Jani in Teja
Tudi jaz mislim, da je bil rezultat znan že takoj po začetku šova. Zmagala naj bi Teja, onemogočila naj bi vse, ki znajo delati, s svojo prefinjeno taktiko in z naivnostjo sotekmovalcev.
Ali mogoče kdo ve, kaj je delala na A si ti tud noter padu.
Je pa oddaja polna inovativnosti. Tudi Andrej je učljiv, vendar ima premalo znanja in sam sebe ponižuje-češ, jaz ne znam, jaz ne vem… Se bi že naučil, vendar je potrebna tudi taktika.
Prav komaj čakam, da bi enkrat vstopila v to gostilno in si naročila nekaj in.
Meni je vsebina jedi zelo elegantna, okolje gostilne dovršeno, čeprav ne vidim kakšne domačnosti.
Vse se mi zdei izumetničeno, vendar na visokem nivoju. Ta minimalizem in natančnost mi zelo ugajata.
Tudi Binetov načim mi je privlačen. Malo, a vrhunsko.
Da, da, prav mika me, da bi enkrat vstopila in okusila ambient in hrano.
To je z moje strani vse in ne bom se več oglasila.
Kaj bo škoda… Teja je tista, ki je v šow vnesla tisti “naboj”, ki paše v takšne šove; čeprav vem, da bo gospa Angelca zopet imela svoj monolog, ampak tako pač je. 🙂 Tudi komentatorji so izbrani tako.:)
V zmago so vpleteni vsi, ki so bili izbrani, da sodelujejo v tem šovu; vsak na svoj način.:)
Vsi po vrsti so ene velike packe (saj kakšen “resen” se na tak šov ne bo prijavil).:) Rok si sploh ne umivajo (vsaj jaz še nisem nobenega vidla, da bi si jih), kadijo kot Tureki, (glede na protikadilski zakon, bi jim morali prepovedati, da kadijo na delovnem mestu), in še in še….. hrano poskušajo z žlico, ki je potem sploh ne sperejo, ampak iz ene hrane v drugo…. spodnje dele oblačil imajo več kot neprimerne… oni Nik je celo rit kazal s tangicami vred, Rok ni nič drugačen…. kolne kot star kovač, dela se pameten, kot da je vso pamet tega sveta v kuhariji požrl, pa nima kaj dosti pojma ….. Gredo se neke “strašne kvalitete”… kao visoke standarde, potem bi najmanj kar bi morali vsi imeti rokavice, ne pa da tisto hrano trgajo in postavljajo na krožnik z umazanimi in smrdečimi rokami….. to je resnica te kuharije, vse je ena velika kuhna in ker je to šow, ga je treba kot takega tudi vzeti 🙂
Jaz priznam, da gledam, pa ne zaradi kuharije… ker lahko bi jih še jaz kaj naučila….. :))))
p.s.
Pa kje ste še vidli, da bi šef ene take prestižne gostilne moral znat kuhat? :))))))))) Šef je vse kaj drugega in ne kuhar.
Pupapupa, razumeti moraš Julijano. Ona ima PMS.
Meni je ona všeč. Je prijetna, nekonfliktna, mislim, da ne taktizira, je tudi dovolj pametna, da ni naivna.
Tudi pri kuhanju je videti spretna in natančna, obvlada delo in je iznajdljiva ter spretna.
Tudi skozi medsebojne odnose dobro krmari. Dobro bi bilo, da zmaga.
Pozdravljeni !
Rada gledam oddajo Gostilna išče šefa in tudi prebiram komentarje o tekmovalcih.Ker jih ne poznam, ne morem reši, kakšen je kdo.
So pa psihofizično dovolj trdni, da lahko sodelujejo. Že to je pohvale vredno.
Čeprav je naslov foruma Jani in Teja, se bom jaz distancirala od ocene njiju dveh.
Pohvalila bi Julijano, ki je za razliko od nekaterih, zelo urejena, deluje bistro in energično.
Da, navijam za Julijano.
Jaz pa sedaj samo čakam ponedeljkove oddaje, da slišim ponovno vse tiste komentarje, se res nasmejim od srca vsem tistim izjavam.
Glede tekmovalcev – tudi jaz jih ne poznam osebno, sem pa si mnenje ustvarila po vsem videnem (ne samo tiste inserte, ampak imam 24 urni dostop, je pa res, da ne sedim ves čas pred TV).
Bibita – roke si umivajo, žlice so se tudi navadili menjavati, zato so jim dali tudi plastične. Začetki so pa res bili…..(s prsti packati, poskušati…. ) Se pa sedaj res trudijo.
Marsikakšno idejo dobiš za kuhanje, izveš kaj novega, nekaj poskusiš, vse pa res ne.
Res se Julijana ne razkuri kar tako, tudi ne tuli, dela zdrah…. Kar umirjena (pa saj ženske smo take, ali ne :)) napram ostalim. Rok pa – malo bolj glasen, ampak ko se razkuri, je to samo zaradi nepravilnega, prepočasnega dela, bi rekla da upravičeno. Je pač drugačen karakter od Julijane, v bistvu pa malo celo mislim, da bi ta dva sama speljala gostilno oziroma delo, če bi bilo treba.
To, kar se je zgodilo sinoči (gledala sem televizijski prenos), me je presenetilo, kajti bila sem sigurna, da bo sedaj zapustil ta šov nekdo od rdečih.
Sedaj me pa zelo zanima, kakšno bo nadaljevanje.
Jaz sem skoraj sigurna, da bo gostilno zapustila Teja, sem pa bila prepričana, da bo ona v finalu. Čeprav nima kuharskih odlik, se je kar nekam rinila v ospredje, prikazovala sebe kot izredno sposobno organizatorko in je pomirjevalno vplivala na preveč razplamtele strasti.
Tudi šov je zaradi njenih nastopov bolj zanimiv, če izpade, bo ostala samo ena ženska in boj se bo spremenil v moško nadvladovanje in petelinje kikirikanje.
Kikiriki, kdo za koga drži?
simpatičnost, vedrina-Teja
znanje,obnašanje-Rok
prilagodljivost-Julijana
nerodnost, simpatičnost-Branko
toleranca, sposobnost-Andrej
kuhanje, prijetnost-Jani
obvladovanje gostilne, naivnost-Luka
Sedaj jih pa zmanjka.
Najboljše, da obdrži gostilno Bine, ki je itak zakon in jih pri sebi zaposli.
Volk sit in koza cela.
Ker vidim, kako vas vse muci tale Jani, naj povem, da ga poznam, ker sva skupaj delala v (eni drugi) gostilni. Ne morem ga opisati kot zelo dobrega cloveka, ne pa tudi kot slabega.
Po mojem mnenju je zelo dober kuhar, saj ima talent in dober okus za hrano – se po vseh teh letih veckrat sanjam kaksno njegovo specialiteto! Je pa imel dneve, ko je cisto vsako jed unicil in se sploh ni mogel spraviti k sebi.
Najvecja tezava pri njemu je bila zanesljivost – nikoli nisi bil preprican, a bo prisel na siht ali ne tako da sama menim, da ima sam s seboj neke psiholoske tezave, ki jih bo moral resiti preden prevzame tako odgovorno delo, kot je sef gostilne.
Sincka ima pa zelo rad in bi res veliko naredil zanj.
Glede zensk je bilo pa tudi pri nas tako, da je eno punco malce izkoriscal. Saj ne namenoma, mogoce mu je bila celo vsec, a vsekakor je bil on nanjo veliko manj navezan kot ona nanj. Ima pa fant neverjetno karizmo, tako da Tejo cisto razumem ce se je zatrapala vanj.
Glede na to da gledam oddajo vedno bolj in mi deluje Jani kot zelo sposoben kuhar, bi kar vprašala tiste, ki ga poznate, če je poročen, ali ima otroka kar tako iz preteklih zvez. O tem, da ima otroka rad, sploh ne dvomim.
Mi pa deluje psihično, oziroma kulturno neobvladujoče, saj se je v oddaji kar takoj spentljal z dekletom, ki ga niti ne pozna in sedaj jo hvali in obožuje.
Prav deluje tako, kot, da si želi žensko, pa naj bo katerokoli….
@pupapupa, jaz res nimam dostopa… gledam samo po TV in še to ne čisto redno, tako da tam nisem videla, da bi si kateri od njih roke umil…. kadijo pa skoraj vsi.:)
Meni je pa zelo všeč Savina (komentatorka) je tako seksapilna, skratka polna pozitivne energije…. 🙂
Aja, pa Teja je šla menda domov; zdaj bo pa Jani ali žalosten ali osamljen … ali pa se bo sedaj res izkazal ali je pravi kuhar ali ne…. do zdaj jaz pri njem nisem videla še nič posebnega.:)
Saj tud, če ostane pri tem, da nič ne vidiš v njem, bodo drugi še vedno videli. 🙂
Jani, da je olikan? – zaraščen in potetoviran in še grdo preklinja povrhu. Največ piskov na TV je ravno takrat, ko on govori. :))[/quote]
Oprostite, a samo meni ni jasno, kakšno vezo ima to, da je zaraščen in potetoviran? Razumljivo, da nimamo vsi istega okusa in tako niso vsem všeč tatuji in poraščenost, vsekakor pa mislim, da nihče nima pravice reči, da je Jani (ali kdorkoli njemu podoben) zaradi tega neolikan. Še več, ne moremo reči niti da ni urejen – ima pač svoj stil. In hvalabogu, da ga ima, saj vendar ne iščemo kuharskega pomočnika, temveč šefa. In edino pravilno je, da ima vsak mojster, če ne rečem vsak človek (navaden zemljan) svojo lastno blagovno znamko, svoj jaz. Pa naj bo to frizer, zdravnik ali kuhar.
Jani, da je olikan? – zaraščen in potetoviran in še grdo preklinja povrhu. Največ piskov na TV je ravno takrat, ko on govori. :))[/quote]
Oprostite, a samo meni ni jasno, kakšno vezo ima to, da je zaraščen in potetoviran? Razumljivo, da nimamo vsi istega okusa in tako niso vsem všeč tatuji in poraščenost, vsekakor pa mislim, da nihče nima pravice reči, da je Jani (ali kdorkoli njemu podoben) zaradi tega neolikan. Še več, ne moremo reči niti da ni urejen – ima pač svoj stil. In hvalabogu, da ga ima, saj vendar ne iščemo kuharskega pomočnika, temveč šefa. In edino pravilno je, da ima vsak mojster, če ne rečem vsak človek (navaden zemljan) svojo lastno blagovno znamko, svoj jaz. Pa naj bo to frizer, zdravnik ali kuhar.[/quote]
Kolikor vem, iščejo šefa gostilne in ne šefa kuhinje. To je bistvena razlika. Pomemben je zunanji izgled šefa gostilne. Jani nikakor ni primeren za šefa gostilne (po mojem mnenju), ker mu manjka resnosti in vztrajnosti. Indic za to je tudi njegovo pogosto menjavanje službe. Njegovo šolanje se je ustavilo pri osnovni šoli. Zgoraj je ena navedla, da ga pozna ter opisala njegovo ravnanje v reali. Mislim, da to zadosti pove.
Verjamem pa, da so mnoge gledalke padle na njegove lepe oči. Žal to ni dovolj za vodenje in organiziranje dela v gostilni.
Moram dati en komentar – za moje pojme ima najlepše oči Luka. Take plave, da se kar izgubiš v njih. Jani pa – saj je simpatičen, ampak to je tudi vse. Karakterno se res najbolj nagibam k Roku in Luku, ta dva sta nekje čez ves šov do sedaj na približno istem nivoju, nimata nekih drastičnih vzponov in padcev. Luka je edino, gledano po vročih stolih, dokaj labilen, saj ne stoji za svojimi besedami.
Je pa res, da taka izolacija dela svoje, kakšni so v reali je druga zgodba. Vsekakor pa mislim, da Jani nikakor ni za šefa. Pa nima nič s tem tetovaža, ampak kot osebnost mi ni všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.