Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prvi in edini za celo življenje

Prvi in edini za celo življenje

Na MON pogosto preberem kako se eni zgražate nad ločenci.
Kar se mene tiče je čisto vseeno ali si poročen ali na koruzi. Torej ločenec ali nekkdanji koruznik. Zame je to isto.
Ker pa se eni tule gor tako zgražate nad tem. Pa me zanima ali se res držite tega, da prvi/a in edin/a za celo življenje?
So to kaki verski predsodki?
Namreč večina ljudi ima več kot enega partnerja v življenju. Nad ločenci/bivšimi koruzniki se pa ponavadi zgražajo kaki verski fanatki (torej ne vsi verni ljudje, ampak tisti čudni del vernikov, namreč imamo kar precej ljudi, ki so verni pa so čisto ok).
Torej tisti, ki se zgražate nad ločenci, razpišite se.

3/4 MON-ad je tako ali tako ločenih. (Vzroki me ne zanimajo.) Čeprav za javnost furajo famo moj/moja, pa ni tak/taka.
Lažno virtualno sožitje je edino kar jih še drži, da ne gredo na špago! Ja pa antidepresivi tudi nekatere.
Ajde, zdaj pa pljuvajte!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tisti, ki se najbolj zgražajo, še najmanj upoštevajo tisto, nad čemer se zgražajo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem ločen, torej za ene “pokvarjen-damaged” 🙂 in naj bi bil težka naloga za popravilo kakšni potencialni bejbi, ki bi sploh pomislila na vezo z mano… 🙂 Vendar še vedno ne vidim smisla v osnovnem zapisu te teme, kaj šele, da bi uporabljal antidepresive oz iskal špago… 🙂

Jaz sumim, da se zgražajo tisti, ki so sicer v razmerju, ampak gnilem. ALi pa tisti, ki sploh še niso bili v nobenem resnem razmerju in jih to žre, zato pa udrihajo po drugih.

Zgražajo se dežurni “zgražatelji”, ki se zgražajao itak nad vsem…

Tudi jaz sem ločen sem pa rabil več kot 3 leta, da sem prišel k sebi. Zdej z veseljem spet lovim ljubljančanke po Ljubljani.

Da je prvi tudi zadnji je pa zelo zelo težko :)))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Jaz nisem ločena, ampak nič slabega ne vidim v ločencih ali pa tistih, ki so bili v kaki resni vezi.
Res pa je, da nisem stara 15 let. Čeprav sem že tudi pri 15ih vedela, da to ne gre: prvi in edini za celo žviljenje :).
Me pa preseneča, da se na MONu pojavljajo taki, ki jih čudi, da se ljudje ne držimo tega, da bi imeli samo enega in edinega partnerja celo življenje.

Nisem tega zasledil…

Pa to je bilo možno včasih sedaj ko smo vsi tako razvajeni v tem norem svetu ne verjamem, da je to možno 🙂

Je pa romantično prav za v kako pravljico :))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Nekje v eni temi spodaj so razsekali enega, ker je ločen :).

Razlika je če ti OBLJUBIŠ zvestobo do groba ali pa če se 2 skupaj preselita in se fukarita in delita stroške…

za mene je to različno pa če je po zakono enako ali ne…

Koruznik nikdar ni slovestno (verjetno pred pričami) obljubil zvestobo in da ga bo ljubil v dobrem in slabem itd…

če te besede nič nep omenijo prosim da se cerkvena poroka ukine… ker ravno to je BISTVO take poroke… javna zaobljuba…

Poglej… problem so ločenci kot je X6 ki nam še upajo pametovat o čemerkoli v zvezi z ZVEZO… če so svojo sfalirali nimaš kaj za pametovat drugim…

Ne pozabi poroka je slavnostna zaobljuba da boš z nekom v dobrem in slabem in ga boš ljubil dokler vaju smrt ne loči…. in kdor to izjavi in se tega ne drži je isto kot da dezertiraš za mene….

Zato pa jaz tega NIKDAR nebi rekel RAZEN če bi vedel da bo to do konca lajfa tako… ker tega bi se držal kot pijanc plota…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Matkič, tudi zakonsko je koruzništvo in zakon enakovreden. Saj to že skoraj vsak otrok ve.
Veš, da ni treba, da sta poročena pa lahko dedujeta drug za drugim pa, da če gresta narazen se premoženje deli in tako naprej… isto kot pri poročenih.
Zakaj pa cerkveno poroko mešaš? Ne poročijo se vsi cerkveno. Še več, koruzniki so pogosot tudi verni pa se ne poročijo.
Torej zame je vseeno ali je živel nekdo 5 let na koruzi in šel narezen ali pa je bil 5 let poročen in se je ločil.
Vsekakor pa je tak človek čisto ok. Ne bi nekoga samo zato zavrnila, ker je bil nekoč poročen ali na koruzi. Pri določeni starosti je v bistvu čudno, če še nisi bil v nobeni resni vezi.
Če mi 50 letnik reče, da še ni nikoli bil v tako resni vezi, da bi skupaj živela, potem je kriza.

In to si upa napisat, nekdo ki je imel zvezo dolgo največ en teden. :)) Ti po tej svoji teoriji sploh ne bi smel ničesar napisat v temah, kjer je govora o zvezah, ampak bi moral samo tiho poslušat, kaj ti imajo za povedat, ne pa da si “najbolj pameten” od vseh. :))
Če se dva zavežeta in eden odide, si drugi ne more nič (nista oba dezerterja, ampak kvečjemu eden). S tem pridobi novo izkušnjo, na podlagi katere lahko potem svojo naslednjo zvezo naredi trdnejšo (če se je kaj koristnega naučil iz nje) ali pa se odloči za kak drug način življenja, če se je naučil kaj drugega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja zate… za mene pač ni…. če zakon vrednoti koruzništvo enako kot cerkveno poroko(ali civilno) potem pač naj… to je za sodišča in podobno…

Za mene je zaobljuba tista ki jo prekršiš nekaj nemoralnega… zato vsakdo ki lahko zlahka poda tako zaobljubo in jo potem prekrši je pač nemoralen človek in ga smtram enako kot dezerterje sredi vojne… ki so pravtako podali zaobljubo… ker to pomeni da je zaobljuba ničvredna in je sploh več nerabi bit kajne?

Kot pravim sem se seznail z tem (tudi po zaslugi MoNa) in zdaj vem kako je to… ampak za mene to še zmeraj ni enakovredno

Bolj me zanima sledeča stvar…

Kaj potem če se moja prijatlca preseli k meni in je moja sostanovalka sva po zakonu kuruznika??? torej če ona umre medtem ko ima prebivališče z mano sem jaz upravičen do dedovanja?

Tega mi do dandanes ni razložil še noben tukaj gori 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja zate… za mene pač ni…. če zakon vrednoti koruzništvo enako kot cerkveno poroko(ali civilno) potem pač naj… to je za sodišča in podobno…

Za mene je zaobljuba tista ki jo prekršiš nekaj nemoralnega… zato vsakdo ki lahko zlahka poda tako zaobljubo in jo potem prekrši je pač nemoralen človek in ga smtram enako kot dezerterje sredi vojne… ki so pravtako podali zaobljubo… ker to pomeni da je zaobljuba ničvredna in je sploh več nerabi bit kajne?

Kot pravim sem se seznail z tem (tudi po zaslugi MoNa) in zdaj vem kako je to… ampak za mene to še zmeraj ni enakovredno

Kaj potem če se moja prijatlca preseli k meni in je moja sostanovalka sva po zakonu kuruznika??? torej če ona umre medtem ko ima prebivališče z mano sem jaz upravičen do dedovanja?

Tega mi do dandanes ni razložil še noben tukaj gori :P[/quote]

Če imata prijavljeno skupno gospodinjstvo oz če to traja mislim da več kot 3 leta, potem JA…

Upravičen bi bil v primeru, če bi dokazal, da sta skupaj živela najmanj dve leti in upravičen bi bil le do nekega deleža v katerega sta v tem času skupaj vlagal. Tisto, ker je ona imela od prej, se te ne tiče. Kolikor vem, je nekako tako. Če pa mora biti razmerje tudi ljubezensko, pa ne vem. Po moje da ne, ker takih primerov ravno ni veliko, da bi ljudje skupaj živeli v nekem neresnem razmerju in poleg tega še vlagali svoje finance v nek skupen projekt.

Matkič, ti si pa res malce bolj lesene glave. Če boš kdaj v resni vezi, boš dojel. Drugače pa a veš, da cerkvena poroka nima nobene veljave na sodišču?
Verjemi mi, da imajo vsi ločenci veliko več šans, da dobijo eno žensko kot ti.
Ti pljuvaš po ločencih, ker misliš, da boš dopovedal ženskam, da so ločenci slabi in se bodo zato zate zanimale. Pa se motiš. Ne bodo so.
Veš, tudi Marko ti je že napisal, da lahko zaobljubo en prelomi. Torej je drugi čist. Tudi, če ena stranka prelomi pogodbnee obveze, pogodba razpade. En ne plača, kar je navedeno v pogodbi, bo drugi vseeno opravljal storitve? Ne bo. V zakonu je pa podobno. Če ga ona vara z drugim, je potem on kriv?

Matkič, če jo prijaviš v skupno gospodinjstvo in če živita dve leti skupaj, potem lahko.

Upravičen bi bil v primeru, če bi dokazal, da sta skupaj živela najmanj dve leti in upravičen bi bil le do nekega deleža v katerega sta v tem času skupaj vlagal. Tisto, ker je ona imela od prej, se te ne tiče. Kolikor vem, je nekako tako. Če pa mora biti razmerje tudi ljubezensko, pa ne vem. Po moje da ne, ker takih primerov ravno ni veliko, da bi ljudje skupaj živeli v nekem neresnem razmerju in poleg tega še vlagali svoje finance v nek skupen projekt.[/quote]

Saj ne rabi bit skupen PROJEKT… lahko je nov hladilnik ki crkne ali pa prepleskana soba itd….

a to ne šteje?

morda jih ni veliko ziher pa obstajajo…. in jaz ravnokar razmišljam da bi oddajal sobo v stanovanju ko bo v moji lasti… potemtakem če bo en tip not ni panike čim pa je ženska pa je koruzništvo? al je oboje hehehehe

Naša zakonodaja že dolgo nima smisla… to je le dokaz nesmislov… dedovanje bi moralo biti po oporoki… če jaz hočem zapustit vse svoje premoženje onemu pijančku na ulici ne pa sinu in če se pod to podpišem bi tak moglo bit… kako OBVEZNI DELEŽI za sinove itd…. butasto do kraja…

Matkič je govoril o “dani besedi”… O časti in o obljubah. Če nekaj človek obljubi naj bi se tega držal…zavoljo časti, ki bi naj bila neka vrednota…

Sigurno šteje. Ampak hrani račune. :))

Upravičen bi bil v primeru, če bi dokazal, da sta skupaj živela najmanj dve leti in upravičen bi bil le do nekega deleža v katerega sta v tem času skupaj vlagal. Tisto, ker je ona imela od prej, se te ne tiče. Kolikor vem, je nekako tako. Če pa mora biti razmerje tudi ljubezensko, pa ne vem. Po moje da ne, ker takih primerov ravno ni veliko, da bi ljudje skupaj živeli v nekem neresnem razmerju in poleg tega še vlagali svoje finance v nek skupen projekt.[/quote]

Saj ne rabi bit skupen PROJEKT… lahko je nov hladilnik ki crkne ali pa prepleskana soba itd….

a to ne šteje?

morda jih ni veliko ziher pa obstajajo…. in jaz ravnokar razmišljam da bi oddajal sobo v stanovanju ko bo v moji lasti… potemtakem če bo en tip not ni panike čim pa je ženska pa je koruzništvo? al je oboje hehehehe

Naša zakonodaja že dolgo nima smisla… to je le dokaz nesmislov… dedovanje bi moralo biti po oporoki… če jaz hočem zapustit vse svoje premoženje onemu pijančku na ulici ne pa sinu in če se pod to podpišem bi tak moglo bit… kako OBVEZNI DELEŽI za sinove itd…. butasto do kraja…[/quote]

Ne mene mešat zraven, ne grem k teb živet 🙂 🙂

EnTip, saj sem razložila. Obljubo data oba. Prelomi jo lahko pa le en. Torej ni drugi nič narobe storil, če se umakne.

Matkič, saj lahko napišeš oporoko. Kdo ti pa brani? Napišeš, daš notarju v podpis in zapustiš vse lokalnemu klošarju. To je tvoja pravica. Samo zapustiš lahko tisto, kar je res tvoje.

Tega mi do dandanes ni razložil še noben tukaj gori :P[/quote]

Če imata prijavljeno skupno gospodinjstvo oz če to traja mislim da več kot 3 leta, potem JA…[/quote]
Ne gre za skupno gospodinjstvo, ampak za prijavo/registracijo izvenzakonske zveze, česar s cimro ali cimrom pač ne storiš, a ne?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Meni se bolj zdi, da matkiča zanima, če bo lahko dedoval njegov sostanovalec in ne sostanovalka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close