Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemniki – kaj pa starost?

Najemniki – kaj pa starost?

Rok in ostali, kaj ko bi vi prepustili temo najemnikom? Ne zanimajo me vaše življenjske zgodbe, ne zanimajo me kje vse imate stanovanja pa kaj vse boste dobili od staršev.

Naj ostane tema namenjena najemnikom, ki niso in ne bodo nič dedovali. Ker me zanima kako taki ljudje gledajo na svojo starost.

Odgovor na objavo uporabnika
najemnicaa, 22.12.2021 ob 11:52

Rok in ostali, kaj ko bi vi prepustili temo najemnikom? Ne zanimajo me vaše življenjske zgodbe, ne zanimajo me kje vse imate stanovanja pa kaj vse boste dobili od staršev.

Naj ostane tema namenjena najemnikom, ki niso in ne bodo nič dedovali. Ker me zanima kako taki ljudje gledajo na svojo starost.

Skratka hočeš, da v temi sodelujejo samo luzerji, ki se do penzije ne bodo spravili iz podnajema? Bravo!

Potem še napiši, da hočeš, da sodelujejo samo taki, ki bodo imeli max 600 evrov  penzije, da ne bi slučajno pisal kdo, ki bo podnajemnik 1200 evri penzije.

Vedno bolj se mi zdi, da  nekateri ljudje v lajfu dobijo točno to, kar si zaslužijo. In ni življenje tisto, ki jih tepe, tepe jih lastna pamet!

Pa fak no, še ponzoruše z zero pameti so pametnejše od vas, one jo vsaj nastavijo bogatunov in ne pristanejo na stara leta na cesti!

eno je vikend, 22.12.2021 ob 11:24

O ste hecni s temi vikendi. Vikend je pač grajen za občasno bivanje, par dni.

Če pa želiš tam stalno bivat je pa treba kar ogromno vložiti. Pa menda se ne boste kopali v čebru pa greli ob nekem kaminčku pa plezali po lojtrah do WCja?

Mi smo kupili vikend od ženske, ki se je, takoj ko se je upokojila, iz stanovanja preselila ravno v vikend.

Prej je bila v stanovanju v mestu zaradi službe, potem ga je prodala, predvsem zato, ker ni bilo lifta in je imela probleme s hrbtenico in težko hodila po stopnicah.

Da vikendi niso primerni za starejše, ni res.

ti nisi normalna, 22.12.2021 ob 12:01

Skratka hočeš, da v temi sodelujejo samo luzerji, ki se do penzije ne bodo spravili iz podnajema? Bravo!

Potem še napiši, da hočeš, da sodelujejo samo taki, ki bodo imeli max 600 evrov  penzije, da ne bi slučajno pisal kdo, ki bo podnajemnik 1200 evri penzije.

Vedno bolj se mi zdi, da  nekateri ljudje v lajfu dobijo točno to, kar si zaslužijo. In ni življenje tisto, ki jih tepe, tepe jih lastna pamet!

Pa fak no, še ponzoruše z zero pameti so pametnejše od vas, one jo vsaj nastavijo bogatunov in ne pristanejo na stara leta na cesti!

Lej, forum je javni, torej ti ne morem prepovedati, da se posereješ v to temo.

Lahko pa prosim, da v tej temi sodelujejo samo ljudje, ki jim je tema namenjena. Zraven pa seveda razmišljam zakaj morate eni posrati vsako temo, čeprav vam ni namenjena? Lahko si svojo temo odpreš in se tam hvališ kako si super uspešna, zmerajaš druge in podobno. Ampak ne, ti moraš posrati teme, ki jih drugi odpirajo. Le zakaj?

Zakaj vam je tako težko preskočiti teme, ki vam niso namenjene? Zakaj si pač ne odprete svojih tem in tam pišete o stvareh, ki jih pač želite? Od kej taka nuja, da smetite druge teme, ki vam niso namenjene?

PRed penzijo sem v nulo obnovil celo bajto in inštalacije, kupil avto. Kakšno leto pred nastopom penzije so bili vsi krediti poplačani. Pred tem je že sin se odločil, da bo ostal doma. Dobila sta caa 100m2 mansarde + 50m2 prizdika. Stroške si delimo 2/3 tamladi, 1/3 midva. Kurjavo imava svojo. Dejansko imava z ženo fiksnih stroškov ccaa 500 eur mesečno. Če sin ne bi ostal doma, bi vse skupaj prodali in bi si z zeno kupila manjse dvosobno stanovanje z atrjem na  podezelju.

naša izkušnja, 22.12.2021 ob 12:05

Mi smo kupili vikend od ženske, ki se je, takoj ko se je upokojila, iz stanovanja preselila ravno v vikend.

Prej je bila v stanovanju v mestu zaradi službe, potem ga je prodala, predvsem zato, ker ni bilo lifta in je imela probleme s hrbtenico in težko hodila po stopnicah.

Da vikendi niso primerni za starejše, ni res.

Napišeš, da je zaradi težav s hojo prodala vikend in potem pišeš kako so vikendi ok za starejše. Se ti ne zdi, da sama sebe negiraš? Še enkrat preberi zakaj je ta oseba prodala vam. Da ni njeno stanje tipično stanje neke starejše osebe?

Ja, tema je postala tekmoavnje: kdo ima več nepremičnin.

Drugače pa sem tudi najemnica, živim v tujini in večina tu jih ima stanovanje v najemu. Sicer monklje bodo rekle, da samo luzerji živijo v najemu, ampak se potem postavlja vprašanje zakaj ima Avstrija, Švica, Nemčija tako visok standard v primerjavi s Slovenijo pa ogromno ljuudi v najemu?

In predvsem: slovensko zapečkarstvo je itak unikum. Kupijo stanovanje in ni šans, da se potem kaj premaknejo. Ždijo 40 let v isti službi.

Če želiš službo menjat, se moraš tudi kaj seliti. Ne pa tako kot bebavi Slovenci, kkupi stanovanje v MB pa se vozi v službo v Celje ali pa celo v LJ.

najemnicaa, 22.12.2021 ob 11:33

Tako mimogrede:

Tema je namenjena najemnikom, ki nimajo nobene nepremičnine v lasti in tudi ne bodo nič dedovali.

Zakaj se oglašate tisti, ki vam tema ni namenjena?

Mene zanimajo razmišljanja najemnikov. Pa se oglašate vsi drugi, samo tisti ne, ki jim je tema namenjena.

Priletnih samskih tetk v podnajemu brez prave ideje, kako plačevati najemnino ali imeti lastno nepremičnino na starost, ni v izobilju.

Večino prej sreča pamet.

še ena najemnica, 22.12.2021 ob 12:09

Ja, tema je postala tekmoavnje: kdo ima več nepremičnin.

Drugače pa sem tudi najemnica, živim v tujini in večina tu jih ima stanovanje v najemu. Sicer monklje bodo rekle, da samo luzerji živijo v najemu, ampak se potem postavlja vprašanje zakaj ima Avstrija, Švica, Nemčija tako visok standard v primerjavi s Slovenijo pa ogromno ljuudi v najemu?

V tujini je vprašanje najemniškega trga bistveno drugače urejeno kot pri nas.

Da o pokojninah niti ne govorim.

Ohja, sami nepismeni na kupu.

Tu pa tam kak najemnik – hvala vam za sodeloanje, ostalo pa nepismeni monovci, ki smetijo temo.

sama sebi negiraš, 22.12.2021 ob 12:07

Napišeš, da je zaradi težav s hojo prodala vikend in potem pišeš kako so vikendi ok za starejše. Se ti ne zdi, da sama sebe negiraš? Še enkrat preberi zakaj je ta oseba prodala vam. Da ni njeno stanje tipično stanje neke starejše osebe?

Stanovanje je v drugem nadstropju in kar nekaj stopnic vodi do njega.

Imela je operacijo na hrbtenici.

Njena življenjska želja je bila baje, da bi živela v hiški na podeželju in imela svoj vrt.

Tja se je preselila.

Lahko govorimo tudi o hiški, da se ne boste obesili na to besedo vikend. Dejansko je kupila hiško, ki pa se je prodajala kot vikend. Pritlična hiška.

Zakaj bi imela težave živeti tam??

Je bila pa to drugače mobila gospa, vozila avto in vse.  Predvidevam, da si je s prodajo stanovanja naredila tudi nekaj finančnih zalog.

Je pa res, da ni bila podnajemnica do penzije.  Hočem samo povedati, da se veliko upokojencev seli na podeželje iz mesta.  Je pa res, da jih večina nima takšnih težav kot avtorica teme, ki je podnajemnica, temveč že imajo neko nepremičnino v mestu.

Mislim, če do penzije ne moreš sam s prihranki in kakšnim manjšim keditom, priti vsaj do kakšnih 50.000 vredne nepremičnine, potem res boljše da se ustreliš.

najemnicaa, 22.12.2021 ob 09:11

Boljšo službo, plačo seveda iščem, že leta pa vse, kar sem dosegla je to, da imam drugo službo z nižjo plačo :(. Upala na boljše, pristala še na slabšem.

To, ko toliko pišete o cenejših državah, katere cenejše države pa naj bi bile to?

Pa ne mi kar naprej s socialkami. Jaz iščem ideje kako na stara leta živeti normalno, še imeti kaj od življenja, ne kako vegetirati ob socialki.

si dovolj stara, da alhko počasi padeš an realna tla.

Življenja, kakršnega si želiš na stara leta, dopusti, potovanja, bla bla NE BOŠ IMELA.

To je realnost.

Sprejmi jo.

Pa raje razmišljaj, da boš imela kje živet in ne boš lačna.

A si cel lajf presanjala ali kaj?

najemnicaa, 22.12.2021 ob 12:06

Lej, forum je javni, torej ti ne morem prepovedati, da se posereješ v to temo.

Lahko pa prosim, da v tej temi sodelujejo samo ljudje, ki jim je tema namenjena. Zraven pa seveda razmišljam zakaj morate eni posrati vsako temo, čeprav vam ni namenjena? Lahko si svojo temo odpreš in se tam hvališ kako si super uspešna, zmerajaš druge in podobno. Ampak ne, ti moraš posrati teme, ki jih drugi odpirajo. Le zakaj?

Zakaj vam je tako težko preskočiti teme, ki vam niso namenjene? Zakaj si pač ne odprete svojih tem in tam pišete o stvareh, ki jih pač želite? Od kej taka nuja, da smetite druge teme, ki vam niso namenjene?

Takšnih ljudi, kot jih ti iščeš, ni. Vsaj na tem forumu ne.

Še nisi dojela?

Hja, sem dojela ja, da na tem forumu bolj težko najdeš normalnega. V tej temi so predvsem nepismeni. To mi je pa sedaj jasno.

Ko berem poste v tej temi, se res vprašaš, če so pisci izdelali OŠ. Bojda so ultra uspešni, vendar pismeni pač ne.

stara meščanska, 22.12.2021 ob 11:51

Rok, ne pozabi svoj zgodbic o svoji meščanski familiji pa starih meščanskih stanovanjih, ki jih imate v LJ.

Prav, bom pa še malo nasmetil temo, da odgovorim na tole;

Če že bereš kaj pišem, je koristno da bereš natančno – čeprav vsega direktno tudi jaz ne povem. Če je človek iz družine, ki že dolgo biva v enem mestu, to še ne pomeni da ima ta družina nujno kupe stanovanj, še manj pa pomeni, da bo nujno kaj dedoval.

In druga točka – tudi če imaš, to ne pomeni, da ne poznaš drugih razmer in načinov. Zdaj pa dovolj v tej temi – če je še kakšen komentar na moje pisanje – odprite novo temo.

GORICA IN TRST V ITALIJI IMAJO PRECEJ NIŽJE CENE KOT PRI NAS. SIN JE KUPIL DVOSOBNO ŽE OBNOVLJENO STANOVANJE V BLOKU STAREM 40 LET ZA EUR 65.000.

Tako kot se tukaj gor omejuješ, se zelo verjetno tudi v življenju. Tu gor so ti napisali veliko možnosti, tudi izkušnje kako so rešili situacijo z najemom. Ampak ti tega nočeš videt, iščeš samo ovire. Sabotiraš samo sebe. S takim razmišljanjem ne boš prišla do boljše službe in razrešila svoje situacije, ker enostavno nisi sposobna videti različnih priložnosti. Začni spreminjati sebe pa se ti bo spremenilo življenje.

Pa še nekaj, a ti resno misliš da boš pri 70 letih uživala v potovanjih?

tehtnica63, 22.12.2021 ob 14:02

GORICA IN TRST V ITALIJI IMAJO PRECEJ NIŽJE CENE KOT PRI NAS. SIN JE KUPIL DVOSOBNO ŽE OBNOVLJENO STANOVANJE V BLOKU STAREM 40 LET ZA EUR 65.000.

Zanimiva informacija. Pa še Trst in Gorica sta fajni lokaciji. Pa verjamem, da imajo tam te zadeve bolj urejene kot pri nas. Pri nas, če oddajaš stanovanje, če dobiš notri ene, ki nočejo plačevat, se jih niti odkrižat ne moreš.

kr neki540, 22.12.2021 ob 14:09

Tako kot se tukaj gor omejuješ, se zelo verjetno tudi v življenju. Tu gor so ti napisali veliko možnosti, tudi izkušnje kako so rešili situacijo z najemom. Ampak ti tega nočeš videt, iščeš samo ovire. Sabotiraš samo sebe. S takim razmišljanjem ne boš prišla do boljše službe in razrešila svoje situacije, ker enostavno nisi sposobna videti različnih priložnosti. Začni spreminjati sebe pa se ti bo spremenilo življenje.

Pa še nekaj, a ti resno misliš da boš pri 70 letih uživala v potovanjih?

Uf, ja, seveda, odlični nasveti so kako kupiti podrtijo brez WCja pa ogrevanja za na stara leta ali pa se seliti v Afriko. Izjemne ideje, ni kaj.

In zakaj me pri 70ih ne bi veselili izleti, potovanja? Če bo zdravje, bo seveda to moje veselje. Če ne bo zdravja pa pač bo žalost. In, če ni zdravja, hja, potem pa sploh rabiš denar za razna zdravilišča, terapije in podobno.

Koliko poznam upokojence ratajo pravi zapečkarji – tudi tisti, ki so naloadani z denarjem.

Kakšen treking mogoče še vdarijo po okoliških gričih. Pa v toplice namakat stare kosti in poleti morje. Ostalo pa so najraje doma za pečjo.

Z možem sva stara 60 in 65. Živiva na tako imenovanem vikendu za 2 nekje bogu iza hrbta, kjer je res vse poceni, imamo svojo kurjavo itd itn. Družinsko hišo smo pustili otrokom.

Imava en avto.

Do trgovine in pošte so 3km.

Do “mesta”, zdravnika, lekarne ipd 10km,

Sedaj še gre, ko sva dva, mobilna in lahko voziva.

Ko bo en sam, star in betežen pa kaj mislite kako bo?

Tedaj se ima tisti, ki bo ostal, plan selit v varovano stanovanje v mesto.

Za to pa moraš imet denar ali pa otroke, da krijejo razliko ali pa te vzamejo k sebi.

Aja ne spadam v tole temo, ker nisem samski najemnik brez otrok.

Ups.

Imam tri plane:

a) štrik

b) šel bom v dom, ki ga bodo morali plačevati otroci

c) šel bom pred parlament nekoga ušicnit in v dosmrtni zapor – na toplo in skuhano – kakšna je razlika med zaporom in domom?

Bebavnost monovcev nima meja.

Sprašuješ najemnike, pridejo se ti hvalit koliko nepremičnin imam.

Bolj pametnega odgovora kot selitev v Afriko, kupiti podrtijo brez WCja bogu za hrbtom ali pa živeti na socialki pa ne zmorejo.

Pričakovala sem odgovore najemnikov v stilu, da varčujejo v kakih skladih, delanicah, zlatu, kaj vem čem, da mogoče nameravajo kupit stanovanje in ga oddajat… dobila pa kup bebavih odgovorov.

Ampak itak, kaj bi pametni ljudje počeli na monu?

Ha, ha, tema je: tekmovanje kdo ima več nepremičnin.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close