Prava ženska
Če povzamem…Prava ženska razume in spoštuje moške zahteve in lestvice. Pravi moški pa ženske ?
In če se najdeta dva, ki jima takšno spoštovanje ne predstavlja ovir, sta lahko idealen par. :)[/quote]
Ja, ČE….. samo v reali je verjetnost takšnega uspeha minimalna, verjetno bi prikaz takega uspeha v promilih bil previsok, vsaj brez decimalnih mest.
Potem pa pride v igro ono kar feministke in kao enakopravne ženske tako težko slišijo, pač moški so navajeni da so ”glava” ”družine” po naravi, samo tu se feministkam zatakne, ker ne bi popustile, da bi bilo tam ko je njemu pomembno po njegovo, ampak prvo hočejo nekaj one, šele potem bodo MORDA popustile kaj njemu, in nastane konflikt, trmasta feministična ženska napumpana z egom in enakopravnostjo, in moški ki se ne bo počutil dovolj moškega, če bo podrejen ženski oz. njenim izmišljenim zakonitostim (pa četudi bodo kere realne in logične)
Rezultat? Nesrečna ženska v obeh primerih, pa če se moški podredi ali ne, ker če se postane copatar in je ona glava družine, če se pa ne, pa večni konflikti do razhoda, če je ženska enako trmasta kot moški ali pa bolje rečeno če je on odločen da drugače ne bo, ker je moški pa pika.
Prave ženske so si s svojimi gibanji za enakopravnost naredile medvedjo uslugo. Ker je samozavestnih moških zelo malo, ženske vedno težje najdejo primernega partnerja:
http://damijan.org/2013/09/07/prekletstvo-zenske-emancipacije/
[/quote]
http://damijan.org/2013/09/07/prekletstvo-zenske-emancipacije/%5B/quote/)
Lepo…edin, kar mi ni jasno je to, zakaj hudiča bi morale ženske narediti korak nazaj in ne moški koraka naprej?
http://damijan.org/2013/09/07/prekletstvo-zenske-emancipacije/%5B/quote/)
Lepo…edin, kar mi ni jasno je to, zakaj hudiča bi morale ženske narediti korak nazaj in ne moški koraka naprej?[/quote][/quote]
Ne bo šlo. Ker se od moških pričakuje več. To pa gre samo do določene meje. Razlike bi morale ostati iste med spoloma, to pa ne gre, če ženske dohitevajo moške. V bistvu ženske želijo celo torto, pa rade bi jo pojedle. Težka bo.
Problem emancipacije je, da so korak naprej naredile le ženske, moški pa so ostali zadaj. Ženske so prevzele nase tudi finančno skrb za družino in tako prevzele del kvazi moške vloge, od partnerjev pa se tako pričakuje, da bodo aktivno sodelovali pri vzgoji, delu doma in v odnosu. In tukaj se zatika. Ne pri denarju, ampak delitvi dela in zadolžitev po službi.
Ni stvar v tem. Problem je, da emancipiranke pričakujete, da vam bomo moški hlapci. Poanta moške emancipacije pa je, da sprevidimo, da nam sploh niste več potrebne.[/quote]
Če se rajši stiskaš z moškimi, potem res ne. :)) Resno-a to da v službo hodita oba, otroke vzgajata oba in za dom skrbita oba smataš kot hlapčevstvo?
Ni stvar v tem. Problem je, da emancipiranke pričakujete, da vam bomo moški hlapci. Poanta moške emancipacije pa je, da sprevidimo, da nam sploh niste več potrebne.[/quote]
Če se rajši stiskaš z moškimi, potem res ne. :)) Resno-a to da v službo hodita oba, otroke vzgajata oba in za dom skrbita oba smataš kot hlapčevstvo?[/quote]
Ni problem to, da delata vse našteto oba, problem je v kakšnih vlogah in kdo nosi ”hlače” če doma ukazuje ženska ne moški je to problem in emancipirane ženske danes ukazujejo zato ker držijo med nogami sladkobo ki naredi večino moških nerazumnih 🙂
Za otroka je dobro, da uvidi, da če doma oče nekaj reče tako je, ne pa da ženska skoz pametuje, ker tega ni, rojevate in vzgajate legije in generacije copatarjev in metroseksualcev in legije emancipiranih tečnih žensk 🙂
Mala hčerkica ko gleda mamo in se od nje uči kako biti gospa/dama/ženska ne dojame, da to moškemu (ateju/možu) sploh ni všeč, in bi takrat najraje babo utopil v žlici vode (gre pa raje v alkohol) in potem mala hčerkica odraste v odraslo tečno babo ki krivi tipe, ker ne prenašajo njenega sikanja 🙂
Če se rajši stiskaš z moškimi, potem res ne. :)) Resno-a to da v službo hodita oba, otroke vzgajata oba in za dom skrbita oba smataš kot hlapčevstvo?[/quote]
Ni problem to, da delata vse našteto oba, problem je v kakšnih vlogah in kdo nosi ”hlače” če doma ukazuje ženska ne moški je to problem in emancipirane ženske danes ukazujejo zato ker držijo med nogami sladkobo ki naredi večino moških nerazumnih 🙂
Za otroka je dobro, da uvidi, da če doma oče nekaj reče tako je, ne pa da ženska skoz pametuje, ker tega ni, rojevate in vzgajate legije in generacije copatarjev in metroseksualcev in legije emancipiranih tečnih žensk 🙂
Mala hčerkica ko gleda mamo in se od nje uči kako biti gospa/dama/ženska ne dojame, da to moškemu (ateju/možu) sploh ni všeč, in bi takrat najraje babo utopil v žlici vode (gre pa raje v alkohol) in potem mala hčerkica odraste v odraslo tečno babo ki krivi tipe, ker ne prenašajo njenega sikanja :)[/quote]
Potem pa ni problem v ženskah, ampak v vas moških, da se prodate za tiste nekaj sladkobe.. :)) In morda bi bilo tud iskanja manj, če bi tut moški imeli ponudit kej sladkega..v takšni in drugačni obliki.. :))
Če bi moški prav tako naredili korak naprej pri emancipaciji, potem bi imele ženske še vedno občutek, da niso naredile nobenega koraka naprej in bi se še bolj borile.
Nekaj takega, kot če imamo dva avta, ki tekmujeta kdo pa prvi in kdo drugi. Če prvi pospeši in prehiti drugega in potem tisti drugi še bolj pospeši, tisti prvi ne bo nič več v prednosti.
Ne vem, kaj bi naj moški naredili, da ne bi ostali zadaj ?
Prevzeti več odgovornosti in dela ?
Če to pomeni korak naprej, zakaj potem ženske ne težijo k temu koraku in prevzamejo več dela in odgovornosti ?
Spet dvojna (ženska) merila ?
Jaz težave pri tem, da sta partnerja enakovredna ne vidim. Ali je res “resitev”
samo ta, da je eden podrejen?
In BMW. ..Ženske ne želimo biti samo zadostne. ..V to nas prisilijo moški, ki gredo….[/quote]
Huh… NImam pojma. Jaz svoje vloge v zvezi ne vidim, zato sem sam. Po določenih merilih sem bil treniran za copato:-) Če popredalčkam svoje zmenke v zadnjih nekaj letih: nekaj je bilo tahitrih, ki jim je bilo samo za radosti- jebat ga sam pač nisem tak, že zaradi zdravja samega ne. Nekaj je bilo takih, ki so hotele dobit dedca zaradi koristi, dve ker sta bankrotirali, ena, ki je svojega bivšega že uspela spravit med klošarje, pa par takih, ki sta iskali hišnike, samo da tega niti nista upali priznati. Nekaj je bilo pa takih, ki so me precej presegali v željah in so bistvo življenja videle v potovanjih, hotelih in podobno. Pa še kakšna karieristka se najde, ki sploh ne vem zakaj išče partnerja, saj nima časa zanj. Sam sem bolj skromne sorte, se mi pa ne da igrat hlapca in se ne odzivam na žvižge kot razni štirinožci. No zdaj mi pa razloži, kje ga okopavam. Nočem podrejenosti, niti nočem podrejat. Nisem pa še srečal močne ženske, ki bi bila pripravljena na kompromise. Aja še nekaj- ne maram prepirov do te mere, da jo zbrišem. To pa je eden od mojih hib, tako pač je.
Mala hčerkica ko gleda mamo in se od nje uči kako biti gospa/dama/ženska ne dojame, da to moškemu (ateju/možu) sploh ni všeč, in bi takrat najraje babo utopil v žlici vode (gre pa raje v alkohol) in potem mala hčerkica odraste v odraslo tečno babo ki krivi tipe, ker ne prenašajo njenega sikanja :)[/quote]
Potem pa ni problem v ženskah, ampak v vas moških, da se prodate za tiste nekaj sladkobe.. :)) In morda bi bilo tud iskanja manj, če bi tut moški imeli ponudit kej sladkega..v takšni in drugačni obliki.. :))[/quote]
Tisti, ki ve koliko je vreden se za tisto sladkobo ne bo prodal. Sploh, ker večinoma ne traja dolgo, pa še nekaj zahrbtnosti in preračunljivosti je zraven
če bi moški prav tako naredili korak naprej pri emancipaciji, potem bi imele ženske še vedno občutek, da niso naredile nobenega koraka naprej in bi se še bolj borile.
Nekaj takega, kot če imamo dva avta, ki tekmujeta kdo pa prvi in kdo drugi. Če prvi pospeši in prehiti drugega in potem tisti drugi še bolj pospeši, tisti prvi ne bo nič več v prednosti.
Ne vem, kaj bi naj moški naredili, da ne bi ostali zadaj ?
Prevzeti več odgovornosti in dela ?
Če to pomeni korak naprej, zakaj potem ženske ne težijo k temu koraku in prevzamejo več dela in odgovornosti ?
Spet dvojna (ženska) merila ?[/quote]
Sama emancipacije ne dojemam kot tekmovanja med spoloma. Izobraževanje in služba nista povezana samo z dobičkom ampak tudi s potrebo po novem znanju, udejstvovanju, lastno samopodobo, potrebo po finančni neodvisnosti (v prvi vrsti od staršev, kasneje tudi od partnerja).
Moški so ostali zadaj v smislu, da se še vedno dojemajo edino kot vir finančne preskrbe družine. Po službi pride domov, misleč da je svoj del opravil in ves ostali čas nameni svojim potrebam (šport, prijatelji, tv itd.), ženska pa ostane sama v skrbi za otroke in delo doma. Razumljivo, da nerga..a ti ne bi, če bi imel sodelavca s katerim skupaj delata na nekem projektu, imata enake zadolžitve in plačo, ob tem pa ti opraviš enkrat več dela kot on?
Če primerjam oba odgovora, potem tu nekaj ne štima. 🙂
Jaz verjamem wd-ju in da je pošten človek, pa mi ni jasno, zakaj ima takšne izkušnje, če pa ste ženske tako poštene in gledate na enakopravnost ?
Menim, da ženske vseeno niste tako nagnjene k enakovrednosti in kompromisom, še posebej, ker se že vsaka ima za močno žensko. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.