Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice PROSIM ZA NASVET-TURCIJA

PROSIM ZA NASVET-TURCIJA

V Pegasos worldu je bila klima centralno vodena ob določenih urah, vendar ni bilo nikoli prevroče.Če pa si hotel imeti bolj hladno pa si moral biti kar iznajdljiv in malo čarati,vendar o tem kdaj drugič,saj veš da ni nič 100% zanesljivo vse se da naštudirati in prirediti po svoje.V opisu sob za Selge beach pa piše da so klimatske naprave INDIVIDUALNO nastavljive tako da ne bo problema,če ne bomo pa HOKUS POKUS ,mi bomo v hotelu od 29.06 do 13.07.2011….ti bom razložil trik na licu mesta,če bo potrebno. SE VIDIMO….GORUSURUZ…..FISH…

Ja to je super če si videl kje da je v tem hotelu samostojna klima,ker v katalogu od relaxa piše da je tako kot v hotelu Pegasosu!Če ne pa bomo čarali,kot ti praviš haha!Tudi mi gremo 29.6

GULET katalog stran 110……sobe…..kad …wc….tv…klimatska naprava(individualno nastavljiva)…balkon….itd……ne sekiraj se, nekaj bomo že pogruntali,sicer pa ponoči se v Turčiji kar malo shladi tako da ti ne bo prevroče,edino če se ga boš malce nacukal….24 ur ultra all…uh meni je bil že navadni all dovolj…..,,hecam se,, mene bolj kot klima skrbi pozen prihod,lani je bil let v popoldanskem času ….zdaj pa ponoči…morda pa se še spremeni do odhoda,to je zdaj predviden vozni red. MERHABA FISH……

A to je katalog gulet.at al kateri,ker nisem najdu¨?Če maš mogoče kakšen link od guleta mi ga prosim pošlji!Ne morem verjet ,da že veš predviden odhod,ker jaz prek relaxa nisem popolnoma nič dobu!A greste vi iz Brnika ali iz kje drugje?

Katalog Gulet poletje 2011 dobiš ga na Sončku ,danes so jih delili….Relax katalog first minute Mediteran……….na drugi strani piše……….. LJ 20.15 AYT 23.50 in AYT 17.30 LJ 19.15.Grem pa najbrž z relaxom,čeprav ima gulet ugodnejši let LJ 13.35 AYT 17.10 in AYT 10.55 LJ 12.45.Kako si pa to rezerviral da nisi nič vprašal na agenciji .Jaz vse prej pregledam in preštudiram ker nimam rad neljubih presenečenj,nocoj prespim in jutri se odločim ,obe opciji imam odprti ……. razlika pa je okrog 200 eur v korist relaxa.Glede klime pa …pojdi na SELGE BEACH tujo stran..klikni….virtualni pogled sobe in boš videl da je klima individualna.Če sem ti s tem kaj pomagal v redu ,če pa sem te spravil v slabo voljo glede ur leta…smo pa itak vsi na istem.Če te še kaj zanima ti bom z veseljem odgovoril če bom seveda vedel.

Ja klime uravnavaš sam – vsaj tako je bilo v Pegasos Club in Club Nena. Je pa v hotelih ponavadi ključ od vrat tudi kartica za elektriko v sobi, tako da ne moreš klimo naviti, kadar te ni v sobi. Temperatura pa seveda nastavljaš, kakor ti ustreza.

LP,

Alenka

Alenka kako si bila zadovoljna v NENI, že lani sem prosil za mnenje pa si ga najbrž spregledala,ker je bilo že po dopustu.Kam pa letos?

Tudi mi se odločamo za dopust in sicer med Selge beach v Turčiji in Carda Garden na Kosu(Kardamena). Carda Garden ima sicer manj zvezdic in slabšo ponudbo, a zgleda prijeten, pa še krajši transfer z letališča je. Moti me le, ker nikjer ne najdem ocen tega hotela ali mnenj ljudi, ki so že bili v njem. Morda kdo kaj ve o njem?

Fish res ti hvala za izčrpne informacije,sam sebi sem se smejal ko sem zdaj pogledal drugo stran in videl notri čas odhoda ,sem res izpadel kot,da neznam brat! haha.Kar se tiče leta bi blo res boljše da bi šli čez dan ,ker zvečer praktično 1 dan izgubiš,samo meni otroci pravijo da je super,ker bi enkrat radi ponoči leteli! Še enkrat ti hvala za informacije,pa se vidimo na brniku haha.

Alenka13 to pa vem da je kartica ključ in se elektrika izklopi,ko te ni v sobi,to je blo že lani v grčiji! Vseeno ti hvala za nasvet! Inja76,po izčrpnih informacijah ,ki sem jih dobil kle gor,se bomo v hotelu selge baech resort imeli krasno! Če se odločite za turčijo ga bomo pa dol žurali.haha

no vidim, da nas bo kar nekaj v Selge beach, očitno otrokom ne bo dolgčas, nam pa tudi ne, a ne???

Zdej pa vidim da nikakor nebo moglo bit slabo,ker bomo sami poskrbeli da bo pestro!Zdaj me pa ničesar več ne zanima ,ko vem koliko nas bo v tem hotelu!bo veselica haha

Ojla,

Mene tudi zanima Selge Beach Hotel v Side-u. Mi že imamo ponudba Relaxa, ki nas mika tudi zato, ker bo tam družinski klub in animacija za otroke. Zmotil pa me je opis v Gulletovem katalogu, da plaža ni tako ok, da so v morju skale in da potrebuješ čevlje za v vodo. Ali je morda že kdo letoval tu in lahko pove, ali je plaža primerna za otroke in ali je animacije dovolj za male nadebudneže? Je ta hotel res sredi ničesar ali se v bližini tudi kaj dogaja (trgovinice, štanti…)

V Gulletovem katalogu so nas pritegnili vsi trije Pegasos hoteli: Pegasos Resort, Pegasos World in Pegasos Royal Resort, ki ponujajo veliko animacije za otroke in mini disko. Tudi plaža je opisana kot lepa, počasi padajoča, tako da se mi na prvi pogled zdijo bolj primerni od Selge Beach. Me pa zanimajo vaše izkušnje in mnenja glede Pegasos hotelov, priporočate letovanje v njih, ste bili s ponudbo zadovoljni? Se v bližini hotelov dogaja še kaj zanimivega? Za vsakršno informacijo bom hvaležna.

Pa še ena splošna info glede Turčije me zanima..baje zaradi drugačne klime poletan vročina ni tako problematična, morje je pa toplo. Bi priporočali dopust z otroki (3 in 7 let) tudi sredi glavne sezone – julija?

Že vnaprej hvala za vse info.

Lp,
C

Ojla, Fish!

Res nisem videla tvojega vprašanja. NENA? Z eno besedo – FANTASTIČNO!!

Glede na Pegasos Club eno leto prej, je bila hrana enkratna – okusna, raznolika, ogromno roštilja, kar je nam na kožo pisano.Sadja ful v izobilju. Res da je bila na zažetku večerje ful gužva, ampak je bilo vsega zadosti čisto do konca večerje. Tudi še 5 minut pred zaključkom so še prinesli npr. sveže sadje.

Družinske sobe prostorne, 2 prostora, edino klima je bila malo glasna ponoči, ampak je bilo prevroče za odprta vrata.

Animacija je bila lani tudi v slovenskem jeziku, ker je bil to Guletov klub, letos pa menda ni več. Zato je kolikor mi je iskalnik naračunal, letos tudi cena višja.

Plaža super, ležalnikov zadosti, ni bila sicer fina mivka, tako da se nismo mogli kratkočasitii z zidanjem gradov.

Edini minus, se mi zdi je bilo to, da si moral brisače za menjavo oddati do 18. ure zvečer, dvignil pa si jih šele naslednje jutro. Ker smo na plaži ostajali dlje, smo menjali po 2 brisači naenkrat.

Bilo pa je ful vroče in ker je naselje precej zaprto, ni bilo zvečer niti sapice. Sprijaznili smo se, da smo pač prepoteni, pa je bilo. Glavno da je bilo morje “mlaka” – to nam je vsem všeč, čeprav ne bi imela nič proti, tudi če bi bilo kakšno stopinjo hladnejše.

Za letos še nismo odločeni, ker še nimam kataloga, je pa menda že na poti k meni – first minute pa me ni prepričal. Iščemo namreč hotel, kjer je vključeno surfanje, da ima še naš ati kaj početi. Kolikor sem prebrskala po iskalniku in dobila izračune za nekatere hotele od Sončka, pa se spogledujem z JOY NASHIRO (katero sva že lani gledala) in SIRENE GOLF, malo pa moram še preučiti Crystal paraiso Verde. Mislim, da ima malo prednosti Sirene, ker je bližje letališču in ima počasi padajočo fino peščeno plažo. V ceni pa ni bistvene razlike.

Zdaj pa še mene zanima (pozabila sem namreč lani spremljati), kakšne so temperature morja v Turčiji julija (mi smo bili namreč vedno avgusta) – a so že nad 26 stopinjami?? Prosim, za odgovor iz prve roke tistih, ki hodite konec junija oziroma v začetku julija.

Lep pozdrav,

Alenka

Citroenka…PEGASOSI so zakon sploh za otroke..vendar mislim da si že zamudila kajti Avstrijci in Nemci so preko Guleta že vse rezervirali sploh termine junij, julij ,že 05.01.2011 sem dobil izračune ponudb pa ni bilo več nobene sobe proste,lani in predlani sem rezerviral okrog 15.01. pa sem še dobil in to obakrat Pegasos world…fantastično…poskusi morda avgusta kaj dobiš ….saj lahko sama preveriš termine preko spleta.

ALENKA….morje ima tam nekje med 23 in 25 stopinj odvisno od vetra, predel pri Pegasosu je precej vetroven in morje razburkano tako da se temperatura dnevno spreminja.Mene Cristal paraiso ni prepričal,vendar izbira je tvoja…..definitivno bi izbral Sirene ali Nashiro če bi imel to možnost,ker pa imamo letos planirane še dodatne investicije pač moram dopust prilagoditi glede na finančno stanje.Veš 14 dni kar nekaj stane.

Temperature so julija sicer visoke, je vroče, ampak znosno (v senci), morje pa toplo in vsekakor je primerno za otroke.
Mi smo si tudi ogledovali Pegasos, ampak je tako kot pravi fish, vse polno zaradi nekih maturantov. Res škoda.
Me pa zanima kakšna je plaža pri Selge beach, zakaj rabiš vodne čevlje kot piše v katalogu? kakšnih skal namreč ni videti.
drugae smo pa mi letovali nekaj let nazaj v Club Golden Beach in je bilo fantastično. Same pohvale res. Bi šli takoj še enkrat, samo je dražji od Selge-ja.

fish in donatello,
Hvala obema za izčrpne informacije in odgovore. Zdaj sem nad Turčijo še bolj navdušena. Ja Pegasosi zgledajo res super; se bomo pa za drugo leto morali bolj podvizati in pohiteti.
Skoraj smo se že odločili za Relaxov klub v Selge Beach hotelu, malo nas moti samo opomba, da priporočajo čevlje za v vodo, tako da če kdo pozna plažo tam se vnaprej zahvaljujem.

Citroenka tudi jaz sem že rezerviral hotel selge beach resort,prek relaxa in tudi jaz grem prvič,tako kot še nekaj ljudi kle gor!Tudi jaz imam 3 otroke stare4,10 in 14 let in me sploh ne skrbi ne plaža in ne naselje,glede na to ,da sem same pohvalne informacije dobu kle gor! Č bo malo slabše,bomo pa sami poskrbeli,za veselje in žur haha!

Pošiljam tudi eno slabo izkušnjo z agencijo gulet!

Na letalisce v Antalijo smo prisli 23.7.2010 ob cca 22h. Tam smo od predstavnika Guleta (Tadej) dobili ovojnice na katerih je napisan hotel, kamor so nas na osnovi rulete 5, nastanili. V nasem primeru je to bil hotel Arycanda. Ob cca 23.30 smo prisli v ta hotel, kjer so na vse nase kovcke nalepili nalepke hotela, da se bodo dostavili do sob. V tem casu so nas peljali v jedilnico na vecerjo. Priblizno uro kasneje (se pravi 00:30 24.10.) sva bila z zeno, skupaj s se eno druzino, bila obvescena, da tam sploh nismo bili bookirani (ne bi omenjal odnosa, kjer je zvenelo, kot da smo se kar vrinili v hotel in zahtevali sobe). Za tem nas je en od zaposlenih nalozil v osebni avto in nas prepeljal iz Arycande v Club Sidera hotel.

Tam pa se je vse zacelo.

Ob prihodu v sobo sva se oba zgrozila, ker je to soba, katera v razvitem svetu ne bi dobila 3 zvezdic, kaj sele placanih 5. Od umazanije zazrte v talne obloge do plesni povsod po kopalnici. Ce zelite vam lahko tudi posljem slike tega. Plesen je bila po vecini fug med ploscicami, pod umivalnikom… Barva v kopalnici je odstopala, vrata so bila gnila, nosilci za brisace pa nemalo zarjaveli…

Isti dan (24. 7. 2010) sva kontaktirala g. Tadeja, ki je bil naveden kot kontaktna oseba s strani agencije Gulet. Le-ta je zvecer prisel v hotel in se strinjal z nami, ko smo zatrjevali, da je hotel neprimerno slabsi od Arycande, kjer bi morali biti. Obljubil je, da se bo oglasil cez nekaj dni, ko se nabere dovolj materijala za pritozbo.

26.7. in 28.7. sva preko SMSjev probala kontaktirati Tadeja, vendar so zal dopisovanja ostala v stilu: Vprasanje – Oprostite, kdo sta – predstavitev z imenom in hotelom. Oba dneva ni po tretjem SMSju bilo nobenega odgovora.

29.7. sva zopet poslala SMS z vprasanjem, ce lahko pove, kdaj bomo napisali pritozbo in kdaj imamo sploh naslednji dan prevoz na letalisce. Tudi tokrat se Tadej sploh ni javil. Pet ur kasneje (17:00) sem poslal se en SMS kjer sem spraseval, ce moram klicati direktno na Gulet, da dobim kak odgovor. Ocitno ga je to prestrasilo, saj je takoj javil, kdaj se bo oglasi in kdaj imamo transfer iz hotela.

Poleg tega, ker sva dve druzini bili popolnoma loceni od ostalih iz skupine, temu primerno nismo imeli “spoznavnega vecera”, kjer bi lahko izvedeli vse o izletih, organizaciji dopusta. Ce drugega ne, tudi nismo mogli sodelovati v nagradnem zrebanju, kot vsi ostali.

Kakorkoli ze, placala sva 1400 evrov za najslabsi dopust, kar sva kdaj imela in ki je bil misljen kot porocno potovanje.

sem delala pri Guletu kot predstavnica(nikoli več)- slovenci so za njih drugorazredni državljani….avstrijci so naciji….tudi predstavnikom se ne godi nič bolje kot gostom.Jaz sem poskušala slovenskim gostom vedno ustreči…vendar ne moreš ker je že v osnovi vse zafurano.
Denar boš po mojem že dobil nazaj, a to ne odtehta slabih spominov.
z agencijo gulet!

To je nekdo res imel smolo!Verjamem da se nam ,ki potujemo to nebo zgodilo!

Kontaktiral marketing RELAX……citiram….zaposleni v našem marketingu so osebno videli vse hotele ki jih imamo v ponudbi za Turčijo in ne potrebujete čevljev za v vodo,edino kar zna biti neprijetno, je hoja po razbeljenem pesku ,ki se čez dan kar precej segreje………….!Morda pa je v Guletu pomota,ali pa so Avstrijci in Nemci tako občutljivi da jim že vsak kamenček škodi in se tako agencija zavaruje pred morebitnimi pritožbami.Zdaj pa le še veselo odštevajmo dneve do odhoda. MERHABA…

Za turčijo se vedno splača pogledat Holidaycheck.de, ker so nemci dobri kritiki in so kar realne ocene.

Velja pa definitivno pravilo -najcenejši 5* hoteli niso boljši od 3*.

veliko je odvisno kolko si sam narediš. če plačaš 500€/os ne moreš pričakovati lux.

nasvet: Kakšna napitnina za boljšo sobo, napitnina za postrežbo ( v enen tednu zapraviš cca. 20€ za napitnine, pa te nosijo po rokah)

NINA

No tako! Odločitev je padla: Sirene Belek, 14.07.2011 za 11 dni. Tja letimo okoli 14. ure popoldne, nazaj še ne vem, pa za nazaj mi itak ni tako pomembno. Zoprno je, če prideš v hotel sredi noči, pa čeprav ti nudijo polnočni prigrizek.

Veš, Fish, tisti Crystal paraiso verde je pa tudi meni bil sumljiv, ker na sliki nisem točno videla, kje je morje. No, zdaj sem prebrala, da je 400 m stran, pa tudi okolica na sliki ni preveč uštimana.

Upam, da smo dobro izbrali, sicer pa – odkar letujemo s Sončkom, oziroma Guletom, smo vedno dobili tisto, kar so nam obljubljali. Na vsa vprašanja so se potrudili najti odgovor, sem pa tudi sama takšna, da preverim stvari kjer se pač da (Trave net, Holiday check, Trip adviser, Google Earth – ta mi sploh da odlično sliko, kje točno se hotel nahaja).

Lepo se imejte, pa sporočite, kako ste se imeli!

Alenka

Berem forum in sem vesel, da nas bo slovencev kar nekaj v Selge Beach hotelu. Mi gremo tja 13.07.2011 za 14 dni. Lani smo bli v Pegasos World-u in smo bili zelo zadovoljni. Upam, da bo letos tudi tako.
Nisem pa zasledil odgovora na večkrat zastavljeno vprašanje kakšna je plaža ob tem hotelu. Upam, da je vsaj malo mivke, da se bo mulc lahko zakopal (pa še mene zraven, ampak zato bo pa potrebno kar precej materiala!).

Hvala za odgovor in LP vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close