Prvi in edini za celo življenje
Marko, škoda truda. Matkič preprosto ne dojame, da tisti, ki vara/udari/izvaja psihično nasilje nad partnerjem… prelomi prvi obljubo. Torej drugi, ki da pobudo za ločitev, ne krši oboljube, saj jo je že prvi prelomil.
Eni razumejo, eni ne bodo nikoli dojeli. Pač tako je. Ne morejo biti vsi dojemljivi in pametni.
Kdaj ti med besedami zaobljube rečeš da je neboš vdaril ali varal… EKSPLICITNO?
Beseda biti ZVEST je relativna in lahko pomeni mnogokaj tolmačiš si jo lahko po svoje…
KOLIKO POSTOV JE TREBA TEBI da ti DOPOVEM DA TUDI ČE JE UPRAVIČENO PRELOMILA ZAOBLJUBO JO JE ŠE VEDNO PRELOMILA!
Prelomiš lahko obljubo upravičeno ali neupravičeno ŠE VEDNO SI JO PRELOMIL!
Ti bluziš o 1. delu jaz pa ti dopovedujem drugega.
Saj jaz se strinjam s tabo… ampak še vedno prelomiš obljubo/zaobljubo… to je to…
Ker osebi ne povesta kdaj je njihova ZAOBLJUBA NIČNA pomeni da dajeta BREZPOGOJNE zaobljube in kto taki je vedno EDEN ki jo PRELOMI (prvi) tudi če je kriv drugi in je to upravičeno
Brez zamere ampak ti si mal piu viu…enostavno ne štekaš…te zaoblujbe/poroke ali karkoli se vi greste so eno navadno sranje…vi to vidite kot nekaj svečanega nekaj special jaz to vidim kot sranje ker pač to je eno navadno sranje…že odkar sem odraščal sem hodil na te velike poroke…ja lepo je blo vidit en par tam na oltarju kako si zaprisežeta ves ta “bulshit” pač…ampak eni kot je Matkic reku se sploh ne zavedate kaj ta zaprisega pomeni…vsi, ki se poročijo to delajo zaradi tega ker to vsi ostali dajo pač želijo se pokazat glej kok mamo mi pa kakšno poroko lahko naredimo…sploh pa kaj je point poroke? Tudi če se poročiš to ne pomeni, da boš svojega partnerja bolje ljubil to samo pomeni, da če se en loči dobi polovico vsega kar imata to je vse…poroka je kot nek “deal” nič več nič manj.
In JA sit sem vas nakladačev, ki govorite kolko ste zaljubljeni pa nevem kaj še po se greste pa cerkveno poročat pa si ene zaobljube dajete, ki jih itaq ne mislite držat in s tem ko se ločujete blatite še zraven svojo vero (to velja za tiste, ki se cerkveno poročite).
99% ljudi sploh neve kaj je zaprisega…in ko jo prelomite enostavno dokažete, da ste gnoj nimate nobene časti in za mene niste vredni niti, da vas pogledam ampak kaj bom vam to razlagu itaq tega ne razumete to ste same lutke, ki nimajo karakterja, da bi svojemu partnerju v faco rekel glej zame je zaobljuba takrat pa takrat prelomljena, da se točno ve ne pa, da nekaj zaprisegaš v kar nisi niti 100% ziher sam jebiga to ste taki strahopetci, da pred svojo družino pa prijatelji tega nebi mogli naredit…zato ker se bojite kaj si bodo vaši prijatelji in družina mislili.
V glavnem brezveze sploh kaj govort pač ste fejk do dan duše…ko vas je be.
I’m out. peace!
Tipkovnica, če te slučajno zanima, nisem ne poročena, nisem nikoli bila poročena in ne hodim v cerkev.
V glavnem Matkič in Tipkovnica: škoda vama je dopovedovat, da je prelomil obljubo tisti, ki je partnerja udaril/varal/poniževal.
Vidva pač ne dojameta.
Vama je frajer tisti, ki ženo pretepa, ona je pa gnoj, ker je zahtevala ločitev in frajerka je ženska, ki vara, mož, ki hoče ločitev pa gnoj.
Tu v tem je razvidno kako hudo sta vidva pametna.
Bolje prelomiti nekaj, kar si mislil da se bo sicer izšlo, pa se žal ali na srečo ni. V odnos vstopata vedno dva. Vplivaš lahko nase, spremembe doživljata oba. Če so na neki točki razhajanja premočna, pregloboka, nepremostljiva, potem je bolje, da se zahvalita drug drugemu in poslovita. Ne moreš vztrajati samo zato, ker si 20 let nazaj mislil, da bo pravljica večna. Gre za vzajemno odločitev.
To je tako kot če bi sebi obljubil, da boš do penzije zdrav. Že jutri je lahko vse drugače, pa naj dojamejo tisti, ki zmorejo!
AMPAK ON NI OBLJUBIL DA NEBO TEGA DELAL-…..
KAKO lahko prelomiš obljubo če je nisi obljubil…. ti obljubiš da boš ZVEST (ki je relativno) in da boš ljubil do smrti ….
kar je SPET relativno kaj ljubezen pomeni!
1.BMK kaj si res!
2.Ne ti ne dojemaš…duhovnik ali matičar vpraša v tem obredu s to “zaprisego” če mislita biti skupaj in mislim oziroma vem, da del zaprisege pravi “v dobrem in slabem” …popravi me če se motim ampak za mene pomeni to, da če te nekdo tepe in tako naprej moraš vseno ostati skupaj ker si prisegel, da boš ostalo v zakonu tudi v slabem OK u get it now?
Osebno se strinjam s teboj, da je to norost, da si z nekom skupaj pa te tepe ampak zakaj si šel/šla zaprisegat se mislim WTF a ljudjem ni jasno, da se vsi spreminjamo skozi čas al kaj WTF zakaj pa ta ženska/moški ni ustavil tega duhovnika/matičarja in rekel ne samo v dobrem THE FUK IS WRONG WITH U? Je bat ga zaljubjeni samo dokazujejo, da ne morajo razmišljat racionalno ker racionalno razmišljanje je razmišljanje, ki pelje do sreče ne pa ena fejk zaobljuba pa ena ljubezen, ki je danes en navaden hec in nič drugega.
KAKO lahko prelomiš obljubo če je nisi obljubil…. ti obljubiš da boš ZVEST (ki je relativno) in da boš ljubil do smrti ….
kar je SPET relativno kaj ljubezen pomeni![/quote]
Obljubil je večno ljubezen. TOrej? Torej pretepanje je kršitev te obljube. Ali pa ti smatraš pretepanje znak ljubezni.
Zvest pomeni, da ne varaš, varanje pomeni laži. To bi tudi takemu kot si ti moralo biti jasno. Če se onadva zmenita, da imata lahko razmerje z drugimi, to ni varanje, to ni prelomitev obljube. Če pa en laže drugemu pa je to prelomitev zvestobe. Ti je kaj bolj jasno ali še vedno ne?
kar je SPET relativno kaj ljubezen pomeni![/quote]Tako izgleda svečana obljuba:
Ženin:”Jaz X., sprejmem tebe, Y., za svojo ženo in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja”
Nevesta:”Jaz Y., sprejmem tebe, X., za svojega moža in obljubim, da ti bom ostala zvesta v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubila in spoštovala vse dni svojega življenja.”
Ni tu samo zvestoba ampak tudi spoštovanje. In kdo prvi ni spoštoval obljube, ko je varal, udaril, ali naredil karkoli ni v skladu z dvema, PREPROSTO razumljivima stavkoma. Tisti, ki je prvi kršil obljubo na tak način je kriv. Vse kar se od tu naprej zgodi je le logična posledica.
Ti si ena navadna ovca, ki ne zna oziroma si ne upa razmišljat po svoje…slediš enim tradicijam in pa mišljenjem katerega je uveljavila družba…večina vas tukaj ni sposobnih stavri pogledat iz totalno objektivnega vidika (brez kakšnih čustev, ki se mešajo in vplivajo na vaše mišljenje in odločitve)…pač omejujete sebe oziroma rast in razvoj samega sebe…
Ti si ena navadna ovca, ki ne zna oziroma si ne upa razmišljat po svoje…slediš enim tradicijam in pa mišljenjem katerega je uveljavila družba…večina vas tukaj ni sposobnih stavri pogledat iz totalno objektivnega vidika (brez kakšnih čustev, ki se mešajo in vplivajo na vaše mišljenje in odločitve)…pač omejujete sebe oziroma rast in razvoj samega sebe…[/quote]
Pa to je 1001 Nick, kaj ne vidite?
Mislim, da je SkromniT vse napisal.
Veš tipkovnica, če bi sledila tradiciji, bi bila poročena in se ne bi nikoli ločila. To je tradicija.
Ločitev pa ni ravno tradicionalna. Niti ni ravno tradicionalno, če si pri 30+ neporočen in niti ni ravno tradicionalno, da te ne moti, če si v razmerju z ločencem.
V reali poznam ljudi, ki nasprotujejo ločitvi in se zgražajo nad ločenci: sami starokopitneži, kaki verski fanatiki (torej samo fanatiki, ne vsi verni).
Normalni ljudje pa se ob ločencih ne zgražajo.
ampak on se ni ZAOBLJUBIL da jo nebo vdaril ali?[/quote]
V bistvu se je. Samo zate sem poguglala in našla tekst poročne zaobljube:
Jaz (svoje ime) sprejmem tebe (ime zaročenca) za svojega moža – ženo, in obljubim, da ti bom ostal-a zvest-a v sreči in nesreči, bolezni in zdravju, da te bom ljubil-a in spoštoval-a vse dni svojega življenja.
Pri izmenjavi prstanov pa:
(ime zaročenca oz. zaročenke) sprejmi ta prstan v znamenje moje ljubezni in zvestobe.
S tem, ko jo je udaril, je že ni spoštoval, kot je prisegel, a ne?
Jaz se nad ločenimi ne zgražam ampak enostavno dost glupi izpadejo s to svojo poroko oziroma zaprisego, ki jo itaq ne držijo…in jaz enostavno slabo funkcioniram z ljudmi, ki sprejamjo pomembne odločitve na podlagi svojih čustev…to so v bistvu nestabline osebe…če bi se jaz kdaj poročil kar močno dvomim bi prej krepko razmislu v kaj se jaz spuščam in bi analiziru vse aspekte zakona in me nebi bilo sram ustavit (duhovnika/matičarja) in povedat, kaj jaz hočem in kaj jaz pričakujem od svoje ženske…na tak način bi se morale poroke delat ne pa to kar delajo zdaj.
kar je SPET relativno kaj ljubezen pomeni![/quote]Tako izgleda svečana obljuba:
Ženin:”Jaz X., sprejmem tebe, Y., za svojo ženo in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja”
Nevesta:”Jaz Y., sprejmem tebe, X., za svojega moža in obljubim, da ti bom ostala zvesta v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubila in spoštovala vse dni svojega življenja.”
Ni tu samo zvestoba ampak tudi spoštovanje. In kdo prvi ni spoštoval obljube, ko je varal, udaril, ali naredil karkoli ni v skladu z dvema, PREPROSTO razumljivima stavkoma. Tisti, ki je prvi kršil obljubo na tak način je kriv. Vse kar se od tu naprej zgodi je le logična posledica.[/quote]
spoštovanje je relativen pojem….
Hannibal in Scipio sta bila nasprotniak sta se klala ampak SPOŠTOVALA?
Enako velja za ZVESTOBO…. jaz sem ZVEST lahko DRŽAVI, PRIJATELJU, pa to ne pomeni da nimam več žensk….
nič od tega ni KESPLICITNO NAŠTETO kaj se NESME ampak je vse RELATIVNO in odprto tolmačenju po svoje… to da večina meni tako kot ti, vinček in še kdo ne spremeni mojih besed…. če boš dal v razlagu filozofu ti bo razložil točno tako kot jaz… da nikjer ni eksplicitno navedeno kaj se sme in kaj ne, kaj zvestoba in spoštovanje pomenita… kot prikazuje moj primer zgoraj…
spoštuješ lahko tudi sovražnika in tistega ki si ga ubil…. tako mimogrede…
Forum je zaprt za komentiranje.