Kje v službi so obvezne visoke pete?
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:29
protokolašica, 21.06.2021 ob 11:25
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:21
protokolašica, 21.06.2021 ob 11:19
Delam v državnem protokolu in moram nosit visoke pete. Ker predstavljam svojo državo, moram biti vedno brezhibno urejena.
TOrej, če boš imela težave z artrozo, kako poškodbo… in ti zdravniki rečejo, da ne smeš nositi visokih petk, dobiš odpoved? Grozljivo.
Ne skrbi. Visoke pete niso samo tiste 12 cm in s 0platformo spredaj. Za hrbtenico je pa itak najbolj priporočljiva višina pete okrog 4 cm – in čevlji s tako peto so prav lepo elegantni. V bistvu se po operaciji hrbtenice čevlji z ravnim podplatom celo odsvetujejo, kolikor se spomnim od svoje mami.
Zakaj pravzaprav to tebe tako skrbi, če nimaš službe z dress-code?
Preprosto sem radovedna, če je res kje tako, da delodajalci tako terorizirajo zaposlene.
Sama imam opravka z naravoslovci ter tehničnim kadrom. In na tehnično, naravoslovnih področjih tega ni. Tako, da mi je to izjemno čudno.
Moja mama ima težave s hrbtenico: vsekakor nobenih petkic. Jaz pa težave s poškodbo noge, operacije, sklepi in podobne reči… tudi visoke petke nikakor. Pa itak sem skoz pri ortopedih in vedno znova opozarjanje, da so visoke petke škodljive.
Moja sestra je naravoslovka, dr. znanosti na podrocju nano tehnologije. V sluzbo hodi v supergah, ker zna v laboratoriju tudi fizicno delat.
Ko gre pa na kak seminar, kongres, kjer prezentira svoje delo, se oblece v poslovni kostim in obuje petke. Ti ocitno pac nisi nikdar nicesar prezentirala pred mednarodno ‘publiko’ .
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:48
Zazaza, 21.06.2021 ob 11:44
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:38
Zazaza, 21.06.2021 ob 11:29
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:15
Zazaza, 21.06.2021 ob 11:08
Sem si že včeraj mislila, da si naravoslovka, zdaj je pa seveda postalo jasno. Kot je že ena omenila, 3 cm pete so kvečjemu priporočljive bolj od čevljev z ravnim podplatom, da o raznih copatastih balerinkah sploh ne govorim. To je šele smrt za stopala! Pa jih vseeno vidiš, ženske v copatih zunaj, v japankah z enim paskom, a to pa je dobro za noge?!
Prav tako je velika razlika med k*urbirskimi štikli in salonarji oziroma poslovnimi čevlji. Ampak ti enostavno ne vidiš tega, očitno ti cel naravosloven faks ni dal ravno neke normalne razgledanosti.
Ker če bi imela vsaj nekaj razgledanosti, bi ti najbrž bilo jasno, da razni direktorji finančnih ustanov (banke, borzne hiše, tudi Big Four), uprave in direktorji borznih ali večjih družb oziroma multinacionalk, politiki, marsikdo v javni upravi, ter seveda tudi notarji, odvetniki (odvetniških družb je veliko in so na različnih rangih, upam da ti je vsaj to jasno) pač nosijo poslovne obleke. In k poslovnim oblekam včasih pašejo tudi petke.
Ne štikli, ne 10 cm petke, temveč klasične nizke pete, ki so še sprejemljive.
Zdaj če so ti pete res strogo odsvetovane ali celo prepovedane, potem se najbrž zmeniš v službi in pač nosiš kakšne oxfordke ali kaj podobnega, navsezadnje obstajajo tudi salonarji z nižjimi petami, ampak da pa odpiraš novo temo, ker tam ne dobiš svoje potrditve, je pa res žalostno.
Je pa res, da marsikdo nima niti osnovnega bontona in hodi v službo oblečen kot za na plažo ali pred TV. Razne razvlečene majice, strgane, razne majice na trakce ali frfotajoče obleke pač niso in nikoli ne bodo profesionalno oblačilo.
Zdaj pa malo pomisli, kdaj si videla direktorja kakšne multinacionalke priti v kratkih hlačah in sandalih v službo? Kdaj si videla Angelo Merkel v majici na trakce? Tako kot obstaja bonton pri obnašanju, obstaja tudi bonton v poslovnem svetu, tudi v zvezi z oblačili.
Žalostno je, da marsikdo danes tega ne ve več, zato ne moreš več normalno pojesti kosila brez da ti otrok iz sosednje mize skoraj podre tvojo z glasnim zabijanjem avta v noge, brez da vidiš v tajništvu preveč razgaljen dekolte, in da hodijo ženske v službo v japankah.
Si se razpisal na dolgo in široko, a venda nisi konkretno navedla katere so tiste firme, službe, kjer so obvezne visoke petke.
Razen nočni bari, še kje? Domnevam, da si ti tista, ki je odprla temo, da mora imeti v pisarni štikle?
Ma si pa očitno res kratke pameti ali pa namerno provociraš. Res očitno poznaš samo Angelo Merkel in striptizete. Vmes pa nič več ali kaj?
Na tvoje vprašanje sem ti že odgovorila – finančne ustanove (banke in zavarovalnice recimo), borzne družbe, politika, big 4 (poguglaj, če nimaš pojma), odvetniške pisarne. Si videla kdaj šefa Krke hoditi razcapanega okoli? Šefa Microsofta? Hoferja? NLBja? Zavarovalnice Triglav? Ti moram vse narisati, da boš videla, da niste samo naravoslovci s sproščenim oblačenjem na tem svetu?
Ne, nisem jaz odprla teme, tista avtorica je bolj pametna in se je izločila iz te neumne in neproduktivne debate. Jaz sem sicer v takšnem poslovnem okolju, ampak imamo malo bolj sproščen dress code, kadar ni sestankov. Za sestanke pa si ne oblečem kavbojk in superg, temveč ponavadi kar obleko ali bluzo s krilom in lepe čevlje. Uprava je skoraj vedno v obleki. Ostali imamo malo več svobode.
Zdaj pa, očitno imaš dovolj časa, da se lahko tu zabavaš gor, zato ti predlagam, da malo pogledaš dress code in poslovni bonton, ker ti bo bolj koristilo kot lastna trma na nekem forumu. In malo se razglej, ker dress code je marsikje, ne samo v nočnih barih. Samo očitno ti drugega kot svoje pisarne in nočnih barov ne poznaš. No, Merklco še iz tvja očitno.
Ravno danes sem imela opravke z zavarovanico. Človek ni imsel visokih petk :). Povsem normalne čevlje je imel, nobenega reklca, nobene kravate. Ženska v pisarni, tudi ni imela visokih petk.
Pred časom sem bila na banki, ženske za šalterjem pojma nimam kaj imato obuto. Lahko, da imajo natikače. Kdo bi vedel :).
Politiki: hm, najbolj se spomnim kikle z leopardjim vzorcem 🙂 ene političarke pa cokl in ledraste jakne enega poslanca.
Kolegica dela v odvetniški pisarni, nikoli ne nosi visokih petk.
S šefom Krke se še nisem nikoli srečala. Verjamem pa, da ne hodi v visokih petkah. TUdi šefa MIcrosofta, Hoferja, še nisem srečala. Verjamem pa, da ne nosijo petk :). Isto velja za šefe NLBja, Triglava. Misliš, da hodijo v visokih petkah?
Drugače povedano: še vedno nisi navedla nobenega delovnega mesta, kjer so obvezne visoke petke. Nekako me ne moreš prepričat, da našteti šefi nosijo visoke petke :).
Lepo razkazuješ svojo trmo in še kaj drugega. Če ti ni jasno, si ne delaš ravno usluge. Če namerno nočeš razumeti, pač počni tole, ampak s svojimi odgovori (šef in petke, jao domiselno, hahaha si misliš; in tvoja prijateljica v odvenitški pisarmi – veš koliko jih imam jaz?!) resnično samo kažeš svojo nerazglednost, nezmožnost pogledati izven svojih okvirjev, in trmo.
Sem ti skušala razložiti, da obstaja posloven dress code, na več primerih, pa res nima več nobenega smisla. Tupi svoje še dalje, očitno ti vročina res škodi.
Se pravi razpisala si se na dolgo in široko. Meni očitaš nerazgledanost, ti pa vseeno nočeš biti tako prijazna, da bi mi konkretno odgovorila na vprašanje kje so obvezne petke. In navajaš šefa Hoferja, Micorsofta, Krke… zelo zanimivi odgovori o tako razgledane ženske kot si ti :).Hvala, da si širila svoje izjemno znanje z mano nerazgedano naravoslovko :).
Ja, prav imaš, seveda imaš prav. Samo da že dva dni pišeš svoje in da vedno dokažeš, kako oh in sploh super si.
Mi je uspelo pogruntati, kdo si.
Naj ti takšen pristop bolj služi kot kaj drugega, predvsem z bližnjimi.
Nas je večkrat prišla uradno obiskat obrambna ministrica. Prej Jelušič potem še Andreja (kako se že piše?, kaj vem kdaj je že bila ministrica, je pa iz Velenja), nikoli nista imeli visokih petk. Pa ministrica je po mojem kar visok položaj. Šlo je pa za uradni obisk, ogled.
Tipi, ki so bili zraven (varnostniki?) pa so imeli sicer obleke pa udobne čevlje. Take, da bi lahko tekli v njih ali pa koga nabutali.
pac nisi v vrhu, 21.06.2021 ob 12:04
Moja sestra je naravoslovka, dr. znanosti na podrocju nano tehnologije. V sluzbo hodi v supergah, ker zna v laboratoriju tudi fizicno delat.
Ko gre pa na kak seminar, kongres, kjer prezentira svoje delo, se oblece v poslovni kostim in obuje petke. Ti ocitno pac nisi nikdar nicesar prezentirala pred mednarodno ‘publiko’ .
Hočeš povedat, da bolj si pri vrhu, bolj te zatirajo :)?
So to tvojo doktorico prisilili ali se je sama odločila za štikle? Malce dvomim, če je resna znanstvenica, da bi ji kdo predpisal, da MORA nosit štikle. Verjamem pa, da se je sama tako odločila. Ne verjamem pa, da je MORALA.
Ali pa mogoče hočeš povedat, če bo imela težave z zdravjem, da ne bo smela več nosit petk, da bo smela delat samo v laboratoriju, na predstavitve, sestanke pa ne bo smela več hoditi?
Zazaza, 21.06.2021 ob 12:05
Ja, prav imaš, seveda imaš prav. Samo da že dva dni pišeš svoje in da vedno dokažeš, kako oh in sploh super si.
Mi je uspelo pogruntati, kdo si.
Naj ti takšen pristop bolj služi kot kaj drugega, predvsem z bližnjimi.
Ampak odgovora pa še vedno nisi podala. Prišla si v temo, si se razpisala na dolgo in široko, a odgovorov pa ni in ni. A si političarka? Značilnost politikov je, da na vprašanje odgovorijo na dolgo in široko, a odogovorov pa ne podajo.
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 12:02
bose striptizete, 21.06.2021 ob 11:59
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 11:13
kokoši, 21.06.2021 ob 11:02
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 10:43
Torej, če prav razumem, včasih so obstojale firme (banke), kjer je bila obvezna kikla in petke? Danes pa ni več takih služb, kjer bi te prislili v visoke petke? Razen seveda striptizete in podobno.
Ne, rekla je sam kikla, samo potem ne moreš po njenem mnenju zravn tenisk obut. Čeprav mislim, da bi si lahko našla žensko obutev brez petk.
Seveda so tudi elegantni čevlji brez visokih petk.
Sicer se je za tabo ena na dolgo in široko razpisala, ampak še vedno ne vemo kje so obvezne visoke petke. Razen pri striptizetah :).
No, kakor je danes vs emalo bolj preprosto, tudi za striptizete ni vec obvezna stikla, nekatere so celo bose, ker moske vzburjajo lepa zenska stopala.
Drugace pa, salonar, ki je cevelj s peto, je obvezen za vsa poslovna oblacila in uniformirana poslovna oblacila, torej hoteli, banke, visoko pozicioniran kader v vseh velikih firmah, politika in protokol, pa se kaj bi se naslo.
Da ti zdaj gre pa nekdo nastevat nazive firm, nima smisla, ker tebe ocitno podzavestno vzburjajo te striptizete in si se obesila na njih kot macek na svezo klobaso.
Meni je zanimivo, da ljudje zaposleni v poklicih, ki jih omenjaš, nič ne vedo o obveznih visokih petkah?
Res pa je, da recimo receptorke v hotelih imajo večinoma visoke petke. Ampak vsekakor ne vse.
Si bila na zavarovalnici pri direktorju?
Verjetno ne, a ne. In verjetno tudi ne pri kaksnem visjem zavarovalniskem uradniku.
V mojem krogu jih kar nekaj dela na banki, v zalednih pisarnah nimajo pravil, na IT oddelek hodijo fantje v supergah in trenirkaj, ce nimajo sestanka na kakem visokem nivoju, medtem ko pa vodje bancne enote in tisti, ki so na visokih delovnih mestih, hodijo v sluzbo v poslovnih oblekah in cevljih, ja, tudi zdaj, v tej vrocini, so moski v suknjicih in kravatah, pisarne pa hlajene na 20 stopinj.
E, cevlje imajo moski take prave, elegantno poslovne, z 2cm pete.
Ojej, kaka sreča, da nimam take službe, da bi mi predpisovali visoke pete pa kaj vem kaj še vse.
Zdajle, ko je vroče, pridem v kratkih hlačah in sandalih v službo. Pa se mi fučka kaj ostali mislijo. Drugače pa nosim kavbojke, ko ni vroče. Pa take običajne čevlje, gležnjarje. V službi pa se sezujem pa sem kar v natikačih. Ne morem biti cel šiht v nekih čevljih.
Briga me kaj si drugi mislijo. Itak je pa pri nas tudi tako, da samo tajnica nosi visoke petke. Ostale imamo pa visoko izobrazbo, če nimamo visokih pet :-).
bose striptizete, 21.06.2021 ob 12:13
Si bila na zavarovalnici pri direktorju?
Verjetno ne, a ne. In verjetno tudi ne pri kaksnem visjem zavarovalniskem uradniku.
V mojem krogu jih kar nekaj dela na banki, v zalednih pisarnah nimajo pravil, na IT oddelek hodijo fantje v supergah in trenirkaj, ce nimajo sestanka na kakem visokem nivoju, medtem ko pa vodje bancne enote in tisti, ki so na visokih delovnih mestih, hodijo v sluzbo v poslovnih oblekah in cevljih, ja, tudi zdaj, v tej vrocini, so moski v suknjicih in kravatah, pisarne pa hlajene na 20 stopinj.
E, cevlje imajo moski take prave, elegantno poslovne, z 2cm pete.
Ne, nisem srečala direktorja. Verjamem pa, da ne hodi v visokih petkah :).
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 12:10
Ampak odgovora pa še vedno nisi podala. Prišla si v temo, si se razpisala na dolgo in široko, a odgovorov pa ni in ni. A si političarka? Značilnost politikov je, da na vprašanje odgovorijo na dolgo in široko, a odogovorov pa ne podajo.
Očitno ne znaš brat. Moji odgovori so bili že včeraj, pa spet danes, zdaj se mi pa res ne da več. Pravim, da zdaj vem, kdo si, zato nima smisla več razpredati s tabo.
Drugače pa imamo ženske dosti večjo izbiro od moških, ki jih že tako poudarjaš in omenjaš skupaj s petami, misleč kako zelo zabavna si. Moški imajo obleko in srajco, za casual hlače in mogoče polo majico, tam nekje se pa tudi zaključi. Ženske pa imamo kostime, hlačne ali s krilom, obleke, srajce, bluze takšne in drugačne, tudi pri samih čevljih je razpon dosti večji kot za gospode, zato namesto da se vtikuješ v visoke pete, se raje daj v dolgočasnost moške poslovne garderobe recimo. Mogoče ideja za naslednjo temo, kjer boš hotela dokazovati svoje.
Vidim pa, da je tvoj osnovni problem v tvojem zdravstvenem stanju in zaradi tega se zdaj spravljaš na vse ostale, ki imajo drugačne pogoje. Ne, zaradi zdravstvenih težav na takih mestih pač ne dobiš odpovedi, samo svoje zdravstvene zadeve rešuj drugje, tudi s psihologom, če je treba, da se z njimi soočiš, ne pa da se sprašuješ o poslovnem bontonu. Pač furaj svoje dalje s kom drugim.
zezaza, pa veš, da nisem odprla temo o moških oblačilih, ampak o obveznosti visokih pet :). Tako, da mene to zanima :).
Če te pa že zanima glede moških: kar se mene tiče: nikjer še nisem zasledila, da bi se od njih pričakovalo, da morajo biti našminkani, pobarvani, nalakirane nohte, visoke petke… v glavnem same take bedne stvari. Sem pa marsikje zasledila, da se vse to pričakuje od žensk. Tako, da moški so glede tega bistveno na boljšem. Ampak tema je pa o visokih petkah, ker se pa že tako vztrajna z moškimi pa sem ti še na to odgovorila, zezaza.
Hja, ženska mora biti lepa, moški pa pameten.
Pač od ženske se pričakuje, da si bo pobarvala lase, obrila vse dlake, nalakirala nohte, našminkala obraz, oblekla in obula neudobno, ampak tako, da bo privlačna moškim.
MOški je pa pameten, ne rabi se oblačiti in obuvati nueodbno. Ne rabi se barvati, lakirati. On ima pamet.
Pa visoke petke spravijo žensko v nebogljen položaj, ne more teči, ne more hitro hoditi, lahko stopica zraven moškega.
Dajte ženske že enrkat dojet, da ste pač zato, da razkazujete svoj videz, moški pa razkazuje pamet.
Zazaza, 21.06.2021 ob 12:29
Očitno ne znaš brat. Moji odgovori so bili že včeraj, pa spet danes, zdaj se mi pa res ne da več. Pravim, da zdaj vem, kdo si, zato nima smisla več razpredati s tabo.
Drugače pa imamo ženske dosti večjo izbiro od moških, ki jih že tako poudarjaš in omenjaš skupaj s petami, misleč kako zelo zabavna si. Moški imajo obleko in srajco, za casual hlače in mogoče polo majico, tam nekje se pa tudi zaključi. Ženske pa imamo kostime, hlačne ali s krilom, obleke, srajce, bluze takšne in drugačne, tudi pri samih čevljih je razpon dosti večji kot za gospode, zato namesto da se vtikuješ v visoke pete, se raje daj v dolgočasnost moške poslovne garderobe recimo. Mogoče ideja za naslednjo temo, kjer boš hotela dokazovati svoje.
Vidim pa, da je tvoj osnovni problem v tvojem zdravstvenem stanju in zaradi tega se zdaj spravljaš na vse ostale, ki imajo drugačne pogoje. Ne, zaradi zdravstvenih težav na takih mestih pač ne dobiš odpovedi, samo svoje zdravstvene zadeve rešuj drugje, tudi s psihologom, če je treba, da se z njimi soočiš, ne pa da se sprašuješ o poslovnem bontonu. Pač furaj svoje dalje s kom drugim.
Skrbno sem prebrala vse pisanje in kar naravoslovka želi je konkretna navedba firm kjer so petke obvezne. In tega ni dobila. In pisat, da so obvezne v zavarovalništvu, odvetništvu itd itd itd…je nesmiselno, ker vsi poznamo ženske, ki delajo v teh poklicih in petk ne nosijo. Kar pomeni, da ne obstaja sveto pravilo, da so obvezne. Lahko so priporočljive v skladu z dress codom niso pa obvezne. Kaj pomeni obvezno- da jih MORAŠ nosit, ne glede na vse in tvegaš tudi izgubo službe, če jih ne nosiš.
ta ženska ima samo psihiatrične probleme, sicer pa je brezposelna in tukaj gor odpira teme, da se potem prepira z drugimi. Ji je pa tokrat očitno lepo uspelo, da ima toliko odgovorov.
v spodnji temi o tem, da živi v tujini v sobici, ki si jo deli z ostalimi, mama pa hoče, da pride na dopust domov, ji ni ravno ratalo.
sploh pa je pogovarjanje o poslovnem bontonu na monu podobno, kot bi se klošarji pogovarjali, kako bodo jastoga in kaviar pripravili za večerjo.
Sem tudi sama zdaj prebrala celo tole klobaso, pa ne razumem poante. Kaj bi avtorica v bistvu sploh rada dokazala?
Stvar je preprosta: obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi lahko sproščen in udoben način oblačenja.
Obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi uniforme.
Obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi določeno, da morajo biti oblečeni urejeno in za tiste na višjih pozicijah obstaja dress code.
Salonarji so čevlji s peto, ki sodijo k urejenemu ženskemu outfitu. Petke salonarjev se začnejo zelo nizko, tudi pri 3 cm (kitten heels) in segajo do cca 10 cmo. Tiste “striptizerske” štikle, ki se jih tu toliko omenja – pa v urejenem poslovnem oblačenju nimajo mesta.
Kje je tu problem?
naravoslovkaa, 21.06.2021 ob 12:35
zezaza, pa veš, da nisem odprla temo o moških oblačilih, ampak o obveznosti visokih pet :). Tako, da mene to zanima :).
Če te pa že zanima glede moških: kar se mene tiče: nikjer še nisem zasledila, da bi se od njih pričakovalo, da morajo biti našminkani, pobarvani, nalakirane nohte, visoke petke… v glavnem same take bedne stvari. Sem pa marsikje zasledila, da se vse to pričakuje od žensk. Tako, da moški so glede tega bistveno na boljšem. Ampak tema je pa o visokih petkah, ker se pa že tako vztrajna z moškimi pa sem ti še na to odgovorila, zezaza.
Bravo! Bravo, točno to!
ženska mora biti lepa moški pa pameten, 21.06.2021 ob 12:39
Hja, ženska mora biti lepa, moški pa pameten.
Pač od ženske se pričakuje, da si bo pobarvala lase, obrila vse dlake, nalakirala nohte, našminkala obraz, oblekla in obula neudobno, ampak tako, da bo privlačna moškim.
MOški je pa pameten, ne rabi se oblačiti in obuvati nueodbno. Ne rabi se barvati, lakirati. On ima pamet.
Pa visoke petke spravijo žensko v nebogljen položaj, ne more teči, ne more hitro hoditi, lahko stopica zraven moškega.
Dajte ženske že enrkat dojet, da ste pač zato, da razkazujete svoj videz, moški pa razkazuje pamet.
Evo točno to!!!! Končno pametni odgovori. To jer bistvo! Nažalost ga ene kr še ne znajo dojeti.
ticamarica, 21.06.2021 ob 12:39
Skrbno sem prebrala vse pisanje in kar naravoslovka želi je konkretna navedba firm kjer so petke obvezne. In tega ni dobila. In pisat, da so obvezne v zavarovalništvu, odvetništvu itd itd itd…je nesmiselno, ker vsi poznamo ženske, ki delajo v teh poklicih in petk ne nosijo. Kar pomeni, da ne obstaja sveto pravilo, da so obvezne. Lahko so priporočljive v skladu z dress codom niso pa obvezne. Kaj pomeni obvezno- da jih MORAŠ nosit, ne glede na vse in tvegaš tudi izgubo službe, če jih ne nosiš.
Točno tako.
Sprijaznite se. Urejena ženska mora biti urejena, kar pomeni: lepa oblačila, kostim ali kaj podobnega, petke, lepo nalakirani nohti (vsekakor ne prekratki in ne predolgi), lasje pobarvani oz. vsaj sivih las ne sme biti (če še ni sivčkov, ni potrebe po barvanju) pa seveda okusen make -up (nič ni ok, ampak preveč pa spet ne).
Če tega ni, ženska ni urejena.
protokolašica, 21.06.2021 ob 12:41
Sem tudi sama zdaj prebrala celo tole klobaso, pa ne razumem poante. Kaj bi avtorica v bistvu sploh rada dokazala?
Stvar je preprosta: obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi lahko sproščen in udoben način oblačenja.
Obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi uniforme.
Obstajajo službe, kjer imajo nizko, srednje in visoko izobraženi določeno, da morajo biti oblečeni urejeno in za tiste na višjih pozicijah obstaja dress code.
Salonarji so čevlji s peto, ki sodijo k urejenemu ženskemu outfitu. Petke salonarjev se začnejo zelo nizko, tudi pri 3 cm (kitten heels) in segajo do cca 10 cmo. Tiste “striptizerske” štikle, ki se jih tu toliko omenja – pa v urejenem poslovnem oblačenju nimajo mesta.
Kje je tu problem?
Problem je ta, da ljudje ne vidijo dalj od svojega nosu in meni osebno sploh ni jasno, od kod naravoslovki diploma, ce je splosno znano, da je za naravoslovno diplomo le treba znat vsaj malo razmisljat…
Drugace obstajajo tudi delovna mesta, na katerih dobis uniformirano obleko in cevlje, obstajajo pa tudi delovna mesta z dodatkom pri placi za oblacila in veckrat omenjani direktor Krke sigurno dobi ta dodatek, pa ni edini.
problem je ta, 21.06.2021 ob 12:52
Problem je ta, da ljudje ne vidijo dalj od svojega nosu in meni osebno sploh ni jasno, od kod naravoslovki diploma, ce je splosno znano, da je za naravoslovno diplomo le treba znat vsaj malo razmisljat…
Drugace obstajajo tudi delovna mesta, na katerih dobis uniformirano obleko in cevlje, obstajajo pa tudi delovna mesta z dodatkom pri placi za oblacila in veckrat omenjani direktor Krke sigurno dobi ta dodatek, pa ni edini.
In vse kar želi naravoslovka vedeti je konkretno katere firme so to. kjer so petke obvezne. Npr. v KRKI so petke obvezne za vse ženske, ki delajo na tem in tem in tem del.mestu. In v celem postu ne gre za to, da vsak pove kaj se mu zdi prav ali ne, kako naj bo ženska urejena ali ne in na katerem del. mestu naj bi ženska morala nositi visoke pete ampak, še enkrat, konkretno KJE SO PETKE OBVEZNE- ime firme. Nič drugega.
Forum je zaprt za komentiranje.