ločitev in tegobe po
ločenka, 28.08.2022 ob 22:27
iDESI974, 28.08.2022 ob 22:18
ločenka, 28.08.2022 ob 22:06
iDESI974, 28.08.2022 ob 21:58
ločenka, 28.08.2022 ob 18:07
Pa je doletelo še mene, ostala sem s tremi otroki. Hvalabogu imamo kje biti, ker z njim se ne mislim prepirati, meni naj da mir, otrokom naj bo oče. Po začetnem šoku, on je vložil ločitev, sem sedaj ugotovila, da mi bo bolje, pravzaprav bom imela več časa zase, ne bo večnega prefinjenega zajebavanja in kazanja njegove kao psihične moči in inteligence. Če bi šlo tako naprej bom zadovoljna, ampak ne verjamem, gospod ima čudne ideje, ki jih podaja otrokom, da mi naj povedo, da me ima še vedno rad, da mi naj povedo, da pogreša mojo kuho, da mi naj povedo….
Sedaj pa tako, prosim podajte mi svoje izkušnje, namreč zagotovo vem, da naklepa nekaj, ker on enostavno tak je, imeti mora prav in pika in zadnja mora biti njegova, pa čeprav padajo žrtve, kaj vse ste doživeli po ločitvi od partnerja?
Hvala.
Mslim, da se zgolj tolažiš… pozabi. On je “zadnjo” že povedal. ?
Verjemi, nobene tolažbe ne rabim, meni se je odprl nov svet, svet v katerem ni nenehnih psiholoških napetosti in prikritega zajebavanja. Veš kako je, ko začutiš svobodo, no jaz sem jo in ni denarja in obljub, da grem nazaj v tisti lajf. Se pa bojim, da se bo znašal na otroke, ker meni ne more več škoditi in mi bo škodil posredno prek njih. Samo to in nič več.
Jaz dobro vem, kako je. Veš ti? ?
Napačna raba 2. os. ednine veliko pove o človeku oz. sogovorniku. Gre za prenos na drugega.
Ti povem, kako moški v resnici “škodujemo”? Tako, da obrekovanja druge strani post festum upravičimo. Zato… previdno z besedami. Moj dobronameren nasvet.
Ti si ti, jaz sem jaz. Dobronamerni nasvet tudi tebi, če se počutiš kot kladivo, boš z vsem okoli sebe ravnal kot z žeblji. Get a point?
Natanko to je srž… ti govoriš v jeziku občutkov. On v jeziku simbolov. Če ne najdeta interpreterja, bog vama pomagaj… ker drug vama ne bo. Nastradali bodo pa tudi otroci, kot kolateralna škoda. Si tega želiš?
iDESI974, 28.08.2022 ob 22:27
Ti še predstavim na konkretnem primeru… on te v določenih segmentih še vedno prisnava kot osebo. Predstavlja te otrokom v pozitivni luči. Ker v to dejansko verjame.
Ko otrokom pove, da te ima še vedno rad, s tem njim “na moški način” predaja simbolno sporočilo, da si vredna (torej tudi njihove) ljubezni. Itd.
Obratno enako bo, če bodo do njega doprli tvoji “strahovi”… ne bo hodil “po vasi” in jih zanikal. Učinek bo nasproten. Pokazal ti bo, kako je v resnici, ko so stvari take, kot jih opisuješ.
Zapomni si, da v resnici obstaja razlog, zakaj je vložil predlog za ločitev… in zelo verjetno je, da temelji ta razlog na napačni rabi 2. os. ednine (projekciji).
Vem, da je težko to sprejeti, a moški smo res zelo preprosta bitja.
Tole so pa tvoja predvidevanja veš, zakaj jim pa ni takrat, ko smo še živeli skupaj tega povedal, takrat je najpogosteje bilo tole, “tak si ko tvoja mati, nimaš pojma, si površen, si zabit,…….” Ali pa najboljša njegova “Imate srečo, da imate mojih 50% genov, drugače bi bili v posebni šoli”. Jap fullll je predajal sporočila, da sem vredna ne.
Pa pazi to, sprašuje jih, če imam kakšne obiske in kdo pride, pa če pridem iz službe takoj domov…..
In še to, obstaja razlog, da je vložil ločitev, verjel je, da ga bom rotila in prosila, da naj ne dela tega, saj je otrokom tudi povedal, da se ločuje, ker ga mamica več rada.
ločenka, 28.08.2022 ob 22:29
največja neumnost, 28.08.2022 ob 22:24
ločenka, 28.08.2022 ob 18:58
zdi se kot manipulacija, 28.08.2022 ob 18:38
Neke koristi si očitno še obeta od tebe.
Skupno premoženje je urejeno, hišo sva napisala na otroke v enakih deležih, on lahko v hiši biva do polnoletnosti zadnjega otroka in to je to. Bolj me skrbi njegova manipulativna pishološko patološka stran in maščevalnost, ker ga nisem prosila, da ostane.
Največja bedarija, da je hiša v takem primeru napisana na otroke – ker te lahko znogirajo in ven vržejo ven čez ene pet let, ali pa ko boš stara in si še želela v hiši živeti, pa ne boš mogla živet v svojem, ker bodo prodali, ker ni nič tvojega – ti boš šla pa pod most potem živet?
Pa še malo sumničavo, da ni zgodbica res za naklikavanje, torej mamac: vsi trije otrosi so že polnoletni ?
Ker drugače se na njih nepremičnina ne more prepisati, če so še mladoletni 🙂
Ti pa še 1xpreberi moje poste, da ti bo kaj jasno. In na mladoletno osebo se lahko prepišejo nepremičnime s pogojem zunanjega skrbnika, ki je ponavadi CSD, kot pri nama.
Nisi napisala v prvih postih, da je skrbnik CSD. Zato ighraj pošteno igro komunikacije in ne zavaja in ne vali name sedaj svoje slabe volje.
Ker na mladoletne otroke direktno ne moreš napisat nič od nepremičnin, ker se jih ne more vpisat kot lastnike v Zemljiško knjigo. Pika.
Veliko merdo imaš. Po glavi se boš tolkla. Ker si bila očitno poročena s psihičnim manipulatorjem – kar si ugotovila tudi sama – scat te je lepo peljal, preko zapisanega premoženja na otroke, naivno si nasedla. zaigral je na tvojo karto naivnosti kot materne afinitivnosti do otrok – mama pa ja vse da za otroke. Vprašanje pa. če bodo oni kot polnoletni dajali “vse zate” nadaljnjih 30 let, kolikor boš verjetno še živela.
. In ja, če bo otroke proti tebi obrnil, te bodo zbuhali ven iz hiše takoj, ko jim bo to v polnoletnosti zapasalo. Velika napaka zate. Ker si brez premoženja, – praktično greš res lahko pod most, če nimaš kje kaj našparanega, črnega fonda slučajno.
največja neumnost, 28.08.2022 ob 22:45
Nisi napisala v prvih postih, da je skrbnik CSD. Zato ighraj pošteno igro komunikacije in ne zavaja in ne vali name sedaj svoje slabe volje.
Ker na mladoletne otroke direktno ne moreš napisat nič od nepremičnin, ker se jih ne more vpisat kot lastnike v Zemljiško knjigo. Pika.
Veliko merdo imaš. Po glavi se boš tolkla. Ker si bila očitno poročena s psihičnim manipulatorjem – kar si ugotovila tudi sama – scat te je lepo peljal, preko zapisanega premoženja na otroke, naivno si nasedla. zaigral je na tvojo karto naivnosti kot materne afinitivnosti do otrok – mama pa ja vse da za otroke. Vprašanje pa. če bodo oni kot polnoletni dajali “vse zate” nadaljnjih 30 let, kolikor boš verjetno še živela.
. In ja, če bo otroke proti tebi obrnil, te bodo zbuhali ven iz hiše takoj, ko jim bo to v polnoletnosti zapasalo. Velika napaka zate. Ker si brez premoženja, – praktično greš res lahko pod most, če nimaš kje kaj našparanega, črnega fonda slučajno.
Narobe. Nepremičnino se da podariti otroku (ob posredovsnju CSD)
Veš kaj ali se ti norčuješ? Hišo v kateri živimo je moja dediščina in je napisana name, hišo, ki sva jo imela z bivšim, pa sva prepisala na otroke in ja so vpisani v ZK kot lastniki, ker tudi v primeru dedovanja se vpiše mladoletni lastnik. Torej ne bluzi, če ne poznaš zakonodaje. On ima pravico bivanja v zameno za rihtanje, do polnoletnosti dvojčkov, kar se bo zgodilo čez dobrih 10 let. Ko so mu razložili, kako se deli premoženje in je ugotovil, da me ne bo mogel izplačati, ker bom z računi zahtevala dejansko vloženo vrednost in bo ta znašala več kot polovico, je sprejel to možnost. Najbolj hladen tuš je doživel ob tolmačenju skupnega premoženja in posebnega premoženja, ki sem ga dobila z dedovanjem po mojih starših. Ob vsej svoji pameti je bil prepričan, da bo njemu ostala najina hiša, meni pa dedovana in dednina.
ločenka, 28.08.2022 ob 22:55
Veš kaj ali se ti norčuješ? Hišo v kateri živimo je moja dediščina in je napisana name, hišo, ki sva jo imela z bivšim, pa sva prepisala na otroke in ja so vpisani v ZK kot lastniki, ker tudi v primeru dedovanja se vpiše mladoletni lastnik. Torej ne bluzi, če ne poznaš zakonodaje. On ima pravico bivanja v zameno za rihtanje, do polnoletnosti dvojčkov, kar se bo zgodilo čez dobrih 10 let. Ko so mu razložili, kako se deli premoženje in je ugotovil, da me ne bo mogel izplačati, ker bom z računi zahtevala dejansko vloženo vrednost in bo ta znašala več kot polovico, je sprejel to možnost. Najbolj hladen tuš je doživel ob tolmačenju skupnega premoženja in posebnega premoženja, ki sem ga dobila z dedovanjem po mojih starših. Ob vsej svoji pameti je bil prepričan, da bo njemu ostala najina hiša, meni pa dedovana in dednina.
za največja neumnost
največja neumnost, 28.08.2022 ob 23:01
Kakorkoli. Največja neumnost je, da je na to pristala. Ker jo lahko kot polnoletni spravijo pod most.
Pa kaj ti ni jasno, no? Kako me pa bodo spravili pod most, če pa je hiša v kateri živimo moja, kot je moje vse kar sem dedovala po pokojnih starših! kaj ti ni jasno še?
iDESI974, 28.08.2022 ob 23:08
Ona živi z otroki v hiši, ki jo je/bo podedovala po starših. On živi v “njuni” hiši, ki je prepisana na otroke. Kvečjemu bi torej ON mogel pristati pod mostom, ne ONA (kolikor je do sedaj znanega iz prispevkov). Ali pa jaz kaj narobe interpretiram? ?
Utrujen sem resda precej…
ti si že prav interpretiraš, samo največja neumnost si je pravi nick izbrala
p4p589, 28.08.2022 ob 23:10
Ok pol ugibam da on cuti l ponoven veter ljubezni zaradi ceglov in financne koristi.
Možno sicer je, a močno dvomim. Če je dal on, kot je moč prebrati, predlog za ločitev in je preprosto “pustil vse za seboj”, potem bolj domnevam, da je moral imeti krepko vsega čez glavo. So stvari, ki jih ne odtehta premoženje. K temu sklepu pa me navajajo tudi njene besede… iz njenih postov veje precej projekcij… kar bi znalo pomeniti, da predstavlja “obrnjeno sliko”.
Zgolj razmišljam na glas… ?
Nik426, 28.08.2022 ob 23:15
Se po samem nakladanju te ločenke jasno zazna, zakaj jo je dec po treh otrokih šutnil. Zato, ker je bil skrajni čas, da se je reši in zaživi enkrat normalno življenje brez narcistične osebe, ki ga žre podnevi in ponoči!
No potem bom bova po dolgem času oba spet srečna.
Forum je zaprt za komentiranje.