Preveč aktivna?
Nisem alpinist…:)[/quote][/quote]
Se mi je zdelo, da boš dobila ta občutek, kot da smo proti tebi.
Jaz nimam nič proti alpinizmu…Zakaj bi imel ?
Saj ne živim s tabo, da bi me motilo, če bi šla vsak teden v gore.
Povedal sem le svoje (moško) mnenje.
Koliko pa kdo upošteva nasvet ali mnenje, pa mi je vseeno.
Zgoraj si mi svetoval, da naj skenslam svoje alpinistične aktivnosti, razen odprav.
Torej?
Si jasno povedal, da naj skenslam alpinizem, ker brez treninga, ni odprav.
No saj ni panike, si le potrdil, da moškim ni všeč, če je ženska alpinistka. Vse moje teorije potrdite.
[/quote]
Se mi je zdelo, da boš dobila ta občutek, kot da smo proti tebi.
Jaz nimam nič proti alpinizmu…Zakaj bi imel ?
Saj ne živim s tabo, da bi me motilo, če bi šla vsak teden v gore.
Povedal sem le svoje (moško) mnenje.
Koliko pa kdo upošteva nasvet ali mnenje, pa mi je vseeno.[/quote]
Ženska dobi, kakršnega koli moškega, če je le iz “prave testa”. To, da so neki drugi, zunanji dejavniki (so nešportni, pijanci, mamini sinčki…), ki ji onemogočajo zvezo, je le izgovor, tolažba, beg. Lahko najdeš 1001 razlog, če si ga pripravljena poiskati, zakaj nimaš moškega, ampak potem se je treba spoprijeti s samim seboj, kaj botruje k temu, da nimaš moškega, ker pravi razlog je vedno v tebi.
Šport ne more biti nadoemstek za partnerja, čeprav je lahko pravi adrenalinski udarec, ko priplezaš na vrh? :)[/quote]
Točno. Nadomestek za partnerja je lahko samo teoretična psihologija in pa chat z najstniškimi dekleti…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Bi bila zadovoljna z nekom, ki se boji vsega in vsakogar? Torej je bolje tako že na začetku.
ps; pa saj jih ne daješ na štrik?! :)))
Itak…Kaj pa je življenje drugega, kot potrjevanje lastne resnice ?
Ne more biti drugače, pa čeprav se še tako trudimo z resnico manipulirati.
Če hočeš drugačno življenje in imeti partnerja, je treba začeti delati na sebi in malo manj močno verjeti v svojo resnico, če vidiš, da ti posledice niso všeč.
Če ženska misli, da so vsi moški slabi, bo to tudi doživljala in samo slabe srečevala.
Računalnik tudi kaže tisto, kar ima sprogramirano. Isto je z nami.
Šport ne more biti nadoemstek za partnerja, čeprav je lahko pravi adrenalinski udarec, ko priplezaš na vrh? :)[/quote]
Točno. Nadomestek za partnerja je lahko samo teoretična psihologija in pa chat z najstniškimi dekleti…[/quote]
Hehe, lej ti zlobo! 😀 Starostna skupina zame ni važna, se rad pogovarjam z vsemi ljudmi. Ni mi izpod časti, da komuniciram z mlajšimi generacijami, kot pa da bi igral nekega pokroviteljskega starega modreca, ki mu je izpod časti, da se pogovarja z mlajšimi. To so po moje tudi dobre predispozicije za starševsko vlogo, za razumevanje svojih otrok, da se znaš tudi “pootročit”, “regresirati”, ker tako tudi bolje začutiš, zaznaš, razumeš, tudi ko imajo težave, ker nisi vedno resen, hladen, odrasel, a ne!?
Hehe enkrat nisi napisal, da pišem na pamet… pa ne, da sem imela prav!? In kako si ti predstavljaš starševstvo brez partnerke? Saj ne da to ni možno, medicina z obmp dela danes malodane čudeže… 🙂 😉
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Hehe enkrat nisi napisal, da pišem na pamet… pa ne, da sem imela prav!? In kako si ti predstavljaš starševstvo brez partnerke? Saj ne da to ni možno, medicina z obmp dela danes malodane čudeže… 🙂 ;)[/quote]
Ne razumem!? Kdo si pa lahko predstavlja starševstvo brez partnerja? Razen če je tako naneslo- smrt partnerja, ločitev…. OBMP??? Umetna oploditev?
Hehe enkrat nisi napisal, da pišem na pamet… pa ne, da sem imela prav!? In kako si ti predstavljaš starševstvo brez partnerke? Saj ne da to ni možno, medicina z obmp dela danes malodane čudeže… 🙂 ;)[/quote]
Ne razumem!? Kdo si pa lahko predstavlja starševstvo brez partnerja? Razen če je tako naneslo- smrt partnerja, ločitev…. OBMP??? Umetna oploditev?[/quote]
Kaj kdo? Kdo pa piše, da so (regresivni) principi vživljanja v 3 krat mlajše dobre predispozicije za starševsko vlogo, hkrati pa nima punce, da bi lahko sploh postal starš? Pa saj ne ,da mi je to tuje… take zablode sem tudi jaz počela, ko sem bila v zvezi z bivšim, ki ni hotel otrok… pa sem študirala včasih, kako bo, ko si bo čez čas premislil in bova imela otroke… No pa sem spet omenila bivšega 😉 😉
A si ne bi najprej našel ene punce, ki bi hotela imeti otroke s tabo in ti z njo?… ali se pa bojiš, da potem ne bo toliko časa za tvoje čitanje, chatanje, bluzenje po tem forumu…… 🙂 :)))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Kate
Z ugibanjem ne boš daleč prišla, pod drugo pa se še toliko manj mislim opredeljevati, ker imaš tako agresiven pristop, ki direktno posega v zasebnost drugih, saj ne veš ničesar o meni, kdor pa si želi, pa se lahko na dolgo in široko razpisuje o svojem partnerskem življenju, če mu tako odgovarja. Malo taktnosti je potrebno včasih, če želimo z nekom vzpostaviti učinkovito komunikacijo, žal tvoji načini niso najustreznejši pri meni, ker do določene meje se lahko gre, dlje pa potem ne več.
To si že napisala ene 5x?
Mislim, da to ni dobro, če ne znamo sestopiti dol na otroško raven razumevanja in doživljanja sveta. Odrasli smo pogosto še preveč resni, na vse gledamo razumsko.
Matjaž brez fotke
Seveda, bom še šestič. Jaz sem vsaj imela bivšega, ki sem ga imela rada in on mene, nič ni lepšega kot taki občutki. Zakaj bi to tajila?
Ah ne ti meni pisati o tem, kdo ima več otroka v sebi… ne ti meni no… sploh pa otroci, majhni otroci še kar nekaj let ne znajo chatati… torej tvoje izkušnje s tem bodo vseeno… kako bi rekla… teoretične… 😀 ;))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Kate
Neverjetno, partner te je imel rad, kam bi to zapisali! Na oglasno desko. 😀
Če se 1x ali 2x pove isto stvar in ne preide v lajnasto ponavljanje, potem še gre. Če pa se 3x ali 4x pove eno in isto, se ponavlja, pa ima človek pomisleke, da ta oseba morebiti boleha za alzheimerjem ali pa misli, da drugi bolevajo za pozabljivostjo. 🙂
Tvoje pa praktične, ker si mamica (v domišljiji)! Sama si napisala, da se po duševni plati počutiš bližje moškemu načinu razmišljanja.
Jah ni to samoumevno a veš… ne saj ti vse veš…
Ne berejo in ne pomnijo, analizirajo, povezujejo vsi mojih postov tukaj tako kot ti. Čisto možno, da kdo tega tu še ni prebral. In jaz ne pišem sem samo zate, sploh ne zate…
Ne rabiš biti starš, da imaš praktične izkušnje z otroki. In nikjer nisem niti slučajno mogla napisati, da se duševni plati počutim bližje tipu… ne vem, če se ti počutiš kot ženksa, prosim ne sklepaj po sebi, da vsi znamo biti drugi spol…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Joj, kako ste se razpisali.
Alpinistka, tukaj seka ven tak seksizem, da glava boli. Prepričana sem, da tvoja teza drži. Če bi bila tip, bi bilo vse v redu in nihče se ne bi vtikal v tvoj strastni hobi.
Moški se očitno še vedno bojijo, kdo jih bo pedenal tisti čas, ko se boš ti podila po vršacih. In veš kaj bi mu govorili drugi: ti si pa res dober, da to prenašaš; ti si pa res bogi, da te žena pusti takole samega; pa ji ti to dovoliš ali kaj?; jaz moje ne bi nikoli pustil, da gre takole sama nekam …
Zakaj se ti zdijo samski kolegi premladi? Pri 26, 27 bi moral biti vsak človek že “odrasel”, sicer ne bo nikoli.
Oprosti, ampak na tvoje odzive tukaj, ti tega preprosto ne verjamem. Ker tukaj ti ni nihče rekel, da je ženska, ki se ukvarja z alpinizmom, neprivlačna, pa si kljub vsemu v naših odgovorih videla ravno to. Celo sem sem ti povedal prav nasprotno, pa si moje mnenje preskočila, kot da ni nič vredno. Ves čas ponavljaš in iščeš potrditve v tem, da je alpinizem za žensko neprivlačen, čeprav ti direktno govorimo, da ni problem v alpinizmu. Zakaj ti vidiš takšno sliko, boš morala pa sama spoznat. Najprej si razčisti pojme, kaj želiš od partnerja, kaj od njega pričakuješ in predvsem, kaj mu lahko sama daš. Nekaj si samo želeti in za to nič narediti, v tem je velika razlika. Kaj s pripravljena naredit za partnerja in koliko časa si pripravljena z njim preživet?
Če pa že slišiš kaj takega, pa ti morda drugi želijo sporočit nekaj drugega. Morda to, da v svojem ritmu/urniku sploh nimaš prostora (časa) za partnerja. V vsakem primeru boš morala poiskat vzrok za težavo pri sebi. Ker se tukaj tega vsi zavedamo, imaš občutek, kot da smo se obrnili proti tebi. A ni logično, da se tvoj urnik oziroma tvoje preživljanje prostega časa spremeni, ko enkrat začneš živeti v dvoje? Skleniti kompromis bi v tem primeru res pomenilo, da boš morala kakšno aktivnost ukinit ali pa zmanjšat njeno pogostost. Ampak, tu se sploh ne gre, da bi karkoli morala, gre se samo za to, ali si to sploh želiš. Razen, če ti bo življenje podarilo nekoga, ki živi popolnoma enak slog, kot ti. V tem primeru pa se bojim, da se boš začela počutit v odnosu utesnjeno, kar pa sept ne bo prav. Mislim, da še vedno vsak potrebuje neko aktivnost, kjer je lahko sama in ne visi ves čas in povsod s partnerjem.
Forum je zaprt za komentiranje.