Poženščeni moški -oddaja na TV
Ojojoj… Moški pa čisto pasivno gledajo, kako jih ženske preobražamo, a ne? V bistvu sebe gledajo v filmu, izven sebe…
Kaj se pa od moških pričakuje tako silno drugačnega, da so čisto zgubljeni v svojih (novih) vlogah?
lej čisto preprosto. Ko te od rojstva naprej mediji pumpajo s tem da je pravi moški tisti ki se brije po celem telesu in v tem da mora v popolnoma vsem ugoditi ženskam potem taki pač postanejo. Ampak to ni v naši naravi. Ko je včasih moški povabil punco vn ji je preprosto plačal pijačo. Ko to stori danes jih sliši da ona ni njegova sponzoruša in da si lahko plača sama. Posledično se moški počuti neodločno, mlahavo ker je ugotovil da tisto kar dela pri ženskah ni več dobro. In kako reagira? preprosto vpraša kaj je ženskam prav ozziroma kaj si želi. Tega pa si marsikatere noče. Da ne govorim kako je v zakonu. Današnje ženske znajo vse same in preprosto tekmujejo z moškim v čisto vsaki stvari. Moški se začne umikat, ker pač ni njegova naloga da tekmuje z žensko ampak da ji pomaga oziroma da ji zadovoljuje potrebe. Ogromno je še takih stvari. Zato je pač ogromno žensk pri 30 samskih, samo ne zavedajo se da so za to v večini krive same. Sej vem da me boste napadle, ampak opazujte malo pa boste videle kako prav imam. Največji strup za odločnega moškega pa je, ko nekaj naredi pa ga njegova ljubezen totalno popljuva. Tako pač je, jaz sem moški sam tolk.
Ja, že v štartu sem imela v glavi razkorak med realnim in umišljenim – od partnerja, ki prihaja iz disfunkcionalne družine, in ki nikoli ni nič naredil v smeri razumevanja (oz. spreminjanja) svojega družinskega vzorca in njegovih posledic, pač ne moreš pričakovati, da bi sijajen, saj bo slej ko prej prišlo do loma.[/quote]
Tega res ne moreš pričakovati, če si sposoben pogledati tako daleč oziroma globoko v drugega. Kdor pa prihaja iz enakih okoliščin in sam ni prav veliko naredil, da bi spremenil družinske vzorce, pa tega ni sposoben predvideti. 😉
Puma, moški si? sem mislila, da si ženska, ker imaš ženski nik.
Puma, kje ti hodiš, da vidiš te pobrite moške? Jaz jih ne vidim.
Slišim pa, da se moški pritožujejo (vsaj eni), da ni prav, da morajo oni vse plačevat, če gredo na pijačo. Iz mojih izkušenj je tako, da večina jih reče, da bodo plačali pijačo. Jaz pa predlagam, da enkrat en, drugič drug. Nimam navade izkoriščat. Pa moški nimajo pripomb na to. Bi pa rekla, da se potrudiijo, vsaj večina, da oni večkrat plačajo. Da se pa ne čutijo nič manj možate, če ona njega povabi na pijačo, sladoled.
Nasplošno opažam, da samozavstni moški nimajo nobenih težav pri ženskah. Ne moti jih, če je ženska samozavestna.
V glavnem bi rekla, da je ženskam tudi zato bolje, ker so moški danes boljši kot nekoč.
Poženščeni moški pa so nezanimivi večini žensk.
BMZ
Profesor Skaekabeck je v Koebenhavnu že pred 20 leti naredil raziskavo, kjer je ugotovil, da je povprečno število spermijev (spermcount) od DDT-ja sem upadlo za petdeset odstotkov
Puma, moški si? sem mislila, da si ženska, ker imaš ženski nik.
Puma, kje ti hodiš, da vidiš te pobrite moške? Jaz jih ne vidim.
Slišim pa, da se moški pritožujejo (vsaj eni), da ni prav, da morajo oni vse plačevat, če gredo na pijačo. Iz mojih izkušenj je tako, da večina jih reče, da bodo plačali pijačo. Jaz pa predlagam, da enkrat en, drugič drug. Nimam navade izkoriščat. Pa moški nimajo pripomb na to. Bi pa rekla, da se potrudiijo, vsaj večina, da oni večkrat plačajo. Da se pa ne čutijo nič manj možate, če ona njega povabi na pijačo, sladoled.
Nasplošno opažam, da samozavstni moški nimajo nobenih težav pri ženskah. Ne moti jih, če je ženska samozavestna.
V glavnem bi rekla, da je ženskam tudi zato bolje, ker so moški danes boljši kot nekoč.
Poženščeni moški pa so nezanimivi večini žensk.
Seveda da nimajo nič proti, če pa si ti izrazila tako željo. Če ne bi izrazila te želje, tega ne bi nikoli predlagali. Noben moški nima popolnoma nič proti samozavestnim ženskam. To se samo vam zdi da ima kdo kaj proti takim. Mi smo veseli da so ženske samozavestne, ker so posledično zanimive. Problem je v tistem kar sem ti naštel zgoraj. Ko se moški ne počuti moškega postane mlahav. Moškega pa se počuti samo ob normalni ženski. A si kdaj na televiziji videla voditelja z brado? a si kdaj v reklamah videla moškega z ljubavnim tepihom? sam primeri.
Puma pa se ti zdi prav, če ima ona visoko plačo, on minimalko ali celo brez službe, da on ves čas njej plačuje pijače?
Brez zamere, ampak jaz sem že slišala in tudi tule na monu je večkrat, da se moški pritožujejo, da nimajo denarja, da bi takole plačevali ženskam.
Reklam ne gledam. Pojma nimam kaki tipi so tam. Ponavadi so ženske. Goli moški pa ne vem, če so kaj pogosto.
Voditelj z brado? Ne vem. Z brki je. Recimo Bobovnik, en najboljših voditeljev. Če ima pa ljubavni tepih pa ne vem. Ga nsiem videla nagega :).
Vse, kar si napisal, je eno samo posploševanje. Obstaja veliko parov, ki med seboj ne tekmujejo, ampak sodelujejo. In obstaja veliko ljudi (tako moških kot žensk), ki si glave ne trpajo z butastimi modnimi nasveti. Pojdi malo odprte glave med ljudi, pa jih boš spoznal tudi sam.
Ali pa še naprej vztrajaj v svoji fiksaciji, da so sodobne ženske zmaji, ki bi jim morali prepovedati, da same zamenjajo žarnico ali odmašijo odtok, da ne bo omalovaževana vaša superiorna vloga.
Puma, nekaj me zanima.
Recimo, ženska, ki živi sama. Znati mora vse sama, od odtokov, varovalk, žarnic, do vsega okrog po stanovanju, okrog hiše…
Potem pa dobi moškega, kaj naj reče, da ne zna nič delati, da bo on čutil, da je njen rešitelj?
Dejstvo je, da moramo vse delati, ko smo samske in ko nismo samske, tega ne pozabimo. Ne moremo se potem delat, da smo tepke, ki nič ne vemo, če pa moški ve, da smo prej vse same naredile.
Nič ni narobe, če je ženska samozavestna, dokler se ne izkaže, da zna vse sama?[/quote]
žal se to ne izkaže nikoli, je ni ženske ki bi znala vse sama in ti to dobro veš[/quote]
Na tale stavek sem se sklicevala:
mi se enostavne ne zavedamo, v kakšni materialni bedi, ki človeku ni pustila dihatti, je preživelo večina človeštva doslej. Enostavno nam gre neverjetno dobro. Ja, stokrat bolje je živeti v družbi, kjer imaš vsaj nekaj izbire, kjer si vsak dan sit, kjer lahko greš v šolo ne glede na konfiguracijo med spoloma, pa čeprav je mnogo ljudi kljub temu depresivnih in žalostnih.
Ne vem, jaz v shopping centrih vedno slabe volje postanem – mislim, da mi neskončna izbira slabo dene… 🙂
Kot moški se popolnoma strinjam s pumo. Narobe ste ga po mojem razumele, ampak v večini ima popolnoma prav. Nihče ni rekel da ne smete delat, hotel je pač povedati da rabite malce občutka. Včasih se je preprosto pametno potegnit nazaj za dobro obeh. Samo to, ne vem zakaj tako napadanje na iskreno mnenje tipa. Sej najbrž ste ga hotele
Meni je vse bolj hecno to, da ste moški prepričani, da smo ženske nesrečne. Samo moški v oddaji so to trdili in tule tudi samo moški kažete v to smer.
Ženske pa trdimo, da smo bolj zadovoljne kot naše prednice.
A ni to hecno?
Bi rekla, da smo tudi v razmerjih mlade ženske bolj zadovoljne kot so bile nekoč.
Kdo ga je napadel? 😮
…če slepo verjameš, da so vse ženske take-pa-take, boš take-pa-take tudi srečeval. Zato sem mu svetovala “odprto glavo” pri druženju z ljudmi…
Človek že sedaj živi v zmoti, zakaj ne bi še potem? :)) Puma, čese se bojiš. Ženske niso tak bav bav. Dobro, so izjeme. :))
Kdo ga je napadel? 😮
…če slepo verjameš, da so vse ženske take-pa-take, boš take-pa-take tudi srečeval. Zato sem mu svetovala “odprto glavo” pri druženju z ljudmi…[/quote]
Saj zanimivo je že to, da je nekje v tej debati videl napadanje. Jaz vidim zelo strpne in prijazne odzive. Čudno. 🙂
Je že res, da vidiš to, v kar verjameš, pa če tudi tega dejansko ni. :))
Ženske povečini vse zmorete same, zatakne se vam pri vzgoji otrok, a na veliko žalost se to opazi šele čez leta, ko popravki z vaše strani niso več možni. In tak zmazek potem “onesreči” mladi rod žensk… 🙁
On, vseeno bolje kot nekoč.
Nekoč je bilo tako, da je bil recimo mož nasilen do žene in otrok, jih psihično in fizično matletiral. Otroci so postali zakompleksani odrasli.
Danes pa se taka ženska loči, če že nasede takemu psihotu, in sama vzgaja otroke. Vseeno bolje samo mama kot pa matretirana mama in nasilen oče kot nekoč.
Sploh pa se danes kasneje, bolj po premisleku odločijo za otroke. Ne tako kot včasih, ko niso rojstev načrtovali. Recimo danes je dosti manj nosečih žensk, ki jih moški zapustijo, ko zvedo, da so noseče, to je danes redko, včasih pa kar pogosto.
Spet posplošuješ. Določenim ženskam pač uspe tudi otroke vzgojiti, ki potem niso čustveni zmazki, živčne razvaline ali podobni izgubljenci. Je pa pogoj, da se zavedajo, da otrok ni nadomestek partnerja, ampak bitje, ki bo nekoč odraslo v samostojnega človeka, in ga temu primerno potrebno tudi usmerjati.
Dejstvo je, da so ženske dons, krepko bolj zadovoljne same s sabo in svojim lajfom, kakor pred mnogimi leti in to je treba priznat. Problem je drugje, vse se krepko precenjujejo, če kaj ni po njihovih zakonih, ki jih imajo šablolirane v glavi je moški itak primitivec, fu k fehtar itd……Torej emancipacije je žanskam dala takšno moč, da se je z njimi v poglobljene debate, ki bi koristile tako ženski in moškemu, ki si želita razmerja niti ne splača poglabljat, skratka emancipacija jim je zarolala kompas kar se sožitja in medsebojnega življenja tiče. Drugač je pa Puma, kar dost objektivno napisal.
Mislim pa, da bo gospodarska stiska, neke stvari spet postavila na druge temelje, tukej mislim predvsem v smislu, da bo kombinacija vsega pripomogla pri zbliževanju spolov.
In kaj nastane iz takšne vzgoje ? Poženščen (neuporaben) moški…:)
Se strinjam. Težava je, ker ženske velikokrat samozavest pogojujejo z visokimi štikli in pobarvanimi lasmi…:)
In si potem ženska misli, da imamo kaj proti njej, ker je “samozavestna”.
Kako boljši ? A ni vedno več poženščenih, ki niso zanimivi ?
In kakšen je zate pravi ? Živiš s takšnim ?
Forum je zaprt za komentiranje.