Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izobrazba > samskost?

Izobrazba > samskost?

Tako ja.

Še vedno si samska ? 🙂

Saj pa pravim, da je izobrazba eno, karakter oziroma samovšečnost pa nekaj drugega.
Razlogi za samskost so lahko takšni in drugačni…..Pa menda veš, zakaj si samska in kaj moške moti..Ali pa tebe moti pri moških…Ne vem..:)

Prebrati je bilo tako kot, da smo vse ženske z izobrazbo samovšečne.
Verjetno bi ne bila samska, če bi vedela kaj moške na meni moti.
Mogoče to, da nisem fina dama, ki se visoko nosi?
Dejstvo je, da vse fine dame dobijo moške. Bolj se visoko nosi, prej ga dobi. Samovšečne takoj dobijo tipe. Samo poglej okrog sebe. Bolj se nosi, več tipov je okrog nje.
Mi gre pa totalno na jetra to, da ljudje govorijo kar naprej eno in isto: ker je zbirčna je samska, ker je samovšečna je samska…. tipično brezveno nakladanje brez osnove.

Verjamem, vendar vprašanje je, kako hitro jih prepoznaš. Želiš rečt, da samozavestnih pa ne vidiš? Mogoče pa so, pa jih zaradi kakih predsodkov ne vidiš.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pogosto je v tem, kar pravijo precej resnice, ki si jo napačno razlagamo. Že tvoje napačno razumevanje Robijevega zapisa lahko kaže na to, da razmišljaš, dojemaš druge s predsodki, z veliko negotovosti, kar je posledica neke slabe izkušnje.
Človek, ki je negotov, hitro opaža napake na drugih in povsod (tudi tam, kjer jih ni), s takim načinom vedenja pa nas lahko drugi dojemajo kot samovšečne (češ, lej jo, vidi samo napake drugih, kot da svojih nima).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko, kje sem pa kaj pisala o samozavestnih? Niti omenjala jih nisem. Vidiš, tudi ti slabo razumeš napisano.

Nekaj bo na tem, da manj izobraženi moških ne marajo bolj izobraženih žensk, se mi zdi. POtem jih pa označijo za samovšečne.

Razlika med doktoratom in visokošolsko in univerzitetno diplomo na prvi pogled zgleda res velika. V praksi pa niti ne.
Sedaj se itak vsi s staro VII. stopnjo vpisujejo na doktorate in imamo teh doktorjev že za izvoz. Nekateri se vpisujejo na doktorate tudi izključno zaradi tega, ker samo z univerzitetno diplomo ne dobijo službe, z doktoratom pa jo bodo verjetno še težje. Hočem reči, tudi doktorat ni danes več tisto, kar je nekoč bil.
Dva izobražena človeka, intelektualca, bosta brez težav dobro skupaj funkcionirala, ne glede na formalno stopnjo izobrazbe.
Razlike, ki izhajajo iz stopnje izobrazbe, pa niso pogojene s samo izobrazbo, niti s tem kakšno službo ima nekdo, ampak so predvsem razlike v mentaliteti dveh ljudi.
Zato je tudi zelo stereotipno govorit, da izobražene nočejo neizobraženih. Vsak človek s faksom tudi ni intelektualec. In vsak človek s končano poklicno ali srednjo šolo ni nujno nek nerazgledan bukseljn. Jaz recimo poznam tudi takšne izobražene ljudi, ki nočejo hodit z nekom, ki ni bil gimnazijec, ker so trdno prepričani, da je prevelika razlika v razmišljanju med izobraženci iz srednjih poklicnih šol in tistimi, ki imajo recimo klasično gimnazijo.
Skratka, stereotipov kolikor hočeš! Oklepat se takšnih idej pa res nima nobenega smisla. Seveda pod pogojem, da verjameš, da se zveze ne sklepajo kot poslovni dogovor.

ene so pač tako zelo izobražene, da še same sebi težko parirajo….drugače povedano, da razumejo tudi zelo izobražene….so tko pametne, da bi še žabo podkovale…

Praviš, da si samska in da te samovšečni ne privlačijo. In, ker si samska, sem sklepal da te potem privlačijo samozavestni, katerih pa očitno ni ali jih ne vidiš, glede na to, da si samska. Razen, če si samska želiš biti in se za moškimi sploh ne oziraš. Sem res narobe razumel?

Tale tema gre v smer, ko manj izobraženi pljuvajo po diplomantih, da so vsi leni, neumni, da je komot diplomirat, za delo pa nesposobni.
Zakaj imam občutek, da tako udrihanje izvira iz nevoščljivih ust?

mogoče zato, ker si preveč neumna, da bi razumela, da pridobljena izobrazba nim(skoraj) nobene veze z pridnostjo, sposobnostjo in inteligenco? pa sploh nisem nevoščljiv, z osemletko čist dobr shajam

X6, tipično razmišljanje nevoščljivcev :).

Kaj ti imaš samo osnovno šolo narejeno ? O shit, kok se smejim LoL

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Samo, če malo bolje pomislim, je kar smiselno ja. Nič čudnega, da verjameš v boga.

Če obstaja korelacija med samskostjo in izobraženostjo žensk, da višja izobrazba narekuje večjo verjetnost, da so samske, saj potem je vse v redu – samske so zato, ker so pametne in si na grbo ne nabašejo moških. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če obstaja korelacija med samskostjo in izobraženostjo žensk, da višja izobrazba narekuje večjo verjetnost, da so samske, saj potem je vse v redu – samske so zato, ker so pametne in si na grbo ne nabašejo moških. :)))[/quote]

Kolk si ti pameten, pa samo s srednjo šolo:))). Še je upanje zate:).

lej tvojo razmišljanje je pa tipično za diplomante, ki se dokazujejo zgolj z diplomo ne pa z delavnostjo, znanjem in inovativnostjo…imam diplomo…dajte mi 2 jurja neto, služben avto in nekoga ki mi bo rit zamikal….

matjazko, res je, da si ni pametno na grbo nabasat moških. Ampak res pa je, da vsi moški niso na grbi žensk. Obstaja kar dosti moških s katerimi je prijetno in bolje živeti kot solo.
To je res, da je bolje samska kot imeti slabega moškega, amapk veliko bolje je pa imeti dobrega moškega. Vsaka normalna ženska ali velika večina pa si želi imeti tega dobrega moškega.

Kaj ti imaš samo osnovno šolo narejeno ? O shit, kok se smejim LoL[/quote]
ampak sem 6 razred 2x ponavljal, tako da mam v bistvu skor 9 letko priznano? tako kot ti

Tega x6ko bom jaz v skladišču zaposlil čez par let, bo pometal, pa zlagal kartone. Boš delal nočne in nadure obenem, plača bo pa ista, ker nisi dokončal srednje šole !

lej tvojo razmišljanje je pa tipično za diplomante, ki se dokazujejo zgolj z diplomo ne pa z delavnostjo, znanjem in inovativnostjo…imam diplomo…dajte mi 2 jurja neto, služben avto in nekoga ki mi bo rit zamikal….[/quote]

Še en tipičen obrekljivec, ki je vsem nevoščljiv.
Če te zanima, je bilo moje prvo delo po diplomi delo v sadovnjaku, obiranje jabolk, nadaljevalo se je z delom v skladišču, potem še par takih del. Dve leti takih priložnostih del, da sem našla redno službo. Prijela sem za vsa slabo plačana dela, ker drugegga ni bilo. Ja sedaj pa imam redno službo in dobro plačo. Tako, da požri se od nevoščljivosti.

Hohoho x6, kok te je ownala !

sadni, le glej, da ne boš ti zlagal sadnih komoptov v kakem skladišču…

lej tvojo razmišljanje je pa tipično za diplomante, ki se dokazujejo zgolj z diplomo ne pa z delavnostjo, znanjem in inovativnostjo…imam diplomo…dajte mi 2 jurja neto, služben avto in nekoga ki mi bo rit zamikal….[/quote]

Še en tipičen obrekljivec, ki je vsem nevoščljiv.
Če te zanima, je bilo moje prvo delo po diplomi delo v sadovnjaku, obiranje jabolk, nadaljevalo se je z delom v skladišču, potem še par takih del. Dve leti takih priložnostih del, da sem našla redno službo. Prijela sem za vsa slabo plačana dela, ker drugegga ni bilo. Ja sedaj pa imam redno službo in dobro plačo. Tako, da požri se od nevoščljivosti.[/quote]
zanimivo, jaz pa brez diplome pa nikoli nisem rabil jabolk obirat pa delat po skladiščih? pa skoz vlečem zelo dobro plačo…zakaj že? aja, delovne sposbnosti se temu reče, pa samoiniciativa ter ustvarjanje dobička…nekaj v tej smeri….

Ma to so tiste vrste ljudje, ki drugega kot piflanje v življenju niso poznali. Pa še to so verjetno počeli samo zaradi nekega cilja, da bodo imeli hudo dobro plačane službe. To ni razgledan folk. To so fah idioti. Jih že na faksu lahko hitro prepoznaš. Potem so pa trčili ob realnost in ugotovili, da ta diploma, ali pa celo magisterij, doktorat, ki njim pomeni vse na svetu, v reali ne pomeni kaj dosti.
Takšen folk ti potem v službi piči neko kvaziavtoriteto in se izživlja nad vsakim, ki pokaže malce bolj mili karakter, tudi če sami nimajo neke šefovske funkcije. Imajo cel kup kompleksov in nikakor ne morejo do konca izživet svoje obsedenosti s tem, da bi ukazovali drugim. Ko se v njih nakopičijo še frustracije zaradi dosežene izobrazbe in slabe plače, so pa sploh neznosni. Poznam kar nekaj takšnih posameznikov z doktorati, ki so dalče najbolj zakompleksana bitja, kar sem jih kdaj videla v življenju. Po mojem še ponoči sanjajo kako nepravičen je ta svet, da ima njihov šef nižjo stopnjo izobrazbe in višjo plačo. 🙂
Jaz se od nekdaj na daleč izogibam ljudi, ki ti o sebi najprej povedo to kaj so po izobrazbi in to sploh vedno in povsod izpostavljajo kot njihovo največjo vrlino, največji življenjski dosežek. Saj nisem kadrovska služba. Meni so pri človeku pomembne čisot druge stvari kot kadrovnikom v firmah. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close