Kaj za kosilo 3
Včeraj zelenjavna juhica, pečena puranja krača(pripravljena vnaprej), ocvrti krompirjevi svaljki in regrat z motovilcem.
Danes omaka bologneze in svedrčki, zeljna solata in spet zelenjavna juha z zdrobovimi cmočki.
Jutri???
V petek pa pečene ribe s pomfrijem iz pečice in kakšna juha. Potem pa k tašči na praznovanje do ponedeljka. Nato pa dieta :(((
Pozdravček!
Danes smo imeli pa pri nas po dolgem času ocvrte kanelone iz palačink s šunko in sirom, pred tem še paradižnikovo juho z rižem in zraven za bolj lačne še nekaj krompirja ter za vse zelena solata s koruzo. Po kosilu so se otroci tokrat sladkali bolj zdravo – z lubenico.
Lahko noč!
Vladka
Včeraj: zdrobova juha s korenčkom, goveja pečenka, rezanci z dušenim porom, paradižnikova solata;
danes: piščančja obara z vodnimi vrabčki, sadna kupa s smetano.
Lep dan!
Vladka
Ona, spečeš navadne palačinke, potem pa na palačinko naložim šunko in sir ter zvijem. Paniram kot meso… moka, jajce, drobtine in ocvrem. Kako jih zavijam… enkrat malo prepognem pri sebi, potem pa zaviham z leve in desne in zavijem do konca… lahko tudi na koncu spneš z zobotrebcem.
Če imaš še kakšno vprašanje, na dan z njim :o)
Sicer pa pri nas danes kuham goveje zrezke v omaki z grahom in cmoke iz paljenega testa. Zraven bo zelena solata z jajcem in za sladico Panna Cotta z omako iz jagod.
Pa še pecivo sem zjutraj na hitro spekla z jabolki, kokosom in rozinami.
Lep dan vsem!
Vladka
Petra, ja, meni je popolnoma jasno. Tak način zvijanja pri sarmah poznam, palačink pa res še nisem poskusila, se bojim, da bi se potrgale, a naslednjič eno zagotovo poskusim.
Lep dan vsem in prijeten skorajšnji vikend!
Vladka
Mi smo pa danes spet imeli eksperimentalno kuhinjo :o)
Pripravila sem “Cheesy potato chicken”… piščančje fileje popečeš v ponvi, jih zložiš v pekač in prekriješ z mešanico naribanega kuhanega krompirja, naribanega sira, drobno sesekljane čebule in jajca. Zapečeš pod žarom.
Zraven je bila zelena solata s koruzo in pred tem še juha z brokolijem. Sladica je bila le za nekatere, saj je ostalo le nekaj Panna Cotte od včeraj.
Dober tek tudi vam!
Vladka
Ja, Babi, saj jaz enako zavijam… tako sem tudi napisala Oni in res nikdar nič ne izteče.
In naj vama bodo v tolažbo spomini na teh nekaj skupnih dni…
Moževi starši se tolažijo tako, da skoraj vsak večer gledajo videokaseto , ki jo posnamemo s kamere in potem odpošljemo :o)
Prijeten večer!
Vladka
Sem si vzela odmor med likanjem in bom kar na hitro prevedla celoten recept (bolj po domače)…
Potrebuješ:
4 (680 g) “single” fileje piščančjih prsi
5 srednje velikih olupljenih krompirjev (1 kg)
1 srednje veliko čebulo (150 g), grobo naribano
1 skodelico (125 g) naribanega sira
2 žlici sesekljanega svežega drobnjaka
1 jajce
olje
S kladivom za meso potolčeš fileje, da bodo debeli 1 cm. Jaz sem jih prerezala poprek in nič tolkla.
Skuhaj cel krompir (jaz ga nisem prej olupila) skoraj do mehkega, hladi 20 min. in ga grobo naribaj. Zmešaj krompir, čebulo, sir, drobnjak in jajce.
Popeci piščanca, da porjavi in se zmehča. Preloži v pekač in pokrij s krompirjevo mešanico. Popeci pod žarom, da porjavi.
Jaz sem izpustila drobnjak, ker ga nimam, malo sem premalo solila, sem pa še preden sem dala pod žar, še za 10 min. pekla na 220°C, ker sem se bala, da se krompir ne bo dovolj segrel v kartkem času pod žarom.
Kakšnega posebnega navdušenja doma ni bilo sicer čutiti, je pa nekaj posebnega…
Uživaj, jaz pa grem naprej likat :o(
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.