Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v službi so obvezne visoke pete?

Kje v službi so obvezne visoke pete?

Delam v državnem protokolu in moram nosit visoke pete. Ker predstavljam svojo državo, moram biti vedno brezhibno urejena.

Odgovor na objavo uporabnika
protokolašica, 21.06.2021 ob 11:19

Delam v državnem protokolu in moram nosit visoke pete. Ker predstavljam svojo državo, moram biti vedno brezhibno urejena.

TOrej, če boš imela težave z artrozo, kako poškodbo… in ti zdravniki rečejo, da ne smeš nositi visokih petk, dobiš odpoved? Grozljivo.

naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:21

TOrej, če boš imela težave z artrozo, kako poškodbo… in ti zdravniki rečejo, da ne smeš nositi visokih petk, dobiš odpoved? Grozljivo.

Ne skrbi. Visoke pete niso samo tiste 12 cm in s 0platformo spredaj. Za hrbtenico je pa itak najbolj priporočljiva višina pete okrog 4 cm – in čevlji s tako peto so prav lepo elegantni. V bistvu se po operaciji hrbtenice čevlji z ravnim podplatom celo odsvetujejo, kolikor se spomnim od svoje mami.

Zakaj pravzaprav to tebe tako skrbi, če nimaš službe z dress-code?

protokolašica, 21.06.2021 ob 11:25

Ne skrbi. Visoke pete niso samo tiste 12 cm in s 0platformo spredaj. Za hrbtenico je pa itak najbolj priporočljiva višina pete okrog 4 cm – in čevlji s tako peto so prav lepo elegantni. V bistvu se po operaciji hrbtenice čevlji z ravnim podplatom celo odsvetujejo, kolikor se spomnim od svoje mami.

Zakaj pravzaprav to tebe tako skrbi, če nimaš službe z dress-code?

Preprosto sem radovedna, če je res kje tako, da delodajalci tako terorizirajo zaposlene.

Sama imam opravka z naravoslovci ter tehničnim kadrom. In na tehnično, naravoslovnih področjih tega ni. Tako, da mi je to izjemno čudno.

Moja mama ima težave s hrbtenico: vsekakor nobenih petkic. Jaz pa težave s poškodbo noge, operacije, sklepi in podobne reči… tudi visoke petke nikakor. Pa itak sem skoz pri ortopedih in vedno znova opozarjanje, da so visoke petke škodljive.

naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:15

Zazaza, 21.06.2021 ob 11:08

Sem si že včeraj mislila, da si naravoslovka, zdaj je pa seveda postalo jasno. Kot je že ena omenila, 3 cm pete so kvečjemu priporočljive bolj od čevljev z ravnim podplatom, da o raznih copatastih balerinkah sploh ne govorim. To je šele smrt za stopala! Pa jih vseeno vidiš, ženske v copatih zunaj, v japankah z enim paskom, a to pa je dobro za noge?!

Prav tako je velika razlika med k*urbirskimi štikli in salonarji oziroma poslovnimi čevlji. Ampak ti enostavno ne vidiš tega, očitno ti cel naravosloven faks ni dal ravno neke normalne razgledanosti.

Ker če bi imela vsaj nekaj razgledanosti, bi ti najbrž bilo jasno, da razni direktorji finančnih ustanov (banke, borzne hiše, tudi Big Four), uprave in direktorji borznih ali večjih družb oziroma multinacionalk, politiki, marsikdo v javni upravi, ter seveda tudi notarji, odvetniki (odvetniških družb je veliko in so na različnih rangih, upam da ti je vsaj to jasno) pač nosijo poslovne obleke. In k poslovnim oblekam včasih pašejo tudi petke.

Ne štikli, ne 10 cm petke, temveč klasične nizke pete, ki so še sprejemljive.

Zdaj če so ti pete res strogo odsvetovane ali celo prepovedane, potem se najbrž zmeniš v službi in pač nosiš kakšne oxfordke ali kaj podobnega, navsezadnje obstajajo tudi salonarji z nižjimi petami, ampak da pa odpiraš novo temo, ker tam ne dobiš svoje potrditve, je pa res žalostno.

Je pa res, da marsikdo nima niti osnovnega bontona in hodi v službo oblečen kot za na plažo ali pred TV. Razne razvlečene majice, strgane, razne majice na trakce ali frfotajoče obleke pač niso in nikoli ne bodo profesionalno oblačilo.

Zdaj pa malo pomisli, kdaj si videla direktorja kakšne multinacionalke priti v kratkih hlačah in sandalih v službo? Kdaj si videla Angelo Merkel v majici na trakce? Tako kot obstaja bonton pri obnašanju, obstaja tudi bonton v poslovnem svetu, tudi v zvezi z oblačili.

Žalostno je, da marsikdo danes tega ne ve več, zato ne moreš več normalno pojesti kosila brez da ti otrok iz sosednje mize skoraj podre tvojo z glasnim zabijanjem avta v noge, brez da vidiš v tajništvu preveč razgaljen dekolte, in da hodijo ženske v službo v japankah.

Si se razpisal na dolgo in široko, a venda nisi konkretno navedla katere so tiste firme, službe, kjer so obvezne visoke petke.

Razen nočni bari, še kje? Domnevam, da si ti tista, ki je odprla temo, da mora imeti v pisarni štikle?

Ma si pa očitno res kratke pameti ali pa namerno provociraš. Res očitno poznaš samo Angelo Merkel in striptizete. Vmes pa nič več ali kaj?

Na tvoje vprašanje sem ti že odgovorila – finančne ustanove (banke in zavarovalnice recimo), borzne družbe, politika, big 4 (poguglaj, če nimaš pojma), odvetniške pisarne. Si videla kdaj šefa Krke hoditi razcapanega okoli? Šefa Microsofta? Hoferja? NLBja? Zavarovalnice Triglav? Ti moram vse narisati, da boš videla, da niste samo naravoslovci s sproščenim oblačenjem na tem svetu?

Ne, nisem jaz odprla teme, tista avtorica je bolj pametna in se je izločila iz te neumne in neproduktivne debate. Jaz sem sicer v takšnem poslovnem okolju, ampak imamo malo bolj sproščen dress code, kadar ni sestankov. Za sestanke pa si ne oblečem kavbojk in superg, temveč ponavadi kar obleko ali bluzo s krilom in lepe čevlje. Uprava je skoraj vedno v obleki. Ostali imamo malo več svobode.

Zdaj pa, očitno imaš dovolj časa, da se lahko tu zabavaš gor, zato ti predlagam, da malo pogledaš dress code in poslovni bonton, ker ti bo bolj koristilo kot lastna trma na nekem forumu. In malo se razglej, ker dress code je marsikje, ne samo v nočnih barih. Samo očitno ti drugega kot svoje pisarne in nočnih barov ne poznaš. No, Merklco še iz tvja očitno.

Ti lahko zahtevaš UNIFORMO ali uvedeš nek oblačilni kodeks, ki je v poslovnem svetu dokaj običajna stvar. Pri moških so to recimo kravate, meni osebno se recimo zdajle poleti kuhanje v komplet moški obleki s kravato zdi totalno mučenje, torej ne gre samo za neudobje žensk. Za ženske so ponavadi predpisana pokrita ramena in dolžina kril, za petke pa prvič slišim. Vem recimo, da imajo ženske v uniformah (stevardese se zdajle spomnim) predpisano dovoljeno višino petk od – do. Ampak tu gre za uniforme.

Je pa dejstvo, da recimo k krilu nimaš kaj obuti, oziroma  ne izgleda lepo brez vsaj malo petk. Na hlače gre vse, na krilo ali obleko pa recimo meni razne balerinke in nizki sandali ne izgledajo fajn.

Aja, drugače imam v službi neke vrste dress code :). Vendar gre za praktična, udobna oblačila in obutev.

Pa resno – visoke pete so različen pojem. To, kar ti opisuješ, so ekstremno visoke pete, ki res niso dobre za hrbtenico in telo. 3 cm je pa peta, ki je še skoraj prenizka za normalno hojo.  In ja, za ortopedske težave in hrbtenico je res dobro, da je peta malo dvignjena in ne na tleh.

Lahko pa seveda še naprej jajcaš svoje in se delaš norca iz ostalih ljudi ter poslovnega bontona, ampak s tem boš ponovno pokazala svojo skrajno nerazgledanost, ker zate razen barskih plesalk in k*urbish čevljev ne obstaja nič kaj drugega vmes. Pač res inteligenca na nivoju, ni kaj.

Voznice avtobusov. Na letalu (stevardese). Pa mislim da taxistke tudi.

Zazaza, 21.06.2021 ob 11:29

Ma si pa očitno res kratke pameti ali pa namerno provociraš. Res očitno poznaš samo Angelo Merkel in striptizete. Vmes pa nič več ali kaj?

Na tvoje vprašanje sem ti že odgovorila – finančne ustanove (banke in zavarovalnice recimo), borzne družbe, politika, big 4 (poguglaj, če nimaš pojma), odvetniške pisarne. Si videla kdaj šefa Krke hoditi razcapanega okoli? Šefa Microsofta? Hoferja? NLBja? Zavarovalnice Triglav? Ti moram vse narisati, da boš videla, da niste samo naravoslovci s sproščenim oblačenjem na tem svetu?

Ne, nisem jaz odprla teme, tista avtorica je bolj pametna in se je izločila iz te neumne in neproduktivne debate. Jaz sem sicer v takšnem poslovnem okolju, ampak imamo malo bolj sproščen dress code, kadar ni sestankov. Za sestanke pa si ne oblečem kavbojk in superg, temveč ponavadi kar obleko ali bluzo s krilom in lepe čevlje. Uprava je skoraj vedno v obleki. Ostali imamo malo več svobode.

Zdaj pa, očitno imaš dovolj časa, da se lahko tu zabavaš gor, zato ti predlagam, da malo pogledaš dress code in poslovni bonton, ker ti bo bolj koristilo kot lastna trma na nekem forumu. In malo se razglej, ker dress code je marsikje, ne samo v nočnih barih. Samo očitno ti drugega kot svoje pisarne in nočnih barov ne poznaš. No, Merklco še iz tvja očitno.

Ravno danes sem imela opravke z zavarovanico. Človek ni imsel visokih petk :). Povsem normalne čevlje je imel, nobenega reklca, nobene kravate. Ženska v pisarni, tudi ni imela visokih petk.

Pred časom sem bila na banki, ženske za šalterjem pojma nimam kaj imato obuto. Lahko, da imajo natikače. Kdo bi vedel :).

Politiki: hm, najbolj se spomnim kikle z leopardjim vzorcem 🙂 ene političarke pa cokl in ledraste jakne enega poslanca.

Kolegica dela v odvetniški pisarni, nikoli ne nosi visokih petk.

S šefom Krke se še nisem nikoli srečala. Verjamem pa, da ne hodi v visokih petkah. TUdi šefa MIcrosofta, Hoferja, še nisem srečala. Verjamem pa, da ne nosijo petk :). Isto velja za šefe NLBja, Triglava. Misliš, da hodijo  v visokih petkah?

Drugače povedano: še vedno nisi navedla nobenega delovnega mesta, kjer so obvezne visoke petke. Nekako me ne moreš prepričat, da našteti šefi nosijo visoke petke :).

Zazaza, 21.06.2021 ob 11:32

Pa resno – visoke pete so različen pojem. To, kar ti opisuješ, so ekstremno visoke pete, ki res niso dobre za hrbtenico in telo. 3 cm je pa peta, ki je še skoraj prenizka za normalno hojo.  In ja, za ortopedske težave in hrbtenico je res dobro, da je peta malo dvignjena in ne na tleh.

Lahko pa seveda še naprej jajcaš svoje in se delaš norca iz ostalih ljudi ter poslovnega bontona, ampak s tem boš ponovno pokazala svojo skrajno nerazgledanost, ker zate razen barskih plesalk in k*urbish čevljev ne obstaja nič kaj drugega vmes. Pač res inteligenca na nivoju, ni kaj.

Ej a ti si bla prej Zaza, zdej si pa še ena “za” dodala in si Zazaza?

Objava čaka odobritev

Fic firic, 21.06.2021 ob 11:34

Voznice avtobusov. Na letalu (stevardese). Pa mislim da taxistke tudi.

Ha, ha, voznica avtobusa v visokih petkah? Ha, ha, ha, ta je pa dobra. Pa taksija? Ha, ha, še kazen bi lahko fasale, če bi vozile v štiklah.

Pa daj bodi toliko prijazna in razširi mojo nerazgledanost. Jaz sem prepričana, da si pa ti izjemno razgledana in boš z lahkoto napisala nekaj primerov, kjer je visoka petka obvezna.

To sedaj so omenili stevardese. Pa voznice avtobusa in taksija. Za stevardese verjamem. Za šoferke pa je itak jasno, da visoke petke spadajo med nevarno obutev za vožnjo.

Aja, pa protokolarne ženske, je tudi ena omenila.

naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:38

Ravno danes sem imela opravke z zavarovanico. Človek ni imsel visokih petk :). Povsem normalne čevlje je imel, nobenega reklca, nobene kravate. Ženska v pisarni, tudi ni imela visokih petk.

Pred časom sem bila na banki, ženske za šalterjem pojma nimam kaj imato obuto. Lahko, da imajo natikače. Kdo bi vedel :).

Politiki: hm, najbolj se spomnim kikle z leopardjim vzorcem 🙂 ene političarke pa cokl in ledraste jakne enega poslanca.

Kolegica dela v odvetniški pisarni, nikoli ne nosi visokih petk.

S šefom Krke se še nisem nikoli srečala. Verjamem pa, da ne hodi v visokih petkah. TUdi šefa MIcrosofta, Hoferja, še nisem srečala. Verjamem pa, da ne nosijo petk :). Isto velja za šefe NLBja, Triglava. Misliš, da hodijo  v visokih petkah?

Drugače povedano: še vedno nisi navedla nobenega delovnega mesta, kjer so obvezne visoke petke. Nekako me ne moreš prepričat, da našteti šefi nosijo visoke petke :).

Lepo razkazuješ svojo trmo in še kaj drugega. Če ti ni jasno, si ne delaš ravno usluge. Če namerno nočeš razumeti, pač počni tole, ampak s svojimi odgovori (šef in petke, jao domiselno, hahaha si misliš; in tvoja prijateljica v odvenitški pisarmi – veš koliko jih imam jaz?!) resnično samo kažeš svojo nerazglednost, nezmožnost pogledati izven svojih okvirjev, in trmo.

Sem ti skušala razložiti, da obstaja posloven dress code, na več primerih, pa res nima več nobenega smisla. Tupi svoje še dalje, očitno ti vročina res škodi.

Tisti, ki pišete o politikih in obveznih kravatah in bla bla bla.

Smo imeli eno zadevo, neka obletnica, praznovanje. Pred časom. Prišel je Pahor in ministrica za obrambo, nek direktor in še par oseb z visokimi položaji. Noben ni imel kravate, noben reklca, ženske niso imele petk.

Je bilo pa vroče poletje. Bili smo pa zunaj. Pahor je sicer imel srajco, vendar rokave nazaj zavihane. Večina ostalih so imeli kratke rokave.

V poslovnem dress codu je določena samo NAJVIŠJA višina pet, NAJNIŽJA pa ne.

Zazaza, 21.06.2021 ob 11:44

Lepo razkazuješ svojo trmo in še kaj drugega. Če ti ni jasno, si ne delaš ravno usluge. Če namerno nočeš razumeti, pač počni tole, ampak s svojimi odgovori (šef in petke, jao domiselno, hahaha si misliš; in tvoja prijateljica v odvenitški pisarmi – veš koliko jih imam jaz?!) resnično samo kažeš svojo nerazglednost, nezmožnost pogledati izven svojih okvirjev, in trmo.

Sem ti skušala razložiti, da obstaja posloven dress code, na več primerih, pa res nima več nobenega smisla. Tupi svoje še dalje, očitno ti vročina res škodi.

Se pravi razpisala si se na dolgo in široko. Meni očitaš nerazgledanost, ti pa vseeno nočeš biti tako prijazna, da bi mi konkretno odgovorila na vprašanje kje so obvezne petke. In navajaš šefa Hoferja, Micorsofta, Krke… zelo zanimivi odgovori o tako razgledane ženske kot si ti :).Hvala, da si širila svoje izjemno znanje z mano nerazgedano naravoslovko :).

Dress code velja za protokolarne in službene  zadeve, ne za piknike in zabave.

Če bi šlo za poslovno ali politično srečanje, bi bili vsi v kravatah, jasno.

replika neprijavljena, 21.06.2021 ob 11:47

V poslovnem dress codu je določena samo NAJVIŠJA višina pet, NAJNIŽJA pa ne.

To vsekakor verjamem :). Ker sem že slišala za pokrita ramena, višino krila in podobno. Ampak, da so pa kje obvezne visoke petke, to pa ne verjamem. MOgoče stevardese kot nekdo omenja. Čeprav sem tudi malce v dvomih. Sploh, ker našteva zraven še avtobusarke in taksistke.

kokoši, 21.06.2021 ob 11:13

replika neprijavljena, 21.06.2021 ob 10:42

Pusti Američane z njihovimi uniformami, tam lahko zahtevajo tudi, da delaš oblečen v piščanca ali  nosiš lasuljo in umetne joške, si (če se spomniš Monike v Prijateljih) pejt enkrat v Las Vegas ali Reno, pa si oglej, kako vse so našemljeni uslužbenci, da se zjokaš.

Govorim za tukaj pri nas, želim ime podjetja ali ustanove, kjer so petke obvezne.

Te razumem, samo problem vidim v tem, da se v našem poslovnem svetu mladi kapitalisti zgledujejo in si jemlejo za vzor poslovni svet iz zahodnih kapitalističnih družb. Tako kot danes vidiš vedno več žensk, ki ostajajo doma in so gospodinje me ne bo presenetilo ko bom slišal, da bojo v kašnem našem podjetju zahtevali visoke petke kot obvezne.

Ne vem ti povedati za ime nobenega podjetja, se pa megleno spominjam, da so sicer že leta nazaj zahtevali to v enem podjetju in so bili potem o temu prispevki na televziji če je to etično.

Je pa dobro v temu videu, katerega naslov sem vama dal ta karakterna radikalna feministka deskriditerala tole intersekcijonalistko in jo praktično označila za idiota.

Ja, tega se pa spomnim, na pop tvju v Preverjeno  je bil ta prispevek.

Se pa sprašujem kako je z voditeljicami na TV?

Nekatere se skoraj zlomijo tako visoke štikle imajo. Pa nekatere ekstra razklana krila, da se celo stegno vidi. Pa ene tako oprijete obleke, da se pripognit ne morejo.

Domenvam, da jim to TV predpiše, da morajo obleči?

naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:13

kokoši, 21.06.2021 ob 11:02

naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 10:43

Torej, če prav razumem, včasih so obstojale firme (banke), kjer je bila obvezna kikla in petke? Danes pa ni več takih služb, kjer bi te prislili v visoke petke? Razen seveda striptizete in podobno.

Ne, rekla je sam kikla, samo potem ne moreš po njenem mnenju zravn tenisk obut. Čeprav mislim, da bi si lahko našla žensko obutev brez petk.

Seveda so tudi elegantni čevlji brez visokih petk.

Sicer se je za tabo ena na dolgo in široko razpisala, ampak še vedno ne vemo kje so obvezne visoke petke. Razen pri striptizetah :).

No, kakor je danes vs emalo bolj preprosto, tudi za striptizete ni vec obvezna stikla, nekatere so celo bose, ker moske vzburjajo lepa zenska stopala.

Drugace pa, salonar, ki je cevelj s peto, je obvezen za vsa poslovna oblacila in uniformirana poslovna oblacila, torej hoteli, banke, visoko pozicioniran kader v vseh velikih firmah, politika in protokol, pa se kaj bi se naslo.

Da ti zdaj gre pa nekdo nastevat nazive firm, nima smisla, ker tebe ocitno podzavestno vzburjajo te striptizete in si se obesila na njih kot macek na svezo klobaso.

bose striptizete, 21.06.2021 ob 11:59

No, kakor je danes vs emalo bolj preprosto, tudi za striptizete ni vec obvezna stikla, nekatere so celo bose, ker moske vzburjajo lepa zenska stopala.

Drugace pa, salonar, ki je cevelj s peto, je obvezen za vsa poslovna oblacila in uniformirana poslovna oblacila, torej hoteli, banke, visoko pozicioniran kader v vseh velikih firmah, politika in protokol, pa se kaj bi se naslo.

Da ti zdaj gre pa nekdo nastevat nazive firm, nima smisla, ker tebe ocitno podzavestno vzburjajo te striptizete in si se obesila na njih kot macek na svezo klobaso.

Meni je zanimivo, da ljudje zaposleni v poklicih, ki jih omenjaš, nič ne vedo o obveznih visokih petkah?

Res pa je, da recimo receptorke v hotelih imajo večinoma visoke petke. Ampak vsekakor ne vse.

Jaz sem pred leti dobila kazen od nase  palicije, ker sem vozila sleper v stiklah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close