TenAiBudo je tolk car
¸
Kup vprašalnic si nanizal ene za drugimi, ki se ne tičejo toliko človeka, o katerim pišeš, ampak se večinsko dotikajo pravzaprav tebe osebno, odtod tudi ta tvoj osebni angažma pri “branjenju žrtev”. Ampak tega seveda nisi sposoben uvideti, ker s suhoparno intelektualizacijo, racionalizacijo in relativizacijo zatreš in onemogočiš introspekcijo, ki jo odpira čustvena raven. Vendar ne morejo drugi ljudje podajati odgovorov tebi na tvoje forumske “eksternalizirane probleme”, ki jih poskušaš reševati preko drugih ljudi, da bi se drugi ukvarjali s tvojimi večnimi vprašanji, ki si ji sposoben le racionalno-razumsko predelati/oddelati/analizirati, na čustveni ravni pa si povsem odrezan od bogastva notranjega doživljanja, nezavednih impulzov, domišljije in seveda čustev, ko preko identifikacije z drugimi (v tem primeru TaiBuda) braniš dejansko sebe (namreč intelektualizacija je najbolj značilni obrambni mehanizem zate, kakor tudi za TaiBudo), z bagatelizacijo in z neskončnim zankanjem in nizanjem vprašalnic. Gre za tendenco po nadvladi, kontroli…[/quote]
Zavedam se, da branim sebe Matjažko. Koga pa braniš ti, če ne sebe? Svetega duha? :))
A ti bom spet moral odgovoriti na svoja vprašanja, zato da mi boš naslednjič lahko ponovno vrgel pod nos to, da so vprašanja namenjena meni in ne drugim. A ni to tvoj beg od samega sebe in ne moj, glede na to, da poznam odgovore? V čem bi bil smisel, da ti še enkrat odgovarjam javno? Si mogoče pomislil, da na vprašanja sam prav dobro poznam odgovore, da so tam zato, da si vsak sam odgovori nanja, zato da se razširi pogled na neko stvar in ne zato, ker bi se nekdo bal na nanje odgovorit?[/quote]
Glej, spet vprašanje na vprašanje. Ti bi moral čutiti, ne zgolj misliti. In ta (emocionalna) praznina, odrezanost od čustveno-doživljajskega sveta, ki je puščoben in dolgočase nsiv svet zaradi delanje sile z razumsko-tehnično naravnanostjo oz. nezmožnostjo sploh kaj občutiti, se nadomeščas stalnim izpraševanjem in postavljanjem vprašalnic, s premlevanjem in nenehnim intelektualiziranjem , z racionalizacijo, psevdo-filozofiranjem, številčno poplavo postov, ki so vprašanja na vprašanje…
Ja, saj si sam napisal, da je manipulativen. Manipulativnih ljudi pa si ne želimo nad ali ob sebi, mar ne. Torej jih preganjamo. Ker se jih bojimo. Bojimo, da nas bodo zmanipulirali, izkoristili le za svoj namen.[/quote]
To je res malo čuden zaključek. 🙂
Samo spoznanje, da je nekdo manipulativen, še ne povzroči strahu. Sploh ni logike v tem, kar pišeš. Če spoznaš, da te nekdo manipulira, potem veš, da je manipulant in se mi ni treba bati, če vem kakšni so njegovi nameni.
Bati se je tistih, ki se tega ne zavedajo, da se z njimi manipulira. Taknši so le orodje in orožje v rokah avtoritet. Zato pravijo (TAB), da je ideja močno orodje, ker jo uporabljajo za manipulacijo in nadzor.
Pa to je ravno to, o čemer pišem. Da se nam naš strah zdi UPRAVIČEN, zato ga niti ne dojemamo kot strah. :))
Zdaj mi pa prosim pokaži, kje si bil zmanipuliran, ne bo težko, če praviš, da tip JE manipulant. To so zame hude obtožbe, ki potrebujejo dokazilo.
Ja, saj si sam napisal, da je manipulativen. Manipulativnih ljudi pa si ne želimo nad ali ob sebi, mar ne. Torej jih preganjamo. Ker se jih bojimo. Bojimo, da nas bodo zmanipulirali, izkoristili le za svoj namen.[/quote]
Strah ni vedno glavni krivec. Enostavno je življenje prekratko, da bi ga zapravljali z nepomembnimi stvarmi in ljudmi, ki imajo drugačno energijo. Kdor se ima rad, si bo privoščil najboljše:). Marko, se zavedaš, da si zaveden?:) Se nič ne bojiš?:))
Ni vsak podvržen manipulaciji, tako kot ne zmore vsak manipulirati z drugimi. Če tebi paše imeti ob sebi ljudi, ki bi radi manipulirali s tabo ter vztrajaš, ker nočeš izpasti strahopeten…v tem ne vidim nobenega smisla.
S tem se seveda strinjam, vseeno pa me zanima kdo od nas je bil zmanilipuliran, da lahko nekoga obtožimo za manipulanta.
Eh….Zakaj tako vneto zagovarjaš in vame projiciraš nek strah ?
Ni nobenega strahu. Gre se le za prepoznavanje namena na podlagi pisanja. Manipuliranje je, ko od drugega z očitki in obtoževanjem poskušaš prepričati, da se ti podredi.
Vsiljuješ mu manjvrednostne občutke in ga označuješ za nevednega, ker ne sprejme tvojega načina razmišljanja.
S tem se seveda strinjam, vseeno pa me zanima kdo od nas je bil zmanilipuliran, da lahko nekoga obtožimo za manipulanta.[/quote]
Ti. 🙂
Glede na to, kako zagovarjaš TAB. 🙂
Sploh nisi sposoben (ker si zaveden) prepoznati in potegniti vzporednice med samo uporabo besed in raznih idej, da bi razumel ozadje.
S tem se seveda strinjam, vseeno pa me zanima kdo od nas je bil zmanilipuliran, da lahko nekoga obtožimo za manipulanta.[/quote]
Da še obrazložim…Sem prav tako napisal, da mi je zanimivo brati TAB in mi bi bilo škoda, če bi se umaknil….Če bi se nekoga bal, ga ne bi želel v svoj bližini, kot si to sam napisal. Se strinjaš ?
Si pa to spregledal, da sem to napisal…:)
Kot drugo pa to, da nas ves čas obtožuješ, kako lahko podajamo neke kritike in obtožbe za nekoga, ki ga ne poznamo…Na tem temeljijo tvoji zagovori.
Po drugi strani pa TAB počne isto za nas. Prav tako podaja kritike in nas žali, pa čeprav nas ne pozna…
Ali to zdaj pomeni, da TAB nas vse pozna in ima za to pravico nas obtoževati, mi pa njega ne. Ali pa to pomeni, da imaš dvojna merila.
In če imaš dvojna merila, potem to pomeni, da si zaveden in si preveč čustveno vpleten v samo situacijo, da nisi sposoben videti realne slike.
Tvoje mnenje zaradi same lastne zavedenosti ne more biti relevantno.
Da še obrazložim…Sem prav tako napisal, da mi je zanimivo brati TAB in mi bi bilo škoda, če bi se umaknil….Če bi se nekoga bal, ga ne bi želel v svoj bližini, kot si to sam napisal. Se strinjaš ?
Si pa to spregledal, da sem to napisal…:)
Kot drugo pa to, da nas ves čas obtožuješ, kako lahko podajamo neke kritike in obtožbe za nekoga, ki ga ne poznamo…Na tem temeljijo tvoji zagovori.
Po drugi strani pa TAB počne isto za nas. Prav tako podaja kritike in nas žali, pa čeprav nas ne pozna…
Ali to zdaj pomeni, da TAB nas vse pozna in ima za to pravico nas obtoževati, mi pa njega ne. Ali pa to pomeni, da imaš dvojna merila.
In če imaš dvojna merila, potem to pomeni, da si zaveden in si preveč čustveno vpleten v samo situacijo, da nisi sposoben videti realne slike.
Tvoje mnenje zaradi same lastne zavedenosti ne more biti relevantno.[/quote]
Društvo borilnih veščin Ten Ai Budo
ponedeljek, 23. julij 2012
Koncepti programa Ten Ai Budo
Tri temeljne ravni treningov:
Treningi so razdeljeni na naslednje tri temeljne ravni:
1. Bunkai,
2. Oyo,
3. Kumite.
Bunkai je najbolj osnovna raven treninga in je namenjena predstavitvi in spoznavanju bodisi novega gibanja, principa bodisi tehnike. Kar pomeni, da osebno v skupini prvo predstavim novo obliko gibanja, princip ali tehniko v paru s slehernim posameznikom posebej v skupini. Nakar tvorite pare in pričnete sami izvajati predstavljeno obliko gibanja, princip ali tehniko. Pri čemer po določenem času menjate partnerje v vašem paru tako, da imate priložnost delati vsako posamezno obliko gibanja, princip ali tehniko z vsemi, ki so v skupini, vključno z menoj. Namreč osebno tekom bunkai vedno aktivno sodelujem z vsemi v skupini, seveda po sistemu, da namenim največ pozornosti tistim, kateri se soočajo z največjim številom takšnih ali drugačnih oblik težav pri spoznavanju posamezne oblike gibanja, principa ali tehnike.
Oyo je naslednja raven treninga in je namenjena utrjevanju osvojenih oblik gibanja, principov in tehnik ter postopnemu globljemu in širšemu razumevanju le teh. Oyo se v osnovi v praksi izvaja tako, da posamezniki v skupini tvorijo pare. Nakar osebno za vsak par posebej določim tistega, ki bo v vlogi napadalca in tistega, ki bo v vlogi napadenega. Pri čemer napadalcu osebno[/u] določim določeno tehniko – lahko tudi več -, s katero naj napade, in napadenemu določeno tehniko ali več le teh, s katerimi se naj brani. Nakar oba partnerja v posameznemu paru prosto razvijata, spoznavata in raziskujeta posamezno obliko gibanja, princip ali tehniko oziroma sklop le teh.
Kumite pa je končna in tudi najtežja raven treninga in v osnovi pomeni prosto borbo. Kar pomeni, da oba partnerja v paru prosto izbirata kdo bo v vlogi napadalca in kdo v vlogi napadenega ter kakšno obliko gibanja, principe in tehnike bosta uporabila v samem spopadu. Kumite se vedno zaključi s simulirano obliko težke telesne poškodbe ali smrtnega izida enega ali obeh partnerjev v posameznem paru. Za razliko od bunkai-ja in oyo-a pri kumite-u ni nobenih pravil in je posamezniku dovoljeno, da tekom spopada uporabi kar koli želi oziroma zna. Kajti temeljni namen kumite-a je pripraviti posameznika na kaotičnost, nepredvidljivost in brezkompromisnost realnega fizičnega spopada, v katerem je dejansko ogroženo posameznikovo življenje. V zvezi s to obliko treninga bi želel omeniti le še dvoje. V skupini vedno poteka le en kumite naenkrat. Kar pomeni, da lahko v posamezni skupini le dva posameznika v paru izvajata kumite pod strogim mojim osebnim nadzorom, medtem ko ostali posamezniki v skupini le opazujejo posamezni kumite ter ga morajo kasneje tudi skupaj z menoj analizirati in podati njihova mnenja, predloge… To, da se v skupini lahko izvaja le en kumite naenkrat temelji na preprostih razlogih. In sicer, kumite in same tehnike, kot boste lahko s časoma tudi sami videli in spoznali so zelo nevarne in ker kumite ne dovoljuje nikakršnih pravil moram osebno budno paziti na to, da ne bi prišlo do kakršne koli poškodbe pri enem ali obeh partnerjev, ki izvajata posamezni kumite. Kar pomeni, da se v trenutku, ko ocenim, da eden od partnerjev v kumite-u ni sposoben obraniti posamezne oblike napada drugega partnerja, vstopim v kumite in preusmerim napadalca nase ter na takšen način prekinem kumite. Saj bi lahko v nasprotnem primeru prišlo do zelo resnih in težkih telesnih poškodb enega od partnerjev v kumite-u. A ker osebno lahko tako pozorno spremljam le en par, ki izvaja kumite, to pač pomeni, da ostali posamezniki v skupini le opazujejo kumite posameznega para. Da pa se ne boste preveč “prestrašili” kumite-a bi vam želel sporočiti, da osebno zelo dobro precenim kdaj je nekdo pripravljen za tovrstno obliko treninga in se tudi z njim osebno podrobno pogovorim o samem kumite-u preden nekomu dovolim, da lahko prične izvajati tovrstno raven treninga. Drugače pa načeloma v povprečju posameznik potrebuje od dveh do petih let rednega treninga, odvisno od posameznika, preden se lahko pričnemo pogovarjati o kumite-u.
Za konec bi vam v zvezi s posameznimi ravnmi treninga želel le še omeniti, da ima vsaka od njih nadaljnje tri ravni, in sicer: go (spodaj), chu (sredina) in jo (zgoraj). Go raven si lahko predstavljate kot osnovno raven, chu kot nadaljnjo raven ter jo kot napredno oziroma končno raven bunkai-ja, oyo-a in kumite-a. Nakar imajo bunkai, oyo in kumite še dve dodatni ravni, in sicer omote (zunaj) in ura (notri). Sleherni posameznik od samega začetka dalje vedno prvo spoznava posamezni omote ravni bunkai-ja in oyo-a. In ko zaključi z omote jo ravnjo oyo-a za posamezni sklop oblik gibanja, principov in tehnik, se vrne nazaj na ura go raven bunkai-ja za isti sklop oblik gibanja, principov in tehnik in nato ponovi celoten ciklus vse do ura jo ravni oyo-a. In šele, ko uspešno zaključi ura jo raven oyo za posamezni sklop oblik gibanja, principov in tehnik je posameznik pripravljen za omote go raven kumite-a. Nakar se znova ponovi celoten omote-ura ciklus za kumite. Pri čemer bi želel še omeniti, da je dejansko le ura jo raven kumite-a povsem prosta borba dveh posameznikov. Kar pa se zadeva samega sistema omote-ura, si poizkusite predstavljati omote raven kot raven, ki se ukvarja in preučuje le osnovne – “očitne” – naravne principe in zakonitosti za posamezni sklop gibanja, principov in tehnik. Medtem ko se na drugi strani ura raven ukvarja in preučuje podrobnejše – “skrite” – naravne principe in zakonitosti, kateri dejansko naredijo posamezno obliko gibanja, princip ali tehniko tako zelo učinkovito in nepredvidljivo, da so nanjo oblike gibanja, principi in tehnike, katere učijo moderne borilne veščine, borilni športi in borilni sistemi brez kakršne koli resne obrambe. Saj se tovrstni naravni principi in zakonitosti učijo izključno le v sklopu tradicionalnih borilnih veščin in tovrstna znanja niso nikoli prišla izven njihovih krogov.
Potek posameznih treningov
Sami treningi vedno potekajo v nadvse sproščenem vzdušju, zelo pogostokrat se tekom samih treningov tudi precej nasmejemo. Tekom treningov in tudi izven njih je nadvse zaželeno, da čim več sprašujete – kar koli vas pač zanima. Prav tako je nadvse zaželeno, da skupaj z menoj razvijate kakšno povsem vašo lastno idejo ali interpretacijo posamezne oblike gibanja, principa ali tehnike, seveda ko imate enkrat določeno predhodno predznanje. Same treninge vodim na pol-individualni ravni. Kar v osnovi pomeni, da pričnem od samega začetka dalje postopoma skupaj s posameznim posameznikom razvijati le njemu lasten individualni program. Iz česar sledi, da bo nekdo v skupini imel poudarek na določen sklop oblik gibanja, principov in tehnik nekdo drug pa na drugačnem, a vseeno podobnem. Seveda pa bodo morali vsi v skupini spoznati vse oblike gibanja, principov in tehnik, ki se bodo poučevala. Razlog za tovrsten pristop je nadvse preprost. Namreč ljudje se med seboj zelo razlikujemo in to kar bo delovalo optimalno pri nekomu ne bo delovalo oziroma ne bo ustrezalo specifičnim potrebam nekoga drugega. Preprosto zato, ker imamo ljudje različne telesne predispozicije, telesne ovire/blokade, psihične blokade, načine razmišljanja in podobno. Kar se zadeva samega poimenovanja posameznih tehnik se osebno izogibam japonskemu izrazoslovju in o posameznih tehnikah vedno govorim opisno. Preprosto zato, ker ne želim, da se pričnete učiti japonsko izrazoslovje za posamezne tehnike, temveč da jih osvojite in razumete kako delujejo ter kako jih lahko uporabljate, aplicirate in prilagajate različnim pogojem. A v zameno za ta “privilegij” uporabljam japonsko izrazoslovje, kadar razlagam določene principe in zakonitosti, kot so to na primer: zanshin, fudoshin, mushin, ma-ai, zetsuke, tai-sabaku, hyoshi, shin, kensho, satori, Satori, kamae, aiki, ki in podobno. O katerih pa boste postopoma izvedeli tekom samih treningov. Osebno imam tudi ogromno literature, ki pa je žal večinoma v angleškem jeziku. A v kolikor nimate težav z angleškim jezikom vsem, ki bi vas zanimalo izvedeti malo več o tradicionalnih borilnih veščinah z veseljem posodim svojo literaturo. Med katero imam tudi ogromno avtorjev, s katerimi pogledi se osebno tako ali drugače ne strinjam. Osebno tudi vedno podrobneje pojasnim zakaj se z določenimi pogledi posameznih avtorjev ne strinjam tako, da ima posameznik vedno možnost primerjati moje razumevanje z njihovim, v skladu z njegovo lastno presojo. Drugače pa tudi tekom samih treningov pogostokrat omenim drugačne interpretacije ostalih šol posameznih oblik gibanja, principov in tehnik, s katerimi se osebno ne strinjam in tudi pojasnim in predstavim zakaj se s slednjimi ne strinjam. Seveda pa tovrstne zadeve tekom samih treningov predstavim v omejenem obsegu, saj smo vezani na omejeni čas posameznega treninga. Kar se zadeva izostankov treningov me o slednjih ni potrebno predhodno obveščati, v kolikor tega osebno ne želite. Želim pa, da me predhodno obvestite, v kolikor boste na posamezni trening zamudili. Sami izostanki treningov pa načeloma ne igrajo večje vloge na sam potek posameznikovega izobraževanja, saj kot sem vam že predhodno omenil poučujem na pol-individualni ravni, kar pomeni da se vedno prilagodim posameznemu posamezniku. Pri čemer pa noben posameznik v skupini v nobenem pogledu ne ovira ostalih v skupini z njegovim postopnim napredovanjem tako, da vam glede tega ni potrebno nič skrbeti.
Koncepti policijsko-vojaško-varnostnih ved in zakonodaje
V sklop programa svoje šole sem tudi vključil določene koncepte policijsko-vojaško-varnostnih ved, sociodinamike in psihologije kriminalitete ter seveda tudi kazenskega in civilnega prava za potrebe samoobrambe. Tovrstno področje je ključnega pomena, v kolikor želimo resno preučevati tako imenovano: efektivno samoobrambo, katera je tudi osnovana na zakonski podlagi. Saj si ne želimo kakšnih nepotrebnih kazenskih ali civilnih tožb v primerih, kadar bomo prisiljeni uporabiti samoobrambo. Na osnovi zakonodaje iz tega področja, katera dovoljuje uporabo samoobrambe le v skrajnih primerih sem se v tem sklopu programa svoje šole predvsem skoncentriral na tako imenovane: preventivne ukrepe. Katere predstavljam tako iz teoretičnega – pravnega kot tudi iz praktičnega aspekta. Poznavanje slednjih je ključnega pomena za naše uspešno predhodno preprečevanje, da bi postali žrtev takšnega ali drugačnega kriminalnega napada ali na drugi strani morebitnih tožb na kazenskem oziroma civilnem sodišču.
Znotraj tega področja sem v program svoje šole vključil naslednje sklope:
osnovni tipi kriminalnih posameznikov in skupin, njihovo pravočasno prepoznavanje ter primerno obliko samoobrambe tako preventivne kot kurativne narave pred slednjimi;
osnovni preventivni ukrepi, s katerimi lahko posameznik prepreči, da postane žrtev;
osnovni napotki pri morebitnem soočenju s policijo in kasneje na sodišču v primeru uporabljene samoobrambe;
podrobna obravnava zakonskih konceptov: samoobrambe, silobrana in skrajne sile, tako iz pravnega kot tudi iz praktičnega stališča
borba proti dvema in kasneje proti tremi ali večjim številom napadalcev;
pravilna taktična uporaba strelnega orožja, s predstavitvijo ustrezne zakonske podlage;
borba v omejenih in tesnih prostorih (dvigalo, stopnišče, kletni prostori…);
borba v javnih prostorih.
V kolikor omenim le nekaj najpomembnejših sklopov iz tega področja.[/i][/i]
Tip naj bi v uvodu osebno zapisal in osebno razjasnil vsem zainteresiranim monam, da on osebno poučuje karate, skupaj z vsem dolžnim spoštovanjem, pa bi bilo pol manj hude krvi. Ne se osebno razburjat za prazen nič in osebno dajat med sabo, mone osebne.
Lep pozdrav, lastoročno .si in tudi osebno, v kompletu skupaj z vsem dolžnim spoštovanjem.
Ne vem, če so to dvojna merila. Jaz mislim, da gre za delovanje ogledala. TEnAiBudo ga je nastavil (nenamensko seveda), nekateri ste ga obtožili tega in onega preden je on komurkoli storil karkoli slabega. Iz tega je on sklepal, da pišete o sebi, saj se on ni našel teh obtožbah, niti njegov namen ni bil takšen, kot ste mu nekateri prisodili. Tako ga vsaj jaz razumem.
Kako bi se pa ti odzval, če bi te jaz sedaj označil za manipulanta? Namreč lahko mirno rečem, da manipuliraš z mano oziroma skušaš manipulirati z mano tako, da me želiš prepričat, da sem zmanipuliran, na nek prikrit način. Se ti zdi moja sodba poštena, resnična?
Vedel sem, da boš napisal, da sem bil jaz zmanipuliran, ampak ne vem, če si to mislil resno. Namreč sedaj bi morali razdelati, kaj manipulacija sploh je. Po moji predstavi je to neka vrsta goljufije, ko te nekdo dobesedno “nategne” in ti ponudi nekaj drugega, kar je v začetku ponujal. Torej, če sem bil jaz zmanipuliran, zdaj od tebe pričakujem še pojasnilo, česa točno sem bil ogoljufan, oropan. Menim namreč, da je človek zmanipuliran takrat, ko mu je tudi dejansko nekaj odvzeto in se tudi sam tega zaveda. Seveda boš sedaj verjetno napisal, da se pač ne zavedam, vendar s tem le opravičuješ svoje neutemeljene obtožbe, s katerimi bi recimo na sodišču pogorel. Ne moreš in niti nimaš pravice za drugega trditi, da je zmanipuliran. Lahko posumiš, ne pa tega trditi, saj s tem kažeš na svojo nezmotljivost, katero pa bi moral znati zlahka dokazati.
Pa še nekaj na temo manipulacije.
In čeprav se za njim praši že nekaj dni,osebno nisem do danes zaznala provokacije in manipulatizma kakor tudi žalitev do soforumašev ne v njegovih poučnih literaturah.
Če vam dragi moji nebi na žulj stopil,se tudi z njim obremenjevali nebi.Simpl k pasulj.
Tako se pa še stokrat poudarim če je treba,počutite nevedne v debati z njim in ker nikakor ne more biti obojestransko konstruktivna,hočete z nekimi kvazi trditvami in obtoževanji,da je nek Hari Krišna in bla in bla,pa tudi če bi bil,vam noče nič slabega, se bojite pasti v sleheren dvom forumskih pajdašev,da ste laiki…
Zakaj je tako težko priznati,da je človek sposoben,raje čakate na čredo ala Krivokljuna in Kajetuna in še kakšna brihtna bučara,da odidete iz obupa z vsaj nekaj obubožanih istomišljenic,saj niso zmožne debate voditi drugače kot da cvilijo “OMG kaj ti nasedaš”
Zakaj pa bi kdo nasedel in ne verjel neki višji inteligenci ,ki jo naš sogovornik zmore bolje kot mi? Kdo je pa rekel da človek ni dober na svojem področju?
Zakaj nevoščljivo tega ne verjamete?
Zato,ker vam je lažje pri srcu…Zato,ker je nekoga težko pohvaliti kaj ne? Ste tudi v službi tako bedni? Se ne da sodelavki reči “krasno si tole uredila,ker bi vam primadonam krona iz buče padla?
Verjemem da tudi doma,kakor tudi v službi in družbi nasploh ne znate pohvaliti,ker vam jemlje integriteto.Mene pohvala dvigne.Tudi ko nekoga pohvalim,mi je čudovito.
A zdaj že govoriš v njegovem imenu. Tako, kot TAB govori v imenu družbe….:)
Kaj pa ogledalo v obratni smeri ? Ne Deluje ali je mogoče malo umazano ? 🙂
Nič posebnega. Le vprašal bi te, na osnovi česa si prišel do takega zaključka.
Seveda lahko. Na tebi je, komu boš verjel. Ali meni ali TAB.
Ja, tako je, kot praviš. Gre se za neko vrsto goljufije ali namernega zavajanja. Seveda pa tisti, ki v sebi nosijo neke temelje, ki se skladajo s samimi nameni zavajanja, tega ne vidijo kot zavajanje, ampak kot nekaj normalnega in nekaj, kjer lahko izrazijo svoje interese.
Kot na primer, če nas kdo ne mara, bo to zavajanje in poskuse poniževanja podpiral, saj bodo s tem realizirani njegovi interesi.
To je le primer. To ne pomeni, da ti nas ne maraš.
To je spet nek nelogičen sklep. Če se ti nečesa ne zavedaš, še to ne pomeni, da nimam utemeljenih razlogov. V tem primeru sebe postavljaš za vsevednega, saj z lastnim zavedanjem pogojuješ obstoj ostalih zadev.
Deluješ isto kot TAB, ki prav tako svoje znanje in način komunikacije jemlje kot referenco za presojanje o tem kako so drugi pametni ali nespametni.
Mishonka, clovek baje, ce se ne dela, odlicno obvlada karate. Diskutira pa o religiji na cveku v tonu, ki z religijo nima nobene povezave. Zakaj bi v to kombinacijo kdo verjel? Ti verjames cisto vse, kar disi po visji, tebi malcek nerazumljivi visji,ceprav hudo umetni inteligenci in, cetudi tega ne razumes, to pohvalis in ti je potem cudovito? Razumes ali ne se?
Tudi sama sem bila tarča napadov tu na forumu predvsem s strani nekaterih pripadnic nežnejšega spola in to zelo kmalu potem, ko sem začela tu gor pisati. Zanimivo je, da je ena od teh poniknila. Pa udarila je z vso močjo in z vsemi bojnimi sredstvi. Saj me je znal tudi kak moški kdaj okrcati, samo to je bilo še v mejah normale.[/quote]
Ti, pa mene tudi. In to takoj, po dveh-treh postih.
Spoštovani,
Zgolj krajši intermenzzo za vse, ki ste polni sami sebe ter niste sposobni pozorno prebrati niti ene same objave, ki bi bila daljša od dveh stavkov.
Kolikor vem sem odprl diskusijo na temo osebne vere, katera sodi med tri temeljne funkcije človekove nadzavesti. Človekovo nadzavest tvorijo: osebna izbira, osebna volja in osebna vera. Osebna vera pa nima ničesar skupnega z religijo, navkljub temu da nekateri slednjo enačite z religijo. Očitno se boste morali malo bolj poglobiti v to kaj osebna vera dejansko je. Zgolj dobronamerni nasvet seveda.
Vašega sprevračanja mojih besed, površnega branja mojih objav, sprenevedanja ter neutemeljenega in lažnega obtoževanja pa imam počasi več kot dovolj. Zaradi česar na slednje v bodoče preprosto ne nameravam več odgovarjati, kakor tudi ne želim voditi kakršne koli diskusije s komer koli, ki prakticira tovrstni pristop.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Moj nick je marinec.si.
Govoril sem s človekom, ki mu je ime Vodopivec Gregor, tel. 040 642 909 in vodi šolo TenAiBudo. Vsi podatki so lahko dostopni v nekaj minutah na Googlu.
Iz kratkega pogovora sem dobil enak vtis, kot veje iz vsega njegovega pisanja na Monu, kar je pričakovano. Človek ne more biti nekaj drugega, kot dejansko je in to seva iz sebe v vsem, kar počne. Povedal je, da je res pisal na Mon in to o natančno osebni veri, kot je zanj uporabna pri borilnih veščinah, da pozna osnove zena, kolikor ga potrebuje za borilne veščine, za kar ima potrdilo o opravljenjem tečaju poznavanja osnov zena in navedel, da nikoli ni trdil, da ve veliko ali vse ve o veri kot splošnem pojmovanju ali celo o religiji, v katero se sploh ne spušča v svojih diskusijah, ker ta ni predmet borilnih veščin, ki jih on poučuje.
Povedal sem, da so me prosili, naj temo komentiram in podam svoj vtis in da sem ga že podal. Po pogovoru s človekom, ki je avtor teme, TenAiBudo, menim, da moj prvi vtis tako o podani temi, kot o avtorju, ni bil napačen in ostajam za mnenjem, ki sem ga podal. “Osebna vera”, kot jo on razlaga in razume in je uporabna v borilnih veščinah, nima nobene zveze z običajnim pojmovanjem vere v zahodni civilizaciji, niti s pojmovanjem v vzhodnimi verstvi, niti z budizmom, niti z nobeno drugo religijo. Medtem, ko se vsa, tako vzhodna, kot se vsa zahodna verstva začnejo v človeku, tam v največji globini človeka, tam, kjer se povsem neha človekov Ego, potem, ko človek povsem izprazni posodo, polno samega sebe, iz pogovora in vsega napisanega tu na Monu pod avtorstvom TenAiBudo diha prav človekov ego, ego in zgolj polna posoda Ega. Očitno je, da je pojem “osebna vera”, kot je on izrecno povdaril, da govori o njej, v njegovem besednjaku označuje natanko tisto, kar mu služi pri uspešnem poučevanju borilnih veščin in ne več od tega, čeprav v naslovu zapiše izrecno “vera” in ne “osebna vera”. Vsaka vera, ki se začne v globinah človekove duše, je prosta ega. Povdarjati besedo “osebno” celo v povezavi z vero, je skregano z izvorom vere.
Upam, da bo avtor uvidel, v čem je njegova težava pri uporabni zahodnjaškega besednjaka v zvezi z “vero” in v povezavi z njegovo osebno, do roba polno posodo. To dvoje ne gre skupaj. Nekdo, mojster v zenu, je svetoval pot do vere, modrosti in do vstopa v zen svojemu učencu z zelo malo besedami, povsem preprosto;
izprazni posodo.
Mislil je – izprazni svoj Ego. Vse velike modrosti so preproste in izrazne z malo besedami. Hvala lepa za posluh.
Lep pozdrav
marinec.si
Forum je zaprt za komentiranje.