Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izobrazba > samskost?

Izobrazba > samskost?

Tudi “lepota” je že skomercializirana….Pač v stilu, da uporabljaj eno in drugo, da boš lepa in se cenila…Na žalost jih veliko podleže temu trendu.

Jaz bi pričakovala, da se bolj prodajajo Gea, History, NationalGeographi, Svet in tehnika ali kako je že, Moj vrt in podobne.
Saj izobrazba in tile rumeni časopisi, to me moti. Ne razumem. Izobražena ženska pa bere tako čtivo?
Nove še nisem videla, mislim pa, da je nekaj takega kot Lady.

Nekaj ne gre skupaj. Čtivo, izobrazba… nekaj ne štima.

To gre z roko v roki.
Tipična ženska industrija (kozmetika, obleke, parfumi, čevlji, …) vlaga ogromno denarja v oglaševanje, še najraje v oglaševanje novih produktov. Zato jih tudi tako pogosto zamenjujejo, dopolnjujejo ali pa zgolj zamenjajo embalažo. Oglaševalske agencije, ki razpečujejo te oglase dalje v medije, posledično dobijo na voljo največ tovrstnih “ženskih” oglasov. Logično je, da se išče ustrezno ciljno občinstvo za te oglase. To žal ni revija Gea, ampak revija s tipično žensko vsebino. Če bo takšna revija na trgu obstajala, če bo dobro oglaševalsko podmazana in če se bo tudi sama dobro oglaševala, bo nekaj bralk zagotovo pridobila. Toliko da upraviči objavo oglasov, ki morajo prit do svojega ciljnega ženskega občinstva (ženske od 25- 40, v službah, ki imajo razmeroma dobro kupno moč). Seveda bo nekaj zaslužila tudi s prodajo revije, ampak bistveni za njihov obstoj so oglasi. Ženske so pa , kaj naj rečem, naivne ali neumne, in večinoma kupujejo samo reklame v teh revijah. Včasih tudi v obliki prikritih oglasov, v obliki člankov. Tako se ustvarjajo trendi v neki družbi. Tako se poneumlja ljudi. Tako ženske naredijo vse, da bi dobile moškega, na koncu pa ostanejo samske. 🙂

Bikini, s tem se pa strinjam. Ni mi pa jasno zakaj ti pri moških ne uspe. Mogoče jim uspeva bolj pri bleščečih avtih (kot omenja marko zgoraj). Pa mogoče tam dobijo to notri? V stilu ženska se mora lepotičiti s številno kozmetiko, oblekcami, da bo moške dobila. Moški pa mora imet bleščeš avto, da bo dobil ženske?

Ja… V Slo je ogromen procent upokojenih in med temi prevladuje ženska populacija. Od tistih pa jih ni tako veliko izboraženih.

Moški so drugačni potrošniki.
Saj imajo oglaševalci tudi njih naštudirane, brez skrbi. 🙂
Njim so namenjeni predvsem oglasi v računslniških in avtomobilističnih revijah. Tukaj se največ denarja obrne.
Obstaja tudi nekaj moških revij, ki ciljajo predvsem na neke vrste metroseksualcev, katerih je danes vse več, in tem prodajajo tudi aprfume, ure in “izbrane” kozmetične pripravke. Ampak že če pogledaš kozmetično industrijo, je ta že po defoltu bolj usmerjena v ženske. Teh oglasov ni toliko kot pri ženskah, ker tudi produktov ni toliko. Nekako po logiki, da povpraševanje ustvarja ponudbo. Čeprav, ko gre za ženske, se očitno obnese tudi obratna logika, da ponudba ustvarja povpraševanje. So pač nagnjene k esperimentiranju in padejo na vsako novo obljubo o čudežnih učinkih nekega produkta.
Moški so pa drugačni. Oni drugače kupuejo. Še najrajši imajo raznorazne teste. Čeprav se tudi oni včasih ne zavedajo, da jim mediji včasih skozi teste raznih produktov in avtomobilov, izvajajo prikrito oglaševanje. Zadnje čase so njihova šibka točka tudi mobilni telefoni.

na željo občinstva ponavljam objavo ☺[/quote]
ponavljam … ☺☺☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

No, zdaj imaš pa ti prav zaradi svojega obračanja. Kar pa je povsem “netipično”. 😉
Ene ženske pač ne trpijo in so vseeno opažene. Zdaj imam pa spet jaz prav. :))

No, zdaj imaš pa ti prav zaradi svojega obračanja. Kar pa je povsem “netipično”. 😉
Ene ženske pač ne trpijo in so vseeno opažene. Zdaj imam pa spet jaz prav. :))[/quote]

vprašanje je zdaj ali jih več trpi ali ne….

in odgovor lahko podajo bodisi relevantni viri in dejstvo da pač prekomerna uporaba petk deformira noge do neke mere.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa ker levi fax ti delaš? Tolk opletaš z enimi generičnimi izrazi (ogromno ž, revij, skoraj nič moških), pa pišeš, da ne spremljaš teh revij, poznaš pa, kaj je in in kaj piše v njih, da ne omenjam, da govoriš bedarije. Bikini ti je lepo razložila, kako funkcionira trženje, ti pa kar svoje goniš in se kot ena putka tutka čudiš številkam, ki so dejansko rdeče (enako je s knjigam – najbrž tudi nisi vedla, da jih je kar nekaj izdanih z izgubo).

Revij še zdaleč ni ogromno, malo pojdi v Konzorcij ali kako bolje založeno trafiko pa si poglej, koliko “ženskih” in koliko ostalih revij je.

Krivokljun ti si ziher samska, da si tako nastrojena :).

Lih to.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ti pa si bla včeraj sigurno v ozkem krilu in visokih petah, da si pisala take mrtvašnične poste.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

A katenjka vedno tako nastrojena in nasršena? Mogoče manjka moške družbe?

Glej ne, kolegica, zate je moški nek deus ex machina, zaradi katerega si pripravljena trpeti ne vem kaj že si vse pisala… raje sedaj, ko imaš menda krilo, poskrbi da ne boš spregledala kakega moškega pogleda, za ta mesec, ker ko boš v jeansu, te ne bo nihče več opazil…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Vedno mi je zanimivo, da ste tiste ženske, ki me najbolj napadate, ki ste najbolj proti mojemu mišljenju, najbolj napadalne in vse in zgrožene nad mojimi tezami, vseeno samske?
Mogoče bi si morale priznati, da se ne tlačite v petke zaradi sebe?

Kaj ko bi se ti odločila, kdo je tvoj največji sovražnik, ženske, moški, visoka izobrazba ali visoke pete… ker sovražnika, pravijo, moraš imeti blizu…

Saj te noben ne napada, samo različna mnenja imate.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko prav čutim njuno negativno energijo :). Ampak, če si si kdaj depiliral noge z voskom, potem veš kako je treba za lepoto trpeti potem pa ti še kdo reče, da to počneš zaradi moških , potem je pa chick fight. Poskusi, marko, voskanje. Boš videl kaj vse ženske naredimo za lepoto :).

A vam jaz povem zakaj je večina izobraženk samskih? (oz VEČ izobraženk)

zato ker:

– večina ženske populacije študira na KVAZI FAKSIH (ekonomski, uprava, pravo, fdv, učitelce, predšolska vzgja, CSD socialno delo in taki bullshit)

dobijo izobrazbo in mislijo da so carice ker majo STOPNJO a v resnici so glupe kot noč (večina) in potem v svoji prezvišenosti pa ja nočejo met avtomehanika ali pa električarja za moža….

– večina teh žensk je dalo najlepša leta 18-30 ravno ŠOLI!

Ja kdo bo pa mel žensko ki je, ko je mela najlepšo kožo, najbolj napeto telo, ko bi morala največ seksat, se piflarila za izpite ….

– večina teh žensk misli da so nekaj več…. mislijo da si zaslužijo šiht v resnici pa nimajo pojma da morajo bit produktivne in sploh nevejo kaj to pomeni! One nevejo da si plače ne zaslužijo ker delajo ampak menijo da si šiht in plačo zaslužijo KER IMAJO STOPNJO in diplomico…

Zadnjič sem se v gostilni pač pogovarjal z eno diplomiranko staro 27 let… diplomirala je na predšolski vzgoji.

In je rekla da pač ona meni da službo more zdaj v pol leta dobit ker ona ma ja izobrazbo in si zasluži plačo saj je ja ”garala” za tole in zdaj bi rada malo počivala in uživala z dobro službo…

Jaz sem bil samo ?????????????????????????????????????????

In potem se bo pri 30tih (tudi zdaj je samska že nekaj časa) napudrana peroksidno blont! spraševala KJE SO DOBRI moški….

in to so vse te naše samske ženske pri 30+ (z redkimi izjemami!!!) so totalno poneumljene od let debelih krav in mislijo da jim moramo vse prnest k riti… takih pa res noben noče… kaj pa je najhujše pa je to da so DEJANSKO neumne in se ne delajo…

Če bi bla taka dohodnina kot pred leti ko si sam moral izpolnjevat, bi jaz lahko odprl SP za ženske da jim izpolnjujem dohodnino pa bi bil do konc lajfa preživet!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ampak ti res sovražiš ženski spol…kako se ti uspe srečat s tistim odstotkom populacije? To moraš imeti prav nos za takšne ženske:).

Tebi se je pa v šoli učitno slabo godilo. Si bil cvekar, da tako sovražiš učiteljice?
Me vsaj imamo faks, ti si pa samo nevoščljiv, ker si bil faliranec v šoli.
BTW. študiramo tja do 24tega leta.

drugač je moja mati učitlca… celo podravnatlca… nič ne sovražim učitlce… samo NEPRODUKTIVNI DEL DRUŽBE:…

itak proizvajate lenuhe in zahtevate piflarjenje ne naredite revolta na ministrstvu za reorganizacijo programov itd….

ti si diplomirana samo po nazivu… v resnici si slabša na trgu kot električar….

če greva danes dat odpovedi in greva obadva iskat službo po svetu boš ti iskala 10x dlje od mene za svojo izobrazbo in delovne izkušnje…

ker jaz znam delat profit če veš kaj je to, učitlca 🙂

ja do 24 pol pa dalje še 1 rundo ker ste nezaposljive pol pa ste naenkrat 28 LOL

Dvomim, da se je srečal z vsemi takšnimi…:)
A v navedenih razlogih je pa vseeno res glede vzvišenosti. 🙂

Torej Matko sovražiš svojo lastno mater. Daj ji vse to kar si napisal o učiteljicah za prebrati.
Ne daj bože, da ima človek kot si ti, kdaj otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close