Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Šepetati konjem…….

Šepetati konjem…….

Prava “jahačica” zna žrebca osedlat, z ostrogami v dir pognat in z uzdami usmerjat levo-desno.
Ista fora ko z moškimi… Ker pa praviš, da znaš slabo s konji, hm… 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

mah klinc … ko konj od zadaj pristopi h kobili ona odmakne rep ☺

babnice pa stisnete bedra in se v zavarovanje vboda vsedete na fufle ☻

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Če se spoštljivo vedeš do živali lahko stojiš kjerkoli in ti ne bo nič naredila, sploh če razumeš kaj ti s svojo govorico telesa sporoča.
Vse ostalo ni vredno, da še kaj pišem, a se strinjaš? ;)[/quote]

V teoriji je res tako. V praksi pa je treba še malo upoštevati pretekle izkušnje te živali. Pa zato, da nekje “stojiš”, moraš “tja” pridet. In ni vedno enostavno začutiti in pravočasno reagirati, kako se žival v trenutku spremeni in te začne dojemati kot “grožnjo”, pa čeprav se do nje vedeš nadvse spoštljivo in prijazno.

Jaz sem kot najstnica prav pri konjih to doživela. Bili smo na počitnicah in sem si ogledovala konje v nekem kmečkem turizmu. In v nekem stojišču je bil en tak ljubek konj, ki je na vse pretege vlekel štrik, si me prijazno ogledoval in prav “čakal”, da ga pobožam. Pa še lastnik je rekel, da naj grem kar k njemu …
No, in ko sem poskusila pristopiti, sem stopila na seno, ki je bilo ob njegovi zadnji nogi. Seno je zašumelo, konj me je pa brcnil. Le sreči sem se lahko zahvalila, da sem jo odnesla z modrico na kolku in brez poškodb medenice in organov…

Leta kasneje sem imela opravka z enim drugim konjem, ki je bil zelo grobo vzgajan in posledica je pač bila, da mu nisi mogel zaupati – varovati si se moral tako nog kot zob. Bila sem zelo previdna, pa še vedno se je zgodilo, da me je enkrat presenetil. Ko sem stala pri njegovi riti, me je z zobmi šavsnil, me pahnil v steno, da sem se udarila v glavo in se mi je stemnilo pred očmi. Če me takrat ne bi prišli dobesedno “rešit” v box, se ne bi dobro končalo…

Tako da – ponavljam: žival je žival. Previdnost ni nikoli odveč. In spoštljivo ravnanje ti ne zagotavlja, da ti ne bo hudega, sploh ker je ta žival imela izkušnje tudi z drugimi ljudmi, ki niso bili tako spoštljivi, ali pa zgolj zaradi njenih nagonskih reakcij, ki jih ni vedno tako enostavno predvideti, kot se zdi v teoriji …[/quote]Me veseli, da se strinjava 🙂
Samo povej mi še ali misliš, da je bil konj kaj drugačen prej predno si ti pristopila in pokasirala brce in potem, ko si odšla, je naredil to iz privoščljivosti, ker si mu bila nap antipatična ali je on pač tak kot je in se ne spreneveda in si ga le ti nekoliko narobe ocenila, spregledala, da ti kaže očitne znake, da se mu ne približuj? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

V teoriji je res tako. V praksi pa je treba še malo upoštevati pretekle izkušnje te živali. Pa zato, da nekje “stojiš”, moraš “tja” pridet. In ni vedno enostavno začutiti in pravočasno reagirati, kako se žival v trenutku spremeni in te začne dojemati kot “grožnjo”, pa čeprav se do nje vedeš nadvse spoštljivo in prijazno.

Jaz sem kot najstnica prav pri konjih to doživela. Bili smo na počitnicah in sem si ogledovala konje v nekem kmečkem turizmu. In v nekem stojišču je bil en tak ljubek konj, ki je na vse pretege vlekel štrik, si me prijazno ogledoval in prav “čakal”, da ga pobožam. Pa še lastnik je rekel, da naj grem kar k njemu …
No, in ko sem poskusila pristopiti, sem stopila na seno, ki je bilo ob njegovi zadnji nogi. Seno je zašumelo, konj me je pa brcnil. Le sreči sem se lahko zahvalila, da sem jo odnesla z modrico na kolku in brez poškodb medenice in organov…

Leta kasneje sem imela opravka z enim drugim konjem, ki je bil zelo grobo vzgajan in posledica je pač bila, da mu nisi mogel zaupati – varovati si se moral tako nog kot zob. Bila sem zelo previdna, pa še vedno se je zgodilo, da me je enkrat presenetil. Ko sem stala pri njegovi riti, me je z zobmi šavsnil, me pahnil v steno, da sem se udarila v glavo in se mi je stemnilo pred očmi. Če me takrat ne bi prišli dobesedno “rešit” v box, se ne bi dobro končalo…

Tako da – ponavljam: žival je žival. Previdnost ni nikoli odveč. In spoštljivo ravnanje ti ne zagotavlja, da ti ne bo hudega, sploh ker je ta žival imela izkušnje tudi z drugimi ljudmi, ki niso bili tako spoštljivi, ali pa zgolj zaradi njenih nagonskih reakcij, ki jih ni vedno tako enostavno predvideti, kot se zdi v teoriji …[/quote]Me veseli, da se strinjava 🙂
Samo povej mi še ali misliš, da je bil konj kaj drugačen prej predno si ti pristopila in pokasirala brce in potem, ko si odšla, je naredil to iz privoščljivosti, ker si mu bila nap antipatična ali je on pač tak kot je in se ne spreneveda in si ga le ti nekoliko narobe ocenila, spregledala, da ti kaže očitne znake, da se mu ne približuj? ;)[/quote]

Če se spoštljivo vedeš do živali lahko stojiš kjerkoli in ti ne bo nič naredila, sploh če razumeš kaj ti s svojo govorico telesa sporoča.
Vse ostalo ni vredno, da še kaj pišem, a se strinjaš? ;)[/quote]

Tako da – ponavljam: žival je žival. Previdnost ni nikoli odveč. In spoštljivo ravnanje ti ne zagotavlja, da ti ne bo hudega, sploh ker je ta žival imela izkušnje tudi z drugimi ljudmi, ki niso bili tako spoštljivi, ali pa zgolj zaradi njenih nagonskih reakcij, ki jih ni vedno tako enostavno predvideti, kot se zdi v teoriji …[/quote]

… in potem je končal v kakšni lazanji

goveji, seveda 🙂

Prava “jahačica” zna žrebca osedlat, z ostrogami v dir pognat in z uzdami usmerjat levo-desno.
Ista fora ko z moškimi… Ker pa praviš, da znaš slabo s konji, hm… :D[/quote]

Saj sem napisala nadaljevanje, a ga zgleda nisi prebral.

Drugače je pa tako…vse kar praviš je res in drži, če so konji lepo ujahani.

Žal pa naletiš tudi na takšne, ki ne prenesejo jahačic v sedlu. S tabo, se mi zdi, da bi bilo vse skupaj bolj podobno rodeu. :))))))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ista fora ko z moškimi… Ker pa praviš, da znaš slabo s konji, hm… :D[/quote]

Žal pa naletiš tudi na takšne, ki ne prenesejo jahačic v sedlu. S tabo, se mi zdi, da bi bilo vse skupaj bolj podobno rodeu. :))))))[/quote]
Včasih so ljudje še vseeno bili zadovoljni tudi z osli, če že za konja niso imeli. 🙂
Dandanes pa bi vsi radi popolnost.

Žal pa naletiš tudi na takšne, ki ne prenesejo jahačic v sedlu. S tabo, se mi zdi, da bi bilo vse skupaj bolj podobno rodeu. :))))))[/quote]
Včasih so ljudje še vseeno bili zadovoljni tudi z osli, če že za konja niso imeli. 🙂
Dandanes pa bi vsi radi popolnost.[/quote]

več je oslov kot pastirjev (ni moj [sup]TM[/sup] ) … na srečo ☺
pa tudi ovce so nekatere samo za striženje ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Bi samo opozoril, da se na rodeu ne jaha samo neujahanih konjev. Ena od disciplin je tudi tale na sliki. Kdo od treh v ospredju je margot in kdo konj bi se dalo sklepati po specifičnih atributih. Tretjega pa prepuščam v presojo ostalim prisotnim :-)))

[img]http://4.bp.blogspot.com/_8ZyO7qgEpUk/TJaGakzFJEI/AAAAAAAAFUY/MvtbqAev_Xg/s400/rodeoDSC[/img]

Bi samo opozoril, da se na rodeu ne jaha samo neujahanih konjev. Ena od disciplin je tudi tale na sliki. Kdo od treh v ospredju je margot in kdo konj bi se dalo sklepati po specifičnih atributih. Tretjega pa prepuščam v presojo ostalim prisotnim :-)))

[img]http://4.bp.blogspot.com/_8ZyO7qgEpUk/TJaGakzFJEI/AAAAAAAAFUY/MvtbqAev_Xg/s400/rodeoDSC[/img][/quote]

No pa daj razsvetli še mene butasto in mi prilepi podnapise, prosim. Kdo je torej v glavnih vlogah?

[img]http://4.bp.blogspot.com/_8ZyO7qgEpUk/TJaGakzFJEI/AAAAAAAAFUY/MvtbqAev_Xg/s400/rodeoDSC[/img][/quote]

No pa daj razsvetli še mene butasto in mi prilepi podnapise, prosim. Kdo je torej v glavnih vlogah?[/quote]

hja, tale konj se mi ne zdi ravno neujahan in tudi z jahačico nima problemov očitno. Tisto bitje na konju – ne vem ampak matjažkota si nekako ne predstavljam takšnega. Kaj torej še ostane? :-)))))

Ok, štekam. Ampak kdo je tele?

Še ena, ki sanja sladke sanje o idealnem moškem. 🙂

Bolje, da razmisliš o tem, kaj lahko sama narediš, da boš za moškega sanjska. :)[/quote]

Ja obstajajo, moj mož je tak moški:)

Bolje, da razmisliš o tem, kaj lahko sama narediš, da boš za moškega sanjska. :)[/quote]

Ja obstajajo, moj mož je tak moški:)[/quote]

katera firma TV_ja pa je to??
a ima tudi hišni kino in profedionalno ozvočenje ☺

Ja obstajajo, moj mož je tak moški:)[/quote]

Če ti šepeta, potem te ima verjetno za kobilo. :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close