Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti, ki toliko tolčete po učiteljih, kako nič ne delajo

Tisti, ki toliko tolčete po učiteljih, kako nič ne delajo

Odgovor na objavo uporabnika
pa kje se najdete, 24.01.2023 ob 12:04

pajade813, 24.01.2023 ob 11:59

ena mati, 24.01.2023 ob 11:55

pajade932, 24.01.2023 ob 11:49

ena mati, 24.01.2023 ob 11:42

pajade973, 24.01.2023 ob 11:35

kdo vas sili v poklice, 24.01.2023 ob 11:21

ki jim karakterno niste kos? Zakaj delate z otroci, če jih ne marate? Pa saj menda ja niste naivni in verjeli, da boste učili samo pridne in učljive otroke, da vas bodo starši brezpogojno podpirali…..

In še o manjkajočih poklicih, manjkajo zdravniki, med, sestre, učitelji, vozniki, gradbeniki…… le bluzatorev je dovolj, takih ki bi hodili v službo in dobili denar ,obenem pa se na vso grlo drli, kako je hudo.

Veste kaj, hudo šele pride.

Hudo šele pride, ja, za vas.:) kar začnite šparat, da si boste lahko omislili privat šolstvo, ker tole bo razpadlo. Kdo od mladih bo tako nor, da bo za ta denar in pri takih starših kot si ti, z veseljem opravljal to delo? Nihče, ja, prav imaš. Pa še ob tem, da itak otroke vzgajate v vedno večje egoiste. Le kdo od mladih bo iz čiste ljubezni do mularije toliko delal za tako malo keša? Bo to tvoj otrok?

tako kot ste si postlali, tako boste spali

A ti pa nisi vzgojen egoist? Ja po napisanem sodeč, so tvoji straši točno taki, kot jih ti obsojaš in ti točno taka egoistična mula, ki je prepričana, da je tako edinstvena, da ji avtomatsko pripada spoštovanje in denar. Če te delo z mularijo frustrira, delaj z živalmi in obratno, kje je problem? Aja, da si se odločila za poklic zaradi denarja in ker je trenutno pomanjkanje? Hmmm, zakaj že?

ne delam z mularijo, hvala bogu, bi pa dala danes učiteljem najmanj 3 jurje neto, da se ukvarjajo z mulci danes in z njihovimi razvajenimi starši. Jaz sem pa stara čez 60 let, ljubica, tako da si tvojo “mulo” lahko zatlačiš v ritno luknjo.

in ponavljam: tako kot obravnavate učitelje, ne bo nihče, ki ima par celic v glavi, šel za učitelja. Ne ob taki plači in ob takem javnem mnenju. In še prav bo imel. Kar tako naprej, bo še veselo tole opazovati. Jaz čisto podpiram propad javnega šolstva, komot naj se začne bohotiti zasebni sektor. Moji otroci bodo za svoje otroke zagotovo imeli keš, kako pa kaj ti in tvoji?

Ja seveda ja, kaj pol komentiraš, če se te baje ne tiče (odrasli premožni otroci) in nisi učiteljica? Čemu tak vulgaren besednjak in pokroviteljstvo?

Podala sem svoje mnenje, kako bo s šolstvom v bodoče. A ne bi smela? ti si se pa vame vtaknila, da sem razvajena mula. Umiri se in ustavi konje, svoje mnenje sem povedala, vulgaren besednjak gre  pa tebi, ki si me takoj oklicala za sebično mulo. Najprej pred svojim pragom briši glede besednjaka in spoštljivega govora, potem se obregaj v druge.

s takimi argumenti no? Če ti je to tak minus, ne greš za učitelja in pika. Če ti je recimo jemanje krvi problem, ne greš v zdravstvo in tako naprej in tako dalje, kje je torej problem? A učitelje kdo sili učiti, je kateri poklic pri nas prisiljeno opravljati ali kaj, da ven mečete take argumente?

Saj ne gredo več za učitelje.:) A ni to največji problem? UČITELJEV ČEZ 5 LET NE BO VEČ!!!!

Vaše otroke bodo učile ukrajinske begunke.

ampak okej, vi še kar bentite nanje, ni problema.

dobnibor, 24.01.2023 ob 12:07

V vseh poklicih o dopustu in terminih odloča delodajalec, dobro organiziran tim z dobrim vodstvom vedno reši problem v zadovoljstvo vseh, slab pa…… in še to, ko ste se odločili za poklic ste to specifiko vedeli, torej kje je problem?

To bi pa rada videla v šolstvu, haha. Vsi učitelji na šoli podajo ravnatelju en teden želenega dopusta med šolskim letom. In se zvrstijo čez celo leto. In potem tisti teden manjkajo zaradi bolezni še trije učitelji, pa me prav zanima, kako urediti nadomeščanja. Ni to kot v pisarni, ko nekdo naredi najbolj nujne zadeve tistega, ki je na bolniški, ostalo vse čaka obolelega. Tukaj je treba nadomeščat v razredu 5 x po 5 ali 6 ur.

Eni ste dejansko na drugem planetu. A ste slišali, kako zdravniki odklanjajo nadomeščanja, ker so po njihovo premalo plačana. Nočejo nadomeščat. Naj se to zgodi v šolstvu, pa boste otroka dobili domov za cel teden, ker je njihova učiteljica na bolniški. Ali pa na Kanarih, če pravite, da ni problema urediti dopust, heheh. In učitelji se z razlogom sprašujejo, zakaj lahko zdravniki odklonijo nadomeščanja, učitelji pa ne smejo? In namesto da bi javnost podpirala učitelje, da bi učitelji imeli vsaj to podporo, pljuvate po njih. Točno to boste dosegli, kar nekdo pravi. Sesutje šolstva, mladi se za to ne bodo več odločali, zasebno šolstvo.

Tule gre za slabo organizacijo in nesposoben vodilni kader, ki je problem v vseh branžah, če ravnatelj ne more nadomestiti med vsemi zaposlenimi enega oz dveh staležev, je nesposoben. Kako pa misliš da je v dejavnostih kjer se dela z ljudmi, sploh v malih kolektivih to je do 10 zaposlenih?

pa kje se najdete, 24.01.2023 ob 12:10

A v drugih poklicih ni tako? Če sodelavka zboli v terminu mojega dopusta, zame ni dopusta, ker nekdo mora delo opraviti! Naslednji argument prosim!

Kaj pa vem, če moja sodelavka gre na dopust, prevzamem jaz njeno delo, ki pa je mogoče ena ura ali dve v celem tednu, pač tisto najnujnejše, kar ne more čakat. Če ni ene učiteljice, mora njeno delo prevzeti nekdo drug- in to je 25 ur v tednu. Saj ni problema verjetno, če manjka samo ena ali dve, si razporedijo. Problem je, ko jih manjka3, 4, 5 ali 6 (bolniška) in enostavno ni nikogar, ki bi nadomeščal. In v tem, da bi šel nekdo še na dopust, ni variante.

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:15

Tule gre za slabo organizacijo in nesposoben vodilni kader, ki je problem v vseh branžah, če ravnatelj ne more nadomestiti med vsemi zaposlenimi enega oz dveh staležev, je nesposoben. Kako pa misliš da je v dejavnostih kjer se dela z ljudmi, sploh v malih kolektivih to je do 10 zaposlenih?

A kako je? V banki recimo je odprt samo en šalter. Ko vprašaš, zakaj ni odprt tudi drugi, mi reče, da je sodelavka na bolniški. Da jih bo podelala, kolikor jih pač lahko, potem normalno zapre. Nihče ne pride nadomeščat namesto tiste bolne. Trgovina? Isto, razen ob hudem navalu, ko so prazniki, ko najamejo študentke. Kje točno je tako, da čisto vsako uro nadomestijo z nekom drugim?

pajade882, 24.01.2023 ob 12:10

Saj ne gredo več za učitelje.:) A ni to največji problem? UČITELJEV ČEZ 5 LET NE BO VEČ!!!!

Vaše otroke bodo učile ukrajinske begunke.

ampak okej, vi še kar bentite nanje, ni problema.

Samo res imate argumente za razvrednotenje poklica učiteljev, gre za trend deficita v večini poklicev, spomnim se, da je bilo učiteljev še pred 15 leti preveč.

Da bi pa ukrajnike učile, se ne bojim, samo prestrukturiranje in sprememba učnega sistema po moji oceni, rešita tako problem pomanjkanja učiteljev kot zdravnikov in ostalih deficitarnih poklicev.

Tole kar se sedaj greste s tem tumbanjem o plačah in tegobah v učiteljskem poklicu, je samo izsiljevanje v stilu zdravnikov in ostalih JS.

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:21

Samo res imate argumente za razvrednotenje poklica učiteljev, gre za trend deficita v večini poklicev, spomnim se, da je bilo učiteljev še pred 15 leti preveč.

Da bi pa ukrajnike učile, se ne bojim, samo prestrukturiranje in sprememba učnega sistema po moji oceni, rešita tako problem pomanjkanja učiteljev kot zdravnikov in ostalih deficitarnih poklicev.

Tole kar se sedaj greste s tem tumbanjem o plačah in tegobah v učiteljskem poklicu, je samo izsiljevanje v stilu zdravnikov in ostalih JS.

Tebe bi morali imeti na ministrstvu za šolstvo, da jim postrežeš s tem, kako naj se lotijo prestrukturiranja in v čem točno je problem. LOL

jaz ne, 24.01.2023 ob 12:19

A kako je? V banki recimo je odprt samo en šalter. Ko vprašaš, zakaj ni odprt tudi drugi, mi reče, da je sodelavka na bolniški. Da jih bo podelala, kolikor jih pač lahko, potem normalno zapre. Nihče ne pride nadomeščat namesto tiste bolne. Trgovina? Isto, razen ob hudem navalu, ko so prazniki, ko najamejo študentke. Kje točno je tako, da čisto vsako uro nadomestijo z nekom drugim?

Si slabo prebrala, v kolektivih z manj kot 10 delavci je ta problem izrazitejši, v kolektivih kot je učiteljski, je to problem slabega vodstva, kadra je dovolj in če učitelj noče nadomeščati uro kolega na bolniški, je to kaj? Ko delavec noče opraviti dela, ki mu je naloženo, sledi sankcija, no vsaj v resnih poklicih je tako.

pajade786, 24.01.2023 ob 12:25

Tebe bi morali imeti na ministrstvu za šolstvo, da jim postrežeš s tem, kako naj se lotijo prestrukturiranja in v čem točno je problem. LOL

Pristanem takoj, ampak imajo že dovolj strokovnjakov, ki skrbijo za to, da je sistem točno tak, kot želijo.

polovica jih je šla v zasebni sektor, veliko v penzijo, novih pa ni več. In ker imamo najstarejše prfokse v EU, bo tega v prihodnjih nekaj letih še veliko več. dejstvo je pa kakorkoli obrneš, mularija se ne odloča več za poklic učitelja.

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:26

Si slabo prebrala, v kolektivih z manj kot 10 delavci je ta problem izrazitejši, v kolektivih kot je učiteljski, je to problem slabega vodstva, kadra je dovolj in če učitelj noče nadomeščati uro kolega na bolniški, je to kaj? Ko delavec noče opraviti dela, ki mu je naloženo, sledi sankcija, no vsaj v resnih poklicih je tako.

V resnih poklicih si delavci ne nastavljajo direktorja, ampak direktor delavce.

V šoli nastavijo ravnatelja učitelji in učitelju se tresejo hlače, da ga ne bi tudi odstavili, če jim kaj ne bi pasalo.

hmmm425, 24.01.2023 ob 12:32

V resnih poklicih si delavci ne nastavljajo direktorja, ampak direktor delavce.

V šoli nastavijo ravnatelja učitelji in učitelju se tresejo hlače, da ga ne bi tudi odstavili, če jim kaj ne bi pasalo.

Tega zapisa pa ne razumem!

dobnibor, 24.01.2023 ob 12:28

polovica jih je šla v zasebni sektor, veliko v penzijo, novih pa ni več. In ker imamo najstarejše prfokse v EU, bo tega v prihodnjih nekaj letih še veliko več. dejstvo je pa kakorkoli obrneš, mularija se ne odloča več za poklic učitelja.

Zakaj je bilo tako? Spomnim se težav s podaljševanjem pogodb za DČ, spomnim se težav s strokovnimi izpiti,…… se je stroka sama zakvačkala?

Torej zdravništvo ni resni poklic?

Zdravniki jasno in glasno povejo, da nočejo delati nadure, ker so baje premalo plačane.

Manjko učiteljev se lahko reši z ukinitvijo jutranjega varstva, pa OBP in podobnih dejavnosti. Samo reden pouk in konec, ne pa da so nekateri otroci v šoli od 6.00 do 16.00, pa če bi bilo možno, še kakšno uro dlje, bi tudi bili. Pa brez šol v naravi, tekmovanj, ki potekajo popoldan ali ob vikendih.  Saj tudi v zdravstvu črtajo določene programe, če ni ljudi.  Pa keramičar pride kakšen mesec kasneje, če pride kaj vmes ali pa enostavno odpove.

pajade348, 24.01.2023 ob 12:57

Torej zdravništvo ni resni poklic?

Zdravniki jasno in glasno povejo, da nočejo delati nadure, ker so baje premalo plačane.

Tole pa sploh ne drži, imaš kak argument za to trditev?

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 12:37

Zakaj je bilo tako? Spomnim se težav s podaljševanjem pogodb za DČ, spomnim se težav s strokovnimi izpiti,…… se je stroka sama zakvačkala?

Ti si se zakvačkala, hahah. Nobenih težav ni s podaljševanjem pogodbe če ima človek vse pogoje in če je dober delavec. Težave s strokovnimi izpiti so pa take, kot jih zrihta politika, torej vlada. Nima stroka nič s tem. en čas so učitelji volontirali, če so hoteli potem narediti strokovni izpit, tako je določilo ministrstvo, ker ni dovolilo zaposlovanja brez strokovnega. Stroka je takrat norela. Ampak to je bilo v marsikaterem poklicu tako. Še danes je na marsikaterem družboslovnem področju pa pri raznih projektih itd. Zdaj tega že dolgo ni več, učiteljev pa vedno manj. Bo enostavno res to, da za ta denar tako težaško delo enostavno ni privlačno za mlade.

O kakšnih nadurah je govora. Koliko ur pa imajo učitelji, da lahko o nadomeščanju govorijo, kot o naduri? Veš kaj so nadure? Po oddelanem rednem delu 8 ur, oz 7, še ure zraven, a to potem poteka po 12 uri ali kako, malo pojasni te nadure učiteljev?

dejansko, 24.01.2023 ob 13:04

Ti si se zakvačkala, hahah. Nobenih težav ni s podaljševanjem pogodbe če ima človek vse pogoje in če je dober delavec. Težave s strokovnimi izpiti so pa take, kot jih zrihta politika, torej vlada. Nima stroka nič s tem. en čas so učitelji volontirali, če so hoteli potem narediti strokovni izpit, tako je določilo ministrstvo, ker ni dovolilo zaposlovanja brez strokovnega. Stroka je takrat norela. Ampak to je bilo v marsikaterem poklicu tako. Še danes je na marsikaterem družboslovnem področju pa pri raznih projektih itd. Zdaj tega že dolgo ni več, učiteljev pa vedno manj. Bo enostavno res to, da za ta denar tako težaško delo enostavno ni privlačno za mlade.

Ti pa ne razumeš dobro zapisanega, danes manjka učiteljev, ker se pred leti mladi niso odločali za ta poklic na podlagi slabih zaposlitvenih možnosti. https://siol.net/posel-danes/moja-sluzba/v-sloveniji-vsaj-tisoc-uciteljev-prevec-371856

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 13:04

Pa saj to je znano že ohoho let.

Tole je iz leta 2010:

Kuštrin: Politika in zdravstveni menedžment želita zdravnike prisiliti v nadurno delo

Politika in zdravstveni menedžment iščeta “rešitve”, kako obstoječe zdravnike še dodatno priviti in jih prisiliti v nadurno delo, ki se mu zdravniki želijo odpovedati, je v odzivu na navedbe predstavnikov Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije zapisal predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin.

Zdravniki ne opravljajo več nadurnega dela razen dežurstev, ki so mastno plačana! Če bi zdravniki opravljali nadure, ne bi bilo 130 000 ljudi brez zdravnika. Največ bolniških je v zdravstvu, menda je vedno vsaj tretjina med. sester in zdravnikov na bolniški. In potem namesto da delajo nadure, odpovedujejo preglede, operacije… Ker so nadure po njihovo slabo plačane. Delajo pa komot nadure pri dežurstvu, komot delajo nadure v zasebnem sektorju itd.

Če bi se učitelji odločili delati enako, ste pečeni takoj. Mulce bi imeli doma vsak drugi dan.:) ampak vi kar udrihajte, saj bodo tudi učitelji prišli k pameti.

učiteljica OŠPP, 23.01.2023 ob 21:43

Jaz sem učiteljica. In svoje delo imam rada. Kakšen dan je res težek. Razred za razredom ki se ne umiri, učenci z adhd, s čustveno – vedenjskimi težavami, tuje govoreči učenci… Ampak potem pa pride dan, ko učenci sodelujejo, delajo in se imajo pri pouku dobro in tudi jaz se imam dobro z njimi. Na takšen dan dobiš vse povrnjeno 🙂

Nikakor ni lahka služba. Sploh če ti ni vseeno za učence(in večini učiteljev ni). Tudi ni služba ki se jo da z lahkoto opravljati 40 let. Pri 50 + ljudje nimajo več toliko energije, niti volje, da bi prenašali nespoštljivost učencev dan za dnem. Na žalost je naš poklic eden najmanj cenjenih v naši državi. Še od učencev samih sem večkrat slišala, da oni ne bi za tako plačo delali v šoli. Da se v vsaki gradbeni firmi zasluži več. Mogoče kje obstaja kakšen zdravnik, ki je šel študirati medicino zaradi dobre plače (pa jih je najbrž res malo takih), mislim da pa ne obstaja učitelj, ki bi se v današnjih časih odločil za ta poklic zaradi denarja:)

kako je delo učiteljev manj cenjeno, če pa dobiš duplo toliko kot inženir v gospodarstvu.

pajade702, 24.01.2023 ob 13:13

Pa saj to je znano že ohoho let.

Tole je iz leta 2010:

Kuštrin: Politika in zdravstveni menedžment želita zdravnike prisiliti v nadurno delo

Politika in zdravstveni menedžment iščeta “rešitve”, kako obstoječe zdravnike še dodatno priviti in jih prisiliti v nadurno delo, ki se mu zdravniki želijo odpovedati, je v odzivu na navedbe predstavnikov Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije zapisal predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin.

Zdravniki ne opravljajo več nadurnega dela razen dežurstev, ki so mastno plačana! Če bi zdravniki opravljali nadure, ne bi bilo 130 000 ljudi brez zdravnika. Največ bolniških je v zdravstvu, menda je vedno vsaj tretjina med. sester in zdravnikov na bolniški. In potem namesto da delajo nadure, odpovedujejo preglede, operacije… Ker so nadure po njihovo slabo plačane. Delajo pa komot nadure pri dežurstvu, komot delajo nadure v zasebnem sektorju itd.

Če bi se učitelji odločili delati enako, ste pečeni takoj. Mulce bi imeli doma vsak drugi dan.:) ampak vi kar udrihajte, saj bodo tudi učitelji prišli k pameti.

V kolikor se delo lahko opravi z reorganizacijo so nadure brezvezne, sicer pa jih zdravniki delajo, poglej: https://data.si/blog/koliko-nadur/, morda ti kapne, kaj je nadura, kaj dodatno delo in tako naprej in tako dalje.

Sicer pa pri nadomeščanju učne ure gre za nadure ali za reorganizacijo dela, to najprej razčisti potem pa dalje.

kaj spet kapaš, 24.01.2023 ob 13:18

kako je delo učiteljev manj cenjeno, če pa dobiš duplo toliko kot inženir v gospodarstvu.

kakšen inženir? Jaz sem inženir računalništva, imam 3x višjo plačo kot moja žena učiteljica. O čem ti to? Žena ima malo nad jurja neto, jaz tri in pol.

ena mati, 24.01.2023 ob 13:08

O kakšnih nadurah je govora. Koliko ur pa imajo učitelji, da lahko o nadomeščanju govorijo, kot o naduri? Veš kaj so nadure? Po oddelanem rednem delu 8 ur, oz 7, še ure zraven, a to potem poteka po 12 uri ali kako, malo pojasni te nadure učiteljev?

Tebi pa ni čisto jasno, kaj je učna obveznost, kaj pa delovna obveznost, ne? Učne obveznosti ima en učitelj recimo 25 ur, vsega ostalega pa še 15 ur tedensko. Velikokrat tudi več. Vse skupaj da delovno obveznost 40 ur tedensko. En predavatelj ima 6 ur učne obveznosti in 34 ur vsega ostalega. En uradnik ima kaj pa vem, 8 uradnih ur dela s strankami, 32 ur pa vsega ostalega.

Bodo šle osnove? In vse, kar je ostalega, je tudi delo. Ki se podrobno zapiše v delovni načrt. Ali pa misliš, da birokratsko delo, sestanki, pisanje priprav… niso delo?

HALOŽANKA, 24.01.2023 ob 13:50

V kolikor se delo lahko opravi z reorganizacijo so nadure brezvezne, sicer pa jih zdravniki delajo, poglej: https://data.si/blog/koliko-nadur/, morda ti kapne, kaj je nadura, kaj dodatno delo in tako naprej in tako dalje.

Sicer pa pri nadomeščanju učne ure gre za nadure ali za reorganizacijo dela, to najprej razčisti potem pa dalje.

zdravniki se nadur otepajo. Kot nadure bi lahko sprejeli delo v teh ambulantah za neopredeljene, ane? Pa so se smejali tej ponudbi. Za 25 – 35€ na uro kot so plačani za naduro pa res ne bodo delali. Za 80 pa že.:)

Pa seveda ne bodo delali nadure, če gredo namesto tega lahko v zasebni sektor, kjer so veliko bolje plačani.

inženir882, 24.01.2023 ob 13:55

kakšen inženir? Jaz sem inženir računalništva, imam 3x višjo plačo kot moja žena učiteljica. O čem ti to? Žena ima malo nad jurja neto, jaz tri in pol.

Moj mož je tudi inženir, prejme trikratnik moje plače, višji regres, boljše povračilo potnih stroškov, višji regres za prehrano in božičnico. Če pa je nekdo po izobrazbi inženir in dela delo, ki ga lahko opravi nekdo s srednji šolo,  pa ne moreš rečti, da imajo inžnirju takšne plače.Jaz imam rada svoje delo, imam večinoma dobre učence in vredu starše, pa s sodelavci se dobro razumemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close