Let`s talk about sex!
Težko sprejmem. Ker debatiram več ali manj o tem, s čemer trenutno nimam težav.[/quote]
Nekam goreče si prisoten v temah, glede katerih kao nimaš problema. DX-u pa očitaš, da sodeluje, kerr ima probleme.[/quote]
No prav, potem pa jih nima. Če sem mu to res očital, vzamem nazaj.
Kdo pa jih meče v isti koš ?
To počne Spider, ker posplošuje. Jaz sem napisal, da je pomemben podatek, koliko se kdo pritožuje. In prav tako je pomembno ali se gre za pritoževanje ali pa le za podajanje mnenja o neki stvari.[/quote]
Ker pa je tudi pritoževanje le mnenje o neki stvari, ki nas bremeni, je to dvoje včasih težko ločiti. Vsaj preko foruma.
To počne Spider, ker posplošuje. Jaz sem napisal, da je pomemben podatek, koliko se kdo pritožuje. In prav tako je pomembno ali se gre za pritoževanje ali pa le za podajanje mnenja o neki stvari.[/quote]
Poleg količine podatka koliko se kdo pritožuje, se mi še zdi pomembno predvsem zakaj. Pritoževanje in jokanje zaradi zlomljenega nohta pri meni ne naleti na podporo, sočutje. Če pa kdo tarna, ker hodi na kemoterapijo pa ga skušam razumeti. Včasih takemu pomagaš že, če mu prisluhneš, se malce pomeniš z njim.
Ker pa je tudi pritoževanje le mnenje o neki stvari, ki nas bremeni, je to dvoje včasih težko ločiti. Vsaj preko foruma.[/quote]
Odvisno, koliko nas bremeni in koliko smo čustveno vpleteni ter v kolikšni meri se nas določena situacija dotika ali nas prizadeva..
Ni pa to enostavno preko foruma določiti. Še posebej na podlagi enega ali dveh komentarjev.
S tvojo logiko otroka izločiš iz družine/skupnosti, tisto kar piše Margot ga pa vključuje vanjo in to je zelo pomembna lekcija, da je vključen v dogajanje, ne pa da je na nekem nedotakljivem piedestalu, ker mamici čustva ne dovolijo, da bi ga vključila v dogajanje. Nima tu veze za kaj gre ali je to babičin denar ali še kaj bolj banalnega.
Mislim, da ima sočutje in empatija prednost pred lekcijo stiskaštva, vsaj v mojem svetu.
S tvojo logiko otroka izločiš iz družine/skupnosti, tisto kar piše Margot ga pa vključuje vanjo in to je zelo pomembna lekcija, da je vključen v dogajanje, ne pa da je na nekem nedotakljivem piedestalu, ker mamici čustva ne dovolijo, da bi ga vključila v dogajanje. Nima tu veze za kaj gre ali je to babičin denar ali še kaj bolj banalnega.
Mislim, da ima sočutje in empatija prednost pred lekcijo stiskaštva, vsaj v mojem svetu.[/quote]
Upam, da vse tvoje pupe že služijo denar. In zvečer hodite vsi pozno spat, a ne. Pa glej, da jim razkažeš tudi svet grozljivk, ker pač družinski člani morajo biti enakovredno vpeti v celotno dogajanje.
Mislim, da ima sočutje in empatija prednost pred lekcijo stiskaštva, vsaj v mojem svetu.[/quote]
Upam, da vse tvoje pupe že služijo denar. In zvečer hodite vsi pozno spat, a ne. Pa glej, da jim razkažeš tudi svet grozljivk, ker pač družinski člani morajo biti enakovredno vpeti v celotno dogajanje.[/quote]
Kdo je govoril o enakovrednosti? Pisal sem o tem, da je škodljivo za otroke, če jih izločiš iz družine, če ne sodelujejo, v okviru svojih zmožnosti. Ti si pa izpostavila nekaj drugega.
Dej rajš povej zakaj nisi danes prišla na plesne vaje?…. 😉 :)))
Kakšno izločevanje neki…po tvoji logiki otroci sploh ne bi smeli imeti igrač, ker ni pošteno, da se pri njih kar kotalijo iz omar, če bi pa lahko vsak otrok imel le eno, še to po možnosti doma narejeno, da je sodelovanje kar se da največje. Otrok že sodeluje v okviru svojih zmožnosti, ko ne zapravi denarja, ki mu je bil podarjen. Ko mu vcepiš, da ima pravzaprav vse in lahko kupčka, da bo iz tega nekoč nekaj nastalo. Ti bi pa otrokom še to vzel, da bi šel kupit futer za celo familijo. Phe.
Glede plesnih vaj…ni vsak dan praznik, najdi si drugo soplesalko:). Se moram družiti še kaj z odraslimi, a veš:).
Največja napaka, ki jo lahko kot starš narediš je, da otroku puščaš občutek, da ima vse… :/
Na tem potem gradi svojo velepomembnost, ohranja infantilno miselnost, ki ga ob prvi sapici odnese tja kamor si kot starš najmanj želiš. Saj dokler so še majhni je to še simpatično, ko pa malo zrastejo pa boh pomagaj…
No prav, druži se z odraslimi mogoče ti bo kaj pomagalo…he,he,he…
Kaj si spet nekaj namešal. Otroku puščaš možnosti odločanja. Otroka privajaš na svet, na samostojnost, na sposobnost razmišljanja s svojo glavo. Otroku dopuščaš “njegov” denar, da počasi dobiva občutek, zmožnost presojanja, brez da se starš vtakne čisto povsod. To je tvoje, nauči se razpolagati z denarjem. Otrok ne potrebuje financirati staršev (ta finta oz. pretveza, kako financiraš celotno družino je bruh). Otrok ne rabiš še obremenjevati z velikimi skrbmi in sicer do te mere, da razbijejo svoj šparovček.
Glej, ne da se mi več.
Na osnovi česa se naj pa odloča, če nima izkušenj?
Lastna večvrednot (ki jo ima in naj bi jo prerasel vsak otrok) je slaba osnova za kakršnokoli odločanje…
Ravno omejitve so tiste, ki nudijo otroku varnost.
In ne vem zakaj tako zvračaš besede? Kakšno financiranje staršev neki, lepo te prosim? :/
Gre za sodelovanje družine, sploh se ne gre za denar/znesek. Otrok si od vsega na svetu najbolj želi bit del družine, to je zanj življenjskega pomena in ti bi ga izločila iz tega, da se bo naučil presojanja? Presojanje pride z razvojem, z abstraktnim načinom razmišljanja, ki ga mali otrok še ni sposoben. Osnova so pa omejitve/vzorci obnašanja, ki jih dobi od staršev. Če omejitev ni kako se bo odločal?
Da bo odstranil mamo in dobil njen denar….. 🙁
Tudi meni se ne da več.
Robi , smo doumeli.
Ko ti kritiziraš “mafijsko oblast”, samo podajaš mnenje.
Ko DX kritizira feministke, se pritožuje.
Ko ti kritiziraš “izobraženke, ki mahajo z diplomami”, podajaš mnenje.
Smo doumeli, da ste samo sveta trojica Marko, On_ in ti pooblaščeni za kritiziranje, česar se vam pač zdi.
Saj pravim…potem je dobro, da tudi v slabem otroka začneta delati, služiti denar in tako doprinašati k budgetu celotne familije. Ni pošteno, da le vidva z možem garata. V svoji firmi zaposli otroka, naloži mu odrasle obveznosti, pokaži mu pravi svet, naj začneta švicat.[/quote]
Ti se pa očitno ne moreš odločiti, ali bi se ti otroci smilili ali bi jih maltretirala…
Saj pravim…potem je dobro, da tudi v slabem otroka začneta delati, služiti denar in tako doprinašati k budgetu celotne familije. Ni pošteno, da le vidva z možem garata. V svoji firmi zaposli otroka, naloži mu odrasle obveznosti, pokaži mu pravi svet, naj začneta švicat.[/quote]
Ti se pa očitno ne moreš odločiti, ali bi se ti otroci smilili ali bi jih maltretirala…[/quote]
Točno vem. V tem kontekstu je bila to sugestija za Margot, ki zagovarja drugačno filozofijo.
Ti se pa očitno ne moreš odločiti, ali bi se ti otroci smilili ali bi jih maltretirala…[/quote]
Točno vem. V tem kontekstu je bila to sugestija za Margot, ki zagovarja drugačno filozofijo.[/quote]
Mah, tebi kaj razlagati…
Mah, tebi kaj razlagati…[/quote]
Ja, ne se trudit, ker sem že velika punca in ne poslušam kaj dosti:).[/quote]
Zato tudi nisem. Je bila pa Margot kar potrpežljiva… 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.