Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mi lahko kdo razloži

Mi lahko kdo razloži

Kot sem rekel, je problem biološka ura. Pri tebi konkretno se ta problem kaže v tem, da ti še pretiho cinglja in zato vsakega odženeš, ker (menda) izgubljajo šanse. Sicer je res čudno, da samo na takšne naletiš (očitno), ampak pustimo to malenkost za zdaj ob strani.

V glavnem: ko bo tvoja urca postala glasnejša, boš taktiko verjetno spremenila in bo kazen za izgubljene možnosti sledila uspešni oploditvi, samo da revež ne bo vedel, zakaj v resnici gre, ker se mu utegne servirati tole:

Spet najt?
Tu se postavlja vprašanje zakaj so sploh bili skupaj, koliko so se sploh našli takrat, ko so začeli živet skupaj….[/quote]

Ni nujno……človek ne more biti enak, kot je bil pred 20, 30 leti….(jaz že nisem) in spremenita se OBA.
Lahko sta zelo različni osebi od tistih dveh, ki sta se nekoč spoznala in zaljubila….

Če bi se ves čas posvečala drug drugemu (namesto zgoraj naštetega bežanja) bi te spremembe sproti
predelovala….tako se pa na lepem znajdeta v isti hiši s popolnim tujcem…[/quote]Samo če nekoga 20,30let obtožuješ česa NI naredil zate, za vezo, zakon, družino…. mu stalno očitaš njegove napake, v njem ne vidiš nič (več) dobrega…..
Kako naj tak človek potem ima še voljo karkoli naredit, če itak ni nič vredno karkoli je premaknil?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Je pa to zanimiva teorija 🙂

Torej on bi te moral sprejemat takšno kot prideš z zobom časa ti pa njega ne?

Brihtno res… in enosmerno če mene vprašaš….

nenazadnje če gledamo tale primer lahko ti tudi greš na operacijo ampak nočeš…. on pa lahko dela na sebi ampak noče… gre raje v gostilno kot ti opravičuješ svoj izgled zaradi narave 🙂

kaj pa če je to tudi moška narava?[/quote]

Zob časa je eno (precej neizogibno) dejstvo, zadevanje je pa stvari izbire… to je vsa razlika.

In ne, ni nobene zadeve, ki bi jo človek “moral sprejemat”….če ti ni, pejd, kdo ti brani.

Še…:)
Še je dolg dan…:)[/quote]

Ampak sem priznala, da je tudi trenutek, ko nisem:). Lahko bi me pohvalil, to bi bilo motivacijsko:).

Od tu:

Ker to ni moja teorija, ampak tvoja. Sama si prišla na to idejo, kot da sem pisal, da bi morala biti skupaj.
V sebi imaš prepričanje, da bi morala prenašati nekoga, ki ga ne maraš.
Kar pa je vseveda vir konfliktov, ker počneš nekaj, kar ne maraš.

[/quote]

Čist si mem udaru….na celi črti.

Še…:)
Še je dolg dan…:)[/quote]

Ampak sem priznala, da je tudi trenutek, ko nisem:). Lahko bi me pohvalil, to bi bilo motivacijsko:).[/quote]
Imaš prav. 🙂
Pohvale Goldfiševi za (trenutno) nezateženost. 🙂

Ni nujno……človek ne more biti enak, kot je bil pred 20, 30 leti….(jaz že nisem) in spremenita se OBA.
Lahko sta zelo različni osebi od tistih dveh, ki sta se nekoč spoznala in zaljubila….

Če bi se ves čas posvečala drug drugemu (namesto zgoraj naštetega bežanja) bi te spremembe sproti
predelovala….tako se pa na lepem znajdeta v isti hiši s popolnim tujcem…[/quote]Samo če nekoga 20,30let obtožuješ česa NI naredil zate, za vezo, zakon, družino…. mu stalno očitaš njegove napake, v njem ne vidiš nič (več) dobrega…..
Kako naj tak človek potem ima še voljo karkoli naredit, če itak ni nič vredno karkoli je premaknil?[/quote]

Zakaj za boga milega bi ga pa obtoževala tega?
Če hoče biti v partnerstvu, se bo sam potrudil zanj, če mu pa dol visi, se pa ne bo. In pač ne bova
skupaj. In tega mu nimam kaj očitat – če hočeš, hočeš – če nočeš, pa nič.
Zakaj bi ga jaz kakorkoli terala v to? Nimam interesa biti z nekom, ki mu je partnerstvo muka…

Ampak ti lahko zob časa omiliš ali celo do neke mere nevtraliziraš če ŽELIŠ…. tako kot lahko moški se odloči da bo reševal problem namesto bežal v gostilno lahko ti namesto da pričakuješ da se sprijazniš nad nečim (v tem primeru joški) greš pač reševat problem (na operacijo)

Recimo v smislu moški namesto da pije da keš tebi ti pa greš na operacijo in maš spet boljše joške 😀

win-win ???

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Od tu:

Ker to ni moja teorija, ampak tvoja. Sama si prišla na to idejo, kot da sem pisal, da bi morala biti skupaj.
V sebi imaš prepričanje, da bi morala prenašati nekoga, ki ga ne maraš.
Kar pa je vseveda vir konfliktov, ker počneš nekaj, kar ne maraš.[/quote]

Kaj????
Kaj si ti vse spesnil…..noč od tega ne drži…

Je pa to zanimiva teorija 🙂

Torej on bi te moral sprejemat takšno kot prideš z zobom časa ti pa njega ne?

Brihtno res… in enosmerno če mene vprašaš….

nenazadnje če gledamo tale primer lahko ti tudi greš na operacijo ampak nočeš…. on pa lahko dela na sebi ampak noče… gre raje v gostilno kot ti opravičuješ svoj izgled zaradi narave 🙂

kaj pa če je to tudi moška narava?[/quote]

Zob časa je eno (precej neizogibno) dejstvo, zadevanje je pa stvari izbire… to je vsa razlika.

In ne, ni nobene zadeve, ki bi jo človek “moral sprejemat”….če ti ni, pejd, kdo ti brani.[/quote]Potem je napaka, da se poročiš z žensko kateri se še niso povesili, ker boš razočaran, ko se bo (drastično) spremenila…. 🙂

Če se poročaš pri 50ih je večja verjetnost, da bo ostala bolj ali manj nespremenjena kot pa če se pri 20ih 😉

Poročiš se pri 50 + 20let zakona, si star 70, ko te počasi mineva.
Če to storiš pri 20 + 20let zakona, si star 40 in še nisi za “odpis”…. oz vsaj misliš, da bi lahko še kaj (boljšega) prebral…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Samo če nekoga 20,30let obtožuješ česa NI naredil zate, za vezo, zakon, družino…. mu stalno očitaš njegove napake, v njem ne vidiš nič (več) dobrega…..
Kako naj tak človek potem ima še voljo karkoli naredit, če itak ni nič vredno karkoli je premaknil?[/quote]

Če hoče biti v partnerstvu, se bo sam potrudil zanj, če mu pa dol visi, se pa ne bo. In pač ne bova
Zakaj bi ga jaz kakorkoli terala v to? Nimam interesa biti z nekom, ki mu je partnerstvo muka…[/quote]Zgrešila si. Če nekdo nikoli ni opažen, da naredi kaj dobrega ga z leti mine in se zapije nap.

Ampak ti lahko zob časa omiliš ali celo do neke mere nevtraliziraš če ŽELIŠ…. tako kot lahko moški se odloči da bo reševal problem namesto bežal v gostilno lahko ti namesto da pričakuješ da se sprijazniš nad nečim (v tem primeru joški) greš pač reševat problem (na operacijo)

Recimo v smislu moški namesto da pije da keš tebi ti pa greš na operacijo in maš spet boljše joške 😀

win-win ???[/quote]

Nak.
So meje in pri meni je recimo operacija taka meja 😉 Bi se recimo potrudila s telovadbo,
urejanjem, obleko, operirat se pa ne bi dala.
Sam to pri meni ne bi bil problem, ker itak ne bi imela deca, ki bi me imel rad samo zaradi jošk.

Ampak sem priznala, da je tudi trenutek, ko nisem:). Lahko bi me pohvalil, to bi bilo motivacijsko:).[/quote]
Imaš prav. 🙂
Pohvale Goldfiševi za (trenutno) nezateženost. :)[/quote]

O hvala, kolk si kičast, mislim prijazen:))).

Zakaj bi ga jaz kakorkoli terala v to? Nimam interesa biti z nekom, ki mu je partnerstvo muka…[/quote]Zgrešila si. Če nekdo nikoli ni opažen, da naredi kaj dobrega ga z leti mine in se zapije nap.[/quote]

Kje sem zgrešila? Kje točno?
Ne razumem, kaj bi moralo biti opaženo? Zakaj (spet) se gre zapit?
In zakaj je to (spet) moja krivda, če je tip tolk nesamozavesten, da ga je treba skoz hvalit al kaj?

win-win ???[/quote]

Nak.
So meje in pri meni je recimo operacija taka meja 😉 Bi se recimo potrudila s telovadbo,
Sam to pri meni ne bi bil problem, ker itak ne bi imela deca, ki bi me imel rad samo zaradi jošk.[/quote]

Torej če povzamem…..

če tebi nekaj ni všeč na tipu bi on ”moral” spremenit drugač ne more bit več tvoj ”dragi” če pa je nekaj na tebi kar njemu ”ni všeč” pa pač jebat ga naj se sprijazni ker ti imaš meje?

Kaj pa ljubezen in popuščanje? Ti nebi nič popustla on pa bi moral al pa naj gre?

Toliko o opevanem 50:50 in stopima obadva korak bliže

jaka ljubezen je tole…. in potem On_ reče da sem jaz razvajen otrok lol

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Nak.
Sam to pri meni ne bi bil problem, ker itak ne bi imela deca, ki bi me imel rad samo zaradi jošk.[/quote]

Torej če povzamem…..

če tebi nekaj ni všeč na tipu bi on ”moral” spremenit drugač ne more bit več tvoj ”dragi” če pa je nekaj na tebi kar njemu ”ni všeč” pa pač jebat ga naj se sprijazni ker ti imaš meje?

Kaj pa ljubezen in popuščanje? Ti nebi nič popustla on pa bi moral al pa naj gre?

jaka ljubezen je tole…. in potem On_ reče da sem jaz razvajen otrok lol[/quote]

Ja, imaš prav, če enačiš operacijo (ki je mimogrede ogrožanje zdravja) in popivanje.
Če ti je oboje enako, seveda, potem je to to.

In mimogrede….staranje se dogaja obema – in tudi TEBE mora nekdo sprejeti postaranega, kot
moraš ti njo. To je normalnemu človeku samoumevno in tega sprejemanja ne pogojuje s pijačo (spet)

Torej če povzamem…..

jaka ljubezen je tole…. in potem On_ reče da sem jaz razvajen otrok lol[/quote]

Ja, imaš prav, če enačiš operacijo (ki je mimogrede ogrožanje zdravja) in popivanje.

In mimogrede….staranje se dogaja obema – in tudi TEBE mora nekdo sprejeti postaranega, kot
moraš ti njo. To je normalnemu človeku samoumevno in tega sprejemanja ne pogojuje s pijačo (spet)[/quote]

Spet (tipično za žensko) ne vidiš bistva… to ni v tem kaj je na koncu stavka (pitje ali operacija) ampak je bistvo da mogoče je njemu to enako pomembno kot tebi nekaj drugega in ko mu to jemlješ mimogrede pa še tako arogantno trdiš kaj je normalno in kaj ne(kot da si sodnik kaj lahko normalni človek misli in kaj ne)

Ti se, enako kot pijanec trdno oprijemaš svojega plota samo glede druge stvari…. on glede alkohola ti glede nečesa kar bi (teoretično) lahko želel on da spremeniš….

Razlika je da jaz ne trdim kaj je normalno, ti pa se imaš za nekaj več in si to upaš definirat.

[/quote]

Čist si mem udaru….na celi črti.[/quote]

itak, itak, ti bi drugače, ampak kaj, ko pa so vsi dedci taki kot so :-))))

who a f… is ronka?

moraš ti njo. To je normalnemu človeku samoumevno in tega sprejemanja ne pogojuje s pijačo (spet)[/quote]

Spet (tipično za žensko) ne vidiš bistva… to ni v tem kaj je na koncu stavka (pitje ali operacija) ampak je bistvo da mogoče je njemu to enako pomembno kot tebi nekaj drugega in ko mu to jemlješ mimogrede pa še tako arogantno trdiš kaj je normalno in kaj ne(kot da si sodnik kaj lahko normalni človek misli in kaj ne)

Ti se, enako kot pijanec trdno oprijemaš svojega plota samo glede druge stvari…. on glede alkohola ti glede nečesa kar bi (teoretično) lahko želel on da spremeniš….

Razlika je da jaz ne trdim kaj je normalno, ti pa se imaš za nekaj več in si to upaš definirat.[/quote]

Razlika je da jaz ne trdim kaj je normalno, ti pa se imaš za nekaj več in si to upaš definirat.[/quote][/quote]

Ma ne. Ni to arogantnost, popolnoma vsak ima pač svoje meje (tudi ti jih imaš) preko katerih ne gre.
Če mi ni do pijanca, ne more biti argument “ja, saj ti tudi nisi popolna, torej ga moraš sprejeti”..
Zakaj že?
Kera logika….

Na začetku teme si na vsak način trdila, da je ženska za vse kriva. Za tisto, kar je vedela in za tisto, česar ni vedela…Zdaj pa ni več kriva za vse ali ni kriva samo za to, če on pije ?

Seveda namen opravičuje sredstva. In namen je ?

Na začetku teme si na vsak način trdila, da je ženska za vse kriva. Za tisto, kar je vedela in za tisto, česar ni vedela…Zdaj pa ni več kriva za vse ali ni kriva samo za to, če on pije ?

Seveda namen opravičuje sredstva. In namen je ?[/quote]

Mal mešaš, jemlješ iz kontekstov, ampak naj ti bo.
Tle gor sva se pogovarjala o ponovnem spoznavanju starih zakoncev….na začetku teme pa o
splošnih zakonitostih in percepcijah v družbi…to sta dve različni stvari.

Na začetku teme govorim o dojemanju družbe, ki žensko označi za krivo za vsa negativna dogajanja
v odnosu (pa s tem mislim družba=moški+ženske). Tko to je, tko smo naučeni.

Tega ne vidim tako kot ti. V marsikateri situaciji moški bolj nasrkajo kot ženske.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close