Izobrazba > samskost?
Ne najdejo svoje ženskosti? V prevodu to verjetno pomeni – hihitanje v ultra-kratki roza oblekci. :)) Moški bi bili najbolj srečni v službah, če bi bile ženske manj sposobne, da bi bili oni lahko šefi. Nekaj tekmovalnosti je tudi med spoloma, ženska se mora 2 x bolj izkazati, da doseže priznanje v svojem poklicu.
Očitno ne veš kaj pomeni biti ženska pri moškem in polagaš besede v usta. In nikjer nisem rekel nič od tega. VSAK moški je zelo zelo ponosen na svojo ženo ali partnerko ki je uspešna in razgledana. To mislim da bodo čisto vsi potrdili. Ampak če prebereš kakšno literaturo tam piše da imajo današnje sposobne ženske težave s tem da bi dobile partnerja. In vsi psihologi potrjujejo da zato ker izgubljajo stik s svojo žensko naravo. Ženska narava je pa to da s pogledom pove tipu kaj si želi. Prave ženske svojega moža tako obrnejo da misli da je on glavni ubistvu pa posluša njih. In tukaj velja tisti rek za vsakim sposobnim moškim stoji sposobna ženska. Visoko izobražene pač delujete v svetu moškim in mislite da morate tudi v zvezi s kom tekmovati, pa temu ni tako. Pa lep pozdrav
btw: na zavodu za zaposlovanje prevladujejo “izobraženi”.
vični ročnih spretnosti imajo delo, plačilo, kariero …
kdor je zadnjih 10 let študiral npr. novinarstvo je itak za pod zemljo … blogerji, forumaši, … opravijo bistveno brez 2stila” v manipulaciju kako predstaviti kar se je zgodilo.
študij javne uprave je še 25 let nesmiselen – ker programsko opremo za izvajanje javne uprave pišejo programerji.
90% ekonomistov je nepotrebnih, ker je računovodstvo finance, davčne napovedi, … sprogramirano.
pravniki so pa itak nonsens … še kar sami napišejo ne znajo ne tolmačiti ne zagovarjati — kaj šele soditi.
Prav smejem se vašim komentarjem.
Veste zakaj so moški pogruntali visoke petke? Zato, da je ženska v njih vsa nebogljena, ne more normalno hodit, bog ne daj da stopi na makedam, ne more slediti hitri hoji moških, v glavnem zelo omejena je v gibanju.
Potem še recimo kake izredno ozke oblekice, kjer se niti pripognit ne more, hvalijo jo pa, da je izrazito ženstvena.
Hja, zanimivo, da se označuje ravno tisto obleko za ženstveno, ki ženski omejuje gibanje.
Katenjka, ti kar izvoli, predlagam, da se oblečeš tako kot nekoč, kup kril, steznik in boš resnično ženstvena.
Ene ženske smo vsaj toliko odkrite, da priznamo, da se uredimo v take cotke zato, ker to privlači moške. Druge pa trdijo, da se zaradi sebe, ker so tako zelo udobni, ubuje v petke, da v tako oblekco, da se pripognit ne more.
Pri 20ih sem tudi jaz zavračala vso to neudobno obleko in obutev (po katenjki ženstveno) pa sem imela probleme z moškimi, ker jih nisem zanimala. Ko sem se začela občasno oblačit po katenjki ženstveno, ni bilo več težav z moškimi. Glede na to, da to občasno prakticiram, da večinoma še vedno hodim v službo v kavbojkah in podobnem stilu, imam neko zmerno število moških pogledov. Več ne rabim. Tiste ženske, ki so vedno udobno, neženstveno oblečene, ne pritegnejo moških. Tiste, ki so pa vedno v petkah, krilcih, oprijetih majčkah, tiste se pa komaj otepajo moških. Jaz sem raje ubrala srednjo pot. Na ta način naletim na normalne moške.
Poslušajte nasvet zrele ženske.
Ženska mora dati vedet moškemu, da ga potrebuje.
Zidarska dela, čiščenje sifonov v kopalnici, obrezovanje drevja, vrtnic… to je za moške. Počutili se bodo super junake, ko vam bodo to naredili.
Recimo, če je neka stvar za dvignit, četudi bi jo lahko sama, naj prosi moškega za pomoč.
Pa če gresta recimo v hribe, naj on nosi v svojem ruzaku tudi njene stvari.
Ali pa, če ima recimo gumidefekt, naj počaka, da ji moški zadevo zamenja. Naj si ne maže sama rok.
Na vrtu naj moškemu reče, da okopava in opravi druga fizična dela. Ona naj kvečjemu pleve. To je žensko delo. Motiko, lopato naj njemu potisne v roke. Seveda mora opravljeno delo pohvalit in povedat kako je možat.
Pa če je treba kam splezat, naj ji on pomaga.
Obiranje recimo sadja z drevja, naj njemu prepusti, ker on je možat, ga ni strah, njo je strah.
Pa recimo, ko vidi kačo, miš, naj se dela, da se je boji. On bo skočil in jo potoložail in se počutil možatega.
Na tak način delujete ženstveno, moški pa se počutijo možate in še bolj radi pomagajo.
Tiste, ki pa vse same naredijo so pa samske, ker kastrirajo moške, da se ti ne čutijo možate.
Zrela ženska. Saj te razumem, ampak to bi bila tragikomedija od nekega odnosa, da se mora ženska pretvarjati, da je ženska, da se bo moški ob njej počutil moškega. :))
Markec, koliko žensk si že videl, da same menjajo kolo pri avtu? Verjetno zelo malo. Pa misliš, da smo tako neumne, da res ne znamo?
Kaj misliš, da se res bojimo pajkov in miši? Pa je cviljenje ob pogledu na miš kar pogosto, a ne?
Kaj res misliš, da si ne moremo same nosit malice in vetrovke v nahrbtniku, če gremo v hrib?
Seveda ženska, ki nikoli ni menjala gume, tega ne zna oziroma bolje rečeno, se tega ne loti, razen, če je res sila. 🙂
Saj tudi vsak moški zna pomit posodo, zlikat in obesit perilo, umit wc školjko in ostala “ženska” opravila.
To sploh ni pomembno, kaj kdo zmore in kaj ne, ker mislim, da je vsem jasno, da vsak zmore praktično vse, samo voljo je treba najt.
Gre se za to, da se ni potrebno pretvarjat zato, da se nekdo počuti žensko in drugi moškega in gre se za to, da se dela porazdelijo tako, da sta oba zadovoljna.
Ne vem, kaj si se toliko spravila name, prvič je krilo (obleka) eno najudobnejših oblačil, kje pa piše, da so vsa krila taka, da v njih ne moreš hoditi in vse pete take, da ti zmaličijo noge.. sploh je normalna drža stopala, da je peta nekoliko povišana, sama recimo ko hodim v copatih doma, nezavedno stopim na pete, večino časa sem oblečena v krilo, celo na kolesu sem v krilu in večina mojih čevljev imajo pete, nimajo je samo tekaški in planinski čevlji, natikači in copati, pa čisto udobno hodim, tudi po cel dan sem lahko v mestu na asfaltu ali po pokritih površinah v visokih petah. Zadnji žulj, ki sem ga dobila, sem ga dobila v tekaških čevljih po enem daljšem teku. Zdaj če si ti tip ženske, ki je smešna v visokih petah oz krilu in se najboljše počutiš v jeans hlačah, je neumno, da se enkrat na mesec oblečeš v v te čudne podpotopne obleke iz 19 stoletja a ne in tako loviš moške, ker kot praviš, ti ji itak ne manjka. In če pač občasno prakticiraš to agresijo nad svojim telesom, ko maličiš svoje prste v premalih čevljih in se tlačiš v peozke obleke, in čutiš, da si normalna in da ti namenjajo pozornost normalni moški, potem je verjetno to tvoja prava pot… ne vem, kaj naj ti rečem… čitati te je pa kot žensko, ki je polna nekih neizpolnjenih želja, potenciraš “šikaniranost” ženske v družbi, si nekam zaciklana v svoji nevrotičnosti in izgubljena v subjektivno karikiranem svetu moških in ženskih principov, partnestva, odnosov… mislim da tvoje težave presežejo laično obravnavo naključnih piscev tega foruma….ali pa si samo krajšaš čas v službi in je vse skupaj provokacija…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Ne, da mislim, to pa vem. Pa ne samo ženske, tudi nekateri moški se jih. Pa to ne pomeni, da se ne najde kaka ženska, ki se pajkov ne boji. Samo ne sodi vseh po sebi. 😉
Še bolj zabavni so ljudje, ki mislijo da je njihova resnica sveta in da ne obstaja nič drugega. 😉
Džizs baba si trda. Petke ženske obujemo zaradi sebe, ker se sami sebi zdimo privlačnejše, bolj svobodno, še posebno v poletni kiklci, ki jo tudi oblečemo zase. Če bi vse babe želele ugajat drugim, bi vse nosile kikle pa jih ne. Brijemo (po nogah) se ne pozimi, ker nosimo dolge hlače, ddd in ni potrebe po britju. Briješ se, ko se razgališ. Če si ta spodnjo briješ, si jo verjetno tud pozimi 🙂 In ne glede na to, a si samska ali ne.
Prijateljica je široka z širokim oprsjem, nikoli ne nosi petk, večinoma je v pajkicah (legicah) ali kavbojkah, poleti v kreatkih hlačah in kaki fajn majčki, bluzici in veš kaj, vsakič se najde kak tip, ki jo obletava ali se z njo zaplete v pogovor. Le zakaj? Punca je nasmejana, zgovorna, za štose, zna se vklopit v pogovor in to je pač tisto, kar je privlačno. Aja, ni samska, že lep čas ne.
Se popolnoma strinjam s tem!
“prikrita” je verjetno ž. različica Sadnega ali kar on sam. Smejiš se ob argumentih, ki jih sama ne znaš vrnit? To niti več smešno ni, ampak patetično.
Če bi znala sprejet drugačno resnico, da obstajajo ljudje, ki se drugačno vedejo in razmišljajo kot ti (tako m-kot ž.), b še bilo kaj upanja za tvojo dušo – takole pa mislim, da si pogubljena.
Jaz bi lahko kuhala kosilo v večini svojih čevljev s peto ampak pač sem doma v copatih. Sicer pa sem vedno v krilu, če slučajno v hlačah, imam predpasnik.
Še kakšna težava?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Jaz bi lahko kuhala kosilo v večini svojih čevljev s peto ampak pač sem doma v copatih. Sicer pa sem vedno v krilu, če slučajno v hlačah, imam predpasnik.
Še kakšna težava?[/quote]
a to tudi zunaj v mestu al samo v kuhinji 😛 ?
ampak mislim da je prav povedala zrela ženska
Mogoče je pač malo pretiravala ampak njen point je tisto kar je vredno razmisleka…
ni se pač treba dret in cvilit pri pajkih pa miškah ampak nošenje in fizično delo pa le vzamite v razmislek…
če se moški počuti pohvaljenega in moško, bo raje delal več kot manj, ker mu nabija ”ego” in se počuti dobro.
takšni pač smo…
jaz pohvalim skuhano, pripravljeno hrano vsaki, ki mi jo skuha, pripravi.
Če še tako težko pogoltnem in me ob sranju matra.
Klinc – kaj pa človek ve, kako bo ženska reagirala na negativno kritiko hrane … lahko ostanem brez opranih gat, speglane srajce, s po celi vasi razmetanimi štunfi … pa še v postelji lahko slišim, da nisem ravno najboljš na vasi ☺☺☻
Jaz bi lahko kuhala kosilo v večini svojih čevljev s peto ampak pač sem doma v copatih. Sicer pa sem vedno v krilu, če slučajno v hlačah, imam predpasnik.
Še kakšna težava?[/quote]
a to tudi zunaj v mestu al samo v kuhinji 😛 ?[/quote]
Lahko grem tudi po mestu v predpasniku, če boš ti ob meni v iberzugu 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.