Tip teži po telefonu
Nek tip mi teži po telefonu. Najprej je priletelo sporočilo, če grem na pijačo z njim. Ker nisem imela pojma kdo to je, sem seveda vprašala. Napisal je ime pa vseeno nisem vedela kdo je to. V glavnem tudi klical je, in ga seveda nisem poznala. In ni želel povedat kaj hoče od mene, le to, da hoče na pijačo? In da me pozna in tako naprej. In celo vedel je kje živim. Jaz sem zahtevala da pove kdo je in kaj pravzaprav hoče, ker jaz ga ne poznam. Pa se je kar muzal. Potem pa pošiljal na kupe smsov, večinoma ignorirala. Včasih pa tudi odgovorila, ker sem želela zvedet kdo je ta tip.Nekak mi je uspelo ugotovit od kod je in mogoče celo vem ime in priimek, nisem pa pa prepričana. Kaj s takim človekom storiti?
Nadlegovanje po telefonu se je nehalo, ker sem zadevo dala blokirat. Potem pa spet začelo, tokrat je imel novo številko.
Sploh ne vem kaj hoče od mene. je pa o meni izbrskal kup podatkov na netu (nisem slavna, sem pa v taki službi, da me dosti ljudi pozna). Se ga kar bojim.
Seveda ne bom šla na pijačo z nekom, ki ga ne poznam in ki mi teži, čeprav sem mu povedala, da naj neha. Pa ne more mimo tega, da bi še naprej težil. Saj da mir kak teden, dva pa spet sms pa spet mir pa spet sms.
7×3, ne pogovarjam se z njim, piše sms. Eno številko sem že dala blokirat in je začel z nove pisarit.
Ignoriraj naprej, povej kakemu frendu, pa naj mu on pošlje kak “prijazn” sms nazaj.
Tvoj nadrejeni bo razumel situacijo in ti omogočil zamenjavo telefonske številke. Vsaj poskusi.
Tisti teži z smsi, ker je strahopeten, a hkrati obseden s tabo, iz neznanega vzroka. Z zamenjavo številke mu odvzameš najlažjo pot za nadlegovanje. Poleg tega, kaj naj tip z vsemi preostalimi podatki, ki jih ima od tebe, počne? Lahko si jih kvečjemu nekam vtakne.
Ima mojo domačo številko, torej bo tam težil. Težil je že mojim sosedom in jih sprešaval o meni. Naj vsem ljudem prepovem, da ne smejo z nikomer o meni govorit? Očitno je nekdo, ki me je nekje spoznal, jaz pa pojma nimam kdo je to. Saj nič ne grozi, samo osladno vabi na srečanje in se cedi kot cuker.
Sem razmišljala, da bi jaz k njemu domov poklicala in mu malce posvetila: mogoče pa ima koga zraven sebe doma.
To zgoraj so tvoje domneve, da te bo upal nadlegovati doma. Če teži sosedom, je to njihov problem. Pojasni jim, da te nek obsedenec nadleguje in če se še pojavi, si naj zapišejo reg. št. njegovega avtomobila ali pridobijo o njem kak drug podatek. Še enkrat:
1.) Zamenjaj številko.
2.) Če se bo zadeva še pojavljala, si zapiši datum in uro vsakega klica (veza mora biti vzpostavljena) ali smsa. Ko boš imela vsaj 5 klicev ali smsov zapisanih, pojdi do svojega operaterja in podaj prijavo zaradi nadlegovanja. Ti bodo potem to osebo pisno opozorili, naj preneha z dejanji nadlegovanja. Njegova dejanja, četudi je pri tem osladno osladen, spadajo v to kategorijo.
3.) Lastnika številke pa lahko dobiš uradno samo preko odvetnika (neuradno tudi iz mobi številke ali reg. številke, seveda proti plačilu dobrih sto evrov kakemu sposobnemu detektivskemu mačku s povezavami v pravih krogih, tega v oklepaju nisem jaz, prav?), če se odločiš za tožbo zaradi nadlegovanja, če po opozorilu operaterja ne bo prenehal z nadlegovanjem. Stroški postopka gredo v tem primeru na račun nadlegovalca.
Lahko pa vse to preskočiš, če izveš, kdo je ta tip. Če izjavljaš, da bi k njemu domov poklicala, veš kdo je. Tedaj preprosto odidi do njega in mu povej, da ti ni do srečanj z njim in da bo, če nadaljuje z nadlegovanjem, doživel prisrčno tožbo zaradi nadlegovanja na njegove stroške.
kokrica, to sem že poskušala pa ima stalno nedosegljivo številko. Očitno vklopi telefon le takrat, ko želi koga nadlegovat.
marinec, nočeš razumet. Ne morem zamenjat telefonske, ker je službena. Vse klice in sms imam zabeležene, do operaterja ne morem sama, ker imam službeni telefon. TOrej lahko to stori le lastnik (in pri nas to niti pod razno ni enostavno, ker delam drugje kot je sedež in vmes je ogromno ljudi in ne želim 10im razlagat vsega). Niti ne želim imeti stroškov zaradi enega tepca, še najmanj pa z odvetnikom. Domenvam kdo bi lahko bil (če sem ugotovila pravo ime in priimek, nisem pa prepričana). Vse to, kar si mi napisal se mu že jasno povedala pa se je norčeval in nadaljeval. Očitno je prepričan, da mu nihče nič ne more.
In kaj bi pomagalo, če bi dobila drugo številko, če bo nova spet javno objavljena ob mojem imenu in priimku, ki ga on pozna? Prav nič.
Deluje le tisto, kar je Marko napisal: če ga ignoriram, da dalj časa mir. Če se odzovem dobi veselje.
policija pa se res ne ukvarja s temi stvarmi. Sem enkrat prijavila krajo pa se tudi niso želeli sploh pogovarjat o tem. Še kraje jih ne zanimajo, kako jih bo zanimalo to, da en tip eno žensko vabijo na pijačke?
Jaz sem ga včeraj ozmerjala tako, da mu je vzelo sapo. Upam, da bo sedaj mir pred njim. Poskušala pa bom vseeno preverit, če sem ugotovila pravo ime in priimek ter naslov tako, da bom poklicala na tiste domače številke in preverila, če tam živi ta oseba. Če ugotovim, da je pravi pa še ne vem kaj bo. Nekaj mu bom že posvetila.
Vseeno pa me firbec matra kaj se suče po glavi takim tipom? V čem je fora, da ženskam težijo, da naj gredo z njimi na pijačo? Ok, če bi bila jaz moški in bi mi bila ena všeč, bi se najprej predstavila in povedala kdo sem in kaj povprašala glede teme, ki to žensko zanima in bi se tako razvil pogovor in potem povabila na pijačo. To bi bil nek logičen pristop do nekoga, ki ti je všeč. Če pa ti nekdo ni všeč pa ga pustiš na miru. Ne pa da mu težiš. REs, mi ni jasno kaj mu gre po glavi.
Kaj se jim suče po glavi? Prvo kar imajo je zelo slaba samopodoba, nizko mnenje o sebi. Zato iščejo nekoga, ki bo nasedel na njihovo igro. Vsaka pozornost, ki jo dobijo, jim koristi, da si to podobo nekako popravijo, vsaj navidezno. Na dolgi rok ne pomaga, zato pač gnjavijo tako dolgo, dokler jih ne odpikaš. Potem poiščejo novo žrtev in to počnejo tako dolgo, dokler se kočno tud kaj ne naučijo iz tega. Se začnejo spoštovat za trohico bolj in s tem začnejo tudi druge bolj spoštoval. Iz tega sledi, da so tudi njihovi pristopi drugačeni, manj posiljeni, bojl razumevajoči itn. Nekateri pa se tud nič ne naučijo in verjamejo da so ženske smotane in podležejo temu prepričanjui tako, da jih zasovražijo. Tak, na kratko. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.