Kam gre lahko človek sam na dopust?
Sicer jih je res malo, tudi nekateri hoteli so brez doplačila. Pred letom je bil takšen Hotel Lavanda v Starem gradu na Hvaru. Ne vem kako je letos, ker ne grem tja. Bilo je veliko samih. Ni bilo problema, jaz s prijateljico, pa smo se kar družili skupaj. Tako, da je bila na koncu dobra družba skoraj vseh samih. 🙂 Glede na to, da je bil hotel brez doplačila za eno osebo, jih je bilo posledično več, saj vsi isto kot ti iščejo takšne variante.
Ni problem sam, v dobri družbi je pa še bolje. Jaz sem npr. pohodnica na dolge proge. Po vsej verjetnosti ne bom našla sopohodnika, pa vendar se imam namen jeseni odpraviti na peš pohod po markirani romarski poti sv. Jakoba od Ljubljane do Višarij, po prelepi naši domovini, ki jo peš res vidiš v vsej lepoti. Prehodila sem pa tudi že od Madžarske meje do LJubljane in naprej do Trsta.
Srečno ti želim na poteh, pa čeprav boš sama. Včasih to velja, da si v najboljši družbi. 😉
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Sama sem prepotovala veliko sveta in niti za trenutek nisem bila osamljena. To je višek svobode. No, lepe pozdrave iz Tunizije. Tokrat s sinom.
Super ste, vesela sem tolikšnega odziva in vseh dobrih misli in namigov!
Med vso to razpravo sva s prijateljico en termin že rezervirali v Izoli:-) kakšen slučaj:-)
Ampak zagotovo bom tudi sama še velikokrat kam šla, zato sem si rada shranila vse vaše predloge.
Rada se družim in spoznavam nove ljudi, tudi kadar grem sama naokoli, nisem sploh ne zaplankana.saj sem omenila, da sem že kar dolgo na tem sveti, ena babi pravzaprav, a hostli in podobne stvari me nič ne motijo in tudi že večkrat sem kje v kakšnem prenočila, tudi to je izziv.
Tisto kolesarjenje pa me že dalj časa mika, očitno se bom tudi jaz morala kar sama podat na to…
največja beda je, če si tak podn, da niti v zrelih letih ne zmoreš najti pametne družbe za en ubogi dopust…[/quote]
največja beda je, če moraš najti družbo, da greš lahko na en ubog dopust. Največja beda (beri: reva) je/si, če ne zmoreš sam na dopust.[/quote]
in kaj bi imel od takega dopusta?
naj bi gledal v luft ali si rajši poiskal družbo ene ali več luzerk, ki si v celem življenju niso uspele najt enga normalnega dedca?
To je čisto dobro vprašanje. Jaz vem, da ne bi šla sama nikamor. Da vsak vidi, kakšen osamljen drek si. Je že bolje biti doma in se lahko imaš čisto fajn.[/quote]
Tisti, ki je sam, je torej zate osamljen drek?? Smiliš se mi :-)))
Smiliš, ker ne znaš, ne zmoreš živeti sama in ker se boš, ko ti bo mož umrl, spremenila v osamljen drek, ker se boš zaprla v sobo in ne boš več prišla na svetlo.
Če pa take traparije pišeš zato, ker si v bistvu zavistna tistim, ki so sami, ker si se ti uštela in trpiš v zakonu ampak moraš, ker sama ne znaš biti, se mi smiliš pa še bolj.
največja beda je, če moraš najti družbo, da greš lahko na en ubog dopust. Največja beda (beri: reva) je/si, če ne zmoreš sam na dopust.[/quote]
naj bi gledal v luft ali si rajši poiskal družbo ene ali več luzerk, ki si v celem življenju niso uspele najt enga normalnega dedca?[/quote]
Torej ti si ne znaš organizirati enega fajn dopusta? Ti se imaš lahko dobro samo, če imaš družbo okrog sebe? Pa kakšni ljudje ste to? Kaj bo z vami, ko boste ostali sami? Ker enkrat se bo to zgodilo. Takrat bo konec z vami. Res ne morem verjeti, da ste taki odvisniki od drugih.
naj bi gledal v luft ali si rajši poiskal družbo ene ali več luzerk, ki si v celem življenju niso uspele najt enga normalnega dedca?[/quote]
Pa kaj je z vami, ljudje? Ti misliš da so samski tudi osamljeni? Ogromno samskih živi dosti bolj kvalitetno življenje od vezanih – večina teh vztraja v slabih zakonih da le niso sami.
Sem samska – po lastni izbiri! Pa daleč od osamljene. Enostavno mi paše svoboda ki jo samskost prinaša.
Na dopust grem tudi kdaj sama in ženske, ki ne veste, zakaj bi samski človek hodil na dopust, ste miloreceno omejene.
Če mi paše da grem sama, grem pač sama. Kamorkoli. In nikoli nisem osamljena. Tudi če nisem v druzbi. Za razliko od mnogih žensk sem samostojna. Ene pa ne znate same niti na sprehod, na kolo, na kavo, v trgovino… Ker bodo drugi mislili da ste osamljene? Jao, omejenke.
Še ena nesamostojna ženščura?[/quote]
…. ki bo naredila samomor takoj, ko ji bo dragi pobegnil k drugi. Ker takih nesposobnih babnic, ki enega koraka ne znajo narediti same, moški ne maramo. Vsaj ne na dolgoročni čas.
Pa ti, ki samske označuješ za luzerje, sploh veš kaj pomeni ta izraz?? Se mi zdi, da se ti še sanja ne. In če je kdo usmiljenja vreden, si to ti, saj je tvoj obstoj odvisen od drugih. Obup….
tudi zaradi takih hinavskih kretenov (kot si ti) sem se odločila za samskost … pa veš, da raje uživam sama kot da trpim s takim!
Dejstvo je, da je ogromno žensk povsem nesamostojnih. In kot že nekdo piše – moški jih ne cenimo, razen morda tisti, ki želijo imeti žensko pod svojo kontrolo.
Da ženska ne bi mogla iti sama na dopust? Zakaj že ne? A če je samska mora pa doma sedet, s škatlico uspaval pred sabo, za vsak slučaj, če bo preveč nesrecna?
Ene pišete, kako same niti na kavo ne greste, ker se nočete drugim smilit. Pa kaj je z vami? Še nikoli nisem pomislil, da je ženska, ki pije kavo za sosednjo mizo, osamljena.
In če vidim žensko samo na kolesu, v hribih….si mislim kvečemu – bravo, končno ena samostojna ženska. No, saj jih ni tako malo k sreči.
Res se mi pa smilijo nesamostonje ženske, ki ne znajo nikamor brez partnerja. In če se partnerju ne da ven, na kolo, sprehod, izlet, dopust…pač doma ostanejo še one. Ženske brez hrbtenice pač. Normalni moški jih pomilujemo. Normalne ženske najbrž tudi.
Največja beda je, če si tak podn, da za vsak drek rabiš nekoga, da visi s tabo.[/quote]
največja beda je, če si tak podn, da niti v zrelih letih ne zmoreš najti pametne družbe za en ubogi dopust…[/quote]
Tvoj bedni um ne bo nikoli razumel, kaj ti hočemo povedati. Ti manjka kaka celica tam v možganovini za to.
Bila sem sama na dopustu a mi ni bilo najbolj všeč. Nimam problem dobiti družbo, sem komunikativna in me ljudje sprejemajo, nisem pa se počutila brezskrbno na plaži, če sem bila dlje v vodi in moje stvari na plaži. Sicer sem vedno prosila koga v bližini da malce pogleda, pa vendar mi je bilo neumno koga obremenjevati, saj sem mu nehote preprečila da gre tudi sam v vodo. Prav tako mi je manjkal čvek, saj sam skoraj pozabiš govoriti. Lepše je iti s prijateljico in varneje, saj nekdo le vrže uč nate. Na potovanja pa ni problem iti sam saj je tam skupina in nisi sam.
Zelo verjamem, da ti je s tašnim razmišljanjem težko v družbi s seboj. Težko razumem, da se v tem stoletju še najde kdo s takim ubogim razmišljanjem. Da bi bil kdo, ki gre sam nekam, drek, večina tudi pomisli ne. Drekasto se mi zdi kvečjemu lepljenje na nekoga, samo da človek ni sam. Takšni so pripravljeni požreti marsikaj, zato da se lahko prisesajo na nekoga in šele takrat sebe vidijo kot človeka.
Jaz si vsako leto privoščim nekaj dni svojega dopusta v termah ali krajšem potovanju. Možu ni do toplic in kulturnih znamenitosti, otroci že veliki, do prilagajanja s prijateljicami mi ni. V tistih dneh uživam in si napolnim baterije. Sem zato osamljena in drek?
Višjo ceno pa vzamem v zakup. Na dopustu dem rada sproščena in mi ni, da bi delila sobo, še manj kopalnico. Če mi paše, grem za dve uri v banjo in mi ni treba misliti, da bi mogoče ta čas cimra želela na Wc.
Torej ti si ne znaš organizirati enega fajn dopusta? Ti se imaš lahko dobro samo, če imaš družbo okrog sebe? Pa kakšni ljudje ste to? Kaj bo z vami, ko boste ostali sami? Ker enkrat se bo to zgodilo. Takrat bo konec z vami. Res ne morem verjeti, da ste taki odvisniki od drugih.[/quote]
pametno, da ne deliš svojih kvalitet, obdrži jih še naprej samo zase…
tudi zaradi takih hinavskih kretenov (kot si ti) sem se odločila za samskost … pa veš, da raje uživam sama kot da trpim s takim![/quote]
odgovor je enak kot jih je nekoč dajal Jankovićev Jure…
Forum je zaprt za komentiranje.