Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v službi so obvezne visoke pete?

Kje v službi so obvezne visoke pete?

Odgovor na objavo uporabnika
kokolo348, 21.06.2021 ob 22:03

Sem za hec pogledal, kako imamo v naši službi zapovedano poslovno modo, za ženske. Kostim ali obleka max 4 cm nad kolenom, obvezne prosojne nogavice, čevlji pa spredaj zaprti s 5 do 7 cm peto. In za naše poslovne ženske ni težav, to razumejo in spoštujejo. Problem je, ker monklje ne razumete, da se za čistilko, delavko v proizvodnji, tajnico, doktorico, učiteljico,.. ne zahteva poslovna moda, pač pa je to zahteva za mali promilček zaposlenih.

Ja, to pa poznam. Pri nas je parking tako malce nižje, je treba potem parkorakov navzgor it. Je asfalt.

In potem vidiš te poslovne ženske, sredi zime, zjutraj še vse ledeno, kako se skušajo z visokimi petkami skopati od avta do službe. PRav smešne so. So pa poslovne ženske. To pa. Čeprav se jim vsi posmehujejo, ko jih gledajo kako poskušajo tistih par korakov narediti :).

Meni se pa smilijo ženske, ki imajo obvezno visoke pete v službi. Pa obvezno šminko pa obvezno lakirane nohte pa obvezno barvane lase.

Vi se jim posemhujete, meni se pa smilijo.

Seveda ja petke so obvezne. Za osebni kodeks oblačenja, ne pa službeno zapovedan.

Ja lepše je že če na, sestanku pred direktorji nastopi s poročilom v petka. Plus točke tam, kjer mešajo meglo.

Kresnička726, 21.06.2021 ob 22:22

Seveda ja petke so obvezne. Za osebni kodeks oblačenja, ne pa službeno zapovedan.

Ja lepše je že če na, sestanku pred direktorji nastopi s poročilom v petka. Plus točke tam, kjer mešajo meglo.

Bo, kar držalo. Veliko lepše je, ko pomigajo z ritjo pred direktorjem v petkah kot pa v nizkih čevljih.

Pa ja, glede na napisano v tej temi, je to res domena služb, kjer mešajo meglo.

Poslovna ženska = mešalka megle

he he he, 21.06.2021 ob 22:27

Bo, kar držalo. Veliko lepše je, ko pomigajo z ritjo pred direktorjem v petkah kot pa v nizkih čevljih.

Pa ja, glede na napisano v tej temi, je to res domena služb, kjer mešajo meglo.

Poslovna ženska = mešalka megle

Odvisno kakšen poklic imaš, ena ekonomistka, finančnica, tajnica si lahko privošči mešanje megle, kakšna inženirka pa bo težko prišla skozi s tem mešanjem.

Pozornost na meglo, 22.06.2021 ob 19:21

Odvisno kakšen poklic imaš, ena ekonomistka, finančnica, tajnica si lahko privošči mešanje megle, kakšna inženirka pa bo težko prišla skozi s tem mešanjem.

Res je. Zato so pa zdravnice, inžinirke, naravoslovke… oblečene praktično, ne pa visoke petke pa make up jim tudi ni bistvo življenja.

Ha.E

Res je inženirke pač ne mešajo megle, kot tudi ne hodijo na teren ali pred skupino delovnega procesa v petkah.

Pogosto kar s čelado na glavi in v opravi za delo. Mhm petke ja, so obvezne in so res domena mešalk megle.

Previsoke pete, umetni dolgi nohti, po moznosti kricece pobarvani, umetne trepalnice, umetne obrvi itd… Totalno neukuso, po tem vidiš , da zenska nima stila pa naj bo kelnarca ali pa diretorica.

Ne poznam niti ene firme kjer je zapovedano imeti visoke pete. Mislim, da se zenske kar same odlocajo za njih.

Noben  napisan “kodeks pravila oblačenja”  na delovnih mestih, kjer osebe nimajo dirktnega stika s strankami, trej ni zahtvana neka umirjena “uniformiranost”,  ne zapoveduje pri ženskah nošnje čevljev z visokimi petami – gre bolj za žensko tekmovanje med seboj – alfa samice nadvlada tudi pri oblačenju nad sodelavkami, kolegicami: po zavarovalnicah, bankah, sodiščih, pisarnah drugih javnih ustanov. Ko se nekatere sprehajajo po hodnikih in mislijo, da so na modni pisti: OK, eno je res urejenost, pa če ima ženska 150-160cm v višino, jasno, da mora se malo “povišati”, da je sploh opazna, da je kdo ne podre po pomoti, da je nekako na enaki višini v mimohodu ali množici, ko vstane izza delovne mize in se sprehodi naokoli.

Si predstavlje žensko višine npr.  180cm v petkah  5-7+ cm na delovnem mestu – nebeška lojtra :). Sploh če je jolasta in še v štiklih niti ne zna  pravilno in neslišno hoditi.

Ce mene vprasas, po malem opazam, da si zenske vzporedno z visino pet, visajo samozavest.  Recimo primer ene punce, ki je pred par leti prisla delat k nam, prve mesece se je lomila v vrtoglavih petah, ko si je nasla prostor v firmi in s tem samozavest, se je unesla. Ali recimo, bolj kot je pomemben dogodek, ki se ga udelezijo, visje so pete.  Na gala dogodkih tudi nikoli ne vidis nobene brez pet. Pa mlade punce, ki sele potrjujejo in tipajo  svojo zensko samozavest direkt pretiravajo z 12 cm in platformo za zraven.  Mi ni cisto jasno zakaj, saj se z visokimi petami prakticno na pol pohabis, ali vsaj zelo gibalno omejis.  Fenomen.

Če povzamemo:

visoke petke v službah niso obvezne, si pa ženske s tem višajo samozavest :). Ta ugotovitev pojasni skoraj vse.

Pa to je značilnost služb, kjer se bolj čveka, meglo meša. V tehničnih, naravoslovnih vedah ni običajno, da bi se ženske ubadale z visokimi petkami.

bolj inovativne, napredne so firme, pa magari v poslovnem svetu, manj dajo  na outfit. Sem imela prakso v tujini, tudi delala sem tam nekaj časa , so nam predavali strokovnjaki in strokovnjakinje iz vse povsod.

Ženske na nivoju so imele obute tudi superge, na poslovni kostim, redko katera je imela pete, pa še to starejše generacije.

Replika541, 23.06.2021 ob 09:59

Ce mene vprasas, po malem opazam, da si zenske vzporedno z visino pet, visajo samozavest.  Recimo primer ene punce, ki je pred par leti prisla delat k nam, prve mesece se je lomila v vrtoglavih petah, ko si je nasla prostor v firmi in s tem samozavest, se je unesla. Ali recimo, bolj kot je pomemben dogodek, ki se ga udelezijo, visje so pete.  Na gala dogodkih tudi nikoli ne vidis nobene brez pet. Pa mlade punce, ki sele potrjujejo in tipajo  svojo zensko samozavest direkt pretiravajo z 12 cm in platformo za zraven.  Mi ni cisto jasno zakaj, saj se z visokimi petami prakticno na pol pohabis, ali vsaj zelo gibalno omejis.  Fenomen.

Tako je – ego, samozavest  si nekatere ženske s tem  povzdvigujejo, nek manjko, kjer ga imajo drugje.  da se nekako dopolnijo, ker s tem tudi čisto nepotrebno tekmujejo z uspešnejšimi kolegicami. Če ne morejo s pametjo, pa s poviševanjem, da jih gledajo potem dol zviška 🙂

Pri moških v poslovnem svetu tudi: fensi čevlji, oblačila, kravate, robčki v žepkih poslovnih suknjičev. pa ročne ure – ja to njim dviguje manjko ega in tudi tako želene umeščenosti v določen del slovenske elita družbe, če jim še ni uspelo priplezat tja.

Dobro sta napisali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close