Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemniki – kaj pa starost?

Najemniki – kaj pa starost?

Odgovor na objavo uporabnika
kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 20:58

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 20:50

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 20:42

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 20:34

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 20:26

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 20:10

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 19:44

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 19:40

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 19:33

Kaj pa ti manjka avtorka? Ostale monklje pa monovci bodo celo življenje na kreditih, na stara leta pa jih bodo vnuki molzli (zdaj jih froci molzejo), sami bodo pa ždeli v razpadajoči bajti. Babnice bodo negovalke svojih bolnih dedcev. Potem bodo pa zagrenjene vdove.

Vsi skupaj pa boste oz bomo, verjetno, pristali v domu za ostarele.

Monklje bodo zagrenjene, ker bodo same,osameljen v domu, ker jih ne froci, ne vnuki ne bodo obiskovali. Avtorka pa bo tega že vajena in ne bo vsak dan na oknu čakala, da bi jo kdo obiskal. Pa malce več upanja ima, da ji bo od penzije ostalo še za kak priboljšek.

Kaj ji manjka? Npr. varnost, da bo nekje poceni živela, ko ne-bo več mogla delati…

Tej strahovi so dokaj upravičeni. Ljudje v večini držav na svetu , ki ne morejo več plačevati najemnine in nimajo svojcev, ki bi zanje poskrbeli končajo na cesti.

Če se zanašate da se globoko zadolžena država tega v vašem primeru ne bo dopustila, ste precej naivni…

Hja, bo šla pa v varovano stanovanje. V naši občini so cene takih stanovanj okrog 200€. Koliko imate zakreditiranci stroškov z obnovami svojih bajturin?

200 eur je že sedaj samo stanovanje. Ko temu znesku dodate še fiskne in spremenljive stroške in storitve(kuhanje, čiščenje, pranje posteljnine in oblek, osnovna nega….) ste že sedaj na 700 – 1200 eur

Če ima že sedaj neke nestalne zaposlitve, bo imela verjetno pokojnino zanič

Sploh pa noben ne ve, če bo čez 25-30 let občina imela še denar, da bo sploh subvencionirala takšen luxuz.

Alo, kake pa imaš ti. Ne govorim o domu za ostarele, ampak o stanovanju za starejše občane. Veš to je tako, da si sami perejo, čistijo in tako naprej. Tako, da ne bluzi, če ne poznaš. Tudi sami si kuhajo, če jim tako paše. Imajo pa možnost hrano poceni naročiti, če jim to ustreza.

Marsikdo, ki je bil prej v večjem stanovanju, gre na stara leta v ta stanovanja. So manjša, vendar poceni, ker niso tržna.

Cene pa, ki jih ti omenajš, so pa za tiste v domovih.

Poglej si raje cenik na:

https://www.dompodgorco.si/pdf/upload/ceniki/Cenik-storitev-oskrbovana-stanovanja.pdf

Če si nekdo sam kuha, pere,… potem to ni več varovano stanovanje, temveč navaden najem. Ne vem zakaj nekateri mislite, da boste čez 20-25 let kar dobili socialno stanovanje. Mogoče bodo takrat občine popolnoma obubožane. Pa tudi glede na kriterije navadno socialna stanovanja dobijo družine s ogromno otroci…

Kakorkoli, nekateri ste res pogumni, da boste na starost prepuščeni na (ne)milost birokratu, ki bo praktično določal, če boste še živeli…

Ali v življenju nikoli niste vzeli vsode v svoje roke?

Jao, ženska. To so stanovanja za starejše. Mladi ne pridejo upoštev, da bi stanovali tam.

In ja, v celoti sami zase skrbijo. Če pa želijo kake dodatne storitve, jih pa seveda lahko naročijo. Niso pa to stanovanja za familije, so za starejše. Pa to nikakor ni dom za ostarele.

Plus tega pa občina dela na temu, da bi ostarelim v velikih hišah, za katere ne morejo več skrbeti (ker imajo prenizko penzjo) omogočila boljše življenje. Nekaj v smislu, da bi odkupili hišo, jo predelali v primerno za dve gospodinjstvi. Ta ostareli ima eno stanovanje, del hiše pa nekdo drug. Je pa tako, da večina raje vegetira v mrzli, razpadajoči hiši kot ,da bi šli v tak projekt ali pa celo v selitev. Namreč šparajo hišo za svoje dediče. Ne upajo vzeti varstvenega dodatka, hiše ne upajo prodati oz. del hiše ne upajo prodati, ker hranijo za dediče. Dediči jih pa pustjo na mrzlem.

Pa kakšna hiša neki? Avtorica je napisala, da jo skrbi kako bo na stara leta, ker nima nobenega premoženja razen 50 tisočakov v gotovini. Če bi imela veliko hišo, bi jo že sedaj prodala in si kupila majhno stanovanje.

Ne morem pa razumeti kako ste lahko tako neodgovorni in pričakujete neko miloščino občine/države, ki jo boste ali pa lahko tudi ne boste dobili? Če jo ne boste dobili? Kakšen je plan B?

Tako razmišljajo socialci!

Jao, kokoš trapasta. Ne gre za socialko, od kje ti to? Najemniki na stara leta kar lepo plačujejo najemnino.

Aja, moja najemnina je 220€. Res pa pri meni je to brez stroškov. Pri ostarelih so pa stroški že zraven. Pa sosedje tudi plačujejo take naejmnie. Tisti, ki imajo večja stnovanja, seveda več. Jaz imam malo stanovanje.

Občini ni potrebno pomagati čisto v ničemer. Če ima občina preceč denarja, ga lahko nameni za neprofitne nepremičnine, za katere lahko kandidirate socialce. Večina občin viška denarja pač nima in posledično tudi nima neprofitnih nepremičnin.

200 eur za najemnino? Mogoče kje v neugledni lokaciji. V Ljubljani boste za najem normalne nepremičnine plačali 400-500 eur mesečno.

Dejstvo je, da čez 20-25 let nihče ne ve kako bo s socialnimi stanovanji. Če ga ne boste naredeli, boste naredili kaj? Vi svetujete, da naj ne naredi ničesar in naj upa, da bodo itak poskrbeli za njo. Kaj pa če ne bo?

Ni čudno, da si dobite takšne zanič partnerje? Ali kdaj sploh razmišljate dlje enega meseca vnaprej?

Resno ne razumem, kako tega ne morete razumeti?

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 21:44

Občini ni potrebno pomagati čisto v ničemer. Če ima občina preceč denarja, ga lahko nameni za neprofitne nepremičnine, za katere lahko kandidirate socialce. Večina občin viška denarja pač nima in posledično tudi nima neprofitnih nepremičnin.

200 eur za najemnino? Mogoče kje v neugledni lokaciji. V Ljubljani boste za najem normalne nepremičnine plačali 400-500 eur mesečno.

Dejstvo je, da čez 20-25 let nihče ne ve kako bo s socialnimi stanovanji. Če ga ne boste naredeli, boste naredili kaj? Vi svetujete, da naj ne naredi ničesar in naj upa, da bodo itak poskrbeli za njo. Kaj pa če ne bo?

Ni čudno, da si dobite takšne zanič partnerje? Ali kdaj sploh razmišljate dlje enega meseca vnaprej?

Resno ne razumem, kako tega ne morete razumeti?

Poglejte si cene garsonjer v Ljubljani. Najemnina(500-700 eur) je višja od marsikatere penzije

https://www.nepremicnine.net/oglasi-oddaja/ljubljana-mesto/stanovanje/garsonjera/?s=13

Ha, ha, kar naj vas v LJubljani nategujejo za take najemnine. Meni na kraj pameti ne pade živeti v taki greznici.

Jaz živim v lepem kraju, v naravi, med fajnimi ljudmi. Službo imam 3 km stran, zdravnika 3 km. Gozd, travnik takoj zraven. Mini smučišče par korakov stran.

Verjamem pa, da se Ljubljančani radi gužvate ure in ure v avtih, ko se hočete pregužvat na drugo stran LJ pa, ko ob vikendih rinete na podeželje. Zraven pa še drago plačujete za vaše luknje.

Jaz sem prvič v ljubljani videla faraonoke. Polno jih je bilo po stanovanju. Nekaeri imajo pa še stenice. To je na podeželju nepredstavljivo.

Da ne omenjam kakih debelih podgan, ki jih lahko včasih vidiš kar na ulici v LJ. Seveda, ko ljubljančani mečejo zrezke v sekrete, da se potem podgane redijo.

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 21:57

Ha, ha, kar naj vas v LJubljani nategujejo za take najemnine. Meni na kraj pameti ne pade živeti v taki greznici.

Jaz živim v lepem kraju, v naravi, med fajnimi ljudmi. Službo imam 3 km stran, zdravnika 3 km. Gozd, travnik takoj zraven. Mini smučišče par korakov stran.

Verjamem pa, da se Ljubljančani radi gužvate ure in ure v avtih, ko se hočete pregužvat na drugo stran LJ pa, ko ob vikendih rinete na podeželje. Zraven pa še drago plačujete za vaše luknje.

Ja lisica in kislo grozdje ha ha. Najbolje, da bo  na stara leta zapustila vso svojo socialno mrežo in šla živeti nekam v p.m. brez nobene infrastrukture za stare ljudi. Mini smučišče in gozdovi so zelo pomenbna zadeva za 80+ letnike!

Drugače jaz ne živim v Ljubljani. Tam samo oddajam hišo(verjetno za več denarja od tvoje plače he he ), ki sem jo kupil par let nazaj. Večino mojega odraslega življenja živim v tujini.

ps
Zakaj vsakič moraš skoraj vsakič napisati še en post pod drugim nickom? Nekateri ste res posebni ha ha

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 22:08

Ja lisica in kislo grozdje ha ha. Najbolje, da bo  na stara leta zapustila vso svojo socialno mrežo in šla živeti nekam v p.m. brez nobene infrastrukture za stare ljudi. Mini smučišče in gozdovi so zelo pomenbna zadeva za 80+ letnike!

Drugače jaz ne živim v Ljubljani. Tam samo oddajam hišo(verjetno za več denarja od tvoje plače he he ), ki sem jo kupil par let nazaj. Večino mojega odraslega življenja živim v tujini.

ps
Zakaj vsakič moraš skoraj vsakič napisati še en post pod drugim nickom? Nekateri ste res posebni ha ha

Hm, a zdaj si pa v tujini, zakaj pa tako vneto pišeš o Ljubljani? Ti resno misliš, da je LJ edin kraj, kjer želijo ljudje živeti?

Ti še povem, da se na naš konec seli ogromno ljudi iz Ljubljane, sploh penziji. Pa veš zakaj? Ker je bistveno višja kakovost življenja kot v vaši ljubi Ljubljani, ki jo tako promoviraš, čeprav bojda živiš v tujini.

Bogata gastarbajterka visi celo večnost na monu. Zanimivo to.

Nič lažjega, najdeš si bogatega deca in si preskrbljena.

Samo to v Sloveniji ne bo šlo. So bolj socialci. Poglej monovce, sama revšna.

Bogati ne visijo na monu.

Tule visijo taki, ki nimajo nič. Aja, imajo kredite.

Tisti, ki ima res kaj pod palcem, ne bo tule visel pa se hvalil koliko hiš pa stanovanj ima.

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 22:16

Hm, a zdaj si pa v tujini, zakaj pa tako vneto pišeš o Ljubljani? Ti resno misliš, da je LJ edin kraj, kjer želijo ljudje živeti?

Ti še povem, da se na naš konec seli ogromno ljudi iz Ljubljane, sploh penziji. Pa veš zakaj? Ker je bistveno višja kakovost življenja kot v vaši ljubi Ljubljani, ki jo tako promoviraš, čeprav bojda živiš v tujini.

Bogata gastarbajterka visi celo večnost na monu. Zanimivo to.

Zato, ker je Ljubljana edini kraj, ki spominja na mesto po svetovnih standardiih v Sloveniji. Res, da ni to ravno Paris/ London/ Moskva/ Milan/ Zurich/Tokyo/NY/SF… but ok…. vseeno je veliko kulturnih, intelektualnih, gastronomskih in ostalih aktivnosti poleg infrastrukture. Seveda, če nisi nikoli živela v katerem od prej naštetih mest tega niti ne moreš razumeti…..

Višja kakovost življenja? Česa točno nimate v hiši s velikim vrtom v zelem delu Ljubljane?

ps

Pa nisem se rodil v Lj. – tja sem šel zaradi študija, po katerem sem emigriral v tujino….

Ven iz Slovenije, na sever ali zahod. To je pametna pot.

Anonimno 9653, 28.12.2021 ob 22:25

Zato, ker je Ljubljana edini kraj, ki spominja na mesto po svetovnih standardiih v Sloveniji. Res, da ni to ravno Paris/ London/ Moskva/ Milan/ Zurich/Tokyo/NY/SF… but ok…. vseeno je veliko kulturnih, intelektualnih, gastronomskih in ostalih aktivnosti poleg infrastrukture. Seveda, če nisi nikoli živela v katerem od prej naštetih mest tega niti ne moreš razumeti…..

Višja kakovost življenja? Česa točno nimate v hiši s velikim vrtom v zelem delu Ljubljane?

ps

Pa nisem se rodil v Lj. – tja sem šel zaradi študija, po katerem sem emigriral v tujino….

Jao, in od kje ti ideja, da hočemo vsi v mestu živeti?

Jaz želim imeti zelenje okrog sebe, ne betona, ne gužve, ne prometa. Zjutraj želim, da me zbujajo ptički, ne pa promet. Ponoči želim, da sveti luna, zvezde, ne pa umetne luči. Podnevi želim sonce, sneg, ne pa ljubljansko meglo in smog.

Želim imeti svoj vrt, ne pa betona okrog sebe. Želim si gozd, travnike. Želim uživati v naravi, ne v greznici kot je Ljubljana.

Želim si, da lahko enostavno dostopam do zdravnika. Ne kot LJčani, ki jamrajo, da ne pridejo do osebnega zdravniak, da ni ginekologov, da ni zobarjev. Pri nas to ni problem.

V službo želim priti hitro, brez gužvanja po nevarnih prometnicah.

Hja, gostilne pa opere pa to me pa res ne zanima. To pa verjamem, da imate v LJ. Samo kaj mi bo to?

Zelena Ljubljana? Ha, ha, ha, siva, zameglena, umazana.

Da ne omenjam stanja kolesarskih stez po LJ. Čisto balkansko. POglej si Dunaj recimo. Ali pa Graz, ki je podobne velikosti kot LJ.

Da ne omenjamo katastrofalnega javnega prevoza v LJ. Čisti balkan.

Huda kvaliteta bivanja.

Zraven pa se po netu občasno širijo kake luknje prodajajo v LJ za celo bogastvo.

Ljudje silijo v LJ, ker drugje ne dobijo služb. V penziji pa bežijo ven.

Kaj v penziji, vsak vikend bežijo iz LJ. Poleti je LJ pa itak skoraj prazna, ker vsak, ki more, beži ven.

Ma kakšna Ljubljana. Tirolska je zakon. Fajn ljudje, čudovita narava. Res pa je, da je Tirolska predraga za Ljubljančane, za kak krajši obisk že zmorejo, kaj več pa ne. Ja, avstrijsko podeželje je privlačno, tja se zgrinjajo cele trume turistov. Z razlogom,ker je fajn. V LJ so tudi turisti, ampak tako za kak dan, ko ravno pridejo v Slo pa še pogledajo glavno mesto.

Pa seveda, plače tu na Tirolskem, med kravcami, kmeti, so seveda višje kot v LJ. Penzija bo tudi višja.

E vidiš, najemnica, ujagaš enega Tirolca pa si preskrbljena. Kaj boš s Slovenci, vidiš, da so sami socialkarji s krediti do vrh glave. Najdeš seksi Tirolca, Nemca,Švicarja… pa še fejst so. Naši so še pobalkanjeni.

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 22:32

Jao, in od kje ti ideja, da hočemo vsi v mestu živeti?

Jaz želim imeti zelenje okrog sebe, ne betona, ne gužve, ne prometa. Zjutraj želim, da me zbujajo ptički, ne pa promet. Ponoči želim, da sveti luna, zvezde, ne pa umetne luči. Podnevi želim sonce, sneg, ne pa ljubljansko meglo in smog.

Želim imeti svoj vrt, ne pa betona okrog sebe. Želim si gozd, travnike. Želim uživati v naravi, ne v greznici kot je Ljubljana.

Želim si, da lahko enostavno dostopam do zdravnika. Ne kot LJčani, ki jamrajo, da ne pridejo do osebnega zdravniak, da ni ginekologov, da ni zobarjev. Pri nas to ni problem.

V službo želim priti hitro, brez gužvanja po nevarnih prometnicah.

Hja, gostilne pa opere pa to me pa res ne zanima. To pa verjamem, da imate v LJ. Samo kaj mi bo to?

Zelena Ljubljana? Ha, ha, ha, siva, zameglena, umazana.

Da ne omenjam stanja kolesarskih stez po LJ. Čisto balkansko. POglej si Dunaj recimo. Ali pa Graz, ki je podobne velikosti kot LJ.

Da ne omenjamo katastrofalnega javnega prevoza v LJ. Čisti balkan.

Huda kvaliteta bivanja.

Zraven pa se po netu občasno širijo kake luknje prodajajo v LJ za celo bogastvo.

Ljudje silijo v LJ, ker drugje ne dobijo služb. V penziji pa bežijo ven.

Kaj v penziji, vsak vikend bežijo iz LJ. Poleti je LJ pa itak skoraj prazna, ker vsak, ki more, beži ven.

Vidim, da nisi nikoli živela v Ljubljani. Niti v nobenem drugem mestu.

No mesto kakor vsako drugo ima boljše in slabše quartiere. Boljši predeli so navadno tudi precej bolj zeleni. Tudi v Ljubljani imate npr Rožno dolino, Murgle, Podutik, Koseze,.. ki so praktično vasi znotraj mesta.

To da vas kulturne in intelektualne aktivnosti ne zanimajo me v ničemer ne preseneča 🙂

Kakorkoli, če se vrnemo h osnovni temi. Kaj vam pomeni veliko za neko kvaliteo bivanja, je lahko nekomu drugemu nepomenbno. Dejstvo je, da bi verjetno avtorica na stara leta rada živela tam kjer ima prijatelje, socialno mrežo in pa poznano infrastrukturo. Nekdo, ki bi se pri 75+ letih selil iz npr. Kopra na Jesenice, bi bil verjetno zelo žalosten. Enako kakor bi bil nesrečen nekdo, ki je celo življenje bil obdan s gorami(npr iz Kranjske Gore)  in bi se selil v Mursko Soboto.

Dejstvo je, da v Ljubljani in okolici živi skoraj 20% prebivalstva in posledično je velika verjetnost, da avtorica najema tam že sedaj.

Hm, Murgle so nekaj kvalitetnega? Misliš tiste Murgle, kjer je hiša pri hiši in vse zgrajeno na poplavnem območju? To ti imenuješ kvalitetno bivanje? Hudo to, če je to zate kvaliteta.

Pa Rožna dolina, kjer je vse zabetonirano in edina narava, ki jo imaš blizu je Rožnik, kjer mrgoli ljudi? Ja, res blazna kvaliteta življenja. Da ne omenjamo študentsekga naselja, tam je pa sploh sama kvaliteta.

Moraš biti pa hudo zabite narave, če smatraš za nekaj slabega, če nekdo ni bival v Ljubljani.

Pa, ko že omenjaš LJubljano, seveda ne pozabi, da ponoči videvaš po mestu zadrogirance, pijance. Da je ŽP kot bi bila iz 19. stoletja, da je AP za zjokat.

Da ne omenjamo Urbane. Kot bi človek prišel v balkansko mesto. No ja, saj balkanski jeziki so precej pogosti, če ne že prevladujoči v LJ.

Pa tisti iz Rožne doline, zakaj jokajo po TV, da nimajo osebnega zdravnika, da ga nikjer v LJ ne dobijo? Zakaj jokajo, da ni ginekologov?

Čudna ta kvaliteta bivanja, če niti do zdravnikov ne morejo.

Pa predvsem zakaj, ljudje ob prostih dnevih, vikendih tako bežijo iz LJubljane?

Poleti, v času dopustov, je LJ prazna. Kdor more, beži iz Ljubljane. Hja, v LJ so primorani biti, ker so pač službe tam. Ko so pa prosti pa hitro ven iz LJ.

Čudno, da jim v prostem času LJ ni več privlačna?

Murgle so pa ja čista slovenska smetana. Oni pa smejo graditi na poplavnih območjih. Kako sploh kdo pomisli, da to ni ok. Sama huda družba je tam. Mora biti sanjsko bivanje, če imaš politike in tajkune za sosede. Zraven pa še ob deževju vedno v strahu, da bo vse poplavljeno.

kaj ti pa manjka, 28.12.2021 ob 23:50

Hm, Murgle so nekaj kvalitetnega? Misliš tiste Murgle, kjer je hiša pri hiši in vse zgrajeno na poplavnem območju? To ti imenuješ kvalitetno bivanje? Hudo to, če je to zate kvaliteta.

Pa Rožna dolina, kjer je vse zabetonirano in edina narava, ki jo imaš blizu je Rožnik, kjer mrgoli ljudi? Ja, res blazna kvaliteta življenja. Da ne omenjamo študentsekga naselja, tam je pa sploh sama kvaliteta.

Moraš biti pa hudo zabite narave, če smatraš za nekaj slabega, če nekdo ni bival v Ljubljani.

Pa, ko že omenjaš LJubljano, seveda ne pozabi, da ponoči videvaš po mestu zadrogirance, pijance. Da je ŽP kot bi bila iz 19. stoletja, da je AP za zjokat.

Da ne omenjamo Urbane. Kot bi človek prišel v balkansko mesto. No ja, saj balkanski jeziki so precej pogosti, če ne že prevladujoči v LJ.

Pa tisti iz Rožne doline, zakaj jokajo po TV, da nimajo osebnega zdravnika, da ga nikjer v LJ ne dobijo? Zakaj jokajo, da ni ginekologov?

Čudna ta kvaliteta bivanja, če niti do zdravnikov ne morejo.

Pa predvsem zakaj, ljudje ob prostih dnevih, vikendih tako bežijo iz LJubljane?

Poleti, v času dopustov, je LJ prazna. Kdor more, beži iz Ljubljane. Hja, v LJ so primorani biti, ker so pač službe tam. Ko so pa prosti pa hitro ven iz LJ.

Čudno, da jim v prostem času LJ ni več privlačna?

Seveda je, za nekoga, ki živi polno in dinamično življenje in potrebuje okolje priložnosti ravno to definira kvaliteto življenja.

Torej, če povzamemo: Glede na napisano kjer ste hitro izgubili zlato nit, ste popolnoma funkcionalno nepismeni(žal je to precej pogosti slovenski pojav). Zelo neprilagojeni na spremembe. Sovražite ljudi drugih narodnosti – rasizem. Očitno dokaj akademsko in finančno neuspešni – v vseh letih si niste uspeli priti niti do svoje nepremičnine nekje na vasi, kjer so cene precej nizke. Očitno tudi nimate dobrega moža in otrok na katere bi bili ponosni. Nikjer drugje praktično še niste živeli. Očitno ste tudi zelo osamljeni – brez prijateljvev.

Vseeno pa ste prepričani, da imate  vedno prav – za to uporabljate celo še druga uporabniška imena s katerimi si pritrjutete. Meni se zdite samo strupeni samorjeni. Ena od tistih oseb, ki vidi v vsaki rešitvi probleme, hkrati pa si prireja realnost tako, da spada v svoj zelo omejen misleni okvir.

Kakorkoli, upam, da “punca” v poznih srednjih letih, ki je odprla temo ne bo sledila vašemu neuporabnemu nasvetu in po poskrbela za finančno varno starost.

Vam pa želim veliko zdravja in predvsem, da ostalim ljudem dajete čim manj slabih nasvetov… z bogom!

Ti anonimno, kaj hočeš dokazti, da si največje monovsko teslo?

Seveda odgovorov o begu Ljčanov iz LJ, ne bo. Ker veš, da je LJ gnila, zato vsi ven bežijo, ko niso v službi.

Seveda ne boš priznal, da so Murgle na gnilem območju, neprimernem za gradnjo. Ker to pač ne gre v tvoj betico.

Rasizem in narodnost? Ha, ha, še otroci v osnovni šoli vedo kaj je rasizem, ti tega ne veš. Očitno nisi končal OŠ? Ampak, glede na to, da šteješ Rožno dolino in Murgle pod kvalitetno območje, je itak jasno, da izobrazbe nimaš, razgledanosti še manj.

Boli a ne, ko človek ugotovi, da je LJ eno balkansko selo, s slabo infrastruktoro, umazanimi ulicami, slabim javnim prevozom, onesanaženim zrakom, obupnimi prometnimi kolapsi… ja boš moral it pogledat v bližnji Graz, podobno veliko mesto pa vse veliko bolj civilizirano.

Ha, ha, še največjo budalščino pa kažeš s tem, ko misliš, da je smisel življenja vseh žensk imet moža in otroke. To kažeš, da dejansko nisi drugega v lajfu dosegel, zato smatraš poroko za bistvo, smisel življenja. Pa, da nisi ti kak Strojan?

Daj kdaj pa kdaj kako knjigo v roke vzami, da se ne boš smešil z neumnostmi. Pa kdaj pa kdaj poglej kako drugo glavno mesto kako imajo urejene kolesarske steze, javni promet, ulice na sploh. Da boš videl kako daleč zadaj je LJ.

Aja, pred kratim so se Nemci smejali, ker je nemški blogar opisoval javni prevoz v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji. Prvi dve tipi topi. V Sloveniji pa šokiran. Sploh, ko je prišel v LJ.

Morda bi z izobraževanjem naredila še kaj več iz sebe, na tečajih spoznala sorodno dušo?

Ponujamo:

Vabljeni na informativne dneve za dodiplomske študijske programe. Informativni dnevi za magistrske in doktorske študijske programe bodo razpisani v marcu 2022.

Preden se vpišete na študij, se opremite s čim več informacijami in izberite študij, ki vas bo veselil ter vam omogočil napredek v službeni karieri ter osebnostno rast. Udeležite se naših online informativnih dni in spoznajte študijski utrip na Alma Mater.

Predavatelji in ostali sodelavci Alma Mater Europaea bodo predstavili:
– vpisne pogoje
– možnosti in pogoje študija
– možnosti priznavanja že opravljenih obveznosti na nedokončanih študijskih programih
– nadaljevanje študija na naslednjih stopnjah
– vse ostale pomembne informacije za uspešen študij na Alma Mater Europaea

Informativni dnevi bodo v januarju potekali v sledečih terminih:

Fizioterapija – torek, 4.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Zdravstvena nega – sreda, 5.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Spletne in informacijske tehnologije – ponedeljek, 10.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Arhivistika – torek, 11.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Ples, koreografija – sreda, 12.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Humanistični študiji – četrtek, 13.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Socialna gerontologija – četrtek, 13.1.2022, ob 18. uri
PRIJAVA

Management poslovnih sistemov – torek, 18.1.2022, ob 17. uri
PRIJAVA

Prosimo, da se na posamezni informativni dan prijavite na zgoraj navedenih povezavah. Po prijavi boste na e-mail prejeli podatke za dostop do izbranega on-line informativnega dne.

Tole je pa kar uporabna zadeva:

Na Almi Mater razvili aplikacijo fizioterapije na daljavo

Imaš popolnoma prav bolje vzeti kredit pa imaš saj nekaj od tega.

samo moraš imeti pa za obresti pa redno plačevanje

to je pa spet druga.

Ja pol je pa bolje ne vzeti kredita.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close