Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako se “znebiti” osvajalca/osvajalke na delovnem mestu?

Kako se “znebiti” osvajalca/osvajalke na delovnem mestu?

Kakšna je najboljša taktika, da se znebiš osvajalca oziroma osvajalke na delovnem mestu, če ne želiš biti nesramen, aroganten ipd.? Nekateri se pač sprijaznijo s tem, da ne bo nič, pri drugih pa je ego močno ranjen in začnejo spletkariti ali pa se drugače “maščujejo”. Ne odgovarjajte tisti, ki vam je fajn, da nekdo flirta z vami na delovnem mestu, pa četudi je to ročaj od metle. :))) Torej, ali poznate kak učinkovit in neboleč način? Ali je bolje osebo ignorirati in se čim manj z njo pogovarjati (mogoče ji/mu bo “kapnilo”) ali pa je bolje kar direktno reči, da naj od tebe nič ne pričakuje? Tole drugo je namreč riskantno.

rečt da nebo nič…. brez reskiranja ni profitiranja….

Ženske imate prevečkrat težavo tipu rečt NE saj morda boli prve 2 3 ure… pol pa nas spet boli K in gremo na novo….

torej če nisi sposobna rečt nekomu v obraz da nima šans pri tebi potem se ne čudi če nekdo ni sposoben tega dojet na drugačne načine.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

To pravilo ni 100 % uporabno na delovnem mestu.

Zakaj ne?

A je to drugi svet… kolko jaz vem sem enak moški na šihtu in v gostilni in doma in na igrišču…. NE je NE v vseh okoljih, psihopatski moški pa lahko naredijo neumnost če mu rečeš ne v gostilni, v službi ali na igrišču 😉

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Odvisno, ce si stajerka, malo zalajas. 🙂 Ce si bolj nezna dusica, zamenjas sluzbo-v teh casih to ni noben problem :). Ce pa zelis zivet na polno, pa malo poflirtas, ce si ti da in gres dalje, pustis za sabo in zadihas prihodnost. V kaksne boje se nima smisla spuscat.

Seveda direktno reči NE. Kaj ni primerno? Saj se da nekoga odklonit čisto kulutrno, račen če imaš tudi sama kaj za bregom in ne igraš z odprtimi kartami. In ravno to se potem rado sfiži v neumnosti.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nimam nič za bregom, ker ne verjamem v zapletanje s sodelavci. Zakaj pa bi se to nanašalo ravno name? Sprašujem na splošno, ker so tudi moji moški kolegi imeli probleme s sodelavkami, ki so bile preveč vsiljive. In tudi oni se niso želeli zameriti.

Nimam nič za bregom, ker ne verjamem v zapletanje s sodelavci. Zakaj pa bi se to nanašalo ravno name? Sprašujem na splošno, ker so tudi moji moški kolegi imeli probleme s sodelavkami, ki so bile preveč vsiljive. In tudi oni se niso želeli zameriti.[/quote]

Ok, saj nisem ravno tebe mislila, sem se nerodno izrazila. Bi morala napisati ”… sama/sam za bregom”.

Ampak resnično me preseneča, zakaj sploh vprašanje ali jasno in glasno povedati NE. Meni se zdijo te zadeve preproste.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Problem je, da včasih nekdo lahko s teboj flirta, pa tega ne opaziš, včasih pa je nekdo samo prijazen (tudi taki še obstajajo), pa si kdo že domišlja, da ta flirta. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nimam nič za bregom, ker ne verjamem v zapletanje s sodelavci. Zakaj pa bi se to nanašalo ravno name? Sprašujem na splošno, ker so tudi moji moški kolegi imeli probleme s sodelavkami, ki so bile preveč vsiljive. In tudi oni se niso želeli zameriti.[/quote]

Ok, saj nisem ravno tebe mislila, sem se nerodno izrazila. Bi morala napisati ”… sama/sam za bregom”.

Ampak resnično me preseneča, zakaj sploh vprašanje ali jasno in glasno povedati NE. Meni se zdijo te zadeve preproste.[/quote]

Na forumih je veliko žensk, ki so izgubile službo, ker so rekle NE določeni osebi (praviloma šefu).

Nekako ne verjamem, da ženska sprašuje kar tako, vendar pristajam, da tudi to obstaja.
Kar nekaj let sem delal v kolektivu, kjer sem imel opraviti s študentkami. Razen ene, ki se je očitno ponudila (za ugodnosti – beri nedelo), sem vedno malce poflirtal, vendar nikoli realiziral. Službo in nadrejenost sem jemal dokaj resno, čeprav sem bil v očeh kolegov bedak, ki f#$% samo doma.
Kdo je bedak še danes ne vem čisto natančno. Vse bejbe, s katerimi sem delal (danes poročene in z mularijo) me še vedno pozdravijo na cesti, razen tiste, ki se je ponudila.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Meni se je zgodila slednja situacija. Jaz sem bila tista, ki je bila samo prijazna, druga stran pa si je domišljala nekaj več.

Nekako ne verjamem, da ženska sprašuje kar tako, vendar pristajam, da tudi to obstaja.
Kar nekaj let sem delal v kolektivu, kjer sem imel opraviti s študentkami. Razen ene, ki se je očitno ponudila (za ugodnosti – beri nedelo), sem vedno malce poflirtal, vendar nikoli realiziral. Službo in nadrejenost sem jemal dokaj resno, čeprav sem bil v očeh kolegov bedak, ki f#$% samo doma.
Kdo je bedak še danes ne vem čisto natančno. Vse bejbe, s katerimi sem delal (danes poročene in z mularijo) me še vedno pozdravijo na cesti, razen tiste, ki se je ponudila.[/quote]

Paco, take situacije se ti vedno lahko zgodijo na delovnem mestu in ne samo meni.

Ampak resnično me preseneča, zakaj sploh vprašanje ali jasno in glasno povedati NE. Meni se zdijo te zadeve preproste.[/quote]

Na forumih je veliko žensk, ki so izgubile službo, ker so rekle NE določeni osebi (praviloma šefu).[/quote]

Verjamem in žal mi je ljudi, ki si ne znajo pomagati v takšnih situacijah.
A misliti ne in reči ja iz naslova obdržati službo, zame še vedno pomeni odločen NE. To so stvari, ki jih jaz ne kompenziram.

Jaz sem tudi ♥ v tebe!!

Jaz sem tudi ♥ v tebe!![/quote]

Hahaha, Paco NE na forumu. :))))

Japkica, jaz tudi raje izgubim službo, kot pristanem na nekaj kar je proti mojemu prepričanju.

Japkica, jaz tudi raje izgubim službo, kot pristanem na nekaj kar je proti mojemu prepričanju.[/quote]

No, tu npr. ne gre za moje prepričanje temveč za moje nehotenje. Službe pa tudi ne bi kar tako izpustila iz rok, se znam nekako precej dobro postaviti zase. Če bi moj NE prevladal nad mojimi delovnimi sposobnostmi, bi se tudi sama vprašala ali je ta služba sploh prava zame.

[/quote]
Moja je odobrila srček in blodnje!! Heheheheheheh.

Japkica, jaz tudi raje izgubim službo, kot pristanem na nekaj kar je proti mojemu prepričanju.[/quote]

antilopa, ce bos rekla NE s taksnim nasmehom, ne bo nihce verjel, da mislis resno. Se najmanj pa nadrejeni. Kjer koli si, si sama izbiras, s kom bos sladko prijazna in s kom resno prijazna. Se nihce ni izgubil sluzbe zaradi tega. Ponavadi so zadaj drugi interesi, ki se sicer lahko kot vzrok prikazejo nevodljivost v tej smeri. Who cares?

Ozadje tistega NE ti bo ostalo vedno skrito!! Ospredje tudi.

Tisti NE naj mi bo za vedno skrit… Bil je zgolj iztocnica. Napisala sem za splosno primerjavo med NE in pika in pa med NE in :)))))).

Lahko si misliš karkoli tistem NE. Nikoli ti ne bo znana relacija, ki jo imava z Gazelo. Garantiram ti, da ni velike zgodbe!

Antilopa ne vem kaj je narobe s tem, če se zapleteš s sodelavci? Glede na to kakšna dama si in da imaš visoka moralna načela te pa čisto razumem.

Po moje je najbolje, če ga prijazno odsloviš :))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Res je, to je zelo delikatna zadeva. Tudi eden od razlogov zakaj mnogo žensk, ko prekine zvezo z dolgoletnim partnerjem, o tem rajši v službi molči.
Po mojih izkušnjah ni najbolj pametno, da jih kar na hitro odpraviš, po možnosti še nesramno,ker lahko sledijo raznorazna maščevanja. Najboljše je bit malo zadržan, se ne spuščat z njimi v komunikacijo o zasebnih zadevah in jih nekako na lep način “odpravit”.
Ne zagovarjam laži, ampak če boš rekla, da se s kom videvaš, bo mogoče delovalo. Ne počni pa tega, če ti je kdo drug iz službe všeč. 🙂

Lahko si misliš karkoli tistem NE. Nikoli ti ne bo znana relacija, ki jo imava z Gazelo. Garantiram ti, da ni velike zgodbe![/quote]

Paco, garantiram ti, da si ne mislim nic, ker sem se osredotocla na vprasanja te teme. Lahko pa odpres svojo temo pa se bom se malo s tabo ukvarjala, ce se mi bo dalo. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close