TenAiBudo je tolk car
Ti si prinesel banane ali si katero pojedel? :))))
Da ti ni že nekajkrat samo spodrsnilo na olupkih ?……. :D[/quote]
Pojedel je tole;
Spider
Re: TenAiBudo je tolk car
20.08.13 13:30
Navedeno
tko je to car
Navedeno
Marko
Navedeno
Robi…
Navedeno
tarjavimedved.si
In zaradi tega zadnjega spoznanja in zmerne skromnosti človek, ki veliko ve, dvomi v vse in dokončnih sodb nikoli ne podaja, ampak vedno dopušča vse možnosti.
Če dvomi v vse, potem dvomi tudi vase. 🙂
Ko se spozna, ne dvomi. Se mi zdi. :))
Znanje je produkt uma. Dvomeči um ima mnogo vprašanj in stalno išče odgovore, na katera ne more odgovoriti. Zavest, zavedanje obstoja samega sebe, zavedanje svojega bitja kot dela neke vesoljne inteligenca, ta nima vprašanj in poraja odgovore. Poraja spoznanja. Spoznanja so produkt, ki se rodi na zaslonu te zavesti.
Nek moder človek, B. S. Rajneesh, je rekel takole;
Um je nakopičena preteklost. Zato je um mrtev. Vse kar je mrtvo, postane avtomatsko vsebina uma. Več ko je uma v človeku, bolj je neumen! Um prekrije ogledalo zavesti, ki ne odseva več realnosti, ampak vsebino uma. V takem ogledalu gleda človek vedno iste prizore, vedno iste probleme, vedno iste spomine. Človek se zacikla v bistvu sam vase. Sprašuje se, kdaj bo konec težav, kdaj bo prišlo tisto pravo življenje.
Večina ljudi pozna samo šum in hrup uma. Ukvarjajo se le z umom. Odgovore na vse življenske probleme jim daje um, um je za njih car, zato jih večina preživi življenje v prepričanju, da je to edini način življenja. Um ne zmore odgovoriti na vsa vprašanja, saj črpa iz spomina pretekla spoznanja in s tem takim ljudem določa usodo, omejuje jim prihodnost, saj je sposoben ustvarja le kopije preteklosti. Tak človek upa in upa, kdaj bo prišlo življenje, življenje pa se mu nikoli ne zgodi. Ljudje polni uma so najbolj zmedeni, zafrustrirani, nezadovoljni, hlepeči po nečem, kar se jim stalno izmika. Um živi za naslednji trenutek, za tisto, kar še bo, ne za sedanji hip. Zavedanje se dogaja ta hip, rodi notranji mir in rodi spoznanja.
Če najdeš razliko med tišino bitja in šumom, hrupom in stalnim mletjem uma, se lahko ostaviš v vlogo, kjer lahko izbiraš med mletjem uma in zavedanjem. Od te točke naprej se začne osvobojenje ali razsvetljenje, ko se čutiš del vesoljne zavesti, Robi pravi temu inteligence. Ko se naučiš razlikovati naravo obeh procesov, lahko ločiš, kdaj odgovori prihajajo iz uma in kdaj iz bitja. Tista spoznanja, ki prihajajo iz bitja, so kot odgovori na vprašanja, na katera um ne more odgovoriti.
To mi je pa zelo všeč.
Poenostavljeno: ljudje moramo več živeti in manj razmišljati.
Ko sem ga pred nekaj dnevi videl z njo, je zgledalo, da sta lep par skupaj z ženo ali pa sta odlična igralca. Mene ste prepričala.
Hehe Pa se res je, ceprav ima TAB – roko na srce – vseeno vsebinsko bolj bogata in na trenutke tudi poucna besedila kot sedaj drugouvrsceni. Razlika je ipak ocitna.[/quote]
Nisem šla brati tegale Budota, resnici na ljubo – nimam toliko časa.
NM ima poučna besedila, škoda le, da ima tako pogosto “tiste dneve v mesecu“.
Hehe Pa se res je, ceprav ima TAB – roko na srce – vseeno vsebinsko bolj bogata in na trenutke tudi poucna besedila kot sedaj drugouvrsceni. Razlika je ipak ocitna.[/quote]
Nisem šla brati tegale Budota, resnici na ljubo – nimam toliko časa.
NM ima poučna besedila, škoda le, da ima tako pogosto “tiste dneve v mesecu“.[/quote]
total štala nastane, ko se meni in bejbam ti dnevi pokrivajo ☺
♥♥♥ a imam dober občutek, kaj (glej kdo je avtor teme)[/quote]
Ti si dejansko temu tipu enkrat odpisal
“…zmenjeno”.[sup]zaradi tega sem padla s stola in se udarila na trtico[/sup]
Stari, pa kaj je zadnje čase s tabo?
A-ja, pa tebi tud lupčke ♥♥♥
♥♥♥ a imam dober občutek, kaj (glej kdo je avtor teme)[/quote]
A-ja, pa tebi tud lupčke ♥♥♥[/quote]
saj sem temo tudi jaz odprl ☺
ko pa fliknem “zmenjeno” tipu, je pa enako kot, ko bejbi “da draga” [sup]aka: “ajd goni se ti u 3PM in vrni se v rodilnico”[/sup]
aja … imam drugih s katerimi se po cele dneve je.be.m, pa se m tukaj že izpraznjen ☺
A-ja, pa tebi tud lupčke ♥♥♥[/quote]
ko pa fliknem “zmenjeno” tipu, je pa enako kot, ko bejbi “da draga” [sup]aka: “ajd goni se ti u 3PM in vrni se v rodilnico”[/sup]
aja … imam drugih s katerimi se po cele dneve je.be.m, pa se m tukaj že izpraznjen ☺[/quote]
Ma dej, kr neki govoriš… Ti še nobenemu nisi rekel zmenjeno, vedno hočeš imeti zadnjo.
Sprašujem se, kaj ima ta Buda, česar jaz nimam [sup]bruhahahahahahah[/sup]
aja … imam drugih s katerimi se po cele dneve je.be.m, pa se m tukaj že izpraznjen ☺[/quote]
Ma dej, kr neki govoriš… Ti še nobenemu nisi rekel zmenjeno, vedno hočeš imeti zadnjo.
Sprašujem se, kaj ima ta Buda, česar jaz nimam [sup]bruhahahahahahah[/sup][/quote]
popuščaš ccc
a, da sem mu odprl temo … ja, kar zamisli se, zakkaj še nisi vredna teakega mojega “blagoslova” ☺
Sprašujem se, kaj ima ta Buda, česar jaz nimam [sup]bruhahahahahahah[/sup][/quote]Tebi na čast bo odprl temo:
Magot- je bila moja kraljica..… 🙂
Popuščam? Jaz popuščam? Pa kaj stari se je teb čist odpelal, al kva? Pa ti si bil včasih čist normalen. Potem me pa neki cajta ni, pridem nazaj in kaj doživim? Ti tipom pišeš, da je zmenjeno. Ma kaj je zmenjeno? Nič ni zmenjeno! Mislim…tip napiše dve, tri vrstice in zdej je kr on najbolj nepriljubljen tuki al kva? Ja dej še harakiri nared, ziher se mu boš prikupu. Svašta, res… ☻☻☻
TenAiBudo _
Prebral sem vse razumel sem vse.
Vsekakor si nadpovprečno inteligenten in zelo široko razgledan. Poduhovljeni borec. Komentatorji tu te obtožujejo neumestno, nate projicirajo česar si ne zaslužiš in v svojem nerazumevanju ter nezmožnosti najti spokojnega ravnovesja v neenakostih; maličijo tvojo podobo oz. to kar posreduješ.
Ne dvomim v to kar govoriš. Vendar pa tako ti kot tu prisotni komentatorji spreglejujejo eno dejstvo.
Da BIVŠI POKLICNI MORILEC; PLAČANEC ZA UŠIVO MEZDO enostavno ni kredibilen, da bi tu pridigal in usmerjal k poduhovljenosti. Tvoja interpretacija in način kako hočeš utemeljiti manifestacijo Buji-ja v svojem sebstvu, je pa vsaj za moj okus perfidna in nadvse odbijajoča.
Točno kake grozote si počel, da si se podal po tej poti poduhovljenosti ki jo zastopaš, v resnici pa predstavlja tvojo pokoro…
Kljub temu ti privoščim uspešen prihod na cilj. Tvoja duša hoče spokojnega poenotenja in vsaka ideja teži k udejanjenju.
Nazore Bushi zaščitnika pa je mnogo bolj umestno obravnavati in gojiti znotraj sebe. Ne razumem tvoje potrebe po takšnem extrovertiranem ravnanju.
Spokoj in poenotenje v ravnovesju neenakosti ti želim.
Sore dake de i.
Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.