Kam gre lahko človek sam na dopust?
Zakaj si beden, če si sam? Tvoje razmišljanje je bedno in zelo omejeno. Nisi sposobna dojeti, da nekateri ljudje uživajo, če so sami in se jim gladko žvižga, kaj si o njih mislijo taki omejenci, kot si ti.
Jaz tudi ne bi šla sama na dopust, ker si enostavno ne bi upala, občudujem pa ljudi, ki si to upajo ali si to privoščijo, kakor se vzame.
S teboj je samo to narobe, da svoj svet, svoja občutja prenašaš na druge ljudi in njihov svet. Ti zagledaš na morju človeka, ki sam pije kavo in tvoj svet ti začne delovati. Smisli se mi. Čuden je. O komu potem govoriš. O sebi. Torej pravilno bi bilo da bi napisala. Sama nikamor nočem oditi, ker se smilim sama sebi, ker nimam ob sebi človeka in se počutim bedno in nič zabavnega ne vidim v tem, da sama sedim za mizo.
Jaz rada kolesarim, mož pa ne. In sem se sama prijavila na kolesarsko potepanje po Finski, s Helio. Bila sem v sobi še z eno kolesarko, ki ni imela para, lahko bi bila pa tudi sama, proti doplačilu. Kaj naj rečem, najboljše počitnice doslej. Priporočam vsem, ki bi šli radi na počitnice, pa si sami ne upajo:) Itak sem spoznala celo skupino in prav nobenega zateženega ni bilo zraven:))
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Pa to ni res no! “Razkazovanje” da je človek sam. A po tvoje bi se morali samski skrivat kot da so kužni?
Poleg tega gre človek lahko sam na dopust, čeprav ni samski. Sem že šla, enostavno sem si zaželela par dni morja in samote, sem se usedla v avto in gas.
Pa da odgovorim še avtorici teme: avstrijski Hofer (Hofer Reisen) ima v ponudbi tudi enoposteljne sobe brez doplačila, lahko rezerviraš preko spleta tudi iz Slovenije.
Pa spletni portali za rezervacije ala booking.com, hotels.com …
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Pa to ni res no! “Razkazovanje” da je človek sam. A po tvoje bi se morali samski skrivat kot da so kužni?
Poleg tega gre človek lahko sam na dopust, čeprav ni samski. Sem že šla, enostavno sem si zaželela par dni morja in samote, sem se usedla v avto in gas.
Pa da odgovorim še avtorici teme: avstrijski Hofer (Hofer Reisen) ima v ponudbi tudi enoposteljne sobe brez doplačila, lahko rezerviraš preko spleta tudi iz Slovenije.
Pa spletni portali za rezervacije ala booking.com, hotels.com …[/quote]
Hvala za tole, o Hoferju pa res prvič slišim to v zvezi s potovanji!
Avtorica, mislim, da je odvisno od tega, kaj si zelis, ce bi rada bila vecino casa sama ali bi rada vmes spoznavala ljudi.
Ce ti je ok spoznavati nove ljudi, se druziti z njimi, ko ti pase, bi ti iz lastne izkusnje svetovala, da pojdi nekam z vlakom. Tam spoznas ljudi za klepet, ti hitreje mine, kako reces, morda celo potovanje nadaljujete skupaj. Pa bivanje v hostlih, tam so vsi tako druzabni, prijazni.
Odvisno res, kaj si zelis.
Mogoče bi poskusila s kakšno agencijo, toplo priporočam daljšo vožnjo (jaz obvladam avtobus). Po par urah že navežeš kontakte. Niso VSI na teh izletih poparčkani. celo veliko jih je podobnih kot ti ali jaz, samih. Po enem dnevu že nismo več sami zase, veliko prijetnih stikov se ustvari.
Ja, tvoje osnovno vprašanje, doplačilo za enoposteljno sobo. Jaz zmeraj vzamem to v zakup, ko računam stroške izleta. Povsod so doplačila, pa kaj se tu more? Celo če grem z družbo, vzamem svojo sobo, ker (baje) grozno smrčim – jaz se ne slišim, ampak nočem prijateljicam uničevat noči.
Govorim za SLO.
Vedno sem poklicala v hotel in povprašala kaj mi priporočajo kot pač eni osebi. Ker veliko hodim tudi po seminarjih in drugih izobraževanjih me itak hitro vidijo v njihovi bazi. In še vedno se je našel ” način” da si pridemo nasproti.
Zelo dobre izkušnje imam z Terme Dobrna, Ptuj, Vivat………….pa še kje bi se našlo.
a doma te pa lahko vsak drek vidi, da si sama? To je šele kruto, nekje drugje mogoče nekdo misli, da partner ni imel časa, ni dobil dopusta….doma pa te dejansko vsak drek vidi….Pa ljubi bog, kje imate pamet, da nekdo, ki je sam hodi razkazovat svojo osamljenost?
Sem bila že kar nekaj krat sama na LD, pa nikoli nisem imela občutka, da razkazujem osamljenost. Zakaj sem šla sama? Da sem spremenila okolje, kar mi je dobro delo!
Najde se kak poceni hotel, kjer ti zaračunajo 30% plus.
Lepo se imej, pa kar korajžno na pot
Največja beda je, če si tak podn, da za vsak drek rabiš nekoga, da visi s tabo.[/quote]
največja beda je, če si tak podn, da niti v zrelih letih ne zmoreš najti pametne družbe za en ubogi dopust…[/quote]
največja beda je, če moraš najti družbo, da greš lahko na en ubog dopust. Največja beda (beri: reva) je/si, če ne zmoreš sam na dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.