Resna tema
Govoriš iz svojih (slabih) izkušenj ali je to rezultat opazovanja današnje “mladine”?
[/quote]
se ti ne zdi, da vsakdo, ki prebere v kakšni knjigi, ali pa tudi na MŽ čveku (tu zelo težko) vsaj eno dobro misel, da ne napreduje?
iščeš vedno tisto, česar nimaš in ko to najdeš, je to zopet napredek.
nekako še normalno je, če si v skladju svojih meril z 0.6
človek si dobi boljšo predstavo, če pozna oba ekstrema in brca v rit je tudi napredek in napredovanje.
.
To je res, da je kurbir, pač kurbir…Se je pa spremenil družbeni odnos in zvišala toleranca do tega početja.[/quote]
A bi morala “družbena toleranca” posegati v zasebno življenje posameznika in ga nadzirati? 😉
Kako si pa ti recimo oškodovan od “kurbirjev” in “kurb”? :)[/quote]
Treba se je zavedati, da naši vzorci razmišljanja in toleranca do česarkoli, ni omejena le na zasebno življenje, ampak se naš način razmišljanja odraža na vseh družbenih nivojih.
Zaradi tolerance do laganja, varanja, nespoštovanja….Postajamo vsi žrtve…Če že ni nič takega, če nas prevara ženska, ker smo mi isti in jo bomo pač prevarali nazaj…Potem tudi ni nič takega, če nas prevara delodajalec, pa trgovec, pa politiki nas tako ali tako že dolgo varajo….A to pač ni pomembno, važna je svoboda. Da smo svobodni pri svojih dejanjih…Ne glede na to, kaj s tem povzročamo in kakšno družbo so-ustvarjamo.
Na koncu te “idealne” družbe smo vsi kurbirji, vsi prevaranti, svobodni in zadovoljni. 🙂
Vedno bolj postaja popularno iskanje metuljčkov, zaljubljenosti..Ko malo zaškripa v odnosu, si je že treba omisliti ljubimca, ki bo nadoknadil praznino….
Zame pač to ni napredek, ampak le zlorabljanje čustev. Nas samih. Podobno, kot zlorabljamo sladkor, ki bi naj bil zdravilo, ga zlorabljamo za to, da nam daje užitke.
Napredek je, ko partnerja predelata neke ovire, svoje travme in ob tem duhovno in čustveno rasteta. Saj ravno zato privlačimo takšne osebe, ki so nam v tem podobne, da nam predstavljajo ogledalo ter možnost za spregledanje in ozaveščanje.
Na primer…Ženska, ki zaradi slabih izkušenj s svojim očetom sovraži moške, bo zaradi svojega sovražnega delovanja privlačila podobne, ki bodo nasilni in sovražni do nje.
Vse dokler ne bo v sebi odpustila, se pomirila in si dala možnost, da spozna še lepšo plat moških.
Zato nam je vsak partner dan kot neko zdravilo, ki nam je kot priložnost, da spoznamo kdo smo in pri sebi spremenimo kar nas ovira pri doživljanju ljubezni.
Letanje od cveta in cvet in iskanje kratkotrajnih užitkov, bo zato družbo pahnilo v eno veliko duhovno revščino, ker ne bo več rasti in duhovnega razvoja zaradi čustvene lenobe.
Da ne bi kdo omenjal politiko, ker ne govorim o politiki, sistemu itd. No, če se je ne spomniš je ok. Večkrat slišim kakšna revščina je bila po 2. svet vojni. Nekaj je že moralo biti, če so povojne in medvojne generacije poročene po 40 in več let mi pa ne.[/quote]
Eno je tudi tradicija in starokopitnost, ker se “ne spodobi”, ker se “umaže” javni ugled družine, če se ločita dva, potem ženske so bile finančno včasih popolnoma odvisne od moških… Tako da ti to verjetno malo idealistično gledaš za nazaj.[/quote]
Ja imaš prav. Tale dva dejavnika sem res spregledal. Sploh to, da je bila ženska finančno odvisna od moškega sem popolnoma spregledal. No pa vseeno se mi zdi, da sedaj mlajše gen. nismo pripravljene toliko potrpeti kot starejše. Evo idealist sem.
človek je lahko srečen in zadovoljen le sam s sabo, ko je v odnosu zgolj s samim seboj, takoj ko stopimo v odnos z nekom drugim postanemo žrtev lastnih pričakovanj, partnerski odnos je zgolj in samo en velik kompromis, od nas samih pa je odvisno koliko smo pripravljeni špago zategovati ali popuščati[/quote]
Bi se kar strinjal s tem.
Samozadosten človek ima več možnosti, da bo zadovoljen v nekem odnosu, ker bo imel manj pričakovanj do drugega in s tem bosta oba imela občutek, da sta svobodnejša.[/quote]
Do tukaj se je tale “resna tema” lepo odvijala in se popolnoma strinjam z vsem citiranim
Vem jaz kaj tebe moti … vendar mislim, da se naša komunikacija v življenju ne razlikuje prav dosti od te na forumu. Z drugimi besedami: če bi bili mi vsi zaposleni v enem kolektivu in bi kot sodelavci preživeli skupaj osem ali celo več ur, bi se ravno tako zbližali, marsikaj bi vedeli drug o drugem, imeli bi se “radi”, komplimenti bi padali kot domine, sem ter tja bi bilo opaziti kakšna namigovanja… Se pravi kaj? Tisto, kar ne veš ne boli, na forumu pa ostane napisana beseda?
A misliš, da ima sreča kaj pri tem ?
Ali pa imam le to, kar si zaslužim ? :)[/quote]
Absolutno so ti tudi zvezde naklonjene. Marsikdo ima v mislih, kaj vse si zasluži, pa ne pride do tega.[/quote]
Potem je pa čas, da se zamisli nad sabo in nad tem kdo v resnici je in kaj o sebi misli, da bi naj bil.
Eno je misliti o sebi kaj sem in kaj bi si naj zaslužil, drugo pa je, kdo sploh sem.
Absolutno so ti tudi zvezde naklonjene. Marsikdo ima v mislih, kaj vse si zasluži, pa ne pride do tega.[/quote]
Potem je pa čas, da se zamisli nad sabo in nad tem kdo v resnici je in kaj o sebi misli, da bi naj bil.
Eno je misliti o sebi kaj sem in kaj bi si naj zaslužil, drugo pa je, kdo sploh sem.[/quote]
To je lahko enako. Mislim, torej sem:). Saj menda ne razmišljaš v smeri, da vsi o sebi napačno mislimo in šele, če bi se poglobili vase, bi videli kdo smo. Nam manjkajo ogledala? Vsak zase ve. Jst ne rabim tujih ogledal, da bi videla, kdo sem. Moja so že dosti močna in osvetljena.
“Mislim, torej sem” ne smemo jemati dobesedno. Če mislim, da sem bog, še zaradi tega nisem postal bog. 🙂
Vsak bi naj pri sebi imel toliko samokritičnosti in si priznal dejstva zaradi katerih ima občutek, da je v sebi razdvojen ali da življenje ne sledi tistemu, čemur misli, da bi naj.
Ogledal nam ponavadi ne manjka. Manjka nam iskrenosti do sebe.
“Mislim, torej sem” ne smemo jemati dobesedno. Če mislim, da sem bog, še zaradi tega nisem postal bog. 🙂
Vsak bi naj pri sebi imel toliko samokritičnosti in si priznal dejstva zaradi katerih ima občutek, da je v sebi razdvojen ali da življenje ne sledi tistemu, čemur misli, da bi naj.
Ogledal nam ponavadi ne manjka. Manjka nam iskrenosti do sebe.[/quote]
Kako lahko sodiš druge? Govoriš lahko le zase, se strinjaš? Če si neiskren do sebe, je to v prvi vrsti tvoj problem.
Ker smo družba in soodvisni.
Če bomo ljudje neiskreni, pa p.r.a.s.c.i., pa lopovi…Bo to to (in je) problem vseh nas.[/quote]
Spet si konkreten primer, konkretno situacijo razširil nad vso družbo, celim svetom. Problem it ni moj problem. To je virtuala, nekaterim pa še vedno ni jasno in jim je zlezlo močno pod kožo.
Ker smo družba in soodvisni.
Če bomo ljudje neiskreni, pa p.r.a.s.c.i., pa lopovi…Bo to to (in je) problem vseh nas.[/quote]
Spet si konkreten primer, konkretno situacijo razširil nad vso družbo, celim svetom. Problem it ni moj problem. To je virtuala, nekaterim pa še vedno ni jasno in jim je zlezlo močno pod kožo.[/quote]
Saj nihče ni povedal, da je tvoj problem. Sama si ga naredila oziroma si ga vzela za svoj problem.
Spet si konkreten primer, konkretno situacijo razširil nad vso družbo, celim svetom. Problem it ni moj problem. To je virtuala, nekaterim pa še vedno ni jasno in jim je zlezlo močno pod kožo.[/quote]
Saj nihče ni povedal, da je tvoj problem. Sama si ga naredila oziroma si ga vzela za svoj problem.[/quote]
Izhajam iz sebe, kakopak.
Forum je zaprt za komentiranje.