SREČA V DVOJE
Ni bistvo tega, da bi imel naval.
Pomembno je KO/ČE se javi oseba katera razume,kako in kaj.
;)[/quote]Nekaj oseb katera razume,kako in kaj se ti je že javilo tu, pa nekako nisi zadovoljen z njimi, se mi zdi 😉
Nekaj oseb katera razume,kako in kaj se ti je že javilo tu, pa nekako nisi zadovoljen z njimi, se mi zdi ;)[/quote]
Počasi in ziher…….danes dežuje,jutri pa bo mogoče spet sonček.
;))[/quote]Kaj tebi dež lije že odkar si iskal tisto dominantno?
Sploh pa pazi se sonca, lahko te opeče, ko se že toliko časa skrivaš za oblaki… ga nisi vajen 😉
Res ne, ker je morda zavrnil že veliko žensk, ki so se smatrale za madame, medtem ko je on mislil, da gre za prostitke. Ajajaj. 🙂
Ja, ja ampak to so “temna sonca”, ki jih zastirajo oblaki…. teh pa avtor noče oz se jih izogiba ://
kje je kdo ki bi kot sonce posijal[/quote]
To je pa pogosta težava večine samskih.
Se torej na svoj račun ne pošališ oziroma iz lastnosti, ki bi naj predstavljale tvojo “šibkost”? Če ti ta hec predstavlja težavo, bi to morda lahko bilo nekaj, kar pri sebi (še) ne sprejemaš, torej starosti kot jo imaš. Tvoja starost ne bo namreč nič drugačna in tudi tvoj videz ne, če ti bom rekel kako drugače. Razen morda na tvojem obrazu v tistem trenutku, ko ti reče kar ti pač reče. :))
Ja saj, mislim, da pod 50 nobena izmed nas noče biti dama ali pa gospa… Če že, potem da ti vsaj rečejo mlada gospa 😉
Čisto razumem, da ti ne paše, če ti dragi reče madam, meni tudi ne bi.
Moja replika je bila mišljena na to, da če nekdo nekomu razlaga, kaj kaj pomeni, potem je fajn, da ti ve dejansko, o čem razlaga, ne pa kar nekaj na pamet…
Ja saj, mislim, da pod 50 nobena izmed nas noče biti dama ali pa gospa… Če že, potem da ti vsaj rečejo mlada gospa 😉
Čisto razumem, da ti ne paše, če ti dragi reče madam, meni tudi ne bi.
Moja replika je bila mišljena na to, da če nekdo nekomu razlaga, kaj kaj pomeni, potem je fajn, da ti ve dejansko, o čem razlaga, ne pa kar nekaj na pamet…[/quote]Sedaj nam pa še razloži kaj pomeni “moja gospa”, ker drugače bo spet eno ribarjenje v kalnem 😉
Uf…
v francoščini se pred poimenovanjem dostikrat uporablja zaimek “mon” (za moškega, moj) in za žensko “ma” (moja) kot izraz spoštovanja… tako se recimo generalu reče “mon general”, ženski pa “ma dame oz. madame”… to je pač taki galantni jezik:)
Drugače “madame” se seveda prevede samo kot gospa (to je popolnoma normalno, običajno poimenovanje za žensko, za gospo, ki se uporablja recimo v trgovini, na pošti, tako kot pri nas), ker mi pač v slovenščini takega izražanja nimamo. Izraz pa pride od tam.
Se torej na svoj račun ne pošališ oziroma iz lastnosti, ki bi naj predstavljale tvojo “šibkost”? Če ti ta hec predstavlja težavo, bi to morda lahko bilo nekaj, kar pri sebi (še) ne sprejemaš, torej starosti kot jo imaš. Tvoja starost ne bo namreč nič drugačna in tudi tvoj videz ne, če ti bom rekel kako drugače. Razen morda na tvojem obrazu v tistem trenutku, ko ti reče kar ti pač reče. :))[/quote]
No, zdaj pa razumem, kje je pobrala Katenjka tisto od starosti, kar je razlagala v drugi tebi, pa mi ni bilo jasno o čem govori…. Morda bi morala pojasniti malo drugače.
Ko reče madame – se mi prižge opozorilna lučka v možganih z napisom “kar bo zdaj rekel, ti ne bo všeč…” To pa zato, ker besedo uporablja izključno samo takrat, ko me zasmehuje.
Počutim se pa “stara”, ker me beseda madame spominja na mojo Francosko prateto, ki ima več kot 90 let… in odkar jo poznam, jih ni imela manj kot dobrih 60.
Ali je zdaj malo bolj jasno?
Se torej na svoj račun ne pošališ oziroma iz lastnosti, ki bi naj predstavljale tvojo “šibkost”? Če ti ta hec predstavlja težavo, bi to morda lahko bilo nekaj, kar pri sebi (še) ne sprejemaš, torej starosti kot jo imaš. Tvoja starost ne bo namreč nič drugačna in tudi tvoj videz ne, če ti bom rekel kako drugače. Razen morda na tvojem obrazu v tistem trenutku, ko ti reče kar ti pač reče. :))[/quote]
No, zdaj pa razumem, kje je pobrala Katenjka tisto od starosti, kar je razlagala v drugi tebi, pa mi ni bilo jasno o čem govori…. Morda bi morala pojasniti malo drugače.
Ko reče madame – se mi prižge opozorilna lučka v možganih z napisom “kar bo zdaj rekel, ti ne bo všeč…” To pa zato, ker besedo uporablja izključno samo takrat, ko me zasmehuje.
Počutim se pa “stara”, ker me beseda madame spominja na mojo Francosko prateto, ki ima več kot 90 let… in odkar jo poznam, jih ni imela manj kot dobrih 60.
Ali je zdaj malo bolj jasno?[/quote]
Čemu si morala svojo starost zrecitirati v takšno uganko? Ti arabske številke nagajajo ali se zaradi literarnega opisa sebe počutiš mlajšo? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.