Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Poženščeni moški -oddaja na TV

Poženščeni moški -oddaja na TV

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ja, imaš prav Krivokljun, da se zabavam ob branju komentarjev.

V bistvu sem pričakovala, da bodo največ ženske komentirale oddajo in pa, da bodo moški dokazovali, da niso poženščeni.
Nastal je pa pravi kokošnjak :), med kokoškami moškega spola.

Najbolj smešno pa mi je, če moški trdi, da ima polno opravka z moškimi s polikanimi lasmi. Ta je pa seveda zmagovalna.
Moram kolegice povprašat, če katera pozna koga, ki to počne. Da vidim kje se jih da srečat :).
Smešno je tudi trditi, da recimo brki in brada kažeta na to, da je moški možat. En od poslancev, ne vem imena, ima kosmato brado, ampak lase pa šminkerske. A je to možat ali ni?

Nisem spraševal o težavah. Težave niso pogoj za vprašanja.[/quote]

Na splošno ne rada operiram z izrazi “moško, “žensko”. Samo “zlikani lasje” pri meni še niso znak da gre za poženščenega tipa… mimogrede, ta termin mi je nasplošno žaljiv. Vem da se ga uporablja za geje, ampak believe me, potem še niste videli geja, ob katerem bi se ženski zašibila kolena.

Tako da, termini ala feminiziran moški, možača, ne, hvala.

Če vprašaš kaj je to možača, ti začnejo govorit, da ženska, ki preklinja, ki je prostaška, ki popiva kot žolna… torej, če se grdo obnaša je to moško obnašanje. Torej drugače povedano, če moški trdi, da je ženska možača, ker se tako obnaša, žali moške in ne ženske.

Etikete so za obleke, ne za ljudi.

Najbolj smešno pa mi je, če moški trdi, da ima polno opravka z moškimi s polikanimi lasmi. Ta je pa seveda zmagovalna.
Moram kolegice povprašat, če katera pozna koga, ki to počne. Da vidim kje se jih da srečat :).
Smešno je tudi trditi, da recimo brki in brada kažeta na to, da je moški možat. En od poslancev, ne vem imena, ima kosmato brado, ampak lase pa šminkerske. A je to možat ali ni?

Dokaz da pojma nimaš o čem govorim, oziroma o čem kdorkoli razpravlja.

Saj sem vam že na začetku predlagal, da definirajte “poženščenost”, preden začnete debatirati o tem. Ne moreš debatirat o neki stvari, ki jo vsak drugače razume, dojema in potem pričakovat nekih podobnih pogledov. Že samo pri opisovanju tega bi se tako “zamotili”, da bi pozabili, kaj je sploh smisel debate. :))
Lahko pa poskusite še enkrat. Naj vsak napiše definicijo poženščenosti, takšno, da je ne bo mogoče narobe razumeti in imeti boste dela za cel dan.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Prosim, a lahko jaz nekaj povem?
Biti moški v današnjem času je izjemno težko. Ja. Zakaj? Moški gradijo svojo samopodobo na uspehu svoje kariere in na uspehu svojega seksualnega življenja. Zaradi gospodarskih razmer so kariere take kot pač so, zdaj pa jim grozi še polom na področju seksa. Ženske postajamo zmeraj bolj zahtevne in tega se bojijo. Podiralcem, ki mislijo samo nase, je dokončno odklenkalo. S takim se ne ukvarjajo tiste, ki iščejo resno zvezo in ne tiste, ki iščejo samo dober občasni seks. Zdaj se končno točno ve, koliko je ura: ali se boš izkazal kot dober partner na vseh področjih ali pa vsaj kot dober ljubimec. Če nisi ne eno in ne drugo, lahko kar pozabiš na seks. Tega se moški zavedajo in zaradi strahu odpovedujejo. Reši jih lahko samo dejstvo, da se ženska brezglavo čustveno naveže na njih, ampak tudi tega je vse manj.
Vsi bi se šli seks prijateljstvo, redki pa so taki, ki ga lahko izvajajo v zadovoljstvo ženske. Tam ni izgovorov. Točno se ve, zakaj gre: pridi in dobro opravi. Do naslednjič.:)
Morda malo pretiravam, a po mojih izkušnjah se moški ženske, ki ve, kaj hoče in to tudi pove in pokaže, ustrašijo. Bojijo se, da ne bodo zmogli. Včasih so bili zmagovalci, zdaj pa enostavno odpovejo. Pa to ne samo tisti, ki so že v letih, ampak tudi mlajši. Marsikateri to odkrito prizna, drugi pa se izgovarjajo, da pač brez čustev težko dobro seksajo.:) – vic stoletja. Vprašanje ženske: a to je vse? jih potolče. No, na srečo smo nekatere rahločutne in tega ne povemo na glas, a se tudi odzovemo ne več.
Ja, moški, ni vam lahko. Reši vas lahko samo ljubezen. Dobesedno. Tam se oprošča.

Sploh ne. Super je.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Temo sem odprla, da bi se komentiralo oddajo. Tam je bilo povedano nekako v stilu, da so moški vse bolj poženščeni in da so današnje ženske nesrečne (komentirali strokovnjaki s področja odnosov – moški).

Gupi, najprej nas je strah, da ne bomo zmogli, potem res ne zmoremo, ker nas je strah…..

Sedaj če ženska samo čaka kaj bo dobila, od vsega skupaj najverjetneje ne dobi nič, če pa pride vsaj malo nasproti pa lahko iztrži veliko. Samo nekaterim ženskam se je danes težko pripognit in potem jamrajo kako nikoli nič dobrega ne poberejo….. 😉

Ja in to imamo v genih – moški izbiramo, ženske izberete.
In ve izberete vedno najboljše kar za vas obstaja zato se (nezavedno?) moški šopirijo/mo

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Najbolj zahtevne so ravno tiste, ki imajo nizko samozavest. Seveda se tega ne zavedajo in vidijo le, kako se jih moški bojijo. Posledično so nezadovljne, vendar ne zaradi tega, ker bi se jih moški bali, ampak zaradi nizke samozavesti. Če ženska sebe ne mara, je ne bo tudi noben moški.
In namesto, da bi kaj naredili, da bi bili bolj zadovoljni s sabo, se še bolj izvaja pritisk drug na drugega.

Najbolj zahtevne so ravno tiste, ki imajo nizko samozavest. [/quote]
Odvisno kaj razumeš pod zahtevne. Jaz to razumem drugače. Nič ni narobe, če je ženska zahtevna. Če ne bi bila zahtevna, bi lahko vzela kogarkoli, kar pa zame ne odraža ravno samozavesti.
To pomeni, da ne bo vzela kar vsakega, ki ima “obrita jajca” recimo. Kar je pri tem pomembno je to, da zna oziroma zmore/želi tudi sama nudit zahteve, ki jih ima “njen” partner, ne le čakat, kaj lahko dobi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ni problem, če si zahteven in ob tem zadovoljen s svojim življenjem.

Problem je, če si ob vsej svoji zahtevnosti nezadovoljen. To zahtevnost pa pogojuje nizka samozavvest.

Najbolj zahtevne so ravno tiste, ki imajo nizko samozavest. Seveda se tega ne zavedajo in vidijo le, kako se jih moški bojijo. Posledično so nezadovljne, vendar ne zaradi tega, ker bi se jih moški bali, ampak zaradi nizke samozavesti. Če ženska sebe ne mara, je ne bo tudi noben moški.
In namesto, da bi kaj naredili, da bi bili bolj zadovoljni s sabo, se še bolj izvaja pritisk drug na drugega.[/quote]

S tem se ne bi strinjala. Ampak če se moški gre seks za eno noč in seks prijateljstvo, se mora zavedati, v kaj se spušča – ne pa, da po tistem razpravlja o tem, kako so vsi vzdržljivi moški na tabletah.:) Odgovor: pa jih jemlji še ti, pa mu tudi ni všeč.:)
No, jaz sem v bistvu romantično in prijazno bitje, a če kdo vstopi v igro, naj igra po pravilih igre, ne po svojih pravilih.

Gupi, o čem ti to, iz nas delaš prave mučenike. Kr nekaj je ta tvoja teorija o težkem življenju moških.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Oh, seveda se pomaga, njemu in sebi, saj znajo biti seksualni mehanizmi za doseganje ugodja kar zapleteni….
No, hotela sem povedati, da so ženske tudi na področju spolnosti veliko bolj osveščene in da vsak seks še zdaleč ni dober seks.

Mogoče pa sem naletela na veliko mučenikov. Ampak, prosim, ne zdaj o tem, kaj meni manjka, da mi mučeniki prihajajo nasproti….

In namesto, da bi kaj naredili, da bi bili bolj zadovoljni s sabo, se še bolj izvaja pritisk drug na drugega.[/quote]

S tem se ne bi strinjala. Ampak če se moški gre seks za eno noč in seks prijateljstvo, se mora zavedati, v kaj se spušča – ne pa, da po tistem razpravlja o tem, kako so vsi vzdržljivi moški na tabletah.:) Odgovor: pa jih jemlji še ti, pa mu tudi ni všeč.:)
No, jaz sem v bistvu romantično in prijazno bitje, a če kdo vstopi v igro, naj igra po pravilih igre, ne po svojih pravilih.[/quote]
A obstajajo neka splošna pravila igre glede seksfrendovstva ?
Ali misliš svoja pravila ?

Če se gre moški seks za eno noč, potem ne more vedeti v kaj se spušča, ker ne pozna osebe s katero se spušča v takšen odnos.
Se mi zdi, da kar nekaj zahtevaš, pa tistega ne dobiš in si posledično nezadovoljna. In ravno glede takih primerov omenjam nizko samozavest.

Mogoče pa sem naletela na veliko mučenikov. Ampak, prosim, ne zdaj o tem, kaj meni manjka, da mi mučeniki prihajajo nasproti….[/quote]
Torej so drugi (moški) krivi, če si ti nezadovoljna ?

Tudi ti si malo zabluzila. Moškim prav nič ne manjka. Malce je sicer trajalo, da so se prilagodili na nove razmere in vrnili žogico. Sodobnim moškim se j.eb.e za takšne (beri zahtevne) bejbe. Novodobnih žensk se nič ne bojijo, ampak jim dol visi zanje. Kdo bi pri zdravi pameti hotel klopa? 🙂 Klop naj bo v gozdu ali pa naj si raje poišče psa.

Čas bo pokazal (in že kaže), kaj bo rezultat “visokih meril” in pohlepa.

Mogoče pa sem naletela na veliko mučenikov. Ampak, prosim, ne zdaj o tem, kaj meni manjka, da mi mučeniki prihajajo nasproti….[/quote]
Torej so drugi (moški) krivi, če si ti nezadovoljna ?[/quote]

Jaz sem prav zadovoljno bitje. Od kod ti to, da nisem?

Tudi ti si malo zabluzila. Moškim prav nič ne manjka. Malce je sicer trajalo, da so se prilagodili na nove razmere in vrnili žogico. Sodobnim moškim se j.eb.e za takšne (beri zahtevne) bejbe. Novodobnih žensk se nič ne bojijo, ampak jim dol visi zanje. Kdo bi pri zdravi pameti hotel klopa? 🙂 Klop naj bo v gozdu ali pa naj si raje poišče psa.

Čas bo pokazal (in že kaže), kaj bo rezultat “visokih meril” in pohlepa.[/quote]

Ja, ampak še vedno ženska lažje in raje živi sama kot moški. Tako, da ne vem, kdo je zdaj klop?

Nisem še spoznal samske ženske, ki si ne bi želela ob sebi dobre moške družbe. Take, ki imajo polno denarnico in so dobrega izgleda, so ponavadi zaradi tega samo še bolj zahtevne, a obenem tudi bolj obupane, ker si v sebi mislijo, da jim ne bo nikoli uspelo srečat tistega “tapravega”. Ta “tapravi” je pa ponavadi nek super heroj, ki še obstaja ne, tako, da itak vsakega odpikajo. Zdej pa se matrat okoli take ženske, da jo impresioniraš se pa ne splača…

Tako da ja, se strinjam s “krenimtam”.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Nisem še spoznal samske ženske, ki si ne bi želela ob sebi dobre moške družbe. Take, ki imajo polno denarnico in so dobrega izgleda, so ponavadi zaradi tega samo še bolj zahtevne, a obenem tudi bolj obupane, ker si v sebi mislijo, da jim ne bo nikoli uspelo srečat tistega “tapravega”. Ta “tapravi” je pa ponavadi nek super heroj, ki še obstaja ne, tako, da itak vsakega odpikajo. Zdej pa se matrat okoli take ženske, da jo impresioniraš se pa ne splača…

Tako da ja, se strinjam s “krenimtam”.[/quote]

Najbrž bi bilo treba razjasniti okoliščine. Verjamem, da ženske pri 30+ hrepenijo po moškem, saj si večina želi tudi otroke in družino. No, jaz sem ločena po dolgoletnem zakonu, svojih pet minut sem že imela in zdaj samo mirno jemljem, kar mi življenje ponuja. Živim zdaj in se ne obremenjujem ne s preteklostjo in ne s prihodnostjo. Lažje je najbrž razumeti, ko kdo kaj napiše, če poznamo ozadje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close