Resna tema
Zato pa včasih ni bilo seksfrendov, kot je to vedno bolj moderno pri modernih razvajenih sončkih. :)[/quote]
Hahaha, ja, zato je pa bil Kinsey tak šok za Ameriko. Najbrž je bilo tudi homoseksualnosti manj, ko folk še ni bil razvajen, a ne?
Zato pa včasih ni bilo seksfrendov, kot je to vedno bolj moderno pri modernih razvajenih sončkih. :)[/quote]
Hahaha, ja, zato je pa bil Kinsey tak šok za Ameriko. Najbrž je bilo tudi homoseksualnosti manj, ko folk še ni bil razvajen, a ne?[/quote]
To so tvoje domneve.
Hahaha, ja, zato je pa bil Kinsey tak šok za Ameriko. Najbrž je bilo tudi homoseksualnosti manj, ko folk še ni bil razvajen, a ne?[/quote]
To so tvoje domneve.[/quote]
Misliš, da dejansko verjamem, da obstaja korelacija med stopnjo razvajenosti in številčnostjo homoseksualnosti?
Kaj menim, menim da je vsak človek, ki je šel v odnos z drugo osebo, da reši neke svoje probleme, sfalil v štartu…Ljudje običajno počno prav to, v odnos gredo, ker niso zadovoljni sami s sabo, potem pričakujejo,da jim bo druga oseba izpolnila vsa pričakovanja, kar jim seveda ne more, nato so razočarani, potem najdejo forum kot je ta, začnejo teoretizirati, kako so zelo srečni v vezi, krcati samske, ali pač ljudi v bolj ohlapnih razmerjih, da so “neresni”…
Prej se ljudje sprijaznijo, da njihov partner ni odgovoren za njihova pričakovanja, lažje jim bo…
To so tvoje domneve.[/quote]
Misliš, da dejansko verjamem, da obstaja korelacija med stopnjo razvajenosti in številčnostjo homoseksualnosti?[/quote]
Ne vem kaj verjameš, ker nihče ni pisal o homosexualnosti. Če se ne strinjaš z mano si poišči na internetu podatke o povprečnem trajanju zakonske zveze recimo 1960 – 1990 in po osamosvojitvi.
Bom napisala samo zase: vsakemu, ki sem napisala, da ga imam rada, sem mu to napisala tukaj, javno. Ljudje okoli mene (vključno s partnerjem) so vajeni mojega mehiškega temperamenta in mi ne zamerijo. Običajno tudi soproge ne. :)) Ne vem zakaj, a mi zaupajo. Imam popolnoma mirno vest, še posebej zato, ker pa (ravno nasprotno) so moja zasebna sporočila tako suhoparna, da bi menda tam še molji poginili.
Ne verjameš. Lahko pa da kakšnega “razvajenega” svobodomisleca označijo za homoseksualca, da ga lažje kontrolirajo.
Kaj misliš, da bi pri nas naredili z enim takim Kinsleyem?[/quote]
Ja, zato pa ne tripam na halo efekt in na ustvarjanje moralne panike.
Pri nas pač ne bi dobil nobenega denarja za tako obsežno raziskavo – ne na razpisih ne pri kakšnem Rockefellerju, tako da bi bil obsojen na izdajo v samozaložbi, mediji ga ne bi povohali; no, Max Modic bi z njim naredil intervju, pa Štuhec bi malo zapiskal, to bi bilo pa najbrž tudi vse.
Misliš, da dejansko verjamem, da obstaja korelacija med stopnjo razvajenosti in številčnostjo homoseksualnosti?[/quote]
Ne vem kaj verjameš, ker nihče ni pisal o homosexualnosti. Če se ne strinjaš z mano si poišči na internetu podatke o povprečnem trajanju zakonske zveze recimo 1960 – 1990 in po osamosvojitvi.[/quote]
Mnja, vse lepo in prav, ampak moj komentar se je navezoval na Robijev post, ne toliko na tvojega.
Ljudje so že bili dlje poročeni (tisti ta pravi do smrti, a ne?), kar pa ne pove kaj dosti o tem, koliko so seksali izven zakona.
jaz se ne spomnim nobene lakote, prej čas izobilja, je pa sedaj , v današnjem času res lakota, ampak duševna in duhovna…beda pač[/quote]
Da ne bi kdo omenjal politiko, ker ne govorim o politiki, sistemu itd. No, če se je ne spomniš je ok. Večkrat slišim kakšna revščina je bila po 2. svet vojni. Nekaj je že moralo biti, če so povojne in medvojne generacije poročene po 40 in več let mi pa ne.[/quote]
Eno je tudi tradicija in starokopitnost, ker se “ne spodobi”, ker se “umaže” javni ugled družine, če se ločita dva, potem ženske so bile finančno včasih popolnoma odvisne od moških… Tako da ti to verjetno malo idealistično gledaš za nazaj.
To je res, da je kurbir, pač kurbir…Se je pa spremenil družbeni odnos in zvišala toleranca do tega početja.[/quote]
A bi morala “družbena toleranca” posegati v zasebno življenje posameznika in ga nadzirati? 😉
Kako si pa ti recimo oškodovan od “kurbirjev” in “kurb”? 🙂
mislim, da vsaj meni vedno nekaj manjka in celo mislim, da vsakemu. to nekaj je kaj hočeš. izmisli si nekaj, karkoli v katero koli smer.
lastno življenje je “paket” nekih danosti. to smatram, da mi je dana pamet, libido okolje, “oblika”, ego, čustvena kapaciteta, “program” sprememb in spreminjanja in to v različnih obdobjih različno….in je po moje celo sebično iskati neko matematično ravnovesje in poseganje po drugemu.
jaz=ona=mi. tega ni. plujemo in radi se imamo, skačemo po palubi in trupu ladje. običajno tudi zaljubljeni nismo več:)
odnosi pa so plutje konvoja teh danosti s partnerjevimi in ostalih v družini. so v bistvu biološko-ekonomsko ranljivi in vsaj zame, kot partnerski zakon (v kolikor ni fizičnega in čustvenega nasilja) neponovljivi.
po moje se samo v razliki “hitrosti plutja” dogaja : kako si že rekla?
aja, zbadanja in namigovanja, ki so po moje nič drugega kot iskanja
in
kot včasih tukaj kaj preberem na tem čveku: nevednost, neizkušenost, nezmožnost regulacije svojega ega s preveč pameti, družabnost in slično.
vse to vodi brez kančka vsakega mojega dvoma v napredovanje.
sicer pa, preveč karikirano rečeno, pes in mačka lahko živita skupaj, pes ne bo nikoli postal mačka in tudi obratno ne.
.
.
človek je lahko srečen in zadovoljen le sam s sabo, ko je v odnosu zgolj s samim seboj, takoj ko stopimo v odnos z nekom drugim postanemo žrtev lastnih pričakovanj, partnerski odnos je zgolj in samo en velik kompromis, od nas samih pa je odvisno koliko smo pripravljeni špago zategovati ali popuščat.
bravo.
točno to.
partnerski odnos danes, ni nič drugega kot ena velika življensko-kompromisna jeba, ki ga je potrošništvo in globalizacija totalno zje*bala. (možni pa so odmiki in prilagajanje tej jebi)
Ne morem. Ne vem.
Po moje rabiš it na začetek. Delat na sebi, kot prvo. Še prej pa videt, si priznat, sebi in okolici, ja, eto, ni vse tako, kot sem imel/-a namen, željo, so bila moja prizadevanja. Si priznat, da nisi popolen. Kar pa že skoraj pomeni, da si rečeš, takšnega se pa nimam rad/-a.
In če se sam nimaš rad, kdo te bo potem imel?
Mogoče pa ti veš, flashgordon?
Tega pa ne razumem najbolje. Kako to misliš? Biti v odnosu sam s sabo?
Ne vem, če postanemo ravno žrtve lastnih pričakovanj. Prej nekih naučenih in ponotranjenih vzorcev razmišljanja, delovanja.
Rada tečna? Aaaah, kaj pa vem. Le zakaj bi ženska rada bila tečna. Saj s tem niso povezani neki prijetni občutki. Tečnoba je samo odziv na frustracijo, se mi zdi.
Pravljice. 🙂
Naši fantje, moški, so bolj “napredni”. Le zakaj bi ženski dajali tak občutek, če je pa le ta laž, naprimer. Le kako bi ji, če pa v ženski več ne vidijo nekaj lepega, nekaj kar sami nimajo in ne morejo imeti. Se mi zdi, da ni več spoštovanja. Obojestranskega. In kar je še bolj žalostno, ni niti več nobene tolerance do drugega.
In zakaj moški več ne cenijo žensk? Oz. ženski spol. Da je ženska ženska. Ali ženske več ne znamo biti ženske?
Lahko bi ti sicer prilimala link, vendar ne bi rada s “prstom kazala” na kogarkoli. Saj to ni samo “trenutno”, govorim na splošno, kar spomni se vseh odprtih tem, malo morje jih je, tako na tem forumu, kot tudi na drugih.
Hm, to je res pa vendar ne čisto tako dobesedno, kot se lahko bere. Ljudje smo lahko zadovoljni, ampak potem pa pride nek odziv našega telesa, duše, na nek dražljaj v podobi potencialnega partnerja, in res, naenkrat postanemo ne čisto več zadovoljni, in ker si želimo nazaj čisto zadovoljstvo, zlezemo v odnos.
Zdaj mi pa pokaži nekoga, ki bi bil ves čas zadovoljen? Mislim, da je to nemogoče. Zadovoljstvo je občutek, in občutki v nas se menjavajo.
Mislim, da ljudje moramo imeti nekoga, ki ga bomo lahko imeli radi. Ljubili. Mogoče zato, ker sebe ne moremo imeti tako zelo radi, kot imamo lahko radi nekoga drugega.
Saj ne gre za besede kot je rad-a te imam. Rad te imam rečeš otrokom, prijateljem, staršem, kolegom, včasih tudi cestni svetilki, če si rahlo pijan. Tu na forumu tovrstne besede zvenijo kot “dobro se počutim”.
Sicer pa, saj veš, kaj sem imela v mislih.
Kaj imaš ti v mislih pač ne more nihče drug vedet kot samo ti. Mogoče pa še sama ne več kaj imaš v mislih, ko nekaj napišeš/izrečeš…..ccccccc
Zakaj bi pa kogarkoli neko govoričenje, kot je to tu na forumu, ogrožalo? Zakaj naj bi se nekdo ob tem sploh čutil ogroženega, nekdo tak, ki je do svojega partnerja korekten in spoštljiv?
Sploh pa kje je meja, ko te partner ogroža s svojim govoričenjem in namigovanjem – na ne vem kaj?
Ker roko na srce, če gremo tako daleč je lahko ogrožajoče že to, da se ti partner pogovarja z neko drugo osebo nasprotnega spola o……. nečem že, ti pa v svoji glavi namisliš scenarij in iz vsega skupaj narediš sceno na kraju samem in zadevo imaš še na zalogi in ga s tem pogretim ajmohtom, redno futraš doma, ker si se čutila ogroženo, tvoji občutki so bili neprijetni….itd. Nič otipljivega nimaš, le tvoji občutki ti pravijo, da te on s tem svojim početjem ogroža…..
Imaš slabo vest?
Si neprijazna s svojim partnerjem in te sedaj skrbi, ker se z nekom pogovarja in s tem po tvojem scenariju zbližuje, kar je itak neprimerno obnašanje in s tem tvegaš, da bi izgubila nekoga od katerega imaš sedaj neko korist? Je to tako ogrožajoče?
Poleg takega govoričenja/dopisovanja po raznih forumih kjer ti odpisuje množica ljudi in nekaterim si bolj, drugim manj všeč, nekateri razumejo tvoj humor, drugim je to nespodobno, tretje niti ne gane….potem se pa še srečaš z nekaj njimi…. ajooooj kaj hujšega! Verjetno že razlog za ločitev, ker tega pa tvoji občutki več ne prenesejo…. kar je preveč je pa preveč, a ne? Če je partner srečen s tabo, je srečen in ne rabi ničesar več izven tega odnosa, ne pogovorov z drugimi ljudmi, ne srečanj, obiskov, kakršnihkoli stikov, ker ti imaš ob tem slabe občutke…. nevzdržno, ziher nisi pravega izbral/a zato je bolje, da se ločita, če ne bo hotel pristat na tvoje ultimate o tem, da preneha se družit/dopisovat/pogovarjat z drugimi ljudmi……
Ps
nisem pisal zate osebo it, pišem nasplošno le mislim, da se tako boljše bere
Forum je zaprt za komentiranje.