Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 3

Kaj za kosilo 3

Danes so bile zame dušene bučke s sirom – sem jim dala prednost pred ribo, ker mi je okus po bučkah takoooo všeč. Ostali pa zraven še regrat s toplim krompirčkom.Riba pa bo tako verjetno za večerjo.
Sladica: ravnokar se peče marmorni kolač.

Jasna, a nam zaupaš kakšno je to ful dobro pecivo??! :))

LP, zala

Mi smo pa imeli danes bolj lahko zelenjavno juhico, pečenega piščanca, zdrobove krokete in zeleno solato z jajcem. Sladice ni bilo :o( , so včerajšnjo rolado otroci pojedli za malico, po kosilu pa so se tako eni sladkali z lubenico, drugi pa s sladoledom.

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas pa danes fižolova juha z rižem, kašnata repa in solata

Z veseljem bom danes zečer, ko vidim to gospo, povprašala za recept. Meni je res zelo všeč, je iz (hm, zdaj pa ne vem, če bom prav napisala) vafljev (to naj bi bilo to iz česar so napolitanke), noter pa je nadev, ki se nič ne peče – vse skupaj zgleda kot en trikotnik na koncu.
Joj, saj sploh ne morete razumet, ko sem tako napisala!!! Obljubim, da napišem recept jutri ali v ponedeljek!
LP, Jasna

Ker ravno pečem kruh, bo za kosilo kar pica.

LP

Pri nas pa mineštra z vso možno zelenjavo, jutri pa puranji zrezek v zelenjavni omaki in riž…

Pri nas pa paradižnikova juha z rižem, skutni štruklji in jabolčni kompot s svežim mangom.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Danes pa pire krompir in špinača, ribe ali ocvrte palačinke z šunko in sirom. Hčerki rib ne marata preveč.

pri nas bo pa popečen piščančji file s fižolovo omako (ne me vprašat, kako se naredi, mož da noter vse mogoče začimbe in zalije z vodo skratka, na koncu nastane dobra omakca, ki jo pomažemo s kruhom vsi do čistega)
Jutri pa pica
Pozdravček Mateja

Hej!

Danes sem imela gosta,ki ima zelo rad ribe.

Kupila sem lososova fileja,ze ociscenega.Doma sem samo z ostrim nozem odluscila kozo(zelo enostavno) in prvic to ribo pripravila po parisko.
Razrezala na ozje kose,pokapljala z limono,posolila in popoprala z belim poprom.Ker je meso zelo nezno,nisem dodala drugih zacimb,pa se gostovega okusa nisem poznala. Pustila malo tako,potem pa spanirala(samo moka,jajcek).

Poleg sem postregla z na maslu dusenimi gojenimi zelenimi belusi z dodatkom cesna in petersilja ter malo gorgonzole,ki se je na koncu pod pokrovko rahlo stopila. Pa se lepo popecen krompir z zlato skorjico in v notranjosti rahel,da se je kar stopil.

Na krozniku je zgledalo zelo lepo in bilo je tudi dobro.
Zraven seveda se radic “primo tajo” z jajckom.

Sladica: Na vinu dusena jabolka in kepica jogurtovega domacega sladoleda(po izbiri ali oboje skupaj).

No,predjed je tudi bila(ze zaradi gosta):popeceni kruhki z rezinami popecenih jajcevcev in popecene olive.
Za vse skupaj sem porabila uro casa(z manjso pomocjo gosta).

Bila sem pohvaljena,ceprav sem imela slabo vest. Zakaj?
Ker ne vem,ce je losos sploh se priporocljiv za uzivanje(saj veste,kaj pisejo) in drugic,ker se mi cvrta riba ne zdi najbolj zdrava. Bilo je pa vse skupaj res MNJAMI.

Pozdravcek vsem,ki se danes ne potepate Babi

Zdravo!
Saj je res lep sonček, vendar, a ne boste nič jedli?

Mi bomo: govejo juho, krompir (pretlačen v pečenkini masti), mlince, govedino, malo zelenjave in regrat, saj sem odkrila še eno njivo, na kateri je krasen regrat – čisto malo gleda iz zemlje. Za poslastico pa marmorni kolač s celimi koščki čokolade.

Sedaj pa na sončka.. LP

Seveda bomo jedli :o)
Pri nas danes ni vikend, zato bolj običajno kosilo… špageti s šunko, grahom in paradižnikom, zelena solata z jajcem in za sladico limonini mafini.
Prijetno nedeljo želim vsem!

Vladka

Vladka, najprej če lahko prosim za limonine mafine. Delala sem jih že vse sorte, tudi pomarančne, prav limoninih pa še ne.

Drugače pri nas za vikend polnjeni kalamari (oz. ocvrt sir za nemorski del družine), pečen krompir in zelena solata.
Polnjene kalamare sem prvič naredila po vaših nasvetih in so bili super, super, prav škoda, da jih drugi niso hoteli niti poskusiti. Pa naslednjič…

Mimi, recept je iz marčevske revije Lisa-čarovnija okusa…

2 jajci
200 g sladkorja
200 ml olja
300 g jogurta
1/2 žličke soli
sok in naribano lupinico 2 (neškropljenih) limon
400 g moke
1 1/2 zavitka pecilnega praška
150 g sladkorja v prahu

Penasto zmešajte jajci in sladkor. Primešajte olje, jogurt, sol, limonin sok in limonino lupinico. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek in ju dodajte k tekoči zmesi. Mešpajte le toliko časa, da bodo vse sestavine mokre. Napolnite modelčke do dveh tretjin in pecite približno 25 min. pri 180°C, da postanejo zlato rjavi. Ohladite jih na kuhinjski rešetki.
Za preliv zmešajte sladkor v prahu in 2 žlici vode ali limoninega soka. Premažite po mafinih in počakajte,da se sladkorni preliv strdi.

Meni so bili ti mafini tako všeč, kot še nobeni drugi. Mož je rekel, da je tudi že boljše jedel… mu ni za razne limonine hece v sladicah :o)
Ena hčera jih je z užitkom jedla, druga ga je le odškrtnila… kakorkoli, okusi so različni… okus pride malo kiselkast tudi zaradi jogurta, ni pa to prav kislo. Jaz sem sicer dala le eno limono, ker je bila kar velika in je bilo dovolj.

Sicer pa tudi pri nas te dni na jedilniku nič posebnega.
Včeraj piščančji fileji v smetanovi omaki, dušeni riž in stročji fižol v solati, biskvitna rolada;
danes vodni vrabčki (drobni žličniki) s tuno in paradižnikom, cvetača z brokolijem v solati.
Kaj bomo jedli jutri, bo povedala naša skoraj 11-letnica, ki jutri praznuje :o)

Lep dan tudi vam, pri nas je sončen, vroč in res že prav poletni!

Vladka

Moram pohvalit mojega mlajšega – 12 let. Včeraj je namreč kuhal on, saj smo bili mi, kot je bilo napovedano, v gozdu.

Pripravil je : pleskavice in “tavče na gravče” – mešanica je bila že pripravljena iz skrinje. Spekel je tudi sladico in sicer šarkelj s češnjami.

Bilo je super in mu je uspelo, čeprav ni nikaršen “kuhinjski maček”.

Sem mu pa povedala za to stran (med. over. net sicer obiskuje na računalništvu), če bo kdaj rabil pomoč..

No,danes mi je svak prinesel nekaj od sveze uplovljenega,ociscenega in narezanega ugorja. Nekaj kosov na zaru,nekaj pa kot brodet.Zraven basmati riz-pogret na pari(ki je ostal od vceraj-krasen,kot bi bil sveze kuhan) s parmezanom.Ugor je bil imeniten;meso nezno in cisto belo.Moz je komentiral,da je skoraj kot skamp.Takoj sva telefonirala svaku in ga pohvalila za krasen ulov.
Motovilec s paradiznikom,rdeco redkvico,mlado cebulco in mladim cesnom.
Sladoled.

Tinkarca,sinetu pa res cestitam. Lp Babi

danes sem spet kuhala jaz, in sicer sem naredila jed s testeninami iz ene italijanske restavracije v rogaški slatini, kjer smo že stalni gostje. Zelo so nam všeč Tagliatelle verdi – tako se jed v celoti imenuje, čeprav dobiš poleg zelenih rezancev tudi omako 🙂
Prepisala sem si sestavine iz jedilnega lista in omako sama naredila doma – iz bučk, smetane, currya, kurkume, pora, paradižnika, korenčka, purana, rakcev, čebule, česna….zelo dobra omaka. zraven seveda tagliatelle vredi, mešani z “navadnimi” (samo jajčnimi).
Sladica: ananasova-skutina krema s kokosom, posuta z drobljencem iz mletega kokosa, piškotov in malo sladkorja + kavica za atija in mamo :), za brata pa se je še našla še kakšna lešnikova palčka

LP

Zala, kaj bi dala za tako pridno kuharico, kot si ti :o)
Kar ne upam verjeti, da bi moja hčera čez 7 let znala spraviti skupaj tako kosilo.
Res si dobra, “blagor” tvojim :o)
Pozdravček!

Vladka

Hej!

Zali sem ze enkrat povedala,da bo brat tezko nasel taksno pridno dekle.

Zala,v nedeljo je bil gost oddaje Hanzek.Ko je povedal,da je bil rojen v Slovenj gradcu,je tudi pripomnil,da ni Koroska,temvec Stajerska.
prijateljica iz Pamec pa vedno pove,da je Korosica.Zdaj res ne vem,kje tocno poteka meja med obema pokrajinama.Mi lahko razlosis,prosim?

Lep pozrav Babi

Hej Vladka in Babi,
hvala hvala za pohvale 🙂 Meni je ta kuha že čisto v kri prešla in mislim da se imama za to zahavaliti tudi moji babici na pohorski kmetiji, kjer smo nekaj let živeli. Bila sem res samo njena vnukinja in vedno poleg nje, zato me je zraven imelapri kuhi, v vrtu in povsod. No, večino sem se naučila sama v obdobju izpred nekako treh let nazaj. Ampak povod je dala pa moja babi 🙂

Babi,
to, da je SG štajerska, NE DRŽI!!! 🙂 Niti v sanjah. Ne vem, zakaj se še vedno sučejo okoli tega vprašanja, saj je vendar jasno postavljena tabla za Koroško na območju med Dravogradom in ….kaj jaz vem kaj je tisti kraj – mogoče Ožbalt??! No, tam nekje…..v glavnem tabla se nahaja ob reki Dravi nekje med Dravogradom in Radljami ob Dravi…… Tako da še Dravograd spada pod koroško. Sicer pa so razlogi za premeščanje in nihanje SG-ja pod štajersko in koroško po mojem spet splet nekakšnih političnih inetersov…kot vedno 😉
Obstajajo dokazi o tem, da je SG – Windischgraz še pod avstroogrsko spadal pod koroško regijo, in tudi danes je “središče Koroške”.
Tvoja kolegica iz Pameč pa ima prav – smo Korošci.

Oprostite, ker sem malo zašla s teme, za katero je ta prostor namenjen…..upam da ne boste preveč hudi 🙂

LP, zala

Bok!
Zala, prav nič nismo hudi. Pomembno je, da se ve, kdo je kdo..
Tudi mi Posavci se ločujemo na Dolenjce in Štajerce – ločnica pa je reka Sava in BOG ne daj, da kdo to “zameša”.. pa še cviček so nam vzeli..

No, pa še ena o kuhanju.. Ko je bil danes moj sin na nekem rojstnem dnevu in sem ga prišla iskat, se seveda nisem mogla zadržat, da ga ne bi pohvalila, kakšen dober kuhar, da je. Pa se je takoj našel en ati in ga hitro podučil, da naj o tem pri bodoči bo pa kar tiho, saj bo moral drugače sam skrbeti za kuhinjo..

Zala, upam, da greš študirat v Ljubljano in te bo moj spoznal – he, he – čeprav sem “zmaj”, bi si takšne “tamlade” res želela..

Vladka, hvala za limonine mafine. Moj recept za pomarančne je skoraj enak, namesto limone sta seveda dve pomaranči. In dodaš še na koščke narezano čokolado, tako imajo otroci še raje. Poskusi, meni so najboljši od vseh, niso zares kisli, imajo pa močan okus po pomarančah in svežem.
Jaz bom pa seveda naredila limonine.

Tinkarca,hej! Samo dodatek k mozevi izjavi:

Pred dnevi sem mamo nekdanjega ucenca pobarala o njem(zdaj 28 leten).Pohvalila ga je ,oziroma ugotovila,da je naredila veliko napako,ker ga je vsega naucila,pospravljanja,kuhanja…Zdaj pa je prava reva,ker je dobil zeno,ki vse to prepusca njemu.
Mlajsa hcerka se v gospodinjstvu tudi nic ne znajde in se vsemu spretno izogiba,je se dodala. :)))

Zala,hvala za potrditev.Tudi zame je vas konec Koroska;zato moje zacudenje.
Lep dan obema Babi

Hej!
Danes bodo pa pri nas na mizi polpetke iz divjih in gojenih spargeljnov,kot je na Dobro jutro naredila g.Pavliceva. Namesto kruha bom verjetno dodala namocene ovsene kosmice.
Zraven omaka iz belusev in malo paradiznikove omake;verjetno ne bo treba drugega.Gospa je predlagala pire krompir ali riz ali kruh.
Presna solata s paradiznikom.
Sladica: moz bo pojedel kaksno skutino ledeno kocko. Vceraj pekla,danes ze razdelila- necaku in dvema sosedoma. Vsi zelo veseli te skutine dobrote! Lep dan Babi

Danes, ko smo enkrat toliko vsi skupaj za kosilo bo kitajska hrana: govedina s porom in riž.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close