Ne znam kuhat
Hm, to verjetno zato, ker tvoja ne zna kuhat, pa jo ti še vedno učiš. No saj, pač več eksperimentirata, ali pač…[/quote]
Saj veš, da brez eksperimenta ni možno dokazati neke trditve..:)
Tebe ne bi rabil učiti…..Eksperimentirala pa bi vseeno lahko..Mogoče odkrijeva kaj novega…:)[/quote]Robi, sv. Peter za onimi vrati te bo po prstih, kaj pišeš…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Saj veš, da brez eksperimenta ni možno dokazati neke trditve..:)
Tebe ne bi rabil učiti…..Eksperimentirala pa bi vseeno lahko..Mogoče odkrijeva kaj novega…:)[/quote]Robi, sv. Peter za onimi vrati te bo po prstih, kaj pišeš…[/quote]
Saj tam gor..Če pridem kdaj tam gor za ona vrata, bom brez telesa in ne bom čutil bolečine…:)
Pa to je bil samo primer..Nisem mislil resno…
Kaj ima pa feminizem s tem, da ne znam kuhat?
Robi, nič ne jamram, jaz sem samo povprašala kako kaj ženske na MONu znajo oz. ne znajo kuhat. Če se prav spomnim je le Katenjka odgovorila na vprašanje.
Drugače pa je stvar taka: ko sem v službi, pridem pozno domov, če doma ni kosila, grem že med službo na toplo malico.
Med vikendi me tudi ponavadi ni doma.
Med dopusti pa sama skrbim za svoja kosila.
Tole vprašanje sem pa spregledala.)
No, jaz znam, in to kuhat in pečt.:) Mi je bilo kuhanje že od nekdaj všeč, tako da sem to obvladala že v osnovni šoli.:)
p.s.
Za razliko od mene pa moja sestra ne zna, niti jo kuharija ne veseli. Je pa najdla moža, ki to obvlada, in ga celo veseli, tako da nimata okrog tega nobenega problema.:)
Ni dvoma, da si obvladala (moške). :D[/quote]
Na tem področju pa se ne morem pohvaliti; je (bilo) ravno obratno :)[/quote]Ne sekiraj se, njemu je to področje (ženske) še vedno neznano. Ne_more_gledati_v_oči.press
Pa zanimiva nezmožnost pisanja v okviru topica. Če se piše o hrani, začne pisati o xxx; če se piše o xxx, začne pisati o hrani.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Mah, včasih se prav sprašujem, kaj se danes ženska sploh še dela… hoče enakopravnost, enakopravno delitev dela, kljub enakopravnosti hoče da moški poštima vse moška dela (skrbi za avto, poskrbi če kaj v hiši crkne, preštiha vrt), hoče da je moški kavalir, ženska pa niti skuha več ne. Pa nimam nič proti temu da naredim vse moške stvari, vključno s kavalirstvom, ampak da se potem še z mano pogaja da bova pol/pol kuhala, to me pa kr mal mine. Tudi nam kdaj paše da punce kdaj kaj naredite za nas, recimo skuhate. Kam smo prišli…
Vem za “anekdoto”, ko je en moj znanec, doma s kmetije (skratka delaven dečko), imel punco. Ko jo je prosil naj mu naredi prežganko, mu je ta rekla da ne zna 🙂 In jo je lepo poslal skozi vrata 🙂 In čisto prav mu dam 🙂 Danes bi bile ženske samo še fine.
Na tem področju pa se ne morem pohvaliti; je (bilo) ravno obratno :)[/quote]Ne sekiraj se, njemu je to področje (ženske) še vedno neznano. Ne_more_gledati_v_oči.press
Pa zanimiva nezmožnost pisanja v okviru topica. Če se piše o hrani, začne pisati o xxx; če se piše o xxx, začne pisati o hrani.[/quote]
To je povezano, saj ne obstaja zaman pregovor, da ljubezen gre skozi želodec.
Ti bi mi lahko razložila “področje ženske”, jaz pa tebi, kako se skuhajo vampi. :))))
Bibitka pa bi mi lahko pokazala, kako s smetano naciramo čokoladno tortico. 😀
Zdaj ne vem, če je to provokacija, namreč, po kleti, garaži ti ni treba posprvljati vsak dan. Kuhati in po kuhinji pospravljati pa je treba vsak dan. Isto je treba vsak dan skrbeti za otroke, če jih imata. V službo tudi menda hodita oba vsak dan. No v tem je problem. Če njej ne bi blo treba, je fair, da tudi ti ne kuhaš & stuff.[/quote]
Ni res. Če si dost smotan, lahko tud garažo vsak dan pospravljaš. Samo pol morš bit res že “satelit”. 😉
Zdaj ne vem, če je to provokacija, namreč, po kleti, garaži ti ni treba posprvljati vsak dan. Kuhati in po kuhinji pospravljati pa je treba vsak dan. Isto je treba vsak dan skrbeti za otroke, če jih imata. V službo tudi menda hodita oba vsak dan. No v tem je problem. Če njej ne bi blo treba, je fair, da tudi ti ne kuhaš & stuff.[/quote]
Ni res. Če si dost smotan, lahko tud garažo vsak dan pospravljaš. Samo pol morš bit res že “satelit”. ;)[/quote]
Pravijo, da se delo vedno najde…Če ga vidiš…:)
Ženske gremo s časom naprej, …..nekateri pa še kar v kameni dobi :)[/quote]
Kako pa to zgleda, da greste ženske s časom naprej ?
Se usmerjate v tehnične discipline ? 🙂
Pa si poišči presnojedca…:))))
v prvem postu si napisala, da ne kuhaš in da nočeš tega priznati fantu….
Je pa to relativno, saj je odvisno od samih pričakovanj moškega. Nekateri pričakujejo, da jim bo ženska stregla in delala neke specialitete…Drugim pa je bolj ali manj vseeno….
Saj ni nič takega skuhati krompir, pa makarone, pa riž….
V tvojem primeru se pozanimaj kakšne so razmere pri njem doma in kakšno vlogo igra njegova mama…Ker bo takšno vlogo pričakoval tudi od tebe.
Feminizem pa vpliva na to, da ženske več nimajo tiste tipične ženske vloge, ampak meje med nami postajajo vedno ožje.
Ženske prevzemajo moške vloge….Moški pa ne prevzemajo ženskih…Pa je problem glede opravil in deljenja samih opravil….
Saj jaz bi ti še kaj drugega pokazala, sam kaj, ko se me bojiš :)[/quote]
Lepo prosim, pokaži mu, da si bo zapomnil za vse življenje. Ker prav veliko takih priložnosti itak ne bo imel, saj niti ve ne, o čem piše.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Saj jaz bi ti še kaj drugega pokazala, sam kaj, ko se me bojiš :)[/quote]
Lepo prosim, pokaži mu, da si bo zapomnil za vse življenje. Ker prav veliko takih priložnosti itak ne bo imel, saj niti ve ne, o čem piše.[/quote]
Katenjka, se mi zdi, da ti znaš samo vraga pokazati moškim:))
Bibitka, kdaj boš mi torej pokazala svojo zbirko znamk?
Saj jaz bi ti še kaj drugega pokazala, sam kaj, ko se me bojiš :)[/quote]
Lepo prosim, pokaži mu, da si bo zapomnil za vse življenje. Ker prav veliko takih priložnosti itak ne bo imel, saj niti ve ne, o čem piše.[/quote]
Katenjka, saj bi mu 🙂 sam matjazek je previden in ve s kom ni dobro češenj zobati. Je že enkrat napisal, da se me boji. 🙂
Zdaj vidim, da so mu znamke zanimive, samo teh pa nimam…. mogoče bi ga prtički zanimali, potem bi se potrudila jih poiskati. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.