Kam gre lahko človek sam na dopust?
Glede sobe – zelo redko. Meni se je zgodilo samo ob izrazito nepopularnih terminih.
Kam – v resnici povsod, kamor te vleče. Jaz pa sem – ko sem bil samski – velikokrat vzel s sabo kakšnega kolega ali kolegico, če niso imeli časa, sem šel sam. Moja potepanja so bila v glavnem z avtom in šotorom (ne-agencijske zadeve), ali pa s kolesom in sem najel sobo za prenočitev.
Torej hribi in jezera – Dolomiti, Avstrija, Francija, na morje po kampih, jadranje (solo) – oz. z majhnim čolnom naokrog po morju, ipd.
Je bilo kar fino, samo občasno dolgčas.
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Kdor je osamljen, ni drek.
Kdor je sam, tudi ne.
Razlika med enim in drugim je precejšnja. Bi pa rekla, da se tistim, ki jim življenje kroji to, kaj si drugi mislijo o njih, prej zgodi in eno in drugo.
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
O moj bog, kakšno razmišljanje. Upam, da večina ljudi misli drugače. Ker če grem kam sama in pomislim, da nekdo, ki me opazuje, misli o meni, da sem drek, me pa res tudi vse mine …
Meni se zdijo ljudje, ki so sami in vseeno kam grejo, pogumni in jih občudujem.
Drek je nekdo s takim razmišljanjem….Si pa tudi precej uboga, da si ne upaš in ne znaš sama nikamor mrdnit. In kaj če se npr. ločiš in ne boš imela nobene prijateljice, boš raje ždela doma, kot da bi šla v širni svet in uživala?
Čeprav sem mišljenja, da takole mislečim niti nima smisla kaj razlagat, ne morem mimo.
Sem najprej široko odprla usta, ko sem tole prebrala, nato pa se iz srca nasmejala.Da obstaja še tako razmišljanje v tem času! Me pa res veseli, da večina ni tako čudnih 🙂
No, jaz sem lahko doma ali kjerkoli in se imam čisto fajn. Sploh po tem, ko sem uspela zbrat toliko poguma, da sem prekinila zvezo s človekom, ki je bil na žalost moja napačna izbira…žal sem odšla toliko prepozno, da sem prej zbolela…sem pa ponosna, da sem sama vzgojila dva krasna otroka brez kakršnekoli njegove podpore ( ni hodil v službo). In ne, nisem osamljena, sem že malo starejša generacija in v življenju sem zgradila kar velik krog prijateljev in znancev in dostikrat gremo kam skupaj. Včasih pač ne, če mi neko letovanje ni všeč, se ne silim nekam samo zato, da bom imela družbo..vzamem svoj bicikl, knjige, pa gremo. Sem pa tudi tolk zgovorna, da mi ni treba bit en teden čist tiho:-)
Res iz srca hvala vsem ostalim, ki ste mi kakorkoli pomagali, že brskam po spletu….pa tudi za vse pozitivno misleče!!!
Me veseli zate. Ne razumem, zakaj misliš, da sem jaz čudna. Torej vsak, ki ne razmišlja tako kot ti, je čuden?!
Jaz sem ti povedala svoje občutke. Tudi na kavo ne grem sama. Zakaj? Če bi recimo pila kavo, bi si jo naredila doma in lepo v miru spila. Če bi želela družbo, bi šla z družbo. Sama pa si kave v bifeju še nikoli nisem zaželala.
Tudi na dopust ne bi šla sama. Zakaj? Če se želim odpočiti, bi bila doma in uživala. Da bi pa nekam šla in sama sedela pri mizi, zakaj pa. Če sem že sama, potem sem doma sama za mizo.
Meni se resnično zelo smilijo ljudje, ki sedijo sami za mizo. No, pri službeni malci še, drugače pa ne razumem, kaj bi bilo zabavnega sedeti sam za mizo, vsi okoli pa so v parih ali več. Če bi se želela slabo počutiti, potem bi naredila točn to.
Forum je zaprt za komentiranje.