Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mi lahko kdo razloži

Mi lahko kdo razloži

Seveda obstaja idealen partner. Ko nekoga sprejmeš točno takšnega kot je- z vsemi slabostmi vred, potem je on za tebe idealen.

Sprejemanje je za partnersko zvezo dovolj? :)))

Kako dolgo pa ? 🙂
Dva dni ? 🙂
Čez par mesecev pa ni več idealen…Pa čeprav je še vedno isti.

Na koncu je rezultat ta, da ženske pač pristanejo z enim modelom, ki so si ga v stanju hormonskega neravnovesja izbrale, ali pač on njih, ali še huje, sta se spoznala na portalu, kar pomeni, glavni motiv za spoznavanje je bila osamljenost obeh. In potem sta zaprta v eni bajti in se na koncu tako skregata, da se več videti ne moreta. Če sta pogumna, se ločita, takim vsa čast, manj pogumni pa vztrajajo v slabi vezi in se zraven prepričujejo, da to tako mora biti, kako opravljajo božje poslanstvo, ker “vztrajajo”.

Opisan scenarij ne velja za 10% dobrih vez, za 90% pa sigurno.

Roberto, a tebe je tvoja čez 2 dni pustila al je še s teboj? Ne mi sedaj rečt, da si po klišejsko idealen?

Gospa C. za tehtnice je tako:

sprejemanje=ljubezen
ljubezen=sprejemanje
razumevanje=ljubezen
ljubezen=razumevanje
sklepanje kompromisov=ljubezen
ljubezen=sklepanje kompromisov
itd

Nekaj na pol ne obstaja…

Bla, bla, bla…gospa K., ravno pred dnevi smo pri vas naleteli na sindrom polovičarstva, no pravzaprav ga je odkrila GF. Vsaka nadaljnja razprava (s primesmi astroloških cvetk ali brez njih) je popolnoma odveč. 🙂

Bla, bla, bla…gospa K., ravno pred dnevi smo pri vas naleteli na sindrom polovičarstva, no pravzaprav ga je odkrila GF. Vsaka nadaljnja razprava (s primesmi astroloških cvetk ali brez njih) je popolnoma odveč. :)[/quote]

hahah puhta 🙂

Kako nekaj na pol ne obstaja ?
A ni siva barva nekaj na pol med črno in belo ? 🙂
Isto je pri naših čustvih in občutkih…Ni samo ljubezen, pa ni samo sovraštvo…Ponavadi je cel spekter takšnih in različnih občutkov.
Ljubezen je sprejemanje. Vendar pa lahko imaš nekoga še vedno rad, pa čeprav ga ne sprejemaš v celoti. Ker to ni možno.

Kako nekaj na pol ne obstaja ?
A ni siva barva nekaj na pol med črno in belo ? 🙂
Isto je pri naših čustvih in občutkih…Ni samo ljubezen, pa ni samo sovraštvo…Ponavadi je cel spekter takšnih in različnih občutkov.
Ljubezen je sprejemanje. Vendar pa lahko imaš nekoga še vedno rad, pa čeprav ga ne sprejemaš v celoti. Ker to ni možno.[/quote]

Ne govorim o zvezi, kjer niti eden od udeležencev ne bi imel kdaj pripombe na račun drugega. Ampak o tem, da tudi če ima pripombo, ga vidi kot idealnega za sebe.
Za mene v ljubezni ni polovičarstva- pa če se sedaj vi na trepalnice mečete 🙂 Ljubim do zvezd in še naprej ali pa čisto nič. Za tebe Roberto pa je lahko.

Sam res malo težko verjamem v to. Ampak, ti že veš zase. 🙂

To pomeni, da bo tvoj moški lahko najbolj srečen od vseh, ker bo deležen takšne velikodušne ljubezni. 🙂 Le zakaj nisem samski….:)

Torej, ti ljubiš popolnoma do konca ali pa nič. Kar pomeni, da pri tebi ni vmesnega obdobja in zamiranja ljubezni, ampak nekega lepega dne rečeš, da ga več ne ljubiš in konec ?
Seveda ne brez razloga.

Bla, bla, bla…gospa K., ravno pred dnevi smo pri vas naleteli na sindrom polovičarstva, no pravzaprav ga je odkrila GF. Vsaka nadaljnja razprava (s primesmi astroloških cvetk ali brez njih) je popolnoma odveč. :)[/quote]

hahah puhta :)[/quote]

Kaj to pomeni “puhta” ? Po slovensko prosim 🙂 hvala.

Sam res malo težko verjamem v to. Ampak, ti že veš zase. 🙂

To pomeni, da bo tvoj moški lahko najbolj srečen od vseh, ker bo deležen takšne velikodušne ljubezni. 🙂 Le zakaj nisem samski….:)

Torej, ti ljubiš popolnoma do konca ali pa nič. Kar pomeni, da pri tebi ni vmesnega obdobja in zamiranja ljubezni, ampak nekega lepega dne rečeš, da ga več ne ljubiš in konec ?
Seveda ne brez razloga.[/quote]

Verjetno se pri prvem delu nisva razumela- govorim o zvezi, ki je lahko v očeh zunanjega opazovalca čista katastrofa, vendar pa je za udeleženca čisto nekaj drugega. Za mene je lahko nekdo “idealen” tudi če ga kdaj pokaram, da je pacek 🙂

Drugi del je pa takšen, da je malo preveč oseben, da bi to napisala tu 🙂

hahah puhta :)[/quote]

Kaj to pomeni “puhta” ? Po slovensko prosim 🙂 hvala.[/quote]

puhta= ženska ki blebeta neumnosti 🙂

Da si lahko ustvariš eno konkretno mnenje o ženskah, potrebuješ tako svoje izkušnje, kot tudi izkušnje drugih. Še največkrat ti ravno exampli drugih odprejo oči, saj šele takrat poštekaš kje vse si ga usral.

Na drugi strani, neizkušen moški, je pripravljen verjet vsakomur. Ampak glede na to, da so ga starši vzgojili v poštenega, prijaznega človeka, on niti podrazno ne bo pljuval po ženskah. V moški družbi bo pogosto nepriljubljen, bo pa zato imel tu pa tam kako prijateljico. Npr. za njega obstaja samo en način, kako impresionirat žensko. Se usest zraven nje in se pogovarjat z njo, kot s svojim bratom. Za njega obstajata samo dve barvi – črna / bela. Če ni moški prasec, je pa prijazen. Tako se raje odloči za drugo strategijo, saj mu je ta vloga, kot nalašč pisana na kožo. Kaj se potem zgodi ? Vse kar izve o ženskah, izve od svoje kolegice, ki ga je pa btw že zdavnaj friendzonala, ampak on še kar vstraja in upa, da bo kmalu uvidela svojo zmoto. Njej ga čist sede, ker mu lahko jamra o svojih problemih, lahko temu rečemu tudi, da na nek način izkorišča njegovo dobroto, on ji pa nudi oporo in čaka kdaj se ga bo usmilila. Na žalost vse jemlje resno, vse kar mu reče vzame za sveto, druga plat zgodbe ga ne zanima. V tem primeru je za vsak njen break up, po njegovem, kriv moški.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Kaj to pomeni “puhta” ? Po slovensko prosim 🙂 hvala.[/quote]

puhta= ženska ki blebeta neumnosti :)[/quote]

Torej gospa K., vi ste ena velika puhta 🙂
Good to know ! 🙂

Da si lahko ustvariš eno konkretno mnenje o ženskah, potrebuješ tako svoje izkušnje, kot tudi izkušnje drugih. Še največkrat ti ravno exampli drugih odprejo oči, saj šele takrat poštekaš kje vse si ga usral.

Na drugi strani, neizkušen moški, je pripravljen verjet vsakomur. Ampak glede na to, da so ga starši vzgojili v poštenega, prijaznega človeka, on niti podrazno ne bo pljuval po ženskah. V moški družbi bo pogosto nepriljubljen, bo pa zato imel tu pa tam kako prijateljico. Npr. za njega obstaja samo en način, kako impresionirat žensko. Se usest zraven nje in se pogovarjat z njo, kot s svojim bratom. Za njega obstajata samo dve barvi – črna / bela. Če ni moški prasec, je pa prijazen. Tako se raje odloči za drugo strategijo, saj mu je ta vloga, kot nalašč pisana na kožo. Kaj se potem zgodi ? Vse kar izve o ženskah, izve od svoje kolegice, ki ga je pa btw že zdavnaj friendzonala, ampak on še kar vstraja in upa, da bo kmalu uvidela svojo zmoto. Njej ga čist sede, ker mu lahko jamra o svojih problemih, lahko temu rečemu tudi, da na nek način izkorišča njegovo dobroto, on ji pa nudi oporo in čaka kdaj se ga bo usmilila. Na žalost vse jemlje resno, vse kar mu reče vzame za sveto, druga plat zgodbe ga ne zanima. V tem primeru je za vsak njen break up, po njegovem, kriv moški.[/quote]

Jaz ne morem govorit o tem kako moški dojemate stvari. Vsak si vzame tisto kar mu paše, pa če tudi kasneje ugotovi, da je vzel napačno.
Ampak pri tebi je najbolj izrazita ta mržnja do žensk. Velikokrat posplošuješ in govoriš kot da smo vse manipulatorke, da izsiljujemo s cmerjenjem, da o logiki ne govorim 🙂
Ti povem, če bi jaz na podlagi svojih izkušenj in izkušenj mojih kolegic gledala na moške, bi že bila serijska morilka…

Tako je, vse, kar vedo ženske svetovati moškemu je, kako naj postane dober ženski prijatelj.

Pretirana uvidevnost moškega ubija vsako spolno privlačnost..

Žalostno je, da se le tu pa tam najde kakšna, ki direkt nehinavsko napiše, kako ej na stavri in da do preveč uvidevnih običajno ne čuti spolne privlačnosti.

puhta= ženska ki blebeta neumnosti :)[/quote]

Torej gospa K., vi ste ena velika puhta 🙂
Good to know ! :)[/quote]

puhta je lahko tudi ženska, ki se zna zafrkavat na nenavaden način 😉

Na drugi strani, neizkušen moški, je pripravljen verjet vsakomur. Ampak glede na to, da so ga starši vzgojili v poštenega, prijaznega človeka, on niti podrazno ne bo pljuval po ženskah. V moški družbi bo pogosto nepriljubljen, bo pa zato imel tu pa tam kako prijateljico. Npr. za njega obstaja samo en način, kako impresionirat žensko. Se usest zraven nje in se pogovarjat z njo, kot s svojim bratom. Za njega obstajata samo dve barvi – črna / bela. Če ni moški prasec, je pa prijazen. Tako se raje odloči za drugo strategijo, saj mu je ta vloga, kot nalašč pisana na kožo. Kaj se potem zgodi ? Vse kar izve o ženskah, izve od svoje kolegice, ki ga je pa btw že zdavnaj friendzonala, ampak on še kar vstraja in upa, da bo kmalu uvidela svojo zmoto. Njej ga čist sede, ker mu lahko jamra o svojih problemih, lahko temu rečemu tudi, da na nek način izkorišča njegovo dobroto, on ji pa nudi oporo in čaka kdaj se ga bo usmilila. Na žalost vse jemlje resno, vse kar mu reče vzame za sveto, druga plat zgodbe ga ne zanima. V tem primeru je za vsak njen break up, po njegovem, kriv moški.[/quote]

Jaz ne morem govorit o tem kako moški dojemate stvari. Vsak si vzame tisto kar mu paše, pa če tudi kasneje ugotovi, da je vzel napačno.
Ampak pri tebi je najbolj izrazita ta mržnja do žensk. Velikokrat posplošuješ in govoriš kot da smo vse manipulatorke, da izsiljujemo s cmerjenjem, da o logiki ne govorim 🙂
Ti povem, če bi jaz na podlagi svojih izkušenj in izkušenj mojih kolegic gledala na moške, bi že bila serijska morilka…[/quote]
Samo opisujem dejansko stanje. Pa ne gre se za mržnjo, da bi vas sovražil, samo zaupam vam ne več tok, kot sem vam včasih. Velikokrat delate ravno obratno, kot trdite. Tu potem izgubite vso svojo kredibilnost in vas ne morem več jemat resno…

Ti povem, če bi jaz na podlagi svojih izkušenj in izkušenj mojih kolegic gledala na moške, bi že bila serijska morilka…[/quote]
Samo opisujem dejansko stanje. Pa ne gre se za mržnjo, da bi vas sovražil, samo zaupam vam ne več tok, kot sem vam včasih. Velikokrat delate ravno obratno, kot trdite. Tu potem izgubite vso svojo kredibilnost in vas ne morem več jemat resno…[/quote]

Nezaupanje je težka zadeva. Tudi sama sem na istem- samo upam lahko, da to čim prej izpuhti. Ker sem rada v rožicah zaradi ljubezni 🙂
Enkrat boš že naletel na eno, ki bo čisto nasprotje vseh tistih, ki so ti do zdaj prekrižale pot…

Tako je. Tako nestabilnim bitjem, kot so ženske, je težko zaupati.

Sej je fajn z njimi, samo zaupat ne smeš preveč.

OK. To razumem, da ni nobena katastrofa, če ga le tu pa tam opomniš in te drugače nič takega ne moti.
Težave nastanejo, ko se začne opominjanje pogosteje pojavljati in moški še naprej ostaja pri svojih navadah, ki te motijo.
Potem se pojavi dilema ali boš ga ti sprejela s tem kar je ali pa od njega pričakovala, da se spremeni ? Glede na to, da se pri njem ni nič konkretno spremenilo, ampak je tebi zmanjkalo potrpljenja in s tem tolerance do sprejemanja.

A ti resno verjameš v čudeže ? 🙂
Če si že pri 25-tih nezaupljiv, potem to ni zaradi lepih in pozitivnih izkušenj, ampak negativnih.
Želim povedati, da to ni nekaj, s čimer bi se lahko človek pohvalil in je bolje se zamisliti nad sabo in svojim načinom in odnosom do žensk, če si že pri teh letih nezaupljiv.

Je čist prav, da je nezaupljiv. Ne razumem, zakaj bi to bilo slabo.

Samo opisujem dejansko stanje. Pa ne gre se za mržnjo, da bi vas sovražil, samo zaupam vam ne več tok, kot sem vam včasih. Velikokrat delate ravno obratno, kot trdite. Tu potem izgubite vso svojo kredibilnost in vas ne morem več jemat resno…[/quote]

Nezaupanje je težka zadeva. Tudi sama sem na istem- samo upam lahko, da to čim prej izpuhti. Ker sem rada v rožicah zaradi ljubezni 🙂
Enkrat boš že naletel na eno, ki bo čisto nasprotje vseh tistih, ki so ti do zdaj prekrižale pot…[/quote]
Mogoče sem jo že, pa sem jo potem “izpustil iz rok”, ker mi bodisi karakterno, bodisi vizualno ni izpadla dovolj zanimiva 😀 Iskrenost je na koncu samo eden izmed pogojev, ni pa vse. Ampak na žalost so ravno tiste “talepe”, družabne, zabavne, še najmanj primerne za resno zvezo. Še najbolj verjetno, ker imajo večjo izbiro moških, več pozornosti dobijo, kot ostale in jim je potem prav malo mar, če se ji tu pa tam kdaj zalomi s kom. Reče si, big deal, life goes on. Čez dva tedna ga že pozabi in ima drugega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close