Kam gre lahko človek sam na dopust?
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Zelo verjamem, da ti je s tašnim razmišljanjem težko v družbi s seboj. Težko razumem, da se v tem stoletju še najde kdo s takim ubogim razmišljanjem. Da bi bil kdo, ki gre sam nekam, drek, večina tudi pomisli ne. Drekasto se mi zdi kvečjemu lepljenje na nekoga, samo da človek ni sam. Takšni so pripravljeni požreti marsikaj, zato da se lahko prisesajo na nekoga in šele takrat sebe vidijo kot človeka.
Jaz si vsako leto privoščim nekaj dni svojega dopusta v termah ali krajšem potovanju. Možu ni do toplic in kulturnih znamenitosti, otroci že veliki, do prilagajanja s prijateljicami mi ni. V tistih dneh uživam in si napolnim baterije. Sem zato osamljena in drek?
Višjo ceno pa vzamem v zakup. Na dopustu dem rada sproščena in mi ni, da bi delila sobo, še manj kopalnico. Če mi paše, grem za dve uri v banjo in mi ni treba misliti, da bi mogoče ta čas cimra želela na Wc.[/quote]
se zgodi, tudi v tem stoletju je še polno zaostalih … samo poglej, koliko jih plazi molit v cerkve, še cele košare hrane tja nosijo 🙂
Tale tema je pa za dol past.
Eni pravijo: ne razkazuj svoje osamljenosti, drugi pravijo,d a smo drek vsi, ki smo radi kdaj tudi sami :)))))))))))))))))))))))))))
Eni pač ne zmorejo sami, ker niso cel človek. Se je treba kot parazit nalimati na nekoga, samo zato, da nisi “SAAAAAAAMMMMM!!!!”
Pa če jo potem tepe, zaničuje – ni pomembno! Glavno, da a zunaj “ni sama”.
Ojoj.
a veš, da se mi kar smilijo … da ne morejo pogledati malo čez svoj plot zaplankanosti! ne gre jim in ne gre :)[/quote]
Ja, meni tudi. Tukaj so glasne (dokler tip ne pride domov in jo zvleče za lase od računalnika :))), v resničnem življenju jih pa tako ali tako takoj vidiš…podložne miške, nimajo svojega mnenja, ne znajo in ne vejo nič.
Uboge revice, ko bi le malo več delale na sebi in se zavedale, da vsega pa res ni treba prenašati, no.
a veš, da se mi kar smilijo … da ne morejo pogledati malo čez svoj plot zaplankanosti! ne gre jim in ne gre :)[/quote]
Ja, meni tudi. Tukaj so glasne (dokler tip ne pride domov in jo zvleče za lase od računalnika :))), v resničnem življenju jih pa tako ali tako takoj vidiš…podložne miške, nimajo svojega mnenja, ne znajo in ne vejo nič.
Uboge revice, ko bi le malo več delale na sebi in se zavedale, da vsega pa res ni treba prenašati, no.[/quote]
samo res se čudim, kako si upajo same na računalnik … ali ga zjutraj pred odhodom dedca v službo lepo prosijo ali to delajo na skrivaj 🙂
Nisem samska, pa grem občasno sama kam. Za sprostitev telesa in duha. Prav paše 3-4 dni brez kuhanja in prilagajanja. Mož gre rad s prijatelji na ribičijo, jaz pa v toplice ali poleti na morje. Stane, kolikor stane, tudi on si kupi opremo za svoj hobi, pa ne gleda na vsak cent. Saj vem, da je razlika, če greš sama dopust samo občasno ali pa vedno, ampak niti najmanj se ne počutim manjvredno, ker sem sama. Nasprotno, celo namenoma se ogibam kakih novih poznanstev.
Uboge revice, ko bi le malo več delale na sebi in se zavedale, da vsega pa res ni treba prenašati, no.[/quote]
samo res se čudim, kako si upajo same na računalnik … ali ga zjutraj pred odhodom dedca v službo lepo prosijo ali to delajo na skrivaj :)[/quote]
Najbolj sumljivi so besni zapisi, z veliko klicaji in poudarki na tem, da smo vse samske revne, grde, uboge, in si zato nismo uspele najti partnerja!
:))))))))))))
Mal sem zlobna,se opravičujem.
Tretja možnost so pa načrti – če imaš kakšne prioritete, zaradi katerih na dopust niti ne pomisliš.
Vse ostalo so nepomembni strahovi.[/quote]
ja, eni preveč planirajo pa se domov vrnejo nepotešeni/nepotešene 🙂
Tretja možnost so pa načrti – če imaš kakšne prioritete, zaradi katerih na dopust niti ne pomisliš.
Vse ostalo so nepomembni strahovi.[/quote]
ja, eni preveč planirajo pa se domov vrnejo nepotešeni/nepotešene :)[/quote]
Marsikdo misli, da če bo plačal en teden hotel nekje, da mu pripadajo vse ženske / moški v radiju 30 km…potem pa – surprise! – ni tako 😉
ja, eni preveč planirajo pa se domov vrnejo nepotešeni/nepotešene :)[/quote]
Marsikdo misli, da če bo plačal en teden hotel nekje, da mu pripadajo vse ženske / moški v radiju 30 km…potem pa – surprise! – ni tako ;)[/quote]
jp, ali taki ljudje, ki mislijo da bodo 100% upecal nekoga tam, pa še takih ni ki ponujajo suki, suki 5 dolla 🙂
Marsikdo misli, da če bo plačal en teden hotel nekje, da mu pripadajo vse ženske / moški v radiju 30 km…potem pa – surprise! – ni tako ;)[/quote]
jp, ali taki ljudje, ki mislijo da bodo 100% upecal nekoga tam, pa še takih ni ki ponujajo suki, suki 5 dolla :)[/quote]
Joj :))))
Precej je takih, ki berejo MON, in mislijo, da je to – to :))))
Ampak teh negotovih, zmedenih, zbjojenih osebic ženskega spola ne bodo srečai samih…Smo samo take, ki ne podležemo ravno vakemu, ki namigne, da bi bilo fajn…. 😉
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.
[/quote]
Res je v življenju najbolj važno, kaj si drugi mislijo in šele dolgo za tem, kaj tebi paše.
Poznam ljudi, ki so tako nesamozavestni, da tud na kavo ne upajo sami.
Zato bi lahko odprli drugo temo z naslovom, kdo je tu drek…
O maričkasvetapomagavka, me nekaj časa ni bilo tukaj, pa bi skor zamudila razpravo:-) No, medtem sem bila že nekajkrat naokoli, malo sama, malo v družbi…teden morja imam rešen s sošolko, tako da se stroški razpolovijo…:-)
Meni ni problem it kam sama, ogromno kolesarim, hodim, občasno tudi tečem, veliko v družbi, veliko sama….nimam pa tako bogatega finančnega stanja, da bi si lahko privoščila doplačila kar povsod, kamor bi sicer rada šla. Je že tako, da včasih mene mika nekam, kolegice pa kam drugam….ker nimam kake kolesarke, ki bi šla npr. z agencijo na enotedensko kolesarjenje, tudi jaz ne morem it, je res preveč doplačila….pa reees si želim to doživeti .
Ja, drek gor ali dol , pri svojih šestdesetih , pri tem, da sem do kruha spravila dva otroka od njune starosti 4 in 6 let, sem pa že morala bit hudirjevo samostojna.. če sem si upala to, kako da si ne bi bi upala nekam sama, na kavo ali kam drugam??!!!!!
No, me veseli, da večina vas je tukja kar normalnih:-)
Uživajte v počitnicah!!!!
Če koga mika kolesarjenje, pa z besedo na plan.
REsnno??? Kakšni omejeni komentarji – sama nebi šla nikamor? No ti si zame nesposobna in butasta……sama sem že 7 let in izredno družabna – prijatelji so moji zavezniki, so pa nekateri poročeni, nekateri ne dobijo dopusta, nekaterim pa zmanjka denarja in tako sem šla sama na dopust…..TAKO SPOČITA ŠE NISEM BILA NIKOLI!
Sicer pa – vsi tisti zvezani parčki, ki gledate na nas samske kot na drek – veš s čim sem se predvsem zabavala ko sem kdaj pa kdaj poležavala v miru ob bazenu…… z opazovanjem takšnih na videz srečnih parčkov in kako bedasto je njihovo življenje – narejeno in zlagano……ampak to je že druga zgodba…..lepo življenje vsem – meni je lepo
Zdravo.
Glede na to da se bližajo dopusti,pa moram mal dvignit tole staro temo v življenje.
V bistvu jaz avtorico te teme popolnoma razumem.Ni tako enostavno kar nekam oditi,če si samski.Sem v popolnoma v isti situaciji.Jaz upam,da je avtorici uspelo kam oditi na dopust,ker meni še ni uspelo.Težko je reševati določene situacije,ki ti pridejo naproti,sploh če si bilj zaprte,rezervirane sorte.Potovanje z letalom naprimer,sploh če nisi bil še nikoli.
Potem pa je tu še glavni faktor.Okolica.Kako te sprejema.V današnjih časih,če nekdo gre samo v kino sam,je že lahko obravnavan kot “čuden”.Tko da te stvari so lahko predstavljajo resne težave.
Pa lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.