Koruza ali poroka?
No, zdaj si od tvojih besed prešla na druge ljudi…..:)
In seveda posledično imaš prav, da ti nimaš s tem nič kakšno žensko si je kdo izbral.
Mogoče pa se on(a) spet brani v moji odsotnosti…:)
Pa saj nisva debatirala o drugih, ampak o tvojih besedah in o mojih občutkih in doživljanju tvojih besed….Ne vem, kako si spet dobila asociacijo na tvojega bivšega in zakaj si ga sploh omenila….In kaj ima on z najino debato…:)
Saj ni bla samo najina debata, Boom tu piše, da ženske popredmetijo partnerja, da jim naredi otroka, potem se mu začnejo odtujevati, seks kar naenkrat postane samo še kaprica, s feminističnimi načeli potem tipa simbolično kastrirajo, mu jemljejo vlogo kot moškemu in posledično kot staršu, vsaj jaz to tako razumem, spodkopavajo avtoriteto– od moškega zahtevajo skrb za hišo in vrt, in tu se konča njuno sodelovanje, potem pa v tem principu vzgajajo otroke (sinove). Kje so tu razlogi, da on to tako vidi, podobno kot vidi načela katoliške cerkve, ki jih je zgoraj pisal (jaz sem kar nekaj brala verskega čtiva pa ne bi ravno izpostavila tistega, kar je on npr.”kdor ni z nami, je proti nam,” moraš se kar potruditi, da to prebereš no–… pač vsak vidi svoje a ne–
In čisto brez razloga si se vpiknil v mojega bivšega, on je zelo v redu fant, je pa imel določena prepričanja, zaradi katerih pač ne moreva biti fant in punca, no ali pa jih imam jaz, hotela sem napisati samo to, da na podlagi teh njegovih , za moje pojme patoloških stališč(ki izvirajo iz neke njegove nesreče in ga ciklično vodijo nazaj v nesrečo) ne bi posploševala na celotno vašo moško populacijo, da ste pa zdaj vsi taki, čeprav ja, ni ravno redkost ta njegov način razmišljanja… mogoče sem tudi sama zdaj postala malo taka–
Ampak Robi, ti imaš veselje pikati mene z njim in jaz imam veselje ga omenjati, še enkrat bom to napisala, on je moj najboljši prijatelj in jaz njegova najboljša prijateljica, čeprav to po nekaterih teorijah tu ni možno–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Po moji osebni logiki je kriv tisti, ki je prevaral, malo še tisti njegov sopartner(ica), in nihče drug. Če pa je namen, da se taka veza ohrani ali pač reši, pa mora tudi prevarani priznati,da pa sam česa kdaj ni prav delal, sicer nikoli ne prideta skupaj in vedno visi v zraku tisti absolutni greh od varajočega.
Se čisto strinjam, žal je tako,saj vsi pač delamo po liniji najmanjšega odpora, iščemo takoj razloge, da opravičujemo to, da se nam ni treba truditi.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Razlogi so verjetno v njem. Saj vsi pišemo iz sebe in na podlagi lastnih izkušenj.
In verjamem, da obstajajo takšni primeri. Seveda to ne pomeni, da si ti takšna in da bi to naredila iz svojega partnerja.
Ponaadi pa nas moti tisto, kar nekdo prebuja v nas, česar ne maramo pri sebi. Ali pa, da nam odpira stare rane…Kar zna biti boleče…
Saj si ga ti omenila..Zato sem ga še jaz..:)
Saj nisem pisal o njem kakšen je..Kaj pa jaz vem kakšen je..Nimam pojma…Od kod tebi občutek, da ga moraš zagovarjati, da je v redu fant ?
Je to mogoče način celjenja rane….
Pikanje je lahko boleče ali pa žgečkljivo…Pa saj bi mi napisala, če bi bilo boleče..Ali ne ?
Saj nobena teorija ne deluje v vseh pogojih..Tudi Einsteinova ne….Mogoče to pomeni, da ni univerzalne resnice….
Ja…Ob partnerju ali partnerki spoznamo še drugi del sebe, ki nam je bil prej skrit oz. ni prišel do izraza. In potem mislimo, da nas je on/a naredil/a takšnega.
Je pa zato težko sprejeti soodgovornost za nekaj, česar ne prepoznamo v sebi.
Odprt človek bo pripravljen na komunikacijo in pripravljen brez obsojanja prisluhniti drugemu in njegovi razlagi…S tem si bo odprl možnost, da tisto, kar je prej očital drugemu, prepozna v sebi in spozna še kaj novega o sebi.
Ne pač povem, da je v redu, reklamo mu delam… ccc
Ja, saj ni tu nič bolečega no, pa ne no…
Ja Einstein se je motil, ni hotel verjeti v načelo nedoločenosti, njegova teorija relativnosti je pa bila čisto lepo empirično potrjena nekaj let nazaj– Robi, mogoče Univerzalna Resnica sicer je, ampak ji mi tu nikoli ne moremo priti tako blizu kot hočemo– saj si še pred tremi meseci zagovarjal determinizem, kje si zdaj? Einstein je nekoč rekel, da je vsa ta znanost, ki jo imamo, prav uboga in pičla in bedna ampak vseeno vse, kar imamo, ah neverjetno, pa še ateist ni bil, ali pač?
[code]"Nekoč bo lepo,
Zato pa je povedal, da bog ne kocka…
Še vedno sem tu 🙂
Misliš, da je determinizem pogojen z univerzalno resnico ?
Vsaka teorija se dokazuje v svojem opazovanem sistemu, ki mora biti ločen od tujih vplivov..Kar pomeni, da ima lahko vsak svojo resnico in svojo teorijo, ki razlaga to resnico.
Determinizem pa je lastnost, ki ni omejena na posamezne opazovane sisteme.
Zato pa je povedal, da bog ne kocka…[/quote]In vendar kocka ali pa mi nimamo pojma–
Ne vem, po moje ja, če si predstavljaš pod univerzalno resnico nekja absolutnega, brez začetka in konca, popolnega… samo to je itak nepredstavljivo… Filozofija je pretežka, fizika pa še bolj– v matematičnem smislu je determinizem seveda možen oz. edini nujen ah Robi tole ti ne bo všeč, nekje sem prebrala, da fizika, če ji vzameš matematiko, postane teologija ccc :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
Ne vem, če sem prav to razumela in ne vem, če si ti mene (tako kot sem pač mislila).Ja res je, in sama načeloma nimam težav z učenjem nečesa novega, čeprav sem zaplankano tradicionalistična, pač deformacija menda okolja, “v katerem sem gor rasla” in župnika,ki me je imel verouk… (naj samo še opomnim, da je imel dva poklica, je potem izstopil iz cerkve in zdaj dela v tistem drugem področju)
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Ja in ne, mislim, da je moral imeti ves čas v drugem planu, da bo izstopil, in je zato tudi bil dober župnik (čeprav ne za našo faro, vsaj ne večini), izstopil je kmalu po tistem ko mu je umrl oče, menda je bila to želja staršev, da postane duhovnik.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Težko je, če želje staršev lahko tako močno vplivajo na življensko odločitev otroka. Vprašanje je, če bo tudi za naprej sposoben stati za svojimi odločitvami.Biti župnik je eden najtežjih in najlepših poklicev. Okolica ima zelo velik vpliv na njegovo delovanje. Delovala naj bi spodbudno in pozitivno na to, da bi se v sredini počutil potrebnega, sprejetega in njim enakega. Župnik pa bi se moral potruditi, da bi tudi v raznih krizah vztrajal na poti, ki jo je sprejel. Verjamem, da bi se mu obrestovalo.
Res škoda.
Tu je ideja za njega: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8v_pl9Gxov0
Res mi ni všeč..Pa ne strinjam se ravno s to trditvijo.
Fizikalne pojave in delovanje vesolja, je prav tako možno razložiti brez uporabe matematike.
Naši odnosi prav tako bazirajo na podobnih zakonih, kot gibanje teles. Pa pri obravnavi ne uporabljamo matematike…Pa še to ni teologija, ampak na primer psihologija.
Matematika in enačbe se uporabijo z namenom, da se lahko nek pojav ekperimentalno potrdi.
Ne vem, kako to gre skupaj..Nekaj absolutnega in logično matematičnega ?
Razen, če je matematika nekaj absolutnega brez začetka in konca…..
Ponavadi to napišem v odgovore zelo enostranskim zgodbicam ali odgovorom. Ne vem pa, kaj hočeš povedat? Da se to ne dogaja?
Če misiliš na zgornjo primerjavo, si spet nearedila neko hudo sintezo. Nikjer nisem napisal ali mislil, da gre za katoliška načela. Sem samo hotel dat primerjavo s tvojo tezo, da nekdo nujno piše na podlagi lastnih doživetij. Ker pa že omenjaš versko čtivo, preberi npr. še tole. Me prav zanima kakšni bodo tvoji vtisi.
Ponavadi to napišem v odgovore zelo enostranskim zgodbicam ali odgovorom. Ne vem pa, kaj hočeš povedat? Da se to ne dogaja?
[/quote]Sem samo hotela dati primerjavo s tvojo tezo, da nekdo nujno (ne?) piše na podlagi lastnih doživetij.
Kakšni neki? Ena lastovka še ne naredi pomladi. Imam pač toga, tradicionalistična, zaplankana načela, ki jih pač ne spreminjam glede na vsak prebrani spis… aja pa nisem še prebrala :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.