Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Let`s talk about sex!

Let`s talk about sex!

Glej, če otrok dobi nazaj, te nima bit kaj sram. Česa te bo sram? Če pa njegove prihranke neprestano izkoriščaš za svoje neodgovorno življenje oziroma neodgovorno upravljanje z denarjem, pa je že druga zgodba.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Glej Marko…ni potrebe, da bi plenila otrokove račune in jim potem vračala. S tem se otrok ničesar ne uči. Kvečjemu dobi bojazen, da si morda kakšno svojo skrito željo ne bo mogel izpolniti, ker bo družinska potreba po denarju v ospredju. Potem bolje, da otrok nima svojega denarja in se o tem obvesti tudi babice.

Zakaj samo let’s talk, dajte kdaj raje let’s do it.

Seveda se uči. Nauči se odgovornosti do družine. Da si je treba v “hudih” časih pomagati, stopiti skupaj, ne pa držati vsak svoje evre v žepu in težave ignorirati.
Če pa otrok nima denarja, pa bo hlapec, saj bo osvojil lekcijo, da tudi če pomaga, ne rabi dobit nobenega plačila, ker si ga ne zasluži.
To je ravno tako, kot da tebi ne bi dali plače, ker bi lahko zašla v krizo, ko bi morala ta denar ves porabiti. Ker pa je to zate očitno prehud udarec, je bolje, da ti niti plače ne dajo in delaj zastonj. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

še huje kot pri šiptarjih ☺

emmm … a nisi ti samska, brez otrok???

Seveda se uči. Nauči se odgovornosti do družine. Da si je treba v “hudih” časih pomagati, stopiti skupaj, ne pa držati vsak svoje evre v žepu in težave ignorirati.
Če pa otrok nima denarja, pa bo hlapec, saj bo osvojil lekcijo, da tudi če pomaga, ne rabi dobit nobenega plačila, ker si ga ne zasluži.
To je ravno tako, kot da tebi ne bi dali plače, ker bi lahko zašla v krizo, ko bi morala ta denar ves porabiti. Ker pa je to zate očitno prehud udarec, je bolje, da ti niti plače ne dajo in delaj zastonj. ;)[/quote]

Odgovornosti se lahko nauči drugje. V trgovini lahko zatre vse svoje želje in s tem prispeva v skupni budget:). Lahko zdrži s starimi barvicami v šoli, popravi nalivno pero, ko se mu zlomi…Marko, možnosti je res neskončno, samo mejduš…naj že starši pustijo tisto skromnost, ki jo imajo otroci prišparano.
Po tvoje bi moral otrok še začeti služiti v “hudih” časih. Ti bi mu še vpregel verige, ker s tem bi se res veliko naučil. Še dobro, da nimaš otrok.

Bravo in pohvale za tvojo zvezo ter tvojega moškega.

Verjamem, da tvojemu nebi bilo težko, tudi če bi vse skupaj ostalo le na njegovi plači ali prihodkih.
Namreč ravno ta kriza, ki traja že kar dolgo je razgalila marsi katero “kvalitetno zvezo”. Ko je eden od partnerjev ostal brez dela, posledično brez prihodkov se je kmalu začelo dogajati, da je prišlo do prepirov, ker je nenadoma tisti, ki še ima začutil partnerja kot finančno breme. Še posebej pri tistih, ki so prej preštevali, odštevali, delili in množili, da so stroške delili na polovico. Tedaj je pa prišlo do izbruha egoizma v čisti obliki.

Zato mi ni bilo jasno, kako nekateri niso razumeli tvojega pointa, ko smo se pogovarjali o delitvi stroškov. Sistem, kot ga imaš ti in opisuješ je namreč že v naprej odrekanje lastnemu egoizmu na račun partnerja in družine. To je eno od temeljev, ki gradi kvalitetno razmerje. Nisem več jaz, ampak sva od sedaj midva, ko pridejo otroci smo pa mi.

PS
drži se ga, ker takšni niso prav pogosti in ne stojijo ravno za vsakim vogalom :-))

Za vaju. Jennifer Rush – The Power of Love[/quote]

Se opravičujem, ne morem tako hitro odgovarjati…:)))

Vem, da mu ne bi bilo težko, meni pa tudi ne. Nikoli ne veš kaj v življenju še pride. Lahko tudi bolezen. In kako naj se zanesem na tipa, da mi bo dal svojo ledvico (recimo), če je že v dilemi ali naj mi posodi en usran avto. Pa oprosti na izrazu. Jaz ne samo, da bi mu jo dala, jaz bi si jo lastnoročno iz telesa izrezala. Dokler je takšen kot je. Ko (če) kdaj ne bo več, pa greva vsak svojo pot.

ps.: ma tudi take fejst babnce ne rastejo na vsakem drevesu veš… :)) hec hec

Hvala za pesmico!

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

To je ravno tako, kot da tebi ne bi dali plače, ker bi lahko zašla v krizo, ko bi morala ta denar ves porabiti. Ker pa je to zate očitno prehud udarec, je bolje, da ti niti plače ne dajo in delaj zastonj. ;)[/quote]

Odgovornosti se lahko nauči drugje. V trgovini lahko zatre vse svoje želje in s tem prispeva v skupni budget:). Lahko zdrži s starimi barvicami v šoli, popravi nalivno pero, ko se mu zlomi…Marko, možnosti je res neskončno, samo mejduš…naj že starši pustijo tisto skromnost, ki jo imajo otroci prišparano.
Po tvoje bi moral otrok še začeti služiti v “hudih” časih. Ti bi mu še vpregel verige, ker s tem bi se res veliko naučil. Še dobro, da nimaš otrok.[/quote]
Spet si spregledala, da je Margot napisala, da otrok dobi karkoli si zaželi, ko je na razpolago. Jaz ne vidim nobenega zatiranja želja v njenem primeru, kot ga ti. 😉

Ribica, tvoja teorija je “potroši denar za svoje želje, pa četudi mama za hrano nima”. In da otrok pri tem nima niti slabe vesti, je to res dobra lekcija. Me spominja na naše politike.

Če mama nima za burek, dvomim da bo otrok imel svoj keš. Od kje pa?
Jst sem samo zato, da če ima otrok svoj denar, je to nedotakljivo področje.

To, da otrok dobi, kar hoče se sliši res uauuu. Verjamem, da Margot dela tako. Ampak pri otrocih se kolona želja ne konča. Več kot mu daješ, več bo želel imeti. Zneski so potem tudi višji.

Po tvoje bi moral otrok še začeti služiti v “hudih” časih. Ti bi mu še vpregel verige, ker s tem bi se res veliko naučil. Še dobro, da nimaš otrok.[/quote]
Saj se politika in ostali lopovi, dobro trudijo, da je narod vedno bolj skromen.
Če so nekateri požrešni, seveda hitro zmanjka za druge.

Joj Robi, še vedno ne moreš pozabiti politike, a ne. Saj sem ti že večkrat rekla…ne jamraj, naredi kaj v smeri izboljšanja.
Vidiš le požrešnost…morda zato, ker ste pri vas pretirano skromni. Nahraniti toliko lačnih tujih in domačih ust je frka, nič ne ostane za varčevanje.

Kje ti vidiš jamranje ?
Pravim, da je vedno manj izbire glede tega ali boš skromen ali ne, ker je situacija takšna, da ponuja vedno manj izbire.

Pišeš o požrešnosti drugih, da tretjim zmanjka. Zakaj ne vidiš skromnosti drugih, da tebi ne zmanjka?
Ne vem, če je vedno manj izbire. Prej bi rekla, da smo se vsi razvadili in je težko spustiti kriterije.

Točno tako. Zato mu moraš privzgojiti občutek, da ni sam in da niso samo njegove želje pomembne. Razen, če želiš egoista.

Robi, najdi si bogato žensko pa boš lahko živel na visoki nogi in ja, sam si si kriv, če nimaš bogatih staršev, ki bi te zalagali z denarjem. A še nisi dojel monovske logike, da si si sam kriv, da te drugi ne zalagajo z denarjem in da, če nimaš dragega avta in cunj, nisi IN.

Točno tako. Zato mu moraš privzgojiti občutek, da ni sam in da niso samo njegove želje pomembne. Razen, če želiš egoista.[/quote]

Saj niso samo njegove želje. Če bi bile, otrok ne bi imel prihrankov.

Točno tako. Zato mu moraš privzgojiti občutek, da ni sam in da niso samo njegove želje pomembne. Razen, če želiš egoista.[/quote]

Saj niso samo njegove želje. Če bi bile, otrok ne bi imel prihrankov.[/quote]
Tega pa ne razumem.

To je logika tistih, ki imajo zaenkrat še polne riti.
Meni pa sploh ni do tega, da bi bil bogat.

Meni pa sploh ni do tega, da bi bil bogat.[/quote]

Pa veš kak frajer bi bil, če bi ti nekdo kupil BMWja? Veš kako bi se lahko nosil po monu kot pav? Pa, če bi imel luksuzno stanovanje sredi sive Ljubljane? A ne bi bil frajer?

Saj niso samo njegove želje. Če bi bile, otrok ne bi imel prihrankov.[/quote]
Tega pa ne razumem.[/quote]

Če bi otrok upošteval in dajal pomen le svojim željam, ne bi nikoli ničesar prihranil. Kar bi dobil, bi šlo naprej. Otroke se z varčevanjem vzgaja. Če pa starša nimata za burek, otrok tukaj nima nič s tem. Ni on kriv.

Meni pa sploh ni do tega, da bi bil bogat.[/quote]

Pa veš kak frajer bi bil, če bi ti nekdo kupil BMWja? Veš kako bi se lahko nosil po monu kot pav? Pa, če bi imel luksuzno stanovanje sredi sive Ljubljane? A ne bi bil frajer?[/quote]
Ne znam biti frajer. 🙂
Raje imam 15 let star avto in majhno hiško nekje v naravi.

Ne Goldfish, ravno s tem pokažeš otroku, da bo znal hoditi po vseh poteh.

Mene bi bilo sram vzeti otroku zato da kupim sebi drogo. Ali alkohol. Če pa vzamem (vzamem = si izposodim, da se razumeva) otroku denar za nekaj, kar bomo koristili vsi, potem ima moj otrok občutek, da je ta stvar tudi njegova. Pri nas nimamo tega problema, da kdorkoli od njiju ne bi dal. Ravno nasprotno. Če vzamem enemu, je drugi užaljen, ker nisem njemu rekla.

Saj to je ravno tisto, kar jih skušam naučiti. Da je to, da pomagaš nekomu, ki ga imaš rad in te ima rad, bolj pomembno od tistega drobiža.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Tega pa ne razumem.[/quote]

Če bi otrok upošteval in dajal pomen le svojim željam, ne bi nikoli ničesar prihranil. Kar bi dobil, bi šlo naprej. Otroke se z varčevanjem vzgaja. Če pa starša nimata za burek, otrok tukaj nima nič s tem. Ni on kriv.[/quote]
Glede na to, da si rekla, da se želje povečujejo, mogoče samo špara za kaj večjega. Doma ni hrane, on pa špara za svoj novi telefon recimo, brez slabe vesti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close