Kaj za kosilo 3
Sonca pa ni in ni in mi imamo na jedilnikih še kar “zimsko” hrano:
sobota: bikovi prašniki v omaki s pridihom kitajske kuhinje ( to nam je pripravil prijatelj kuhar, ker si jih sama za prvič nisem upala naredit)
včeraj: pasulj, ki mi ni ne vem kako ratal, pa sem prebrala vse poste na to temo (sicer ga pa jaz tako in tako ne jem)
danes: “makaronflajš” in poslednji regrat brez cvetov
Lep dan!
Pri nas smo pa včeraj imeli čufte v paradižnikovi omaki, pire krompir in zeleno solato s koruzo;
danes pa bo juha z zdrobovimi žličniki, pečene piščančje perutničke, ocvrt krompirček in zelena solata s paradižnikom.
Hladi se še biskvit za rolado, kaj pa bom dala vanjo, bo stvar trenutnega razpoloženja in zaloge v hladilniku :o)
Lep dan, čeprav menda pri vas deževen!
Vladka
Hej,Mateja! Ste lepo praznovali sinetov rojstni dan? Kaj si dobrega spekla?
Saj vem,karkoli si naredila,je uzgalo. Vsi obcudujejo na sliki tvoj poprtnjak.
Zdaj sem ga pa verjetno pokronala;zato vprasam sta Tajc in Tejacap isti osebi? Vem,da sta obe Mateji.Sineta ima Tajc in tudi poprtnjak je njen.
Danes sva pa jedla domace siroke rezance,zabeljene z dusenimi gojenimi in divjimi belusi,parmezan.Moz se majhen zrezek na zaru.
Skleda radica z rukolo. Majhen sladoled. Lp Babi
ne, nisva isti, sva pa obe Mateji – moja pa je tista blond punčka, ki jo je Primož na srečanju skoz imenoval po mojem nicku, ker si je sposodila priponko (blond z lasmi do ramen, stara 7 let). Se ji je tako dopadlo na srečanju, da se je že naročila za naslednjega, da gre z mano obvezno. Imam pa sina starega 10 mesecev, ki je bil navdušen jedec, ki je zdržal do 9h zvečer, potem pa zaspal (na sliki stojiva v prvi vrsti levo, on je preoblečen v rdeč pajacek)
Pozdravček Mateja
Hej; ze vem,deklica me je veckrat poiskala z ocmi in se nekajkrat tudi stisnila k meni.Zelo nezen in prijazen deklic! Tebe in malcka se dobro spomnim,tudi brez fotke.
Vprasala sem zato,ker je Tajcin fantic ,mislim enako star kot moj vnuk;celo rojstni dan praznujeta v istem mesecu.
Kosilo pa :zelenjavna minestra in kaksna pitulica;posladek- jagode s kepico sladoleda
Vsem lep pozdrav s soncne obale Babi
No hčerkin rojstni dan smo v redu praznovali.
Smo pa celo stvar poenostavili. Kosilo je bilo bolj na hitro. Goveja juha z domačimi rezanci. Potem pa v pečici prečen pomfri in puranji zrezki ter piščančji kroketi (JATA). Pa solata (ki jo je prinesla moja mama) z jajčki. Na koncu pa še sladoled in pana cotta.
Za popoldanske obiske sem pa spekla Evitine ježke (moji niso zgledali kot ježki, tako da sem morala vsem povedati, kaj je to) in pa skutine ledene kocke. Pa narezek kot za žegen, ker smo imeli ravno na velikonočno nedeljo.
Mislim, da je bilo kar dobro in z zelo malo truda.
LP Mateja
Pri nas danes nič posebnega… goveji golaž in vodni vrabčki, mešana solata (paradižnik, paprika, kumara, koruza) in za sladico sem morala ponoviti biskvitno rolado s smetano in mandarinami… je bila najstarejši hčeri tako všeč :o)
Lahko noč!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.