Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izobrazba > samskost?

Izobrazba > samskost?

Mogoče, mogoče pa prihaja samo do napačnega razumevanja oziroma za nekatere nerazumljivega podajanja informacij. To je še najbolj verjetno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pravi ded zna tud kaj pokvarit. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne vem jaz kaj tebi manjka. Mogoče samo ženska. 🙂

Ne gre za to, da ga ne bi razumela. To, o čemer on piše, je že ponarodelo mnenje. Že na različnih forumih MON ga lahko prebereš vsaj 5x na dan.

Vseeno pa mislim, da to, kaj si mi mislimo o teh faksih, ne vpliva na samskost ali nesamskost ljudi. Meni je na splošno ta teorija, da izobrazba vpliva na samskost, kr neki. Kakšne silne analize o tem kateri faks je za kaj kateri ni so mi pa tudi nesmiselne. Vsak človek si sma kroji svojo usodo. Če se bo nekdo dobro znašel v življenju samo z osnovno šolo, hvala bogu. Če se bo kdo s pravnim faksom ali ekonomskim, še boljše. Če je nekdo s faksom samski, pa naj nikar za to ne krivi faks.
Moj dragi ni študiral na nobenem od faksov, ki jih je naštel NM-3w, ampak po njegovi teoriji verjetno na enem bolj pametnem faksu. Pa mi je večkrat rekel, da so bile ženske na njihovem faksu totalna katastrofa, čudne, neurejene, smešno oblečene. Točno s temi besedami. Bile so v manjšini, pa jim vseeno ni uspelo zapecat moških študentskih kolegov. Zanimivo da nihče od njegovih nekdanjih sošolcev ni danes samski, od sošolk jih je pa kar nekaj. In je izobrazba kriva za to?

Meni je vseeno kaj ljudje počnejo v lajfu, kaj študirajo, kako se oblačijo. Ne bom jih obsojala. Imajo svobodno voljo, tudi za to, da si prostovoljno uničijo lajf, če hočejo. Mi je pa malo mimo vse skupaj, ko krivca za svoje frustracije, neuspeh in še kaj iščejo v zunanjih dejavnik, nikoli v sebi. Mene ne moti, če nekdo vedno recimo kljubuje družbenim normam, se ne prilagaja trendom, standardom itd. Ampak mora se pa zavedat kam se ta svet vrti in kakšne bodo posledice, če se bo on vrtel v kontra smer. Ne bo se to kolesje samo zaradi njega začelo drugače vrtet.[/quote]

Točno to: tipi marajo enako ali manj izobražene ženske. Ženske pa enako ali bolj izobražene moške. Posledica je ta, da diplomanti res niso samski, njihove sošolke pa so. Otem je govora, da on dobi partnerko, ona pa ne. Zakaj je toliko samskih diplomantk? Samskih diplomantov pa ni ravno na razpolago. Je pa dosti tistih z nižjo izobrazbo.[/quote]

Saj ti diplomanti, kolegi od mojega, ki so vsi po vrsti res fajn dečkoti, so si tudi našli izobražene ženske. Samo pač ne na njihovem faksu. 🙂
In težko bi rekla, da so gledali samo na videz in neko izumetničenost. Imajo nekateri zelo ok, preproste ženske, ki znajo tudi gumo na avtu zamenjat. 🙂 Mislim, da en zares intelegenten moški, bolj težko shaja z butasto žensko. Vsaj na dolgi rok.
Tako kot jaz v praksi vidim te zadeve, so moški predvsem veliko bolj angažirani pri iskanju partnerke, ženske pa ene kar mislijo in sanjajo, da je vse odvisno od neke usode, zvezd, da je tudi njej nekdo nekje usojen, samo srečala se še nista. Namesto, da bi šle v akcijo, obiščejo rajši vedeževalko in podobne bedarije.

Če drugače ne gre, se pa lahko vedno po uteho zatečemo tudi k staistiki.: )
Zakaj je več smaskih izobraženih žensk?
Kot prvo, žensk je na splošno več med celotno slovensko populacijo in več je izobraženih žensk kot moških.
Kot drugo, na Statističnem uradu pravijo tako:

“Med ženskami, starimi 15 ali več let, je bilo 1. januarja 2011 v Sloveniji terciarno (tj. posrednješolsko) izobraženih 19,6 %. Med moškimi jih je imelo tako stopnjo izobrazbe 15,3 %. Izobrazbena sestava žensk je najugodnejša v starosti 26–39 let. V tej starostni skupini jih je bilo terciarno izobraženih kar 39 %. “

In še: “Leta 2002 je število žensk z visokošolsko izobrazbo prvič nekoliko preseglo število moških z enako izobrazbo (za nekaj več kot tisoč), v zadnjih 9 letih pa se je ta trend samo še stopnjeval. Izobrazbena sestava moških in žensk je deloma odraz sprememb pri vpisu v višješolsko in visokošolsko izobraževanje (število v posameznem študijskem letu vpisanih študentk za 18.000 oz. 38 % presega število vpisanih študentov), še bolj pa je odraz uspešnosti pri študiju; v obdobju 2002–2010 je namreč diplomiralo 91.000 žensk ali 60 % več kot moških (57.000). Vsaka peta ženska v Sloveniji ima najmanj višješolsko izobrazbo, če pa upoštevamo samo ženske, stare 25–60 let (torej generacije, ki so izobraževanje v veliki meri že končale in so tudi še delovno aktivne), pa celo več kot vsaka četrta (28,3 %). Delež žensk z najmanj višješolsko izobrazbo je v vseh starostnih skupinah od 21 do 59 let večji od deleža moških z enako izobrazbo; v starostnih skupinah 27–30 let pa je ta razlika največja, in to za več kot 20 odstotnih točk. Med moškimi, starejšimi od 64 let, ima najmanj višješolsko izobrazbo vsak šesti. To znova pritrjuje ugotovitvi iz raziskave Eurostata, da se pričakovano trajanje življenja podaljšuje pri osebah, ki imajo boljši socialnoekonomski položaj, ta pa je v veliki meri pogojen prav z boljšo izobrazbo.

Moški za zdaj še ohranjajo prednost pri magisteriju oz. doktoratu znanosti, vendar samo zaradi izrazite razlike v številu moških in žensk s tovrstno izobrazbo pri višjih starostih. Med ženskami pri starostih od 25 do 41 let, razen pri starosti 32 let, pa so tiste s tovrstno izobrazbo že številnejše od moških pri teh letih.

Hkrati pa je tudi žensk z osnovnošolsko izobrazbo ali nižjo od te več kot moških s tako izobrazbo, predvsem v višjih starostnih skupinah; to pomeni, da so bile ženske pri prehodu iz osnovne v srednjo šolo v preteklosti zapostavljene. Tipična moška izobrazba je srednja poklicna izobrazba, saj jo imata med tremi prebivalci s to izobrazbo skoraj dva moška. “

simpl … vsakič, ko je katera nesrečna, razočarana …. ker ji noben zadnjih 5 minut ni ponudil oplojevanja, gre pač nekaj kupit, če ni frizeraja v bližini ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pravi ded zna tud kaj pokvarit. ;)[/quote]

To imaš pa tudi prav 😀

Najbolj mi je hecno, ko “prikrita” obsoja Cosmo ženske in njihove kurje možgane, sama pa živi točno po njihovih priporočilih (s čim naj moškega obnorim? oblečem visoke pete in prekratko krilo in že mi jih 5 želi plačat pijačo). Temu se reče … kaj že … avtogol :))

Potem bolj malo veš o slovenskem medijskem trgu.
Te revije so pralnice denarja. Financirajo se z oglasi, ne s prodanimi izvodi, ki so jih itak dolgo skrivlai ali prirejali. To je znano dejstvo.
Zato je bilo v času recesije tudi ukinjenih toliko “ženskih” revij. Predvsem zaradi pomanjkanja oglasov, ne bralk.
Kdo bere te revije? Samo zelo naiven folk, dojemljiv za vse medijske manipulacije.

simpl … vsakič, ko je katera nesrečna, razočarana …. ker ji noben zadnjih 5 minut ni ponudil oplojevanja, gre pač nekaj kupit, če ni frizeraja v bližini ☺[/quote]
Eh, moški zapravljajo za drugačne stvari, oni si pač kupijo drag in svetleč avtomobilček, srajco, kravato in podobne stvari. Nič se bat, nič manj nis(m)o naivni, kot ženske, le na drugi področjih zapravljajo, kot ženske (če izvzamemo izjeme in tiste, ki se ne iščejo več preko tega načina).

Krivokljunček, še vedno ne dojameš poante a ne? Ti si briješ noge in natikaš štikle le ko te kdo vidi. Trdiš pa, da to zase počneš. Jaz pa priznam, da to počnem zaradi drugih. Štekaš razliko?
Bikini, če ne bi bilo bralk, ne bi bilo revij. Če bi bili bralci, bi bile tudi moške revije. So pa pretežno samo ženske.

simpl … vsakič, ko je katera nesrečna, razočarana …. ker ji noben zadnjih 5 minut ni ponudil oplojevanja, gre pač nekaj kupit, če ni frizeraja v bližini ☺[/quote]
Eh, moški zapravljajo za drugačne stvari, oni si pač kupijo drag in svetleč avtomobilček, srajco, kravato in podobne stvari. Nič se bat, nič manj nis(m)o naivni, kot ženske, le na drugi področjih zapravljajo, kot ženske (če izvzamemo izjeme in tiste, ki se ne iščejo več preko tega načina).[/quote]

Ne bo držalo. Boljši kupci smo ženske. Sploh kar se oblačilc tiče. Da ne govorimo o kozmetiki in zlatnini.

No, ok. Kaj misliš koliko izvodov famoznega Cosma se proda mesečno v Sloveniji? In kaj misliš, a to pokrije vsaj vse stroške izdajanja revije?

Eh, moški zapravljajo za drugačne stvari, oni si pač kupijo drag in svetleč avtomobilček, srajco, kravato in podobne stvari. Nič se bat, nič manj nis(m)o naivni, kot ženske, le na drugi področjih zapravljajo, kot ženske (če izvzamemo izjeme in tiste, ki se ne iščejo več preko tega načina).[/quote]

Ne bo držalo. Boljši kupci smo ženske. Sploh kar se oblačilc tiče. Da ne govorimo o kozmetiki in zlatnini.[/quote]
Saj pravim, moški zapravljajo za druge stvari. Če je človek nezadovoljen s svojim življenje, sabo, pretirano troši, pa naj bo ženska ali moški. To pa še ne pomeni, da je vsak, ki veliko troši, tudi nezadovoljen. 😉

Bikini, ni le Cosmo, je na kupe podobnih revij. Na kupe ženskih revij, ki očitno se prodajo. Ni pa moških revij oz. zelo malo. Jaz za nobeno moško ne vem.
Bistveno več je teh ženskih revij kot recimo športnih, popotniških, poljudnostrokovnih revij.

Verjetno se ne oblečeš lepo, da bi se oni fino počutili, tebi pa je ob tem grozno, ampak se lepo oblečeš, ker se fajn počutiš, ko te opazujejo. Torej delaš to zase. Razen, če velja tisto prvo, da ti trpiš, samo da lahko drugi uživajo. 😉

lol Se vidi, da slabo sklepaš. Poleg vsega si pa tako samovšečna (“visoka” izobrazba gor al pa dol), da ne dojameš, da ljudje nismo narejeni po istem kopitu. Imej svojo veselje. Na zdravje!

Krivokljunček, da si obliž na žulj, očitno te ta žulj močno močno boli. Štekaš pa itak ne.

Seveda so, ampak ti nočeš razumet tistega, kar ti hočem dopovedat in kar mogoče res vsi ne vedo. 🙂

Cosmopolitana vsak mesec natisnejo samo okrog 16.000 izvodov, dejansko prodanih, torej v kolportaži, pa jih je majn kot 10.000. V celem mesecu. Pa še te cifre so vprašljive.
Včasih so jih natisnili okrog 30.000 in prodali mogoče kvečjemu polovico. Še najraje pa so se hvalili samo s številom natisnjenih izvodov, da so pridobili oglaševalce.
Ženske so tukaj neke vrste krinka, finta s katero dobijo oglaševalce. Dobijo pa jih zato, ker se na splošno povsod največ oglašujejo ženski produkti. Zato tudi rasteje ženske revije kot gobe po dežju. Zaradi oglasov. V tem je največ denarja. Pa v oglasih za avtomobile. Revijam je v interesu pobrat denar od teh reklam, ki so na voljo za celoten slovenksi medijski trg. Od tistega drobiža svojih bralk, še kavo ne bi imeli. Največji problem oglasov v Sloveniji pa je, da jih večino pobere Pop TV. Še en razlog več zakaj je ženskih revij vse manj.
Lahko mi irno verjameš, da so vse ženske revije, ki so bile, pa jih ni več, obstajale predvsem azradi oglasov in ne zaradi žensk, akterim so bile namenjene.

Pri Men’s Health je bilo stanje še bolj porazno. Natisnjenih nekaj več kot 5.000, prodanih manj kot polovica. To, če niso noter dobro pačane reklame, ne pokrije niti stroškov tiska in plačila člankov.

To niso izmišljeni podatki. Tukaj jih lahko najdeš:

http://www.soz.si/projekti_soz/preglednica_revidiranih_prodanih_naklad

a ni pol naslova tukaj “izobrazba” ☺☺☺ … pol pa čikn_fajt o rumenem tisku ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Bikini pa tebi se zdi malo 10.000 izvodov v tako mali Sloveniji in če to številko še parkrat pomnožiš, ker je ogromno teh revij, ne le Cosmo… le koliko komadov se jih proda v tej mali SLoveniji, če se že ene same proda 10jurjev. No jaz sem mislila, da se jih proda kakih 1000kom. NIsem si sploh mislila, da se jih proda tako ogromno in to ene same revije.

nevem zakaj drkate uporabnika ”prikriti” če je povedala prav…

Ničkolikokrat vidim ženske ki gredo ob 3 zjutraj domov z petkami v rokah in balerinkah na nogah…

če bi uživale ob tem potem bi šle domov tudi v 15 cm petkah kajne?

Tipičen primer obračanja besed da dobiš svoj prav Markec… kot zmeraj.

ne ona da to gor in ”trpi” ampak trpljenje odtehta to da jo moški ”opazijo” ali karkoli.

Seveda bi vsaka oseba raje da jo opazijo brez trpljenja… torej to dela da jo opazijo ne za SEBE!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Seveda je to malo za mesečnik. Tudi slovenski. Ker vem kakšni so stroški tiska in kakšne so razmere v tem fohu.

1000 izvodov prodajo šolkega glasila na vsaki malo bolje organizirani srednji šoli.

Točno to sem imela v mislih. Pa v pisarnah je isto. Štiklci dol, pa pateki gor, potem pa kdo pride pa hitro štikle gor.
Spravljajo se name, ker sem dregnila tja, kamor se ne sme. Ne bi smela resnice razglašat okrog :).

na željo občinstva ponavljam objavo ☺

NM, grozno je to, da je toliko izobraženih, glede na Bikini statistiko in da se vseeno toliko rumenega časopisa proda. Plus vse te ženske revije še Slovenske novice pa Lady pa Obrazi pa gledanost oddaja ala BigBrother in Kmetija :).
Nekaj ne gre skupaj. Izobrazba pa te oddaje, revije, rumeni časopisi. Aja, izobraženke tega ne berejo in ne gledajo :).

na željo občinstva ponavljam objavo ☺[/quote]

ok, ok, bom nehala. 🙂

Ma tebi se samo zdi, da je to veliko. Še razni tedniki, ki jih označujejo za nizkonakladne, se vsak teden prodajo v več izvodih. 🙂
Da niti ne govorimo koliko butastih tem ženske prebero na internetu. Vsak dan. 🙂

Edini trač ženski časopis, ki se dejansko dobro prodaja in ima očitno velik vpliv na slovensko žensko mentaliteto, je revija Nova.

Ok, zdaj pa res neham s tem. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close