še plenice povijali..
A ven ga pa ne moreš vzeti za par tednov kot vsi normalni? Mi ne gremo na dopust nikoli med počitnicami, takrat je malo Hrvaške in to je to. Ampak dejanski dopust, eksotika pa to, dva tedna ko ni počitnic. Ravnateljica nam je lani odobrila tri tedne odsotnosti za oba otroka, izven počitnic. Ker sta pridna in hitro not prineseta, ni noben problem. V čem točno je štos iti na dopust ko je najbolj drago, najbolj nagužvano in najbolj vroče? Ajde, štekam prfokse, ampak vsi ostali….
Odgovor na objavo uporabnika
nojaja,
24.01.2023. ob 06:54
A misliš, da ne bi raje sredi kolone poleti stali v prometu in imeli dopust, ko oni hočejo, ne pa en mesec poleti, ko je vse drago, povsod prevroče, moraš pa točno takrat na dopust? Žena je učiteljica, že 30 let nisva šla na dopust septembra ali začetek oktobra, ko je idealno v Grčiji recimo, bolj poceni, ni gneče, ni grozljive vročine? Ne more, ne sme, ji ne dovolijo! Jebeš tisto poletje, ona bi delala poleti, tudi v pridruženem vrtcu, če je treba, pa da ima potem fraj dva tedna konec septembra. Ne gre!!
……………………………..
……………………………….
O a zdaj si pa spol spremenil in postal moški?
Maš ti ženo, ja seveda imaž ženo. Ti smrad incelovski smrad pa si zanimiv za ženske, seveda.
Ženske se naravnost tepejo za moške, ki cele dneve pišejo pod tisoč vzdevki na forumu in se pretvarjajo, da so ženske. Nebena ti ni dala prostovolno, kvečjemu plačal si kvečjemu kateri.
Kar se mene tiče si lahko tudi ženska, saj človek kot si ti nima spola! Ker a se lahko reče dedec moškemu, ki cele dneve pisari kot ženska in je totalno nemoški, hinavski, pritlehen, strahopeten brez obraza? In ali se lohka reče ženska jalovi nedofukanki s posušeno pizdo?
Ma ti IZRODEK odpoveš in kot moški in kot ženska.
mamica861, 24.01.2023 ob 16:21
Naš primer je pa tak, imamo v razredu priseljenca in 2 živahna fanta. In vsaka GU in roditeljski sestanek isto, na vprašanje zakaj moramo starši doma razlagati snov in učiti otroke v prvi triadi je, da ti trije tako motijo delo, da se ne more ukvarjati z ostalimi. Potem pa se zgodi, da Emira ni cel december, Jaka je dobil covid torej je ostal še en živahen, ki pa je po besedah hčere, bil čisto miren, ampak vseeno smo snov predelovali sami z otroki. Na zadnjem RS je ena mama to izpostavila, pa je učiteljica pričela vpiti, da kaj se gremo, da je ona izgorela za naše otroke, da si niti ne predstavljamo kako je, ona mora učiti 17 otrok, mi pa svojega ne zmoremo in se vprašam, kdo je tu resni problem, Emir, ki ne zna Slovensko in je včasih glasen, Jaka, ki se temu smeji, Jan, ki pač posnema Jaka, ali starši, ostali otroci? Kdo, ker učiteljica baje ni?
Ja, šur ja. Kričat je začela na vas, daj ne bluzi s tem. Pridi v razred in pomagaj, pa bomo videli.
Mi imamo tudi dva vzgojna problema v razredu in smo se starši javili, ker ostalih primanjkuje, da tisti, ki ima čas, pride dopoldan in je v razredu, pa gre s tema dvema ven, da se bo dalo delat. Ma niti da opisujem kakšna štala s tema dvema, ne šljivita nikogar, nočeta iz razreda, ves čas čvekata, mečeta papirčke… To ni za običajno šolo, sori. Vse preveč milo je na šolah, nič se ne sme, vse pravice imajo, pa nobenih dolžnosti.
Pomožna šola, 24.01.2023 ob 17:27
Tisti, ki so za pomožno šolo. Neumni. Tisti, ki zaostajajo za ostalimi in ovirajo proces dela za normalne otroke. In tako sonce ima danes na voljo (po)sebnega učitelja. Ki se ukvarja z enim soncem, v pomožni šoli bi se pa z dvajset. Otrok pa na nivoju, da bi v sončku na čestitke koruzo limal. Zato manjka učiteljev. Ker še malo, pa bodo kakšnemu še plenice povijali..
čista resnica. nikakor ne zmore težavnosti, ampak mora pa bit v navadni šoli čeprav slepec vidi, da ni zanj in da mu samozavest pade na nulo ker toliko razume da ve, da je glup. Starši pa vztrajajo do konca. Norijo in grozijo in secirajo vsako oceno, tako da ima na koncu z vsemi pomočmi napihnjeno dvojko. zastopi pa ne nič.
Popolnoma se strinjam, 23.01.2023 ob 10:09
kodo, 23.01.2023 ob 08:55
Ogromno učiteljev primanjkuje in še več jih bo.
Kako to razumete tisti, ki neprestano pravite, da kako učitelji delajo 4 ure na dan, pa kako jih vidite ob 12.00 priti že domov, pa koliko počitnic imajo, pa kako itak v šoli nič ne naučijo, ker se morate vi z otroci nato učiti doma?
Zakaj jih manjka, če pa je to delo tako lahko in tako dobro plačano?
No, ker jih toliko manjka in bodo sedaj vzeli ravno vse, se lahko prijavite tudi vi, da boste za 4 ure dela dobili tako dobro plačo. A, to pa ne, a?
Moj podpis! Dobro napisano! Čez učitelje pišejo v glavnem tisti, ki so imeli sami težave v šoli, doma pa nobene podpore in pomoči.To prav kriči ven iz njihovega pisanja.Ker učitelji še zdaleč niso vsi enaki in vsi slabi ali vsi zelo super.Nekateri krasni, nekateri srednji, eni so nam bili pa res zoprni.Ampak tisti so bili pa redki.
Se strinjam, da niso vsi učitelji enaki. To je pokazal sam kovid. Dobri učitelji so se res potrudili, slabi pa glih, vda so morali poslati navodila.
inženir882, 24.01.2023 ob 13:55
kakšen inženir? Jaz sem inženir računalništva, imam 3x višjo plačo kot moja žena učiteljica. O čem ti to? Žena ima malo nad jurja neto, jaz tri in pol.
Res je to, 24.01.2023 ob 18:09
čista resnica. nikakor ne zmore težavnosti, ampak mora pa bit v navadni šoli čeprav slepec vidi, da ni zanj in da mu samozavest pade na nulo ker toliko razume da ve, da je glup. Starši pa vztrajajo do konca. Norijo in grozijo in secirajo vsako oceno, tako da ima na koncu z vsemi pomočmi napihnjeno dvojko. zastopi pa ne nič.
Daj prepogni se in si pizdo pofafaj. Ti me nisi ničesar razumela.
Delo učiteljev je zelo neenakomerno in neenakovredno, glede na šolo, na kateri delajo. Šolo ali ravnatelj lahko zavzame povsem avtonomno pozicijo glede odredbe načrtovanja in izvajanja dela učiteljev (omejujejo jih zakoni, ki pa jih lahko menda kar različno interpretirajo).
Sem delala na “elitni” OŠ v Ljubljani – pripravnica – osnovna plača 30 razred, 40 ur na teden, 25 dni dopusta in to je moralo držat pa bog i batina. Vsak teden sem morala oddati natančno poročilo o delu v excel tabeli za vsake 5 minut kaj sem delala – npr. sestanek 30 min, odmor dežurstvo 5 min, 3 ure pouka, dežurstvo malice 20 minut, dodatna pomoč 45 mint …. Ker sem imela nekaj manjka ur, sem razen uradnega dopusta, celo poletje delala v knjižnici, pa selila učitelje, pa pucala s čistilkami… V jeseni so mi zaradi premalo ur dodelili jutranje varstvo in podaljšano bivanje in sem delala nekaj dni na teden od 6.15. do 17.00. Potem pa sem še doma pripravljala lutkovno predstavo, pisala kroniko, delala okraske, ni da ni…. NAPORNO in absolutno oddelana vsaka ura!!!
Moja tašča dela v OŠ izven Ljubljane, dela od 8.00 do 13.00 ali 14.00, letos celo samo 4 dni na teden – ima kao dovolj ur. Poleti je doma od 10. Julija do cca 25. avgusta. Vmesne počitnice krompirjeve pa zimske pa to nima nobenih obveznosti. Dopusta ima toliko, da ne ve, ker ga itak ne more več kot je počitnic ponucat – menda 42 ali 46 dni… Štemplanja in pisanja ur ne poznajo. Je tik pred penzijo…Nevem kateri plačilni razred, ven dobi cca +/- 1800,00 EUR mesečno. Je odlična učiteljica, srčna in otroc jo obožujejo in si zasluži…
Ampak zaslužijo si vsi učitelji, ki tako dobro delajo 🙂
asd13, 23.01.2023 ob 11:37
1000 eur za učitelja začetnika pač ne bo dovolj. Začetna plača za učitelja, ki je hkrati razredni bi se morala začeti od 1300 eur naprej. Znesek primeren za danes. Z 10% inflacijo drugo leto pač začetna plača 1.430.
Pa ker s faksom vsaj za silo pri pameti bo šou dons učit mularijo za jurja? Kaj vam je? Vam je ttreba to narisat? Se nč ne pogovarjate z mladimi?
Pomožna šola, 24.01.2023 ob 20:50
Daj prepogni se in si pizdo pofafaj. Ti me nisi ničesar razumela.
Ti si pizdo pofukaj prasica vlačugarska. In gonite sie vsi v pm s svojimi zabitimi otroki, ki jim iščete izgovore, da imajo neke posebne potrebe. Norda so samo neumni kot starši.
Forum je zaprt za komentiranje.