PROSIM ZA NASVET-TURCIJA
Hmh, a veš, da sem glih za letos gledal Ali Bey, a sem se potem odločil za nekaj drugega. Sobe so se mi zdele že malo zdelane. Hotel ni več nov. Predvsem sem se bal, da bi madraci morda imeli vdolbine: sem v tistih letih, ki se že oglaša križ, če postelja ni v povsem redu.Akcapark pa je videti krasen. Plaža tudi.
Hvala, marela. Morda drugo leto torej.
“Mestec” pa je v Turčiji malo res avtentičnih, takih z dušo.
Glede tega ima veliko prednost Grčija.
Side so lepe, a tudi umetne, razen antičnih ostankov kajpak. Lep je teater v Aspendosu,a tja se je treba peljati na ogled, to ni kraj, kjer bi se stanovalo. Belek je čista sintetika.
Morda Fethiye ali pa Kaš? Če ni predaleč od letališča….
Zelo slabe izkušnje z Turčijo… Smo imeli ALL INCLUSIV v Antalyi, prehranjevali smo se samo v Hotelu. Po dveh dneh smo imeli vsi drisko (16 slovencev-najverjetneje pa cel Hotel), naslednji pa smo šli(4) tam v bolnico za 5dni… Naju z fantom zdravnik ni pustil na letalo,tako da smo imeli podaljšane počitnice v bolnici,potem pa direkt iz infuzije na letalo(+presedanje). Doma se je nadaljevalo…
Tudi mi gremo letos v Turčijo ( 2 majhna otroka). Sama delam v turistični agenciji in sem pregledala kar nekaj ponudb in si dobila kar nekaj informacij o hotelih. Zelo primerna kraja za otroke sta Belek in Side, saj nista zelo oddaljena od letališča ( no ja, ura vožnje vseeno), poleg tega pa je plaža zelo primerna za otroke.
Mi gremo v hotel Selge beach resort ( sem ga bukirala prek tuje agencije). Hotel ima 5*, odlično ponudbo ( hrano, animacijo, bazene, tobogane, igrala..), je na sami obali, cena pa ni pretirtana. Resnično!
KOmarji?? Ko sem bila jaz tam, nisem opazila, da bi jih bilo pretirano veliko. Jih je pa vsekakor nekaj bilo. Za v sobo priporočam, da si kupite tisti električni aparat, ki se vklopi v vtičnico ( mi v sobi nismo imeli nobenega).
Kar se pa črevesnih obolenj tiče je pa tako, da jih res lahko stakneš, zato priporočan dober hotel in prehranjevanje samo tam, pa ne bo težav ( AI varianta).
Meta11, agencija – avstrijski Gulet ( v slo. ni tega hotela), let je prav tako iz LJ. Cena za 4 osebe ( 2 odrasla, otrok in dojenček – do 2 let) cena 1.380 eur. Glede na ostale hotele je to odlična cena.
Vsi, ki sprašujete o prehrani – potrebno je piti ustekleničeno vodo tudi v hotelih, pri AI ne pojesti vsega kar vidite, pogledati, da otroci ne pojedo vsega sladoleda (saj jim ga v takih količinah kot ga je mogoče tam dobiti) doma gotovo ne dovolite ! Vsi, ki jih poznam se niso zastrupili s hrano, ampak s požrešnostjo ( smo plačal velik zdej pa še velik pojejmo).
Jesti je treba zmirno, za drisko ne pomaga viski pa tud domače žganje ne, ampak je potrebna dieta, ob hujših primerih pa tudi zdravila. Se pa temu izognemo, če ne pijemo mrzlega ( ste opazili, da Turki pijejo vroč čaj, ne mrzlih pijač???) in če ne jemo nezmerno. Majhne potovalne driske pa niso nič hudega, se vam pač dogaja pa kaj ? Saj ste vendar na potovanju – pardon v hotelu AI
Forum je zaprt za komentiranje.