PROSIM ZA NASVET-TURCIJA
Hvala za soglašanje z mano, FISH. Res je, vsake oči imajo svojega malarja. In nekomu, ki še ni bil v hotelu z več kot 3 zvezdice, se bo vse zdelo super in fajn, nekomu ki je okusil Magic life, pa se bo vse zdelo bedno.
Pri vsakem dopustu je tako: vedeti moraš, koliko ti dopušča proračun, potem pa glede na to izbrati hotel, ki ti za ta denar ponuja največ. Razen če imaš neomejen proračun, potem glej LUX hotele in zanje odštej za 4-člansko družino 7.000,00 € in naprej. Se pa da za neko normalno ceno dobiti super hotel, pa tudi za veliko denarja bedo.
Jaz vedno pogledam Holiday Check ocene in mnenja, ki so od zadnje sezone, ker se stvari pač spreminjajo. Ne zanima me, koliko in kakšne bazene ima hotel – na bazen grem lahko v Čatež, ki je 10 minut stran od mojega doma. Zanima me kakšna je plaža, predvsem v vodi, ker sem v morju rada bosa, če je voda topla, če je soba zadosti prostorna, oz. še raje če sta 2 prostora, ter če je hrana raznolika. Na živce mi gredo fotke ploščic, ki so počene, ali WC školjke, ki ima notri vodni kamen, ali stene ki je malo lisasta. Normalno da v starejši stavbi ne more biti kot v novi. Bolj mi je pomembno, da se mi zaposleni v hotelu prijazno nasmehne in pozdravi, ko se srečamo. In mi prijazno odgovori, ko ga kaj vprašam. In tega v Turčiji res ne manjka.
Moram reči, da v Pegasos Clubu hrana ni bila bogve kaj, ampak za vsako zbirčno ritko se je pa že našlo kaj, da ni bilo treba biti lačen.Tako da vedno povprašam in rada preberem mnenja iz prve roke, ampak zgleda da letos ne bom dobila informacije kako je v Sirene Golf hotelu.
Sicer pa, EFTALIA VILLAGE, ne vem kakšna je voda v juniju. 2x smo bili v avgustu in takrat je bila že skoraj vroča, kar je nam čisto ustrezalo. Letos gremo 14,julija, pa upam da se bo tudi ogrela čez 26 stopinj do takrat. Poln kufer imam hladne vode, v kateri se ne moreš namakati, ampak moraš plavati kilometre, da te ne zebe.
Lep pozdrav, pa če ima kdo kakšno informacijo o Sirene Golf hotelu, se toplo priporočam.
Alenka
Alenka vem da si že vse pregledala ,ampak resnično ni ocen slovenskih gostov za SIRENE BELEK,morda boš ti prva ki boš kaj napisala ko se vrneš, jaz te že vnaprej prosim za mnenje ker mislim da sva sorodna tiča in se drugo leto lažje odločim,pa tudi regijo,, SIDE,, moram zamenjati bližje letališču,, BELEK,,,,,SI PA SVETOVNO NAPISALA ,moja in pa ženina želja je MAGIC LIFE KIRIS………..,,ampak zaenkrat so to le pobožne želje,,,,kolikor denarja toliko muzike,,,s tem se treba sprijazniti in pokoristiti to kar dobiš…vem da bo ODLIČNO…..Lep pozdrav FISH
hvala Fisch saj ne da bi nas odvrnil v tauniziji smo že bili 5krat v Turčiji še ne…Kar se tiče bližine hotelov me ne moti ker ko sem na dopustu mi ni do tega da bi se kje potepala….mene najbolj skrbi da še vreme ni takrat zadosti toplo da bi se kopali v morju saj nekdo mi je že napisal da je že v sredini junija za kopanje v morju…sicer imamo plačano el hana skanes v Tuniziji pa bi prebukirali za Turčijo…smo 4 ćlanska družina in je cena kar ugodna….nevem kako bo do poletja v Tuniziji…lp
letalo kot letalo, celo pot en čuden film, brezvezen. na radio kanalih nič pametnega (za film ali radijsek kanale vsekakor vzemi svoje slušalke, sicer jih lahko kupiš na letalu ampak spet €€€), pred mano sta sedela dva nevzgojena otročaja, ki sta celo pot kričala. še sreča, da sem vzela mp3 prenosnik z dovolj muzke.
če misliš glede hrane: bedno. dobil en miniaturni sendvič in kavico. voda, sok – za doplačilo!!!!!! seveda vode nismo imeli s seboj, saj se je vodno dobila na letalu. tako, da sem prispela v turčijo lačna in dehidrirana….
nazajgrede smo vodo kupil že na letališču, kao, da bo za na letalo. ampak tik pred vstopom v letalo smo moral skoz še eno kontrolo in smo vso vodo pustil tam.
tipični slovenec……..slovenka…….v klimatiziranemu letalu po dveh urah poleta je dehidrirala in skoraj umrla od lakote…sirotica…pa otroci so ji šli na živce….na čarter letih ni all inclusive ponudbe…..vnos tekočin na letalo je prepovedan….daj ostani drugič doma pa ne išči dlake v jajcu….o dopustu nam ne rabiš pisati ker že vemo kaj boš napisala….ADIJO
Še nikoli mi ni bilo treba pustit vode na letališču… Sem jo pa vedno kupila znotraj kontroliranega območja. Tudi na Adriinih čarterjih so malice vedno bolj uboge, v primerjiavi z pred 15 leti.
Itak če greš v Turčijo s turškim letalom, ne moreš pričakovati salamce v sendviču (kot tudi ne svinine na krožniku v hotelu), ampak sir je pa okusen in če si lačen, se z njim prijetno okrepčaš.
Sicer pa če boš kdaj potoval/a s svojimi otroki, boš že videl/a. Ne moreš jih vedno umiriti, čeprav se trudiš in ti ni prijetno zaradi drugih potnikov.
LP,
Alenka
1. letos se mi je prvič zgodilo, na letališču v Antaliji, da so nas kontrolirali glede tekočin pri oddaji prtljage in nato še enkrat tik predens smo vstopili iz čakalnice na letalo. vodo smo kupili v brezcarinski coni, pa ne samo mi….
2. imam svoje otroke. večina otrok na letalu je bilo res pridnih, so pa izjeme. karšni starši, taki otroci….. to sem pisala zato, da spomnim, da je pametno vzet vsaj slušalke s sabo, …
3. moj zadnji vpis, se vtikate v vsako besedo
gastja res smo rezervirali eftalio, vendar so nas na licu mesta premestili v Lycus beach, tako, da sem eftalio videla le s ceste. Tako, da ti ne morem pomagat. Letos bomo pa doma,ker čakamo konec junija še enega člana.
pepa jaz sem videla arycando samo od zunaj, smo bili v hotelu v bližini, in zunaj mi je bil všeč, imajo lep vrt.
sun express mi smo laipotovali z njimi, in ni bilo nobenih zamud, in vse je bilo ok.
Lep pozdrav!
soraia saj sem tudi sama v predcepu ker bi lahko rezervirali dvopostelno sobo z dodatnimi ležišči je občutno ceneje samo pol pa neveš kam te bodo dali.kako ste bili zadovolni z tem hotelu v katerega so vas prebukirali in kdaj si izvedela kam greste..Sem pa full vesela še za enega vašega člana želim ti vse naj naj..Tudi mi bi naj leteli z sun expresom..Uživaj lp Gastja
1. do turčije je 4 ure
2. vnos tekočin je dovoljen na letalo, če kupiš v brezcarinski coni
3. lani je bila prvič tako slabo glede hrane in pijača samo proti plačilu
4. pisala sem, ker je nekdo spraševal o poletu s SUN EXPRESOM[/quote]
Iz Salzburga do Sharma je 3 ure 50min do 4 ure. Ko pa gledam zemljevid vidim Turčijo dosti bližje, razen če obstaja še kakšna turčija.
..predlani letel z boeing 737 SUN EXPRESS v AYT 2,35 ure,nazaj 2,25 ure…..lani pa z airbus 321 ONUR AIR v AYT 2,25 ure,nazaj pa celo 2,10 ure ker je vzlet malce zamujal pa smo se malo bolj hitro peljali,morda vas pa čas moti, v TURČIJI je potrebno uro pomakniti naprej za 1 uro in če to narediš prehitro res misliš da letiš 3,5 ure……meni osebno je važno srečno pristati na destinaciji,vrniti se z nje in zaradi mene lahko letalo tudi kakšno minuto zamuja in če sem za dopust porabil kar nekaj denarja ,me ne bo vrag vzel če kupim na letalu še kakšno pivo ali sok….ja kaj pa je še danes zastonj.ŽELIM VSEM SKUPAJ NEPOZABNE POČITNICE V TURČIJI. LP FISH……….se vidimo….
Bravo, FISH!
Točno to sem hotela napisat, pa si me prehitel. Let traja dejansko cca.2,5 h, če pa gledaš vozni red – tam so napisani pač lokalni časi. In zadnja leta res nimam pripomb na lete. Ko se spomnim pred leti, ko smo še hodili s Kompasom v Španijo in Grčijo, pa smo imeli po par ur zamude za domov, kar pomeni da smo na letališču čakali par ur, pa prileteli na Brnik sredi noči… Pa že rajši vidim, da gremo zadnji dan kako uro prej domov, da smo do večerje že čisto doma.
Eno leto, mala je imela 3 leta, večji pa 5, so nas na Kosu že natovorili na letalo (okoli 21. ure zvečer), potem smo pa čakali, pa čakali, sigurno kakšno uro. Vsi otroci po vrsti so jokali, bilo je za znoret. Ko pa smo končno vzleteli in so motorji lepo tiho brneli, so vsi do enega popadali okrog in spali do Brnika.
In res je, če greš na dopust, potem si kaj tudi privošči. Pri teh ALL ponudbah v hotelu skoraj ne rabiš denarnice, pa valjda ostane kak € za sok na letalu… Včasih smo nesli s sabo še kak sendvič, pa bobi palčke, čokolado -pa smo ponavadi prinesli domov ali pa vrgli,ker med potjo nismo vsega porabili, v hotelu pa ni bilo več potrebe. Zdaj od doma ne nesemo nič, če si kaj zaželimo, pa kupimo pač tam, kjer se nam “zalušta”.
Lepe počitnice! Samo da enkrat postane toplo, potem bo 1-2-3 poletje tu!
Alenka
Pozdravljena.
Mi smo bili lani prvi teden v septembru v hotelu Arycanda in je super hotel. Vsak dan lahko zamenjaš brisače, plažo vsakodnevno počistijo-en zaposleni skozi pometa mivko iz potk, pa varnostnik debatira z nemško govorečimi turisti. Na plaži je pa super, ker nimaš klasičnih senčnikov, ampak kot neke nadstreške in si praktično cel dan v senci (vam priporočam drugo vrsto ležalnikov-imajo samo do 10ih sonce, pol so pa cel dan v senci).
Hrana je bila odlična in ogromno vsega-sadje, zelenjava, meso, pecivo,…
Sosednji hotel je od iste verige ima malo bolša otzroška igrala.
Najboljše pa ej da v neposredni bližini- nad glavno cesto je full velik bazar (mislim, da je edini v tisti okolici)- mislim, da oživi zvečer, ker mi smo šli čez dan in nas ni šmirglal nobeden.
Potovali pa smo z dvema otrokoma-1 leto in 2,5.
Želim vam lepe počitnice 🙂
Gastja hvala za čestitke!
Jaz ti lahko povem, da smo mi letovali z guletom tako lani v Turčijo, ter predlani v selimo, vedno vplačali best price zimmer, in vedno bili zelo zadovoljni. Na ta način pa smo prišparali tudi nekaj €.
Recimo predlani smo v selimi dobili sobo brez balkona, pa sem takoj rekla, da je v katalogu napisalo, da so vse sobe z balkonom, iin so nam takoj dali sobo z balkonom.
V bistvu so nas lani že peljali v eftalijo,(bili smo na recepciji, čakali cca. 10 minut), nakar so nam povedali, da je hotel poln, in da gremo v drugi hotel. Cela naša skupina je bila prebukirana v drug hotel.
Z Lycusom smo bili zelo zadovoljni, vse je bilo super. Po dveh dneh so nam dali možnost, da se vrnemo v eftalio, vendar se ni nihče vrnil.
Ja, pri teh hotelih Lycus, Arycanda je res blizu en bazar, se klice Alara, mi smo se šli parkrat tja sprehajat, in tudi nekaj smo tam nakupili. In ugotovili smo, da se je dalo na tem bazarju najbolj barantat in smo dobili nižje cene kot recimo v sideju ali pa alanyi.
Forum je zaprt za komentiranje.