TenAiBudo je tolk car
S tem se ne morem strinjati. Religija ne more biti ločena od osebne vere, ampak je združevanje oziroma organiziranje ljudi v religiozne skupnosti, le odsev in realizacija naše osebne vere, ki je sicer pri vsakem malo specifična, a hkrati imamo veliko skupnega, kar organizirane religije le potrjujejo.
Spoštovani Mon osebno in TelAvivBudo, lahko tudi še zadnjič osebno,
grem naprej izvajat nego mladega gozda, bo večja korist čez deset let, kot od strokovne debate na temo, kdo da je že car. To, kar me je nekdo prosil, sem izpolnil in letim med rjave medvede; pišuka, noč je že. Ostanite v cvetju, ne tolčite se preveč med sabo z nizkimi udarci in pridem naokoli, ko me pokličejo, z gasilskim pozdravom – Na pomoč.
Z vsem dolžnim spoštovanjem in tudi z nedolžnim,
marinec.si
To je tako kot če bi en iskal učilnico, v kateri se odvija debatni krožek, pa bi zgrešil prava vrata in prišel recimo med čalne društva ljubiteljev praženega krompirja. Morda so med njimi tudi doktorji znanosti, ampak oni so v tistem trenutku tam zato, da premljevajo “krompirjeve” teme ne pa teme iz debatnega krožka.
Vsem pa tudi ni v interesu ves svoj intelektualni potencial potrošit na srečanjih ljubiteljev praženega krompirja. Nekateri od članov tega društva intelektualnega potenciala niti nimajo. Nekateri so tam samo zato, da zabijejo svojčas,da se z nekom družijo in jih niti krompir ne zanima. Nekaterim zagotovo ves čas po glavi skače samo to, kako bi nabrisali akkšno ljubiteljico praženega krompirja itd.[/quote]
To ni ravno neka razlaga. 🙂
Ne razloži kako lahko nekateri sodijo o debatah, če pa sploh niso pri stvari ali pa ne sledijo in zato sploh ne razumejo za kaj se gre. 🙂
TAB s vsakim svojim odgovorom na vprašanje, ki ga spravi v dilemo, želi dati vtis, da si vedno zgrešil vrata. Kot primer s vprašanjem, ki mu ga je postavila Katenjka…Vprašanje je čisto preprosto in sprašuje eno stvar, TAB pa brezveze bluzi čisto nekaj drugega, da bi dokazal kako so drugi neumni in nimajo pojma.[/quote]
Pa saj tudi k debatnemu krožku pridejo kdaj takšni, ki mislijo, da je debata to, da imajo oni monolog. 🙂
Saj jaz razumem, kaj hočete povedat. Ampak še vedno mislim, da nekoga, ki je šele nekaj dni na forumu, vendarle ne gre na takšen način izpostavljat in obravnavat kot da je njegovo pisanje nacionalan katastrofa. Vsak takšen način izpostavljanja nekoga, je v resnici diskriminacija. To, tako na splošno gledano, za forum ni dobro. Ne v primeru TABa ne koga drugega. In to je ena od najbolj branih tem zadnjih nekaj dni? Me malce spominja na splošno klimo v državi. Toliko si folk gleda v zobe in si daje opraviti z nepomembnostmi, pa eden čez drugega šimfajo, v ozadju tega pa drugi odločajo o za posameznika veliko pomembnejših zgodbah.
Spoštovani marinec.si,
V kolikor ste že navajali moje osebne podatke bi se spodobilo, da bi pripisali tudi vaše. Ne pa da se skrivate za navidezno varnostjo lažne identitete. Prav tako pa bi se tudi spodobilo, da vsaj pravilno navedete moje ime in priimek. Namreč osebno sem Grega Vodopivc. Pri čemer bi se seveda lahko sedaj izgovarjali na mojo dlakocepstvo. A v mojem primeru ste v vašem citatu navedli ime in priimek dejanske druge osebe, katero osebno poznam že nekaj časa in katera je po poklicu zdravnik ter živi v drugem kraju kot jaz.
Kot drugo pa bi želel omeniti, da ste stopili v kontakt z menoj s skrajno nespoštljivim pristopom in ultimatom; oziroma v kolikor vas citiram: “Mene zanima le ena stvar! Imam eno vprašanje!” V kolikor osebno ne bi imel bistveno višjih standardov glede vljudnosti bi preprosto prekinil najin telefonski pogovor nemudoma, ko ste izrekli vaš ultimat. Zaradi česar bodite veseli, da sem vam vsaj namenil tiste slabe tri minute, kolikor je trajal najin telefonski razgovor. Na tem mestu pa bi vam tudi želel eksplicitno sporočiti, da v kolikor imate še kakršno koli vprašanje zame slednjega malo bolj spoštljivo in vljudno naslovite name. Kajti to, da imate vi vprašanje zame še ne pomeni, da vam moram jaz nanj tudi odgovoriti.
Kot tretje pa se z laikom kot ste vi, kateremu so tuji sleherni koncepti vljudnosti in spoštljivosti nimam o čemer koli pogovarjati, še manj pa kakor koli razpravljati o čemer koli.
Kot četrto pa bi lahko vsaj posredovali naprej najin zasebni telefonski pogovor, ki je bil predmet zgolj naju dveh in ne širše forumske srenje, brez kakršnih koli sprevračanj mojih besed. A tega od nekoga kot ste vi preprosto ne gre pričakovati, mar ne? Saj več kot očitno niti ne razumete koncepta zasebnega pogovora.
Kolikor vem sem vam povedal, da sem praktikant zena in da osebno ne vidim nikakršnega smisla, da bi o zenu in njegovih praksah razpravljal z nekom, ki je o zenu prebral največ dve ali tri knjige. Kar ste nadvse prikladno pozabili omeniti v vašem javnem poročilu najinega zasebnega telefonskega pogovora. In tudi vaša navedba moje licence iz zena ni povsem točna. Namreč v najinem zasebnem telefonskem pogovoru sem eksplicitno navedel, da imam opravljeno licenco za poučevanja zena za potrebe tradicionalnih borilnih veščin. A upoštevajoč vaše neizmerno poznavanje zena in tradicionalnih borilnih veščin niti ne veste kaj to točno pomeni. Tekom najinega zasebnega telefonskega razgovora pa se niste niti toliko potrudili, da bi me vprašali kaj tovrstna licenca dejansko pomeni. Kar je bila seveda posledica vaše mentalne drže, s katero ste želeli od mene izsiliti nekakšno potrditev nekih vaših osebnih napačnih predstav ter uveljaviti vaš ultimat, s katerim ste tudi začeli najin zasebni telefonski razgovor.
Poleg tega pa bi vam tudi želel sporočiti, da je sleherna oblike vere dejansko osebna vera. Osebna vera pa nima ničesar skupnega z religijo, četudi jo istočasno tudi pogojuje in določa. Vaše poznavanje psihologije pa raje pustite pri miru in se raje držite področja, ki ga poznate, v kolikor se ne motim je to v vašem primeru skrb za gozd.
Glede na to, da ste dejansko razkrili osebne podatke neke druge osebe, katere slednji niso predmet informacij javnega značaja, nakar ste omenjeno osebo tudi javno klevetali in žalili,bi lahko vaše osebne podatke posredoval omenjeni osebi in bi se vam obetala civilna tožba zaradi klevetanja in blatenja dobrega imena osebe. A glede na to, da razumem, da ste ravnali v efektu slednjega ne nameravam storiti. Bi pa vam svetoval, da resno vzamete moje opozorilo, saj kot veste ste se mi predstavili z vašim imenom in priimkom. V kolikor so za vas to nedolžne zadeve vam lahko zagotovim, da so daleč od tega. In prav tako bi želel, da me nikoli več ne kontaktirate preko mojega telefona. Svoj telefon in e-mail sem javno objavil izključno v komercialne namene ne pa zato, da odgovarjam na vaša vprašanja in ultimate.
Z vsem dolžnim spoštovanjem,
TenAiBudo
Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.[/quote]
Ti, pa mene tudi. In to takoj, po dveh-treh postih.[/quote]
Sploh nisem tebe imela v mislih, ampak očitno, da nimaš mirne vesti, da si se kar prepoznala v tem opisu..:))))). Takrat, ko sem začela pisati, tebe sploh še ni bilo tu gor.
velkom bek.
se mi zdi, da bo tukej zdej štala vseh štal ☺[/quote]
NM-3w, kaj bi mi ti na kratko poročal, kaj vse se je tukaj dogajalo, kdo je zdaj car/in kdo ni.
[sup]p.s.: priznaj, da si me malo pogrešal :))[/sup][/quote]
zgrešila si point mojega posta
računam na tebe in TAB_a
[sup]nimam kaj priznati, sploh, če česa ni – inkvizitorka[/sup]
Marko,
mene edino moti, da tam, kjer se vidijo neka neskladja znotraj njegovih izpovedi (katenjka izpostavila), da to enostavno ignorira. Sprašujem se zakaj… Zelo enostavno bi bilo, da bi enostavno rekel, zatipkal sem se, nerodno sem nekaj napisal, karkoli, bilo bi človeško motiti se. Je človeško motiti se.
Isto tako, ko ga je antilopa opomnila, da ni čisto res, ko je pisal o kazenskem postopku, o proceduri kazenskega postopka. Enostavno bi bilo, da bi rekel, to mi je znano kar pišem, lahko pa da res kaj ne vem zadosti dobro, recimo poznam postopek pri policistih, ne pa na sodišču. Ali obratno, poznam postopek na sodišču (pravo) ne pa na policiji. Vendar ne. S tem, da tokrat ni ignoriral, ampak je še bolj goreče zanikal, da bi se on “motil” oz. da bi lahko antilopa imela prav.
Spet se sprašujem zakaj? Kakšen človek bi tako reagiral? Kakšen človek bi tako vestno zanikal svojo zmoto, vedno znova, se ne želel, bil zmožen… sprijazniti in samozavestno izjaviti, da tudi česa ne ve, da ni kot Bog vseveden, da ni tako zelo 100%, kot se predstavlja. Kot se večinoma predstavlja.
Marko,
TAB vedno vse zanika. Vedno pod narekovaji, ker resnično nisem vse brala, vendar sem brala oz. berem, čeprav ne pišem več toliko, ne komentiram več toliko. Spet te vprašam, zakaj bi tako pisal? Kakšen človek bi tako pisal? Pozabi zdaj, da je govora o TAB, in pomisli, če bi te vprašala na splošno, brez nicka, brez teme, ki jih tisti nekdo piše. Kakšen človek bi tako pisal? Kakšen človek in zakaj bi zanikal svoje zmote. In tukaj gre za podatke, ki jih je sam izpostavljal, samo da v različnih temah. Različnih postih. Ne neke podatke, ki bi jih o njemu nekdo drug povedal, napisal.
Pa še utemeljitev glede kazenskega postopka oz. oškodovancev, anonimne prijave in odškodnine oškodovanca.
TAB navaja, da je oškodovanec v kazenskem postopku lahko anonimen. Jaz se s tem še nisem srečala. Kolikor je meni poznan kazenski postopek, oškodovanec enostavno je znan. Ne vem, kako bi lahko nekomu nekaj očital, če ne bi bilo znanega oškodovanca. Ne vem, kako bi se lahko obdolženec zagovarjal, če ne bi bilo oškodovanca. Kaj bi v obtožnem predlogu navajal. Da je obd. tega pa tega dne, neznani osebi naredil to pa to. Ali res kdo verjame, da bi to šlo na sodišču “čez”. In kako bi se potem na sodišču obdolženec zagovarjal glede samega dogodka, kako bi utemeljeval sam dogodek, če mu ne bi bil znan oškodovanec… Jaz se s tem nisem nikoli srečala, pa sem se “srečala” z marsičem. Ne vem, mogoče bi TAB znal to pojasniti, jaz ne znam. Prav tako še nisem nikoli se seznanila s primerom, ko bi država dobila odškodnino namesto “pravega” oškodovanca. Odškodnino?
Da ne bom kvotala, je pisano v tej temi: http://med.over.net/forum5/read.php?124,2507491
Ampak, dopuščam možnost, da vsega ne vem, da se motim. Jaz jo vsekakor dopuščam. Lahko da se zelo, zelo, motim…
P.S.
Marko, vem da boš tudi tokrat iskal razloge za opravičilo oz. “opravičilo”. To je tvoja odločitev. Ampak da obnovimo tisto zgodbico o učitelju, učencu in ribi oz. da povzamem, si mar ti tudi TAB?
To ni ravno neka razlaga. 🙂
Ne razloži kako lahko nekateri sodijo o debatah, če pa sploh niso pri stvari ali pa ne sledijo in zato sploh ne razumejo za kaj se gre. 🙂
TAB s vsakim svojim odgovorom na vprašanje, ki ga spravi v dilemo, želi dati vtis, da si vedno zgrešil vrata. Kot primer s vprašanjem, ki mu ga je postavila Katenjka…Vprašanje je čisto preprosto in sprašuje eno stvar, TAB pa brezveze bluzi čisto nekaj drugega, da bi dokazal kako so drugi neumni in nimajo pojma.[/quote]
Pa saj tudi k debatnemu krožku pridejo kdaj takšni, ki mislijo, da je debata to, da imajo oni monolog. 🙂
Saj jaz razumem, kaj hočete povedat. Ampak še vedno mislim, da nekoga, ki je šele nekaj dni na forumu, vendarle ne gre na takšen način izpostavljat in obravnavat kot da je njegovo pisanje nacionalan katastrofa. Vsak takšen način izpostavljanja nekoga, je v resnici diskriminacija. To, tako na splošno gledano, za forum ni dobro. Ne v primeru TABa ne koga drugega. In to je ena od najbolj branih tem zadnjih nekaj dni? Me malce spominja na splošno klimo v državi. Toliko si folk gleda v zobe in si daje opraviti z nepomembnostmi, pa eden čez drugega šimfajo, v ozadju tega pa drugi odločajo o za posameznika veliko pomembnejših zgodbah.[/quote]Vsakdo, ki pride na forum karkoli napisat ustvari pri bralcih neko mnenje/sodbo o tem o čemer piše – hočeš nočeš je “obsojen”. Količina “resnice” o njem je nekako sorazmerna s količino napisanega. Marsikdo je na začetku razočaran nad tem kako ga drugi vidijo in noče nikoli več nič napisat, nekateri vztrajajo/mo, ATB je pa ubral neko tretjo pot po kateri je vse druge obtožil zmote le lastnih napak ne priznava, kar je blago rečeno, jako čudno za nekoga, ki je prišel pisat o neki duhovnosti katero menda živi.
Sploh mi ni všeč dejanje nekega drugega samovšečneža,ki je stari znanec teh strani in se sam skriva za neštetimi imeni, ki je šel objavit (ne)njegove osebne podatke…. :/
Podlo…. 🙁
Saj jaz razumem, kaj hočete povedat. Ampak še vedno mislim, da nekoga, ki je šele nekaj dni na forumu, vendarle ne gre na takšen način izpostavljat in obravnavat kot da je njegovo pisanje nacionalan katastrofa. Vsak takšen način izpostavljanja nekoga, je v resnici diskriminacija. To, tako na splošno gledano, za forum ni dobro. Ne v primeru TABa ne koga drugega. In to je ena od najbolj branih tem zadnjih nekaj dni? Me malce spominja na splošno klimo v državi. Toliko si folk gleda v zobe in si daje opraviti z nepomembnostmi, pa eden čez drugega šimfajo, v ozadju tega pa drugi odločajo o za posameznika veliko pomembnejših zgodbah.[/quote]Vsakdo, ki pride na forum karkoli napisat ustvari pri bralcih neko mnenje/sodbo o tem o čemer piše – hočeš nočeš je “obsojen”. Količina “resnice” o njem je nekako sorazmerna s količino napisanega. Marsikdo je na začetku razočaran nad tem kako ga drugi vidijo in noče nikoli več nič napisat, nekateri vztrajajo/mo, ATB je pa ubral neko tretjo pot po kateri je vse druge obtožil zmote le lastnih napak ne priznava, kar je blago rečeno, jako čudno za nekoga, ki je prišel pisat o neki duhovnosti katero menda živi.
Sploh mi ni všeč dejanje nekega drugega samovšečneža,ki je stari znanec teh strani in se sam skriva za neštetimi imeni, ki je šel objavit (ne)njegove osebne podatke…. :/
Podlo…. :([/quote]
Javna objava javno že objavljenih podatkov, ki jih je objavil avor sam, je – kaj že? Podlost?
TAB jih je objavil javno sam. Morda je pozabil na tole;
http://med.over.net/forum5/read.php?34,1140604,6166112#msg-6166112
Javna objava javno že objavljenih podatkov, ki jih je objavil avor sam, je – kaj že? Podlost?
TAB jih je objavil javno sam. Morda je pozabil na tole;
http://med.over.net/forum5/read.php?34,1140604,6166112#msg-6166112%5B/quote%5DTam piše nek drug Budo…. 😉
Sploh pa kaj nam to pomaga, če vemo s čim se preživlja? Vsaj zame brezvezen podatek, ki pove nekaj več o tebi kot o njem.
Ne vem če je to res koga zanimalo, kar si ti izbrskal in objavil (četudi je/bi bilo res), itak govorimo le o tem kar TAB sam o sebi napiše v in med vrsticami.
A nisi ravno s tem svojim zapisom sebe postavil za vsevednega? 🙂 Namreč ne veš zagotovo, kaj sem sam želel povedati z določenim zapisom. Lahko si misliš, ker sklepaš po sebi oziroma po svojem načinu razmišljanja, ne moreš zagotovo trditi. In ravno s tem, ko si mi podtaknil, da se imam za vsevednega, si sebe postavil za vsevednega. Saj sem jaz tisti, ki lahko dokažem svojo nevednost. Jaz nikjer ne trdim, da je vse to, kar TenAiBuda piše, resnica in prav tako nikjer nisem napisal, da je manipulant. Od mene tako strogo ozkega prepričanja nisi prebral. Jaz dvomim v oboje in dopuščam, da je možno eno ali drugo.
Tudi za oslom, psom, mačkom in celo za človekom se praši, vendar ta TAB meni bobni, kot prazen sod![/quote]
Pravijo, da v drugih vedno vidimo sebe. Zdaj pa se naj odloči, kaj kdo vidi. :))
Ta forum je poln gostilniskega drkanja v glavo. Vsak drugi stalni “clan” je amaterski psiholog ali ekspertni svetovalec za vse. A pojma o pojmu nimate! Seveda, kdor je ta (ne)nivo prerasel, zbrise tako hitro kot je prisel. Kvecjemu srednji prst vam pokaze…[/quote]
a ga ti tudi nisi še prerasel, zato še ne zbrises?
Trdim? Saj pa to on sam ves čas poudarja v svojih zapisih. :)) Če ga sam razumem ali ne, sploh ni pomembno. In tudi, če grem pojasnjevat, to nima smisla, saj bi bil odziv na moje zapise enak, kot je na zapise TenSibuda. Poznam pa občutek, ko želiš nekomu nekaj povedat, on pa se odzove nerazumevajoče oziroma tako, da mi je povsem jasno, da ni razumel mojega sporočila.
Menim, da določenih stvari človek preprosto ni sposoben razumet, dokler nečesa ne doživi, včasih pa preprosto pride do burnih odzivov samo zaradi občutkov, ki jih nekdo vzbudi v nas s svojim pisanjem, pristopom. Če bi prisluhnili LE informacijam in se ne bi pri tem počutili manjvredne, bi debata lahko lepo stekla, brez osebnih obtoževanj. Vendar pa ko eden začne s tem, je konstruktivne debate tako rekoč konec, ker pride le še do iskanja dlake v jajcu.
Menim, da je ena taka dlaka v jacju Robijevo vprašanje o tem, ali sem prebral vse njegove zapise. Prebral sem dovolj, da sem videl kup čudnih odzivov, ki so mi poznani na tem forumu s strani določenih ljudi. In prebral sem dovolj, da osebno ne vidim nobene potrebe, da bi se pred temi zapisi počutil ogroženega. Razumem pa, da nekateri se. Ni ga človeka na forumu, ko ne bi naletel kdaj na nekoga, ki mu je poslal agresiven/obrambni odziv, pa čeprav prvi ni imel nobenega slabega namena.[/quote]Ne. Glej, tenaibudo eksplicitno navaja, da ne smemo komentirati, če ne vemo o čem bi sploh komentirali. To, kar ti pišeš, so samo spet tvoji brezbarvni posti, eni od stotisočih, ki ne povejo prav ničesar. V sosednji temi se je jasno izkazalo, da nisi razumel enovrstičnega goldijinega stavka in si se že zaletel v relativizacijo in še meni si pisal, da nisem prav razumela. Pa kdaj bo tega konec…perpetuum mobile..ah…:)[/quote]
… ko se boš odločila in izskočila iz mlinčka, ki te sauga vase…:)
Ker se na pravo ne spoznam, težko komentiram zadevo. Vem le, da je pravo ena taka zadeva, katero si ljudje lahko različno tolmačimo, zaradi česar tudi resnica ni vedno resnica in pravica vedno ne zmaga. Sklepam torej, da sta se našla dva, ki si isto stvar tolmačita različno in sta hkrati prepirčana, da si jo tolmačita pravilno. Gotovo pa je eden v zmoti. Nihče od njiju ni priznal zmote, niti TAB, niti Antilopa. Kakšen človek je to? Res ne vem, ker ga ne poznam. Lahko pa je ali preveč prepričan vase ali pa nekdo, ki ima preprosto prav.
Ah, spet mi nekaj podtikaš. To je ravno tako, kot da bi sedaj jaz, na podlagi tvojega zapisa, tebi podtaknil nevoščlljivost in posledično posmehovanje. Pa ti ne bom. Ker le ti veš, kaj je za tem. :))
Nisi pa pomislil na to, da so “napačna” vprašanja le obrambne reakcije, ki od tistega, ki poseduje toliko znanja, spravijo v dilemo. 🙂
Marko, menda si hodil v šolo in se spomniš, ko ti je učitelj po tistem, ko si ti pol ure zrecitiral svoje nafiflano znanje, postavil eno provokativno vprašanje, da bi se ugotovilo, če sploh kaj razumeš od tega kaj si pol ure blebetal. 🙂
Menda nisi potem napadel učitelja, da te ni dobro razumel in je njegovo “napačno” vprašanje le posledica tega, ker tebe ni razumel. :)[/quote]
Saj to je enaka taktika, kot jo ima TenAiBudo, ki mu je najboljša obramba napad…:) Hudo.
Ah, spet mi nekaj podtikaš. To je ravno tako, kot da bi sedaj jaz, na podlagi tvojega zapisa, tebi podtaknil nevoščlljivost in posledično posmehovanje. Pa ti ne bom. Ker le ti veš, kaj je za tem. :))[/quote]
Resnic je več:). Ne vem zakaj si se ti fokusiral na negativnost. Podtikanje česa? Če te “božam”, je to samo to, nbenga podtikanja. Naj te ne bo strah:).
Forum je zaprt za komentiranje.