Kaj za kosilo 3
Pri nas včeraj špinačna juha, sirov zavitek in jabolčni kompot s svežimi jagodami;
danes pa goveji zrezki z grahom, zdrobovi cmoki in mešana solata. Sladice ni bilo… mož je odprl hladilnik, pogledal in žalostno zaprl :o(
Sem jih pa za večerjo pocrkljala s toplimi žemljicami…
Prijeten večer!
Vladka
jaz sem pa včeraj naredila: krompir sem narezala na koščke, piščanca na koščke, cvetačo na cvetke, dala v pekač, polila z kislo smetano in malo mleka, potresla s sirom in v pečico. zraven sem naredila paradižnikovo solato s feta sirom in bilo je odlično. fant ni mogel prehvaliti. 🙂 če bi imela več zelenjave doma, bi z veseljem z njo zamenjala meso.
se pa že veselim domačih paradižnikov in zelenjave na sploh, ker tale kupljena zelenjava v tem letnem času ni kdo ve kaj :).
Babi, hej. Večina knapov je živela v Zasavju. Kot je meni znano, je knapovska večerja takale: Na šporgetu sedi žena in čaka moža – knapa, da pride iz rudnika domov. Mož, ves začuden, ko stopi skozi vrata vpraša, kaj počne. Pa mu odgovori: “Večerjo ti grejem.” Če ima Zdenko res vsak večer knapovsko večerjo, je lahko zeloooooo zadovoljen. Lep pozdrav Mica, :-))))))))))
ne, krompir sem narezala na majhne kockice, cvetačo pa na majhne cvetke. pekla sem pa pri približno 180 stopinjah, malo več, kot pol ure. ne vem točno, sem pa probala z vilico nekajkrat, če je krompir kuhan-pečen. sir se je glih prav stopil, videti je bilo samo nekaj rjavih pikic. pozabila sem povedati, da sem dodala tudi na majhne kockice narezano pečeno slanino in je ful popestrila okus.
Zdravo Vesna,
nič posebnega niso te bučke z rižem, v bistvu sem mislila rižota z bučkami 🙂
Naredim pa jo enako kot delam sam riž. Na malo olja popražim celo čebulo z zapiknjenimi 3 klinčki, ko zadiši, jo odstranim, dodam (v tem primeru) na kocke narezane bučke (lahko tudi kaj druga), malo popražim, dodam riž, začimbe, zalijem z vodo in to je to.
Pecivo pa je tudi enostavno. Mislim, da se je že pisalo na forumu o njem. Narediš čokoladni biskvit. (Jaz ga naredim tako: 4-5 jajc, 15 dag sladkorja + vanili sladkor – to miksaš nekaj časa, dodaš 1 dcl olja, 1 dcl vode ali mleka in na koncu 20 dag moke + pecilni + kakav v prahu. Moko, pec. in kakav čisto narahlo zamešaš! Daš v pečico, na 200 st. cca 20-25 min.) Ko je biskvit ohlajen, ga prerežeš, namažeš z ribezovo (najbolj paše) marmelado, potreseš z grobo nasekljanimi orehi in premažeš s kislo smetano pokriješ z drugo polovico biskvita in le-to premažeš s čokolado. Ohladiš v hladilniku.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala, ker je res enostavno!
LP, Jasna
Forum je zaprt za komentiranje.