Sin brez vozniškega izpita – problemi
no ja, 11.11.2023 ob 11:32
Obupana zaradi sina, 11.11.2023 ob 10:54
no ja, 11.11.2023 ob 10:07
oddelek za možgane, 09.11.2023 ob 22:28
@Razvajeno dete
Nikogar ne briga, kako si se ti vozila v srednji šoli. Point je, da se brez lastne mobilnosti dandanes ne da dostojno živeti, sploh ne v Sloveniji. Čakanje na bus predstavljaš kot nekaj, kar ne bi smelo biti nikakršen problem (ker če ti je problem, si po tvoje “razvajenec”), me pa zanima, če bi ti sedaj prešaltala z avta na javne prevoze. Ali si preveč “razvajena” za to? Ok, pustimo cinizem in sarkazem ob strani. Saj veš sama, koliko bi se ti življenje zakompliciralo. Zato nehajmo predstavljat javne prevoze kot neko alterantivo, ker dobro vemo, da to ni. Brez lastnega avta ne prideš nikamor. Ta fant bo enkrat končal šolo in takrat se bo zanj začelo pravo življenje. Naj celo življenje lovi buse, fehta za prevoze in plačuje taksije? Sej vemo, da to ne gre. Življenje brez avta zahteva veliko organizacije, prilagajanja in pomeni tudi veliko nedosegljivih/zamujenih/neizkoriščenih priložnosti. Sama sem naredila izpit zelo pozno in vem, kaj pomeni, če nisi mobilen. Kaj vse to potegne za sabo. Avto je danes nujen življenjski pripomoček. Pika.
In kaj zdaj? Če nimaš vozniškega izpita, boš cepetal in cepetal in histeriziral kot razvajen mulc? Veliko ljudi nima vozniškega iz različnih razlogov. Eni so ga delali 15x in ga niso bili sposobni narediti, eni imajo primanjkljaje, eni nimajo denarja zanj, eni pa ga niti nikoli niso hoteli delati. Temu primerno se preselijo v mesto, kjer je mestni prevoz dober! Temu razvajencu od avtorice pa ni bilo do tega, da bi šel v dijaški dom, ne, on se bo vsak dan od doma vozakal! Kdo se s primorskega konca, če je samski oz. dijak ali študent vozaka vsak dan v šolo?? Če nimaš izpita, se pač preseliš v kraj, kjer ga ne rabiš! Moj nečak ima izpit, ampak ker se je preselil v Lj, nima niti avta. Se vozi s trolo, kamor se mora. Če gre nekam na izlet, ima čisto dobre povezave iz Lj.
Ljudje se pač morajo prilagoditi, narediti kompromise! On pa ne bi busov, čeprav jih ima zastonj, ne bi bil v kraju šolanja, ne bi nič, on bi SAMO IMEEEEL IZPIIIIT!!! In kaj misliš, da bi bilo potem, če bi res imel izpit in avto? Zanemarimo slab vid in da bi se verjetno vsak teden kam zakantal z avtom. Bi se vsak dan vozil v Ljubljano, vsak dan bi šel v tujino, v hribe…. in dal ves keš od penzije za bencin??? Potem bi šele tulil, da on NIMAAA ZADOSTI DENARJA ZA BENCIN, zato naj mu mama financira vožnje! Tu ne gre za to, da ne more imeti bencina, gre za nezrelega mulca, ki je navajen, da mora imeti vse, kar se mu sprdne!
No, ti pa si prasica od prasic s tem komentarjem. Sram te naj bo, da mojega sina daješ v nič. Kaj nimaš otrok, da si tako brezsrčno bitje? Kaj te starši niso nič radi imeli, da si mentalno pohabljeno bitje? Moj sin si želi biti neodvisen od drugih in želi biti enak sovrstnikom. Kaj je to tako težko razumeti, kurva pojahana?
Tole pa že ni avtorica. Tole je spet kura, ki sere po temi, ane kura?
Daj malo zamenjaj vokabular, se te z aviona spozna.
žebljica na glavico, ampak si ne more pomagat. krade vzdevke avtorjev tem, krade druge vzdevke, celo sam prizna da to dela zato da baje zajebava nekoga, vsi smo ena sama oseba, ki je proti njemu, preganjavica do konca. in seveda piše vedno v bran osebam s primanjkljaji kot je ta avtoričin sin, pa nima veze za kaj gre. ker ima sam primanjkljaje in je tujec, pa se z vsemi takimi identificira. on gleda čisto vse strogo subjektivno iz samo lastne perspektive brez nekega objektivnega vpogleda. Pač nima nobene širine. In ker ga vse to jezi in se ne zna izražat in je zaradi tega frustriran, napada in grozi s krvavimi obračuni, ne moreš resno s takim.
No, spet prava. Vsi komentarji v mojem imenu po 10.11.2023 ob 21:05 NISO MOJI.
Bi bila, vesela, če bi imela partnerja LANI (preminil je januarja), pa poročena sva bila. In 34 let, res sanjsko bi bilo imeti takega partneja 😉
Zdaj pa k stvari;
Brez veze, da se ponavlja vse skupaj, kot je že eden/ena omenila. Pa da skos pisarim, zato bom malo krajša.
Zakaj ni šel v dijaški dom, sem že pisala, poleg vsega on nikoli ni jedel šolskih kosil, niti v gostilni ne mara jesti, ker ON si sam kuha in VE KAJ JE. V gostilni, šoli in dijaškem domu pa tlačijo raznorazne aditive. Vem, to si je tekom šolanja ubil v glavo in tudi sumi, da zato slabo vidi. Sedaj pazi, kaj je in se izogiba škodljivim aditivom. Kaj bi potem v dijaškem domu stradal? Kuhat nimaš kje. Pa še prej smo živeli 15 km od Ljubljane, niti dobil ne bi….
Selitev ne pride v poštev več, sploh pa ne v Ljubljano. Ljudje živijo v še veliko večjih “vukojebinah”, ala Haloze, Brkini, Kozjansko…, pa kar živijo starejši…
Zanimivo, sin pa nonstop preklinja čez LPP, Nomago mu je še sprejemljiv, LPP pa mora stat, egoistični ljudje imajo robo na drugem stolu in ne umaknejo, da bi se kdo prisedel, predvsem punce, nora gneča, prepolni busi, mora čakat naslednjega.
Skratka, večkrat mi omeni, da se raje 2h vozi z Nomagom, kakor pa 2 minute z LPP. Da se je lažje udobno namestiti na bus in bereš, se učiš za šolo…
Bi imel za bencin, ker bi denar, ki ga da za prenočišča in javni prevoz v tujini, bi dal za bencin. Spal bi v avtu..
Od mamice bo pa odklopljen, ko bo imel izpit, ko je ugotovil eden. Vse ostalo zna. Le v trgovino ne more, ker nima prtljažnika. Če gre peš, pa v dežju prinese vse mokro. Torej, izpit=samostojnost.
Anonimno696, 11.11.2023 ob 17:47
Ste napisala “ko bo imel izpit”
Kako si predstavljate osebo z 15 procentov vida za volanom?
Kdo mu bo dal izpit?
Bom plačala enemu zdravniku, speialistu medicine, dela in špirta, da mu bo dal spričevalo. Mi že ena kolegica rihta preko vez enega zdravnika, s katerim se da vse zmenit. Ker tako ne morem živet. Ne bom prikrajšala sina za najbolj osnovno, da se mu bodo vsi posmehovali. Tega ne bom dovolila.
In še nekaj vam povem, drhal nemarna, prej se bo Zemlja vrtela v drugo smer, kot da bi jaz prenehala.
Si išče moškega v sosednji temi. Bolana persona.
Obupana zaradi sina, 11.11.2023 ob 18:36
TAko delaš ti, ki si klošarka…
Sej prej nisem bila a veš! Sem imela lepega moža takega z modrimi očmi pa 8 otrok! Ampak ponoči šklepetam z zobmi pa je mužu šlo to na živce! Me je enkrat ponoči prijel za usta pa sem ga ugriznila! Me je kr ven vrgo! Je rekel “ti pa mene grizla ne boš!” Zdaj pač spim kjer pride še ostali klošarji so rekli da ne smem spat blizu njih ker šklepetam z zobmi! po drugi strani je pa zdaj lažje me zize več ne bolijo ker sem dojila že 8 let v eno! Pa rojevat več ne rabim!
Obupana zaradi sina, 11.11.2023 ob 18:52
A loh fake oseba neha pisat pod mojim imenom? Če maš kakšnega zdravnika, ki bi podpisal, pa kar daj kontakt, po gozdnih cestah bo že vozil, vse ostalo bo sam vedel, da ne sme.
A se da kje prijavit, zbrisat, karkoli?
Hvala za predlog, drugače. Anonimno69. Pelerino ima tudi za po dežju v hribih.
KAj si iščeš pofukla v sosednji temi?
Obupana zaradi sina, 11.11.2023 ob 18:04
Bom plačala enemu zdravniku, speialistu medicine, dela in špirta, da mu bo dal spričevalo. Mi že ena kolegica rihta preko vez enega zdravnika, s katerim se da vse zmenit. Ker tako ne morem živet. Ne bom prikrajšala sina za najbolj osnovno, da se mu bodo vsi posmehovali. Tega ne bom dovolila.
In še nekaj vam povem, drhal nemarna, prej se bo Zemlja vrtela v drugo smer, kot da bi jaz prenehala.
Pa veš, da je zdravniški šele prvi korak do izpita?
In kako se boš počutila in zagovarjala, če bo slučajno dobil izpit (beri kupil) in bo povzročil prometno nesrečo, kjer bo nekdo umrl??
Ta fejkar piše zanalašč da vas provocira in se norčuje iz vas! Brez skrbi vemo kaj napišete vi in kaj ne! Vam nebi take blesarije napisal ker v celem postu niste nikogar žalila pa jih je veliko žalilo vas. Ignorirajte ga!
Aja pa upam da se zavedate da je po gozdnih cestah največ sprehajalcov tam se je ravno najbolj nevarno vozit! Ne razumem vas, kako pri hudiču si nihče od vaju ne da dopovedati da s tako slabim vidom nesme voziti nikjer! Tudi po gozdnih cestah se lahko ubije ali koga povozi
Saj tisto sem jaz samo malo provocirala fake osebo, ki piše pod mojim imenom.
Da razčistimo, ali sem ZA ali PROTI temu, da ima sin izpit.
Če se mene vpraša: PROTI, zakaj, ker še peš po pločniku spregleda pešca, kolesarja, nič kolikokrat preči cesto pred kolesarsko stezo spregleda kolesarja in ga zbije, tako si je naredil eno izmed urgentnih poškodb, ki sem jih nedolgo nazaj naštela. Ko sem ga učila vozit, je na gozdni cesti (nekje med Zabičami in Babnim Poljem, točneje na območju Omanc) spregledal celo zeleno rampo. Takrat sem mu tudi “servirala”, da tko ne bo mogel vozit, kaj bo, ko pride za ovinkom kolesar po sredi ceste, spregledal jarek, udrtino in kdo mu bo pomagal sredi ničesar? Signala ni, in kaj bi naredil, če bi avto postal nevozen, ko je zadel rampo?, Valjda ni vedel, kaj… Peš bi moral nazaj do nekega kraja, da bi lahko poklical pomoč. Tudi o cenah pomoči itd. sem mu povedala in …. Poleg tega, da na avtocesti so hitrosti še večje, več prometa, in hitro lahko koga spregledaš, ko prileti s 170 km/h.
On misli gozdne ceste na območju Snežnika in Matarskega polja. Kjer ni sprehajalcev, ker je predaleč od “civilizacije” in se bojijo medvedov.
ZA bi bila pa ob predpostavki, da bi nekako dobil več vida, torej predpisano vrednost okoli 40% in se bi nehal zaletavat v ljudi in količke. Me je pa tale novica malo povedrila. https://www.24ur.com/novice/svet/ekipa-kirurgov-v-new-yorku-prvic-uspesno-presadila-celotno-oko.html
Samo mi je malo ogabno, iskreno, Strah me je, da tudi sin ne bo hotel pod nož, vsaj glede na to, koliko je paničaril med mojo operacijo križnih vezi. Ojoj, vsakič 15 minut mi je pisal SMS, če sem ok. Pa tudi sam je prestal operacijo pri 1 letu… pa pravi, da če bi on izbiral, bi jo zavrnil.
Kaj pa on, sem pa pisala.
On misli gozdne ceste na območju Snežnika in Matarskega polja. Kjer ni sprehajalcev, ker je predaleč od “civilizacije” in se bojijo medvedov.
Kako bi pa z avtom DO TJA PRIŠEL, kjer ni civilizacije? In potem nazaj? Bi se preselil na Snežnik in se potem tam okoli cijazil z avtom ali kako točno bi on vozil, da bi se prevažal samo na območjih, kjer nikogar ni?
Obupana zaradi sina, 11.11.2023 ob 20:13
Saj tisto sem jaz samo malo provocirala fake osebo, ki piše pod mojim imenom.
Da razčistimo, ali sem ZA ali PROTI temu, da ima sin izpit.
Če se mene vpraša: PROTI, zakaj, ker še peš po pločniku spregleda pešca, kolesarja, nič kolikokrat preči cesto pred kolesarsko stezo spregleda kolesarja in ga zbije, tako si je naredil eno izmed urgentnih poškodb, ki sem jih nedolgo nazaj naštela. Ko sem ga učila vozit, je na gozdni cesti (nekje med Zabičami in Babnim Poljem, točneje na območju Omanc) spregledal celo zeleno rampo. Takrat sem mu tudi “servirala”, da tko ne bo mogel vozit, kaj bo, ko pride za ovinkom kolesar po sredi ceste, spregledal jarek, udrtino in kdo mu bo pomagal sredi ničesar? Signala ni, in kaj bi naredil, če bi avto postal nevozen, ko je zadel rampo?, Valjda ni vedel, kaj… Peš bi moral nazaj do nekega kraja, da bi lahko poklical pomoč. Tudi o cenah pomoči itd. sem mu povedala in …. Poleg tega, da na avtocesti so hitrosti še večje, več prometa, in hitro lahko koga spregledaš, ko prileti s 170 km/h.
ZA bi bila pa ob predpostavki, da bi nekako dobil več vida, torej predpisano vrednost okoli 40% in se bi nehal zaletavat v ljudi in količke. Me je pa tale novica malo povedrila. https://www.24ur.com/novice/svet/ekipa-kirurgov-v-new-yorku-prvic-uspesno-presadila-celotno-oko.html
Samo mi je malo ogabno, iskreno, Strah me je, da tudi sin ne bo hotel pod nož, vsaj glede na to, koliko je paničaril med mojo operacijo križnih vezi. Ojoj, vsakič 15 minut mi je pisal SMS, če sem ok. Pa tudi sam je prestal operacijo pri 1 letu… pa pravi, da če bi on izbiral, bi jo zavrnil.
Kaj pa on, sem pa pisala.
V Sosednji temi iščete moškega? Da bi vam sina vozil naokrog? Ne vem, če se tak najde.
Vse dobro vam želim.
No to seveda ni res kar pišeš : On misli gozdne ceste na območju Snežnika in Matarskega polja. Kjer ni sprehajalcev, ker je predaleč od “civilizacije” in se bojijo medvedov.
Ker on ne bi vedno na iste kraje , ampak v Kranjsko, v Bosno in ne vem kam še. Pa v Ljubljano v šolo…..ne nakladaj več draga mati, ker te je zavil okoli prsta kot glisto.
huh, 11.11.2023 ob 20:27
No to seveda ni res kar pišeš : On misli gozdne ceste na območju Snežnika in Matarskega polja. Kjer ni sprehajalcev, ker je predaleč od “civilizacije” in se bojijo medvedov.
Ker on ne bi vedno na iste kraje , ampak v Kranjsko, v Bosno in ne vem kam še. Pa v Ljubljano v šolo…..ne nakladaj več draga mati, ker te je zavil okoli prsta kot glisto.
PRosim, ne žali mojega sina in mene. Zaradi takšnih sva z živci na psu.
Ne iščem nobenega moškega, kje vam to?
Ja, saj me sin tudi ovija okoli prsta, najprej samo te gozdove, nato seveda Bosna, Kranjska Gora..
Ja, preselil bi se na Babno Polje. Ne, od tu bi težko prišel do Snežnika. Po Brkinih mogoče, ko so bolj prazne ceste, sam je pa polno motoristov in kolesarjev.
Preden bo on do tega prišel, če sploh bo, bo še dolga.
Osredotočimo se raje, kako naj bo MOBILEN.
Zadnji post, draga fake oseba, s sinom nisva skupaj, ker je on v Srbiji očitno, jaz pa sem tudi službeno v tujini. Nič, za danes neham, v kolikor bo kaj fake postov.
Pa kaj vsi kar nekaj sanjate, pa gozdne ceste, pa vozil bi tam in tam… Nikjer ne bo vozil, ker tudi če bi dobil zdravniški, tale niti teorije ne bi naredil. Vse teste je imel podaljšan čas pisanja, pa povečan tisk pa kaj vem kaj še. Ma ni teorije, da naredi CPP. Pa če bi se še po enem 20-tem poskusu prebil in naredil, niti v snu ne naredi izpita. Nekateri delajo izpit po 15x, veliko jih dela po 5x, tale ne bi naredil niti v 100-tem poskusu, ker bi vse spregledal. Nehajte že sanjat in se sprijaznite, da izpita pač ne bo. Če pa misli vozakat samo po gozdnih stezah, kjer nikogar ni in nima koga ogrožat razen sebe, naj pa vozi brez izpita, kdo ga bo pa tam ustavljal?
Jp, po gozdnih cestah. Po eni je bilo treba rikvercat še in še, ker ni bilo za umaknit se, ko je prišel tovor hlodov navzdol. Bi zmogel rikvercat po ovinkih na makadamu, ne da bi bil v grabnu?
Bo videl luknje, velike kamne na poti? Kdo ga bo prišel vleči ven? Kako ne bo ogrožal nikogar? Ogrožal bo tistega, ki bo njegov nevozen avto prišel vleči ven. Nič ne bo šel peš nazaj, kar lepo počakati bo moral nekoga, da ga bo rešil, ker ne moreš pustit avta sredi ceste, pa čeprav gozdne. Glede na to, da se mu že avtobusa ne da čakati pa….kdo ve, kaj mu bo na pamet padlo, ko se bo zakantal sredi ničesar. Seveda bo ogrožal. Tiste, ki ga bodo iskali. In če je cesta, se tam najdejo ljudje. Brez skrbi, da se.
Samostojen da bo, ko bo imel izpit? Ne, ne bo. Bo klical mamico, naj ga rešuje iz razbitega pleha, to bo. To pa ni samostojnost. Samostojnost je, da živiš sam, se zanašaš nase in se znaš znajti, ko česa nimaš, in znaš obvoziti primankljaje, ki jih imaš, ne da bi od celega sveta zahteval, naj se ti prilagodi. Normalna mladina si želi take samostojnosti.
Revež ne more v trgovino, ker občasno pada dež? Nikakor ne prenese, da bi bil včasih brez kakšne stvari, dokler dež ne neha? Hudo samostojno, res.
Forum je zaprt za komentiranje.