Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izobrazba > samskost?

Izobrazba > samskost?

Zakaj imam občutek, da ima izobrazba vpliv na samskost/vezanost?

Opažam, da je za samske nad 30, ki še niso nikoli živeli skupaj s partnerjme (torej ločenci so samski, ampak tu ne govorim o njih) značilno naslednje:
med ženskami prevladujejo take z visoko izobrazbo. V bistvu jih ogromno samskih poznam, vse vsaj visoka izobrazba.
Pri moških pa ravno obratno. Prevladujejo taki brez izobrazbe in s poklicno izobrazbo. Je tudi nekaj takih z diplomo, ampak dosti manj.

Gre tu za pojav, da izobraženke nočejo manj izobraženih moških?

Spet neki stereotipi. Bolj boste razmišljali o kvazi anomalijah, globje boste zakvačkani v lastne predsodke. Ljudje smo si različni, letite s podobnimi pticami. Če mislite, da jih ni, odletite na jug:).

Seveda se najdejo take. Najdejo se pa tudi tipi, ki se ob bolj izobraženi ženski od sebe ne počutijo dovolj sigurne in se bojijo žensk, ki so bolj izobražene od njih. Oboje vpliva na to, da se težje povežejo med sabo. Še vedno pa to ne pomeni, da ni parov, ki čist lepo funkcionirajo med sabo, ne glede na višino izobrazbe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To le ugibam.
Vidim na kupe samskih žensk, samostojne, privlačne, z dobrimi službami, moških pa ne dobijo.
Ker je na drugi strani kup samskih moških, ki pa niso izobraženi, ugibam, da je mogoče tu keč.
Nenavadno mi je, da vse manj izobražene dobijo moke, visokoizobraženih pa toliko samskih.

Zna bit nekaj na tem ja. Kšna mlada profesorica, asistentka na fakulteti si ziher ne bo za moža našla nekoga, ki opravlja skladiščna dela, komisioniranje blaga in se matra na minimalcu. Ene pač ciljajo visoko, znajo bit precej ambiciozne, tako kot so do sebe precej zahtevne, tako so lahko tudi do moškega. S povprečnim se pa ne bo zadovoljila in potem logično, rezultat je takšen, da še dolga leta ostane samska. Takšne ponavadi na koncu obtičijo z nekim starejšim možakarjem, ki ima še več dnarja od nje, videz pa ponavadi tu ne igra nobene vloge.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Z “malim” se strinjam!

Nobena ambiciozna ženska ne bo imela lapoharja,ki nima za burek.

Odvisno kako te izobražene ženske razmišljajo, kaj jim je prioriteta. Jih precej poznam z dr nazivi, so pa v paru z nekom, ki ima npr visokošolsko ali univerzitetno diplomo. Če ti je človek všeč, potem ga sprejemaš takšnega kakor je, kaj pa če bi živeli v času ali v neki civilizaciji, kjer izobraževanje ne bi možno, urejeno, dosotopno?

V temi je predvsem prepoznam stereotipe, nič drugega.

Moja izkušnja je taka, da večino moških res odbije bolj izobražena ženska.
Sedaj sem pa s takim, ki ima poklicno šolo in je ponosen, da ima njegova doktorat. Pa tudi rad to pove na glas drugim. Prav čutim, da je ponosen name.
Res pa je, da je samozavesten moški, ki zna veliko stvari narediti, razgledan, postaven, v glavnem krasen. Ni se mu treba bati, da ob meni izgubil svojo vrednost, ve, da sem nora nanj, da sem tudi jaz ponosna nanj. Tudi najine debate so polne, ker je razgledan človek.

dr naziv in visokošolsko/univerzitetno… ok je nekaj stopenj razlike, v denarju pa niti ne. Oba sta izobražena in oba z višjimi cilji.
Bolj je govora o izobraženi ženski in moškem z osnovno ali srednjo šolo… tu pa res ni primerjave in jasno je da to ne gre skupaj. Zakaj bi ona vzdrževala oba in oba skromno živela če pa si vsaj za nagrado za svoj trud, ki ga je vložila v izobrazbo in kariero lahko privošči več…

@ Calypso

Kaj pa je tu narobe, če ima tip visokošolsko izobrazbo ? Ne bi reku, da bi napisala, da ima samo srednjo narejeno. Saj ti ni potrebno it magisterij delat, da si zrihtaš dobr šiht…

@Sadni

@EnTip

Ne vem, kaj bi naj bilo narobe? Ti vi povejte…osebno res ne poznam primerov, da bi katera doktorica znanosti bila z nekom, ki ima npr SŠ, za zdaj še nisem česa takšnega srečala, ravno tako ne vem (in me niti ne zanima!) kaj bi naj bilo s to kombinacijo narobe 😉

Zame načeloma diploma ne pomeni nič, ravno tako doktorat ne, se pravi da se s tem ne ukvarjam, kadar me kdo pritegne (zagotovo pa pritegne pamet in ta ni pogojena z raznoraznimi akademskimi titulami) 🙂

Saj … nič ni narobe… samo pravo primerjavo nisi dala, zato sva se obregnila. Nič hudega…

Ni toliko problem v izobrazbi, kot pa v samem karakterju.
Moški se ne izogibamo lepih, privlačnih, razgledanih in samostojnih žensk, ampak samovšečnih.

Take ženske so krive same. Karieristke se pač obnašajo po moško in noben moški ne bo imel take ženske. Ker so izgubile stik s svojo žensko platjo so ostale samske.

Robi,
jaz sem samovšečna – beri: zadovoljna sama s seboj 🙂 pa se me nikoli nihče ni izogibal … prej nasprotno 🙂

Robi,
jaz sem samovšečna – beri: zadovoljna sama s seboj 🙂 pa se me nikoli nihče ni izogibal … prej nasprotno :)[/quote]
Vseeno pa moškim ni lahko s tabo…:) Vsaj tako berem. 🙂

Samovšečna in zadovoljna s sabo, pa ni isto. Samovšečna hoče, da se vsi slinijo okrog nje. Drugih, še posebno moških, pa sploh ne spoštuje.

Biti bolj izobražena, ne pomeni, da je bolj pametna oz. razgledana od moškega, ampak da je zelo dobro izkoristila svoje intelektualne potenciale. Moški se mi zdi, da so v povprečju precej manj ambiciozni in manj resno usmerjeni k ciljem v primerjavi s sodobnimi ženskami.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Robi,
jaz sem samovšečna – beri: zadovoljna sama s seboj 🙂 pa se me nikoli nihče ni izogibal … prej nasprotno :)[/quote]
Vseeno pa moškim ni lahko s tabo…:) Vsaj tako berem. 🙂

Samovšečna in zadovoljna s sabo, pa ni isto. Samovšečna hoče, da se vsi slinijo okrog nje. Drugih, še posebno moških, pa sploh ne spoštuje.[/quote]

Ne verjemi vsemu, kar prebereš. 🙂

HB, sem se že ustrašila, da sem res samovšečna in da me zna še kaj dolet 🙂

Samozavestna ženska je eno, samovšečna pa pomeni čisto nekaj drugega.

Vsekakor. Vsak naj izbira po svojem kriteriju, vendar naj potem tudi odgovarja za te izbire, ko z njimi ni zadovoljen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, izobražena ni enako samovšečna.
Imam doktorat, nimam dolgih nohtov, delam na vrtu, preprosta, daleč od samovšečnosti, delam okrog hiše pa vseeno ne dobim moškega. Tako,da daleč od samovšečnosti. Niti kolegice,sošolke, niso samovšečen pa so samske. Ne mislit, da smo ženske , ki imamo kaj več kot SŠ, avtomatsko samovšečne. So to pogoste besede moških ja, vendar daleč od resnice.

Mogoče, ker te privlačijo samovšečni. Ti pa ne ostanejo dolgo na istem mestu. Če te, se moraš spet vpraštati, zakaj te.
Robi pa nikjer ni napisal, da so vse izobražene samovšečne. Ampak, da moške motijo samovšečne. Seveda pa te najdeš povsod, tudi med izbobraženimi.

Nizka izobrazba ni to, s čimer moške odbiješ,
bajsa tudi nisi,

torej kaj je tisto, kar manjka, da bi bila moškim všeč? Hmm Nekaj mora bit. Pomagaj mi razmišljati, nooo. Napačni moški? Premalo se pudraš? A, bi to lahko bilo? 😀

Mislim, da je rešitev precej preprosta. Obrni način razmišljanja in svet se bo spremenil. Moških se boš še otepala.

Ah daj no, samovšečni pa me odbijajo, ne pa privlačijo.

Midva bova res morala na sladoled.:) Jaz častim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close