Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ločitev in tegobe po

ločitev in tegobe po

Pa je doletelo še mene, ostala sem s tremi otroki. Hvalabogu imamo kje biti, ker z njim se ne mislim prepirati, meni naj da mir, otrokom naj bo oče. Po začetnem šoku, on je vložil ločitev, sem sedaj ugotovila, da mi bo bolje, pravzaprav bom imela več časa zase, ne bo večnega prefinjenega zajebavanja in kazanja njegove kao psihične moči in inteligence. Če bi šlo tako naprej bom zadovoljna, ampak ne verjamem, gospod ima čudne ideje, ki jih podaja otrokom, da mi naj povedo, da me ima še vedno rad, da mi naj povedo, da pogreša mojo kuho, da mi naj povedo….

Sedaj pa tako, prosim podajte mi svoje izkušnje, namreč zagotovo vem, da naklepa nekaj, ker on enostavno tak je, imeti mora prav in pika in zadnja mora biti njegova, pa čeprav padajo žrtve, kaj vse ste doživeli po ločitvi od partnerja?

Hvala.

Neke koristi si očitno še obeta od tebe.

Odgovor na objavo uporabnika
zdi se kot manipulacija, 28.08.2022 ob 18:38

Neke koristi si očitno še obeta od tebe.

Skupno premoženje je urejeno, hišo sva napisala na otroke v enakih deležih, on lahko v hiši biva do polnoletnosti zadnjega otroka in to je to. Bolj me skrbi njegova manipulativna pishološko patološka stran in maščevalnost, ker ga nisem prosila, da ostane.

Upam da imata stike jasno definirane v sklopu locitve,probaj se distancirati kolikor je le mozno.

P4, 28.08.2022 ob 19:20

Upam da imata stike jasno definirane v sklopu locitve,probaj se distancirati kolikor je le mozno.

Stiki so definirani ampak jih včasih izpusti, ker je prehlajen, ima šiht, je na dopustu….

zdi se kot nova klikštep zgodbica za objavljeno povezavo za na drugo platformo, kot običajno.

Ker nimam FB po tej poti lepo pozdravljam vse uporabnike te platforme.

Jasno mu povej, da nima kaj komunicirati s teboj prek posrednikov, pika. Še dobro, da ti ni taščo poslal na pranje možganov..

ločenka, 28.08.2022 ob 18:58

Skupno premoženje je urejeno, hišo sva napisala na otroke v enakih deležih, on lahko v hiši biva do polnoletnosti zadnjega otroka in to je to. Bolj me skrbi njegova manipulativna pishološko patološka stran in maščevalnost, ker ga nisem prosila, da ostane.

Kako to misliš on lahko biva v hiši do polnoletnosti zadnjega otroka? On torej biva v isti hiši kot ti in otroci? Ali hodi ven in noter kakor se mu zdi?

Ne posvečajo preveč pozornosti. Ga bo minilo.

miki miš, 28.08.2022 ob 21:02

Kako to misliš on lahko biva v hiši do polnoletnosti zadnjega otroka? On torej biva v isti hiši kot ti in otroci? Ali hodi ven in noter kakor se mu zdi?

Jaz sem se preselila 15km vstran, v podedovano hišo od mojih staršev, on pa je ostal v najini oz sedaj hiši od otrok. Vsak je tretjinski deležnik. Pravico zastonj bivanja v zameno za urejanje in vzdrževanje čistoče ima do polnoletnosti zadnjega otroka, to bo čez 11 let.

Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko naštepaš 3 otroke in se ločiš.

Ko se pa med poliže in pride do ločitve, smo pa moški v ženskih očeh največji sovražniki…Zato danes v teh časih je potrebno res paziti kateri kuri narediš otroka.

Sam povem, 28.08.2022 ob 21:20

Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko naštepaš 3 otroke in se ločiš.

Prvi je bil načrtovan, leto in pol za tem sta se rodila dvojčka, ki nista bila načrtovana ampak sprejeta.

Naj mu povedo, da je naredil neumnost, če te ima rad in se je ločil.

Imas polno skrbnistvo ali deljeno?

p4p589, 28.08.2022 ob 21:40

Imas polno skrbnistvo ali deljeno?

Polno.

Aha,za obiske bodi cim bolj dosledna da te ne seta. Postavi meje. Pol je razumljivo ker ima verjetno polno casa da razmislja kako je bilo prej lepo k je bil skoz v druzbi ok imel druzino.Odvisno tudi zakaj se je locil,pa a si ga prebolela… Ce pridete spet skupaj sej ves da ne bo pravljice samo se slabse… Lastni mozgani nam travme blokirajo pa se spomnimp samo lepih stvari

ločenka, 28.08.2022 ob 18:07

Pa je doletelo še mene, ostala sem s tremi otroki. Hvalabogu imamo kje biti, ker z njim se ne mislim prepirati, meni naj da mir, otrokom naj bo oče. Po začetnem šoku, on je vložil ločitev, sem sedaj ugotovila, da mi bo bolje, pravzaprav bom imela več časa zase, ne bo večnega prefinjenega zajebavanja in kazanja njegove kao psihične moči in inteligence. Če bi šlo tako naprej bom zadovoljna, ampak ne verjamem, gospod ima čudne ideje, ki jih podaja otrokom, da mi naj povedo, da me ima še vedno rad, da mi naj povedo, da pogreša mojo kuho, da mi naj povedo….

Sedaj pa tako, prosim podajte mi svoje izkušnje, namreč zagotovo vem, da naklepa nekaj, ker on enostavno tak je, imeti mora prav in pika in zadnja mora biti njegova, pa čeprav padajo žrtve, kaj vse ste doživeli po ločitvi od partnerja?

Hvala.

Mslim, da se zgolj tolažiš… pozabi. On je “zadnjo” že povedal. ?

iDESI974, 28.08.2022 ob 21:58

Mslim, da se zgolj tolažiš… pozabi. On je “zadnjo” že povedal. ?

Verjemi, nobene tolažbe ne rabim, meni se je odprl nov svet, svet v katerem ni nenehnih psiholoških napetosti in prikritega zajebavanja. Veš kako je, ko začutiš svobodo, no jaz sem jo in ni denarja in obljub, da grem nazaj v tisti lajf. Se pa bojim, da se bo znašal na otroke, ker meni ne more več škoditi in mi bo škodil posredno prek njih. Samo to in nič več.

ločenka, 28.08.2022 ob 22:06

Verjemi, nobene tolažbe ne rabim, meni se je odprl nov svet, svet v katerem ni nenehnih psiholoških napetosti in prikritega zajebavanja. Veš kako je, ko začutiš svobodo, no jaz sem jo in ni denarja in obljub, da grem nazaj v tisti lajf. Se pa bojim, da se bo znašal na otroke, ker meni ne more več škoditi in mi bo škodil posredno prek njih. Samo to in nič več.

Jaz dobro vem, kako je. Veš ti? ?

Napačna raba 2. os. ednine veliko pove o človeku oz. sogovorniku. Gre za prenos na drugega.

Ti povem, kako moški v resnici “škodujemo”? Tako, da obrekovanja druge strani post festum upravičimo. Zato… previdno z besedami. Moj dobronameren nasvet.

Največja bedarija, da je hiša  v takem primeru napisana na otroke – ker te lahko znogirajo in ven vržejo ven čez ene pet let, ali pa ko boš stara in si še želela v hiši živeti, pa ne boš mogla živet v svojem, ker bodo prodali, ker ni nič tvojega – ti boš šla pa pod  most potem živet?

Pa še malo sumničavo, da ni zgodbica res za naklikavanje, torej mamac: vsi trije otrosi so že polnoletni  ?

Ker drugače se na njih nepremičnina ne more prepisati, če so še mladoletni 🙂

iDESI974, 28.08.2022 ob 22:18

Jaz dobro vem, kako je. Veš ti? ?

Napačna raba 2. os. ednine veliko pove o človeku oz. sogovorniku. Gre za prenos na drugega.

Ti povem, kako moški v resnici “škodujemo”? Tako, da obrekovanja druge strani post festum upravičimo. Zato… previdno z besedami. Moj dobronameren nasvet.

Ti si ti, jaz sem jaz. Dobronamerni nasvet tudi tebi, če se počutiš kot kladivo, boš z vsem okoli sebe ravnal kot z žeblji. Get a point?

Ti še predstavim na konkretnem primeru… on te v določenih segmentih še vedno prisnava kot osebo. Predstavlja te otrokom v pozitivni luči. Ker v to dejansko verjame.

Ko otrokom pove, da te ima še vedno rad, s tem njim “na moški način” predaja simbolno sporočilo, da si vredna (torej tudi njihove) ljubezni. Itd.

Obratno enako bo, če bodo do njega doprli tvoji “strahovi”… ne bo hodil “po vasi” in jih zanikal. Učinek bo nasproten. Pokazal ti bo, kako je v resnici, ko so stvari take, kot jih opisuješ.

Zapomni si, da v resnici obstaja razlog, zakaj je vložil predlog za ločitev… in zelo verjetno je, da temelji ta razlog na napačni rabi 2. os. ednine (projekciji).

Vem, da je težko to sprejeti, a moški smo res zelo preprosta bitja.

največja neumnost, 28.08.2022 ob 22:24

Največja bedarija, da je hiša  v takem primeru napisana na otroke – ker te lahko znogirajo in ven vržejo ven čez ene pet let, ali pa ko boš stara in si še želela v hiši živeti, pa ne boš mogla živet v svojem, ker bodo prodali, ker ni nič tvojega – ti boš šla pa pod  most potem živet?

Pa še malo sumničavo, da ni zgodbica res za naklikavanje, torej mamac: vsi trije otrosi so že polnoletni  ?

Ker drugače se na njih nepremičnina ne more prepisati, če so še mladoletni 🙂

Ti pa še 1xpreberi moje poste, da ti bo kaj jasno. In na mladoletno osebo se lahko prepišejo nepremičnime s pogojem zunanjega skrbnika, ki je ponavadi CSD, kot pri nama.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close