Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ločitev in tegobe po

ločitev in tegobe po

Odgovor na objavo uporabnika
oh jeah, 29.08.2022 ob 19:44

to mamo bi tud se vprasala, ce je tskisto tud svojo bajto radodarno prepisala na otroke in si dala dovoljenje bivanja do polnoletnosti njihove al to sam z eksistenco drugih dela…

sem za pomoc otrokom, ce ima kdo viska, da pa lasten dom kdorkoli na kogarkoli drugega prepise za casa življenja in se vrze na cesto sam sebe, da da otrokom… to pa, samo budala naredi… tega se ne dela noben pameten lastnega doma in osnove za bivanje ne prepise na otroka za casa življenja…

tej babi zlobi na nek nacin privoscim da se ji otric pokoljejo med sabo za tisto bajto, da bo placala za zlobo in dobila solo kaj je naredila.

ona ce ze bi lahko samo svoj delez talala otrokom tujega nima pravice (pa tudi ce je samo ena miljononka)…

Kaj pa ti bentiš, vsak je dobil kolikor je vložil. In vložil je dedek, dobili vnuki. Edino pravilno, če mene vprašaš.

kakorkoli, 30.08.2022 ob 10:42

idesi, 29.08.2022 ob 22:17

V bistvu sta potrebovala eden drugega, da osvojita življenjsko lekcijo… in vse kaže, da je nista. Počasi a vztrajno izgubljam vero v ljudi… in se vedno bolj nagibam k obuditvi tistega sebe v tridesetih… volk samotar, umaknjen iz te norišnice odnosov nezrelih, vase zagledanih idiotov (ni mišljeno kot žaljivka, ampak kot izvirni pomen besede).

“Rugala se sova svoji senci.”

A ni to vedno tako?

Nobena baba ne bi pustila bivsega v bajti, ki bi jo lahko obdrzala za sebe.

Vprasanje koliko bi morala bivsega izplacat.

Pri nas je tudi tast dal parcelo in 50k in se po prsih tolkel, da je bajto za 350k on postavil. Pa se kaj. Na sreco sem imela vse racune pofotkane in kopije spravljene, ker z dnem ko je moz napovedal locitev tudi papirjev vec ni bilo. Sem kljub temu dobila pol, ne glede na to, da so njegovi starsi dali zrave – dober odvetnik pac zna 😉

Po moje je bivsi prevzel se neko financno breme vezano na hiso. Kredit?

Norica667, 30.08.2022 ob 11:34

A ni to vedno tako?

V bistvu povečini ni tako. Večina nas lekcijo vendar osvoji… saj to je smisel življenja, navsezadnje. Tisto, čemur v različnih kontekstih rečemo izkušnje, so povečini slabe odločitve, ki jih ne bomo več zlahka ponovili. 🙂

idesi, 30.08.2022 ob 12:57

V bistvu povečini ni tako. Večina nas lekcijo vendar osvoji… saj to je smisel življenja, navsezadnje. Tisto, čemur v različnih kontekstih rečemo izkušnje, so povečini slabe odločitve, ki jih ne bomo več zlahka ponovili. 🙂

Večina, ampak tebi se to konstantno dogaja, imaš 4 otroke z dvema ženskama, nekaj propadlih zvez, na pragu menda 50 ali že čez in sedaj  bežiš v celibat kot strahopetec! Lekcijo bežanja si že davno osvojil, kaj je torej novega pri tebi?

ja tako je, 30.08.2022 ob 13:03

Večina, ampak tebi se to konstantno dogaja, imaš 4 otroke z dvema ženskama, nekaj propadlih zvez, na pragu menda 50 ali že čez in sedaj  bežiš v celibat kot strahopetec! Lekcijo bežanja si že davno osvojil, kaj je torej novega pri tebi?

Kaj je novega pri meni? Morda to, da na mojem piedestalu ne bo več ženska, temveč Življenje. La dolce vita!. 😉

idesi, 30.08.2022 ob 13:11

Kaj je novega pri meni? Morda to, da na mojem piedestalu ne bo več ženska, temveč Življenje. La dolce vita!. 😉

Zakaj pa rabi piedestal? Drugače ne znaš vrednotiti? Kaj pa, če bi imel več pidestalov, kjer bo veliko prostora za veliko stvari?

Zakaj imam občutek, da si strahopetec? Zakaj imam občutek, da ti po glavi pogosto roji misel o končanju vsega skupaj na zemlji?

take mamo, 28.08.2022 ob 21:21

Ko se pa med poliže in pride do ločitve, smo pa moški v ženskih očeh največji sovražniki…Zato danes v teh časih je potrebno res paziti kateri kuri narediš otroka.

Daj preberi bolj pozorno, ti posploševalec – on je vložil ločitev, ne ona. On zastonj živi v njuni hiši, ona se je odselila. On zanemarja stike, ona želi, da je otrokom oče. Na kaki podlagi vidiš v tej zgodbi razlog za blatenje žensk? To kar si napisal potemtakem velja ravno zate – ženske so zate sovražmice, ko se med poliže.

iDESI974, 28.08.2022 ob 22:45

Da, to so moja predvidevanja. Malo drugačna od tvojih. Ne pozabiva, da so te tvoja pripeljala v razpad zveze. Kaj nameravaš spremeniti? ?

PA ti si čisti psiho! Kaj njo napadaš?

ja tako je, 30.08.2022 ob 13:16

Zakaj pa rabi piedestal? Drugače ne znaš vrednotiti? Kaj pa, če bi imel več pidestalov, kjer bo veliko prostora za veliko stvari?

Zakaj imam občutek, da si strahopetec? Zakaj imam občutek, da ti po glavi pogosto roji misel o končanju vsega skupaj na zemlji?

Ne vem. Morda te življenjske izkušnje silijo v morbidno razmišljanje. Morda si predstavljaš, da bi tebi ob takšnih izkušnjah, kot jih imam jaz, bilo vsega dovolj in bi ti končati tuzemno pojavnost predstavljalo olajšanje. Veliko je možnosti, zakaj… in jaz zagotovo nisem nekdo, ki bi ti znal odgovoriti na to. Ti pa povem nekaj, kot nekdo, ki je dal kar nekaj preizkušenj skozi: ko sem to najmanj pričakoval, se je pojavilo nekaj, kar me je navdalo z navdušenjem. Verjemi,… naj bo še tako hudo… vredno je živeti.

idesi, 28.08.2022 ob 23:48

ločenka, 28.08.2022 ob 23:46

idesi, 28.08.2022 ob 23:42

Hecno je tole… imata skupno hišo… oba se odpovesta vsak svoji polovici v korist otrok…

On naj bi imel pravico bivati v tej hiši, dokler skrbi za otroke, ki naj bi bili zaupani v oskrbo njej.

On torej njej omogoča skrb za otroke in za nameček lahko še pokasira varianto noge, ko ti odrasejo…

… ona se boji “njegovega nagajanja”… le zakaj? ?

Slabo bereš on mora skrbeti za red in čistočo hiše, kje sem napisala kaj o skrbi za otroke, on niti na stike ne pride, izgovore sem že napisala.

Ampak ne spremeni bistva… 11 let mora skrbeti za red in čistočo hiše, ki bi sicer bila pol njegova, a ni (več).

Ja pa zastonj v njej živi, lahko bi njej plačeval delež najemnine, če bi si jo razdelila. Kaj še več naj da? Kar naprej iščeš nekaj imaginarnega, da bi jo očrnil. Sram te bodi!

Anonimno 4826, 30.08.2022 ob 13:39

PA ti si čisti psiho! Kaj njo napadaš?

Uf, tole je pa tako simpatičen primer triangulacije. Torej sedaj ti vzpostaviš dramski trikotnik in privzameš vlogo rešitelja, meni dodeliš vlogo preganjalca in njej vlogo žrtve. Ugani, kaj bom storil… rekel bom: Ne grem se tvoje drame.

Tebi pa v premislek: kaj ti v citiranem delu besedila daje misliti, da gre za napad?

Anonimno 4826, 30.08.2022 ob 13:49

Ja pa zastonj v njej živi, lahko bi njej plačeval delež najemnine, če bi si jo razdelila. Kaj še več naj da? Kar naprej iščeš nekaj imaginarnega, da bi jo očrnil. Sram te bodi!

Poglejva… Pripada mu “kuhinja, spalnica in WC”. Tega mu ne more vzeti, če gre za hišo, ki je bila ustvarjena med trajanjem zakonske zveze. Ostale sobe se zapečatijo. Nobene najemnine in seveda tudi nobenega vzdrževanja in čiščenja.

Od kje takšna črnogledost?

idesi, 30.08.2022 ob 13:45

Ne vem. Morda te življenjske izkušnje silijo v morbidno razmišljanje. Morda si predstavljaš, da bi tebi ob takšnih izkušnjah, kot jih imam jaz, bilo vsega dovolj in bi ti končati tuzemno pojavnost predstavljalo olajšanje. Veliko je možnosti, zakaj… in jaz zagotovo nisem nekdo, ki bi ti znal odgovoriti na to. Ti pa povem nekaj, kot nekdo, ki je dal kar nekaj preizkušenj skozi: ko sem to najmanj pričakoval, se je pojavilo nekaj, kar me je navdalo z navdušenjem. Verjemi,… naj bo še tako hudo… vredno je živeti.

Ne vem, ampak, ko te berem dobim občutek, kot da berem Miča, ki je do zadnjega imel vse pod kontrolo, tudi smrt in potem smo dobili pisma, ki so bila popolno nasprotje zunanji sliki.

Dovolj bo, ti zase že veš.

Kaj? Če ni skrivnost..

Se vedno ne razumem zakaj bi bivsega pustila not, ce je itak vse njeno?

Potem ze ni vse njeno in bi bilo treba bivsega izplacat?

Pri sosedih je tip odsel. Bajto, ki jo je v vecini on financiral, prepisal na otroke, zenska obdrzala svoj del. V hisi zivi z otroci. Tezko jo vzdrzuje.

Na glas razmislja, da bi bilo bolje, ce bi jo prodala, si razdelila denar in bi ona sla z otroci v obcinsko stanovanje.

Ja, precej primerov je, ko “ljudje, ki imajo vse pod kontrolo” končajo življenje s samomorom. V bistvu je stopnja samomorilnosti med posamezniki, z izraženimi narcisoidnimi dendencami pretresljivo visoka in se menda giblje med 10 in 16%.

Mislim, da tole stalno hlepenje po gorivu, ki človeku daje moč, da udejanja kontrolo dejansko človeka izčrpa močneje, kot marsikatera težka življenjska preizkušnja. Ne vem… na misel mi nekako pride “Slika Doriana Graya”. In verjamem, da se v narcisistični krizi, ko stvari uidejo izpod nadzora, lahko kdo odloči tudi za ta korak.

Ravno zato se sam bolj nagibam k temu, da priznavam, da obstajajo stvari, ki so povsem izven mojega vpliva… in se do neke mere tudi prepustim vodstvu, znamenjem in podobnim rečem. Ker se mi dejansko ne zdi vredno truda, da bi vzpostavljal neko iluzijo kontrole. Potrebujem neko strukturo in neke svetilnike… vse ostalo pa je naključje ali božja volja, kar je kateremu bralcu bližje.

Idesi kaj je skupno tvojim bivsim?

Ojaja, 30.08.2022 ob 14:12

Idesi kaj je skupno tvojim bivsim?

Me drugim… jaz? 🙂

idesi, 30.08.2022 ob 13:53

Poglejva… Pripada mu “kuhinja, spalnica in WC”. Tega mu ne more vzeti, če gre za hišo, ki je bila ustvarjena med trajanjem zakonske zveze. Ostale sobe se zapečatijo. Nobene najemnine in seveda tudi nobenega vzdrževanja in čiščenja.

Od kje takšna črnogledost?

In če razpored hiše tega ne dopušča?  Recimo, po napisanem gre za tretjino, kaj z garažo, dovozom, streho, okolico……?

Glej tip se je dogovoril kot se je, očitno mu prodaja ni sedla! Je pa tako, če je stari zgradil hišo, na njegovi parceli, jo je dal hčeri, ta pa potem delež možu, ga ni sodišča, ki bi mu dosodilo polovico, ampak samo dokazljivo vložen del.

In še nekaj, čudi me, da se tako grebeš za pravice njega, pravice otrok pa te ne brigajo kaj dosti. Še 1x, bere se, da so bajto, ki jo je sfinanciral dedek, dobili njegovi vnuki, kar je moralno in etično gledano zelo prav, se ti ne zdi? In če je tip imel jajca vložiti ločitev, naj ima jajca tudi sprejeti dejstvo, da mora sam skrbeti zase, ne pa da se zanaša na dedovano in priženjeno! Naj bo muško, ne pa pezde.

Tu nekaj ni tak kot je, 30.08.2022 ob 14:10

Se vedno ne razumem zakaj bi bivsega pustila not, ce je itak vse njeno?

Potem ze ni vse njeno in bi bilo treba bivsega izplacat?

Pri sosedih je tip odsel. Bajto, ki jo je v vecini on financiral, prepisal na otroke, zenska obdrzala svoj del. V hisi zivi z otroci. Tezko jo vzdrzuje.

Na glas razmislja, da bi bilo bolje, ce bi jo prodala, si razdelila denar in bi ona sla z otroci v obcinsko stanovanje.

Slabo berete, ona je bila za prodajo in izplačilo, on ne. Očitno je skalkuliral, da bi mu delež od prodaje dal manj, kot to, da bo 11 let živel v hiši brez najemnine, samo rihtal jo bo, kolikor berem, pomeni čistil in vzdrževal, vlagati mu verjetno ne bo treba.

Ti resno mislis, da je dedek postavil na dvoriscu novogradnjo, jo opremil, scolal iz svohega zepa, potem pa prinesel zetu in hceri kljuce in oba vpisal v zk kot polovicna lastnika?

Po  moje je stari dal parcelo, par tavznt evrov, skoz stal na prceli in drkal delavce zaj se pac smatra da je stari bajto postavil tamladi pa samo z vrecko prisel.

Resnica je najbrz ta, da je bajta pod kreditom in jo je treba koncat in da avtorica spekulira, da bo to naredil bivsi.

Ko bo fertig kredita in bajta koncana pa si misli da ga bo elegantno vrgla ven.

Najvecja fora bo, ker otroci ne bodo hoteli vrect fotra ven, ona pa ne bo mogla nic, na koncu pa si bo foter se kaksno zensko pripeljal v hiso.

Citiral sem idesija “Ti pa povem nekaj, kot nekdo, ki je dal kar nekaj preizkušenj skozi: ko sem to najmanj pričakoval, se je pojavilo nekaj, kar me je navdalo z navdušenjem. Verjemi,… naj bo še tako hudo… vredno je živeti.”

Kaj, če ni skrivnost?

ločenka, 28.08.2022 ob 23:30

iDESI974, 28.08.2022 ob 23:22

ločenka, 28.08.2022 ob 23:19

Nik426, 28.08.2022 ob 23:15

Se po samem nakladanju te ločenke jasno zazna, zakaj jo je dec po treh otrokih šutnil. Zato, ker je bil skrajni čas, da se je reši in zaživi enkrat normalno življenje brez narcistične osebe, ki ga žre podnevi in ponoči!

No potem bom bova po dolgem času oba spet srečna.

V bistvu boš zgolj ti. Menda bog ne kocka… zato evforije in sreče ne gre zamenjevati.

Bo kot bo, če bo kolikor toliko srečen, bo dal mir, zato mu želim, da je srečen. Ampak glede na to, da ga poznam, sem rahlo skeptična, ker je vse, ki so bili boljši od njega imeli več kot on, bili srečnejši, vedno popljuval z besedami kot so “je pač imel srečo, bog mu je boter, je neumen zato mu je ratalo, bo še že videl, ko ga bo sreča zapustila……”

In kaj si delala toliko časa z njim? Zakaj si enega samega froca sproducirala z njim? Morda si res neumna, kot trdi on. Sori, eno je, da si trapa in se zapleteš s takšnim dedcem, drugo je, da v to štalo vlačiš otroke. Ker nobena oseba se ne spremeni čez noč, torej je bil tak že od začetka. Ti pa tri otroke z njim, krasno.

Ti resno, 30.08.2022 ob 14:28

Ti resno mislis, da je dedek postavil na dvoriscu novogradnjo, jo opremil, scolal iz svohega zepa, potem pa prinesel zetu in hceri kljuce in oba vpisal v zk kot polovicna lastnika?

Po  moje je stari dal parcelo, par tavznt evrov, skoz stal na prceli in drkal delavce zaj se pac smatra da je stari bajto postavil tamladi pa samo z vrecko prisel.

Resnica je najbrz ta, da je bajta pod kreditom in jo je treba koncat in da avtorica spekulira, da bo to naredil bivsi.

Ko bo fertig kredita in bajta koncana pa si misli da ga bo elegantno vrgla ven.

Najvecja fora bo, ker otroci ne bodo hoteli vrect fotra ven, ona pa ne bo mogla nic, na koncu pa si bo foter se kaksno zensko pripeljal v hiso.

Slabo berete, ne na dvorišču,  napisano je 15 km. vstran. Meni se to bolj bere kot, da je on računal na keš, vendar mu dejstva tega niso dopuščala in je iztržil največ kar je lahko, to je 11 let brez najemnine. Ne vem ampak v tem primeru je tip v znatno slabšem finančnem položaju, kot ona in ona je imela kam, verjetno ni podedovala samo hiše, verjetno še kaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close