Mi lahko kdo razloži
Tega ne vidim tako kot ti. V marsikateri situaciji moški bolj nasrkajo kot ženske.[/quote]
Se strinjam, jaz tega ne opažam, da bi bile krive vedno ženske. Mogoče zato, ker mi je jasno, da niso. In tudi v svojih preteklih izkušnjah, nisem nikoli krivil LE njih za “neuspehe”. Seveda pa obstajajo izjeme, ki so sposobni vso krivdo zvalit na nasprotni spol, ampak te niso le med moškimi.
Tega ne vidim tako kot ti. V marsikateri situaciji moški bolj nasrkajo kot ženske.[/quote]
Zelo tipičen primer je varanje – 90% prevaranih žensk se bolj jezi na “K*****”, ki ji je “speljala”
moža…..namesto na samega moža. Beri forume, če meni ne verjameš…
Nasilje – mogoče je zadnjih 10 let malo bolje, ampak od nekdaj je veljali “da je že morala kaj
narediti, da jih je fasala…” sploh ni tako redko tako mišljenje celo med ženskami…
Pijača itak….seveda revež pije, ko ima pa tako ženo doma….
Itd, itd…..primerov na tone. Vedno se vse zvrne na žensko…..in ne mislim samo jaz tako, res ne.
Zelo tipično pa vendar zelo logično… če tista ženska ne bi obstajala ali je ne bi bilo tam kjer je bila tako dolgo kot je bila njen moški ne bi prevaral nje z njo….
Ok tu se strinjam!
Ampak pri ženskah je enako….
zakaj ga je prevarala? ja ker itak ji on ne daje dovolj pozornosti in raje gleda fuzbal itd…..
zakaj se joče in ima strto srce? Ja itak zaradi moškega ki ni bil to kar si ona želi in predstavlja da bi moral bit
Razlika je samo v sredstvih…. medtem ko s(m)o moški bolj fizični (nasilni) in bolj nagnjeni k popivanju so pač ženske k nečem drugem….
Ti vidiš predvsem zadeve kjer se vse zvrne na tebe, moški pač vidimo stran kjer se zvrne vse na nas….
Logično!
Zelo tipično pa vendar zelo logično… če tista ženska ne bi obstajala ali je ne bi bilo tam kjer je bila tako dolgo kot je bila njen moški ne bi prevaral nje z njo….
Ok tu se strinjam!
Ampak pri ženskah je enako….
zakaj ga je prevarala? ja ker itak ji on ne daje dovolj pozornosti in raje gleda fuzbal itd…..
zakaj se joče in ima strto srce? Ja itak zaradi moškega ki ni bil to kar si ona želi in predstavlja da bi moral bit
Razlika je samo v sredstvih…. medtem ko s(m)o moški bolj fizični (nasilni) in bolj nagnjeni k popivanju so pač ženske k nečem drugem….
Ti vidiš predvsem zadeve kjer se vse zvrne na tebe, moški pač vidimo stran kjer se zvrne vse na nas….
Logično![/quote]
No vidiš, pa je vse jasno 🙂
Zgrešila si. Če nekdo nikoli ni opažen, da naredi kaj dobrega ga z leti mine in se zapije nap.[/quote]
Kje sem zgrešila? Kje točno?
Ne razumem, kaj bi moralo biti opaženo? Zakaj (spet) se gre zapit?
In zakaj je to (spet) moja krivda, če je tip tolk nesamozavesten, da ga je treba skoz hvalit al kaj?[/quote]Pišeš kot bi bila vsa zagrenjena, ker ti nič ne rata in potem prevzameš krivdo nase (na vse ženske) in želiš tisto kar ti ni ratalo še zadnjič izsilit s čustvenim izsiljevalnem, češ poglejte kako sem uboga, a se me bo končno kdo usmilil.
Če tako nekdo deluje v odnosu in na drugem ne vidi nič vrednega in ga 20let bolj ali manj samo kritizira, se logično oddaljita drug od drugega. Dokler sta še polno zaposlena s hišo/stanovanjem in otroci še gre, ko “zaposlitev” mine sta pa dve možnosti, da se “hrani” tak odnos, ena od teh je da se dec zapije oz najdeta vsak svojo novo zaposlitev, ker odnosa očitno nista sposobna gradit. Druga pa da se vsak zase vprašata kaj delam narobe, da nama ne gre.
Tretja je razhod in (lažno?) upanje, da bo nekdo drug boljši zame…
Zelo tipičen primer je varanje – 90% prevaranih žensk se bolj jezi na “K*****”, ki ji je “speljala”
moža…..namesto na samega moža. Beri forume, če meni ne verjameš…
Nasilje – mogoče je zadnjih 10 let malo bolje, ampak od nekdaj je veljali “da je že morala kaj
narediti, da jih je fasala…” sploh ni tako redko tako mišljenje celo med ženskami…
Pijača itak….seveda revež pije, ko ima pa tako ženo doma….
Itd, itd…..primerov na tone. Vedno se vse zvrne na žensko…..in ne mislim samo jaz tako, res ne.[/quote]
Ampak potem je to tudi problem teh žensk, ker ne znajo pristopiti k težavi. Najbolj noro je, da se jezijo na ljubico.
V določenih skupnostih je še vedno tako, da moška beseda več velja. V teh krogih, kjer se sama gibljem, ženska nikakor ni v podrejeni poziciji. Stvar razmišljanja, vrednot, tradicije, zdrave pameti…
Kje sem zgrešila? Kje točno?
Ne razumem, kaj bi moralo biti opaženo? Zakaj (spet) se gre zapit?
In zakaj je to (spet) moja krivda, če je tip tolk nesamozavesten, da ga je treba skoz hvalit al kaj?[/quote]Pišeš kot bi bila vsa zagrenjena, ker ti nič ne rata in potem prevzameš krivdo nase (na vse ženske) in želiš tisto kar ti ni ratalo še zadnjič izsilit s čustvenim izsiljevalnem, češ poglejte kako sem uboga, a se me bo končno kdo usmilil.
Če tako nekdo deluje v odnosu in na drugem ne vidi nič vrednega in ga 20let bolj ali manj samo kritizira, se logično oddaljita drug od drugega. Dokler sta še polno zaposlena s hišo/stanovanjem in otroci še gre, ko “zaposlitev” mine sta pa dve možnosti, da se “hrani” tak odnos, ena od teh je da se dec zapije oz najdeta vsak svojo novo zaposlitev, ker odnosa očitno nista sposobna gradit. Druga pa da se vsak zase vprašata kaj delam narobe, da nama ne gre.
Tretja je razhod in (lažno?) upanje, da bo nekdo drug boljši zame…[/quote]
Ojej….nič nisem zagrenjena….kar sem si zamislila, mi je kar lepo uspelo …in jaz nikogar ne krivim
za nič…..še manj se želim komu smiliti, ker se res nimam za kaj….
In še enkrat (tokrat zadnjič) ……ne krivim nikogar in nisem tista, ki na drugem ne vidim nič vrednega…
to je (precej očitno, ker se vedno znova vračaš na to) tvoja osebna izkušnja, s katero jaz – kot veva –
nimam nič. In to ni edini razlog za odtujitev – in spet ponavljam, lahko je enostavno to, da sta se oba
tokom let tako spremenila, da ajnfah ne pašeta več skupaj. In ni nihče “kriv”…
Ma ja….kaj si spet razbral…kje ti vidiš (in prosim da mi navedeš citat) da imam zamere do moških in
da jih česarkoli krivim?
Moja teorija je bila da so v percepciji družbe KOT CELOTE (celota pomeni moške IN ženske) za
večino felerjev v odnosu “krive” ženske.
In ti iz tega razumeš, da imam jaz osebno zamere do moških…?
Ja no, več kot na karo papir z razločnimi barvicami ti ne morem narisat….razumi kakor hočeš….
Uuuuu tolele je kruto:). Meni je bližje moto: obnašaj se do drugih tako, kot bi želel, da se drugi obnašajo do tebe.[/quote]
Tud v redu. Ampak, če me nekdo nadere kot psa brez povoda…..jaz ne bom naprej prijazna do njega. Sem
probala tudi to varianto, ja, ampak se ni obnesla.
Drugače pa ja – zame so vsi ok, dokler se ne izkaže drugače. In trdno verjamem, daje dobrih ljudi več
kot slabih. Samo slabi bolj “ven tolčejo”…
Saj ni potrebno da nekomu rečeš:”kriv si!”, lahko mu tako bolj prefinjeno podtakneš občutek krivde, brez, da sploh izrečeš kakšno besedo 😉
Ja res je imam kar nekaj takih izkušenj z “nežnejšim spolom”….. :)))
Saj ni potrebno da nekomu rečeš:”kriv si!”, lahko mu tako bolj prefinjeno podtakneš občutek krivde, brez, da sploh izrečeš kakšno besedo 😉
Ja res je imam kar nekaj takih izkušenj z “nežnejšim spolom”….. :)))[/quote]
No, jaz tega ne delam ne prefinjeno, ne manj prefinjeno.
Povem na začetku, kakšna so moja pričakovanja in če jih nekdo ne more izpolniti, to ne pomeni, da
je česa “kriv”…..to samo pomeni, da nisva za skupaj….
Uuuuu tolele je kruto:). Meni je bližje moto: obnašaj se do drugih tako, kot bi želel, da se drugi obnašajo do tebe.[/quote]
Tud v redu. Ampak, če me nekdo nadere kot psa brez povoda…..jaz ne bom naprej prijazna do njega. Sem
probala tudi to varianto, ja, ampak se ni obnesla.
Drugače pa ja – zame so vsi ok, dokler se ne izkaže drugače. In trdno verjamem, daje dobrih ljudi več
kot slabih. Samo slabi bolj “ven tolčejo”…[/quote]
Ok, se distanciraš od osebe, ki te je prizadela. Ampak ne vidim potrebe po tem, da bi z vso silo udarjala nazaj, ker to nima smisla. Slabo se vrača s slabim. Raje razmišljaj, kaj vse boš naredila zase, da ti ljudje ne bodo prišli toliko blizu, da bi te to obremenjevalo in bi razmišljala le še o maščevanju.
Ne ukvarjaj se z njimi, osredotoči se na tiste, ki ti sedejo:).
No to se tebi samo tako zdi, na tej strani ekrana se to mal drugač bere… kako bi bilo šele v živo… :)))[/quote]
A ti zbujam občutke krivde?
Ti to resno?
Hm, nerada ti to povem, ampak tega si sam kriv :-))[/quote]Ne, ne…. ti si kriva… 😀
Želel sem povedat, da sama ne morež bit čist objektivna pri presojanju svojih trditev. Pri drugem lahko vzbudiš drugačne občutke kot pa si si ti zamislila
Forum je zaprt za komentiranje.